polydoroskatharakis Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 @ Alexskot: Γιατί μου δίνεις την εντύπωση πως δεν καταλαβαίνεις; Γιατί επιμένεις να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα; Είναι σα να λες: Κοστίζουν τελικά πιο ακριβά οι μπανάνες που είναι πιο νόστιμες από τα πορτοκάλια που έχουν πιο ωραίο άρωμα; Τι νόημα έχει όλο αυτό; Θέλεις να τρέξεις κάποιες συγκεκριμένες εφαρμογές; Δες ποιο software σου χρειάζεται και έπειτα αποφάσισε για το hardware. Το να αποφασίσεις πως με 1500€ αγοράζεις pc hardware πολύ ισχυρότερο από αυτό ενός mac με τα ίδια χρήματα, δε λέει τίποτα, γενικά η φιλοσοφία του mac δε στηρίζεται σε αυτό. Όπως λέει και ο Dvorak 'αγοράστε λύσεις κι όχι hardware'. Συμβουλή 1η: Για να δεις την 'αίσθηση' που σου δίνει, βρες ένα mac και δούλεψε σε αυτό καμιά βδομάδα. Δες την παραγωγικότητά σου, τον τρόπο που σκέφτεσαι και δουλεύεις. Μετά αποφάσισε. Συμβουλή 2η: Για παιχνίδια, αγόρασε ένα Χ360 ή PS3 και παίρνε φθηνά παιχνίδια από το play. Θα απολαύσεις το gaming περισσότερο. Δεν έχει νόημα να δίνεις 400αρια για κάρτες γραφικών μόνο και μόνο για μερικά frames παραπάνω στα παιχνίδια. Συμβουλή 3η: Διάβασε μερικά fora. Δες τις γνώμες αυτών που πήραν Mac, πόσοι από αυτούς επέστρεψαν στα pc. Δε γίνεται όλοι να είναι ψώνια ή να θέλουν να σου τη σπάσουν, έτσι δεν είναι;
Whiteyez Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 θα ήθελα να μου πει κάποιος για την ποιότητα της οθόνης του 24άρη imac και για τα ηχεία που ενσωματώνει, έχουν ένταση ή χρειάζονται και εξωτερικά; Πάρα πολύ καλή ποιότητα, για μένα άριστη. Και τα ηχεία αρκετά καλά όχι κάτι σπουδαίο όμως.
haHa Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Συγγνώμη που το επαναφέρω, αλλά θα μου μείνει η απορία. Ας πάρω μια απάντηση και ας μη συζητηθεί άλλο, μη χαλάσω το thread: Άρα πρόκειται για απάτη που αγοράζουμε τροφοδοτικά των 600w εδώ και χρόνια ή των 400w εδώ και πάρα πολλά χρόνια (προφανώς και σε μηχανήματα πολύύύ κατώτερων επιδόσεων του iMac) ; Γιατί δεν έχω ακούσει ποτέ για μηχάνημα των 200w. Oταν κατι ειναι επεκτασιμο, δεν μπορεις να ξερεις ποσο ακριβως θα καιει στο μελλον.(αν προσθεσεις παραπανω πραγματα , δυνατοτερες καρτες κλπ) Οποτε παιρνεις μεγαλυτερο για να εισαι on the safe side. Επισης ποτε δεν βαζεις τροφοδοτικο που ειναι ελαχιστα παραπανω δυνατο απο την καταναλωση σου ,γιατι τοτε θα δουλευει ολη την ωρα στο φουλ με κινδυνο να σου μεινει στο χερι.. Τελος, πολλοι εχουν την μανια να υπερβαλλουν με τα τροφοδοτικα. Δες εδω ενδεικτικα μερικες καταναλωσεις για μηχανηματα με επιδοσεις παρομοιες με imac , ισως και λιγο καλυτερες (χωρις οθονη ομως, οποτε βαλε και αλλα 50 watt για μια τυπικη 22"): http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?p=2548027#post2548027 http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?p=2549856#post2549856 http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?p=2622498#post2622498 Υ.Γ.: Τα φορητα εχουν κορυφαιο performance per watt ratio και για λιγο χαμηλοτερες επιδοσεις καινε αισθητα λιγοτερο.. Αλλα παρολα αυτα δεν τα προτιμαμε για desktop μηχανηματα..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 θα ήθελα να μου πει κάποιος για την ποιότητα της οθόνης του 24άρη imac και για τα ηχεία που ενσωματώνει, έχουν ένταση ή χρειάζονται και εξωτερικά; η ποιότητα της οθόνης είναι πολύ καλή μιας και έχει S-IPS, άρα στα χοντρικά περίπου είναι σαν μια HP 2475w (500 euro και κάτι) για τα ηχεία δεν γνωρίζω...
