vag_del Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 και εγω ζαχαρωνω εναν iMac στον Κωτσοβολος http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=93671 Ειναι καλη επιλογη, η μου προτεινεται καποιο αλλο μοντελο, η καταστημα για να το αγορασω? Υποψιν οι καρτες ειναι στο φουλ, γι αυτο επιλεγω τον Κωτσοβλος, και οχι μονο Thanks
Alexskot Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 πάλι ξεφύγαμε, παραθέτω προηγούμενο post μου ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- τελικά από αλλού ξεκινήσαμε και για άλλο θέμα συζητάμε. Αυτά που λέμε είναι χιλιοειπωμένα. Να υπενθιμίσω ότι προσπαθώ να δω αν τελικά ένας Imac είναι ακριβός. Γιατί ένας Imac είναι μια λύση all in one και δεν είναι αντίστοιχο ενός κουτιού υπολογιστή αλλά και μιας οθόνης ικαι μιας κάμερας και ενός τηλεκοντρόλ και μιας ασύρματης κάρτας δικτύου και bluetooth και ηχείων. Οι περισσότεροι κάνουν το λάθος να μη συμπεριλαμβάνουν στην τιμή του pc τα εξτρά αυτά την στιγμή που ένας imac τα προσφέρει. Για αυτό θέλω χωρίς αυτήν την φορά να ξεφήγουμε από το θέμα να φτιάξω αυτό το υποθετικό μοντέλο σύγκρισης. Ο υπολογιστής αυτός θα πρέπει να προσφέρει τα ίδια που προσφέρει και ένας Imac για να δω τη διαφορά κόστους. Ξαναλέω λοιπόν, ήδη έχω επιλέξει τον επεξεργαστή INTEL PENTIUM DUAL CORE E5300 2.60GHZ LGA775 - 800 FSB - BOX το case Lian Li PC-7FB Black Case 4 μνήμες Kingston 1GB DDR3-1066 Ram Dimm τον σκληρό δίσκο Western Digital AV-GP Green 640GB το optical drive Samsung 223QRSMN DVD-RW το os Microsoft Windows Vista Ultimate 64-bit το μικρόφωνο Creative Μικρόφωνο SD-60 την ασύρματη κάρτα δικτύου Asus Wireless PCI Adapter Super Speed N το Multirama Bluetooth USB Adapter και θέλω να με βοηθήσετε στην επιλογή motherboard, οθόνης, κάμερας, τροφοδοτικού και ηχείων Ξέρω ότι ο τρόπος που προσπαθώ να συγκρίνω το κόστος δεν και απόλυτα σωστός αλλά αυτός με εξυπηρετεί επειδή δεν είμαι αποφασισμένος ότι θα αγοράσω imac και μπορεί τελικά να ακολουθήσω τη λύση του custom made pc με το λειτουργικό τού Bill. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:54 ---------- από ότι είδα στο site της apple δεν μπορώ να αλλάξω κάρτα στον imac. Για μένα πολύ αρνητικό. Με λίγα λόγια μόνο σκληρό και και μνήμη μπορώ να αλλάξω. Μήπως υπάρχει κάποιος ανεπίσημος τρόπος κάρτα mac pro να μπει σε imac
Palp Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Για την σταθερότητα του MacOS θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι κυκλοφορούν στην αγορά 10 μοντέλα με fixed hardware (που στην ουσία είναι λιγότερα μιας σε πολλά αλλάζει το CPU/ram μόνο), ενώ στα Windows οι συνδυασμοί είναι χιλιάδες και όλοι έχουν την απαίτηση ότι κομμάτι/σύνθεση κάνουν να λειτουργεί τέλεια. Τα περισσότερα σφάλματα στα Windows είναι από λάθος του χρήστη ή 3ου κατασκευαστή (πχ έβαλα το Norton AV και το PC μου σέρνεται...). Και όσον αφορά τις προσωπικές εμπειρίες, pc που έφτιαξα ο ίδιος με Windows Vista δεν έκανε ποτέ format στα 2.5 χρόνια έως ότου το άλλαξα - δεν μπορώ να καταλάβω πως μερικοί κάνουν κάθε 2 μήνες... Επίσης το 95% των malware είναι για τα windows και για αυτό χρειάζεσαι firewalls, AV κτλ οπότε νομίζω τα σχόλια του "το MacOs είναι πιο ασφαλές και δεν χρειάζεται AV" δεν ισχύουν. Δεν το κάνει πιο ασφαλές λειτουργικό, απλά το αγνοούν για αυτό δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα ακόμα. Ότι έχουν καλό και προσεγμένο σχεδιασμό, και ότι το λειτουργικό είναι απλό και κατανοητό στο μέσο χρήστη δεν διαφωνεί κανένας. Ας είχαν όμως τις δυνατότητες όσον αφορά την επεκτασιμότητα που είχαν τα PC/windows και ας βλέπαμε πως θα ήταν τα πράγματα με τα διάφορα hardware προβλήματα και crashαρίσματα.
