Προς το περιεχόμενο

Ελαστικά TOYO

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδή αλλάξαμε λάστιχα πολύ πρόσφατα (πάλι στο corolla όπως αναφέρω σε προηγούμενο μήνυμα), είπαμε να ξαναβάλουμε toyo γιατί δεν είχαμε κανένα πρόβλημα,,Πιο συγκεκριμένα τα

185/65 R15 88Τ

VRV2 TL

Περιπου 100€ εκπτωση στέλνοντας 4 μηνύματα/0.30€==1.20€..Not bad;)

Κοιτα τα λάστιχα δεν είναι για μπατιλίκια και κοντρες, είναι για normal χρήση

Περισσότερα nfos σχετικα με ποια λάστιχα δίνουν και τις τιμές τους:

http://www.ekocontest.gr/toyo_tires.aspx

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά λύστε μου μια απορία. Μιας και το θέμα είναι για ελαστικά μην ανοίξω καινούργιο. Ποιά είναι τα κριτήρια για να επιλέξεις συγκεκριμένο μέγεθος ελαστικού και ζάντας; Δηλαδή...ένας που έχει ελαστικά 185 τι ζάντα πρέπει να φορέσει για να πηγαίνει καλά το αμάξι του; Τι χωράει;

Όταν ο κατασκευαστής βάζει στο αυτοκίνητο για παράδειγμα 185 νούμερο, με τι σκεπτικό πάει ο καθένας και βάζει 195 ας πούμε; Απ' τη στιγμή που αυτό το μέγεθος (185) προτείνει η ''μάνα'' του δεν έχει λόγο που το κάνει; Δεν επιβραδύνεται η ταχύτητα του με φαρδύτερο ελαστικό; Ή όταν η μάνα του βάζει 15άρα ζάντα πως πάει ο καθένας πάλι και βάζει 17άρα; Μόνο για τη μούρη;

Ας μου ξεκαθαρίσει κάποιος τι γίνεται με την αναλογία ελαστικού/ζάντας σας παρακαλώ. Ο λόγος που ρωτάω είναι επειδή άλλαξα πρόσφατα ελαστικά και επειδή το αυτοκίνητο μου δεν έχει κάποια ζάντα πάνω, αλλά κάτι μισοφαγωμένα τάσια, θέλω κάποια στιγμή να αγοράσω μια 4άδα ζάντες, απλά δεν ξέρω τι γίνεται με τα μεγέθη και πόσες ίντσες με συμφέρει. Ή μάλλον καλύτερα ''ΠΡΕΠΕΙ'' να τοποθετήσω. Ελπίζω να μην αρχίσετε τις καγγουριές του τύπου ''βάλε μια 5άστερη 17άρα να σκάβεις την άσφαλτο''. Η ασφάλεια μου με ενδιαφέρει πρωτίστως.

Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι μεγαλύτερη ζάντα=μεγαλύτερο λάστιχο-->μεγαλύτερη κατανάλωση + χτυπάει πιο πολύ στις λακουβές..Τώρα γιατί να βάλεις 17αρα δεν ξέρω..Οποιος ξέρει τα πλεονεκτήματα ας μας τα πει

Νομίζω είναι προφανή τα κριτήρια.

Ιπποδύναμη, διαδρομές, καιρικές συνθήκες κλπ..

Θα μου πεις, με φώτισες τώρα :lol:

Η εύκολη λύση (και επιχείρημα) <<βάλε φαρδύτερα για ασφάλεια και εμφάνιση>> που έχει επικρατήσει στις συνήθειες του νεοέλληνα, εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνο.

Σύμφωνα με αυτή τη λογική, ας ψαχτούμε και για αμορτισέρ & ελατήρια, ίσως και για χαμήλωμα, ας βάλουμε και bucket καθίσματα με roll cage και σύστημα πυρόσβεσης.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Καταρχήν, την καλησπέρα μου σε όλους...

Αφού υπάρχει ήδη συζήτηση εδώ για ελαστικά, θα ήθελα να ζητήσω κι εγώ τη βοήθειά σας...

Πρόκειται να αλλάξω λάστιχα για πρώτη φορά. Έχω ένα Peugeot 207 1.4 90hp (το αναφέρω γιατί υποθέτω πως παίζει ρόλο και το αυτοκίνητο στο τί λάστιχα του ταιριάζουν). Μέχρι τώρα είχα κάτι Goodyear από τη μάνα του. Διαστάσεις 185/65/15 με δείκτη Τ. Συμπλήρωσα 50.000 χλμ με αυτά!Οδηγώ χωρίς να φτάνω το αμάξι στα όριά του. Τα περισσότερα χλμ γίνονται στους επιεικώς απαράδεκτους δρόμους της Αθήνας και σε διαδρομές του μισάωρου. Με ενδιαφέρει ένα λάστιχο που να συνδιάζει, όσο είναι δυνατόν, την καλή συμπεριφορά στο δρόμο με την αντοχή στις λακούβες και το χρόνο! Μου πρότειναν Bridgestone. Καμία γνώμη επ'αυτού?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...