haHa Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Για οποιον θελει υποχρεωτικα all-in-one λυση, υπαρχει και αυτο: http://www.skroutz.gr/s/70002/HP-TouchSmart-IQ525gr.html Εδω τα χαρακτηριστικα του: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912449 Σε σχεση με τον iMac 20", ειναι καμμια 80αρα ευρω φθηνοτερος, εχει μεγαλυτερη οθονη(22" εναντι 20"), που μαλιστα ειναι κ touch-αφης, εχει διπλασια ram, διπλασιο σκληρο, καρτα γραφικων γυρω στις 2 φορες πιο γρηγορη, εχει tv tuner(αναλογικο και ψηφιακο, οποτε κανει και για τηλεοραση, κατι τετοιο για mac κοστιζει κανα 100 ευρω), blueray ,card reader, ασυρματο πληκτρολογιο/ποντικι, μεγαλυτερη εγγυηση. Υστερει βεβαια στον επεξεργαστη, που ειναι 20% περιπου πιο αργος.. Ειναι καλη περιπτωση. Αν τωρα δεν θελει υποχρεωτικα all-in-one λυση, μπορει να παει σε κανονικο desktop που θα του κοστισει καμμια 200-400 ευρω φθηνοτερα για καλυτερες επιδοσεις,επεκτασιμοτητα, εγγυηση, αντοχη στο χρονο.
Cue Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Μόνο εγώ δεν έχω καταλάβει το νόημα της ερώτησης? "I'm with stupid" Τι προσπαθούμε να αποδείξουμε/απαντήσουμε στον original poster? Είναι ποιο ακριβό ένα mac από ένα αντίστοιχο PC, spec by spec, ειπώθηκε. Nα φτιάξουμε ένα πανομοιότυπο PC με ένα iMac για ποιο λόγο από εκεί και πέρα? Για να τρέξουμε το Mac OS? Πραγματικά δεν έχω καταλάβει οι 8 σελίδες πως προέκυψαν.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 δεν είναι και τόσο ακριβό πάντως...
iced Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Νομιζεις πως ο poster ξερει τι του γινεται? Του εξηγουμε και λεει τα ιδια. Ουτε εκανε τον κοπο να δει παλαιοτερα θεματα
Flying_Dutchman Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Νομιζεις πως ο poster ξερει τι του γινεται? Του εξηγουμε και λεει τα ιδια. Ουτε εκανε τον κοπο να δει παλαιοτερα θεματα +1 και απο μενα.
SCORPIO777 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δεν πειραζει.Ας νομιζουν καποιοι οτι ειμαστε κοροιδα.απλα δεν ειχαν μεχρι τωρα mac γι αυτο δεν μπορουν να καταλαβουν πως ειναι η αισθηση.εγω μια φορα την ανοιξη εχω σχεδιασει να παρω mac pro και να τον τουμπανιασω στις μνημες,και να δωσω τον imac στον μεγαλο μου γιο να τον βαλω απο μικρο στο κολπο.
EstellePr Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Εγώ αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι, μιας και προσπαθεί ο φίλος μας να φτιάξει ένα pc που το λειτουργικό του θα είναι τα vista, γιατί δεν μπαίνει στο αντίστοιχο των windows, να πάρει γνώμες. Και ποιός ο λόγος να ρωτάμε το ''τι φορά'' ένας imac, όταν ΔΕΝ υπάρχει πλέον περίπτωση να είναι αυτή του η αγορά, όπως και να συγκρίνει ένα custom made pc, μ' έναν imac. Είπες πως θα του φορέσεις vista? Η μήπως θα ήθελες mac os x x86? Αν είναι καθαρά θέμα hardware, http://www.insomnia.gr/forum/forumdisplay.php?f=15
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Εγώ έχω μια απλή απάντηση που χρησιμοποιώ συχνά όσον αφορά το κόστος των Mac (αφορά βέβαια συγκεκριμένους ανθρώπους και ανάγκες, όπως πάντα) : Το να σταματήσεις να ανησυχείς για τους ιούς, αξίζει από μόνο του τα όσα ευρώ παραπάνω χρειάζεσαι για Mac. Κι επιπλέον, υπάρχουν δεκάδες άλλα θετικά. ΥΓ. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις (haHa και οι υπόλοιποι), όσον αφορά τα watt. Δεν καλύφθηκα πλήρως, αλλά μου αρκούνε αυτά.
Alexskot Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Μόνο εγώ δεν έχω καταλάβει το νόημα της ερώτησης? "I'm with stupid" Τι προσπαθούμε να αποδείξουμε/απαντήσουμε στον original poster? Είναι ποιο ακριβό ένα mac από ένα αντίστοιχο PC, spec by spec, ειπώθηκε. Nα φτιάξουμε ένα πανομοιότυπο PC με ένα iMac για ποιο λόγο από εκεί και πέρα? Για να τρέξουμε το Mac OS? Πραγματικά δεν έχω καταλάβει οι 8 σελίδες πως προέκυψαν. cue όχι για τρέξουμε τα mac os αλλά για να συγκρίνουμε τη διαφορά τιμής με τον Imac 24" ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:53 ---------- Οι απαντήσεις με έχουν καλύψει. Όντως τελικά ένας Imac έιναι ποιο ακριβός με μια αντίστοιχη λύση pc όμως οι περήφανοι κάτοχοι mac δικαιολογόυν το κόστος στην σταθερότητα και λειτουργικότητα του mac os x και στην απροβλημάτιστη λειτουργία του μηχανήματος. Τα λέω σωστά;
Cue Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Γενικά το θέμα έχει κουράσει. Πραγματικά όμως. Ναι θα πληρώσω premium price, Apple tax όπως θέλετε πείτε το. Θα το πληρώσω γιατί δεν έχω καμμία όρεξη σαν επαγγελματίας να ασχολούμαι κάθε 3 και λίγο με αναβαθμίσεις, ενημερώσεις, format, restart, ιούς, malware και κάθε λογής συναπάντημα. Θα το πληρώσω γιατί δε θέλω να ασχολούμαι με το το αν το τάδε library παίζει με το δείνα, γιατί η NVIDIA έχει proprietary και όχι open source drivers, γιατί πρέπει να εγκαταστήσω το compiz με τα 13241341 configurations για να έχω ένα show desktop/expose ή γιατί πολύ απλά δεν είμαι root και τρώω άκυρο. Θα το πληρώσω γιατί ο χρόνος που θα σπαταλίσω να ασχολούμαι με όλα τα παραπάνω μου κοστίζει πολύ περισσότερο όταν δε με αφήνει να κάνω την δουλειά μου. Αν θέλω να παίξω games θα πάρω ένα xbox. Αν είμαι ποιο casual gamer θα πάρω ένα Nintendo DS/PSP/iPod Touch whatever. Αν έχω οικονομική δυσχέρια, είμαι hardware fanatic, open source zealot ή δε μου το επιτρέπει η θρησκεία μου τότε δε θα το αγοράσω. To μόνο που με προβληματίζει είναι το μονοπώλειο. Είναι απλά τα πράγματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.