kfoynt Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 πάλι ξεφύγαμε, παραθέτω προηγούμενο post μου ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- τελικά από αλλού ξεκινήσαμε και για άλλο θέμα συζητάμε. Αυτά που λέμε είναι χιλιοειπωμένα. Να υπενθιμίσω ότι προσπαθώ να δω αν τελικά ένας Imac είναι ακριβός. Γιατί ένας Imac είναι μια λύση all in one και δεν είναι αντίστοιχο ενός κουτιού υπολογιστή αλλά και μιας οθόνης ικαι μιας κάμερας και ενός τηλεκοντρόλ και μιας ασύρματης κάρτας δικτύου και bluetooth και ηχείων. Οι περισσότεροι κάνουν το λάθος να μη συμπεριλαμβάνουν στην τιμή του pc τα εξτρά αυτά την στιγμή που ένας imac τα προσφέρει. Για αυτό θέλω χωρίς αυτήν την φορά να ξεφήγουμε από το θέμα να φτιάξω αυτό το υποθετικό μοντέλο σύγκρισης. Ο υπολογιστής αυτός θα πρέπει να προσφέρει τα ίδια που προσφέρει και ένας Imac για να δω τη διαφορά κόστους. Ξαναλέω λοιπόν, ήδη έχω επιλέξει τον επεξεργαστή INTEL PENTIUM DUAL CORE E5300 2.60GHZ LGA775 - 800 FSB - BOX το case Lian Li PC-7FB Black Case 4 μνήμες Kingston 1GB DDR3-1066 Ram Dimm τον σκληρό δίσκο Western Digital AV-GP Green 640GB το optical drive Samsung 223QRSMN DVD-RW το os Microsoft Windows Vista Ultimate 64-bit το μικρόφωνο Creative Μικρόφωνο SD-60 την ασύρματη κάρτα δικτύου Asus Wireless PCI Adapter Super Speed N το Multirama Bluetooth USB Adapter και θέλω να με βοηθήσετε στην επιλογή motherboard, οθόνης, κάμερας, τροφοδοτικού και ηχείων Ξέρω ότι ο τρόπος που προσπαθώ να συγκρίνω το κόστος δεν και απόλυτα σωστός αλλά αυτός με εξυπηρετεί επειδή δεν είμαι αποφασισμένος ότι θα αγοράσω imac και μπορεί τελικά να ακολουθήσω τη λύση του custom made pc με το λειτουργικό τού Bill. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:54 ---------- από ότι είδα στο site της apple δεν μπορώ να αλλάξω κάρτα στον imac. Για μένα πολύ αρνητικό. Με λίγα λόγια μόνο σκληρό και και μνήμη μπορώ να αλλάξω. Μήπως υπάρχει κάποιος ανεπίσημος τρόπος κάρτα mac pro να μπει σε imac Δεν νομίζω σε imac να μπορείς να επέμβεις στην κάρτα γραφικών.Θα πρέπει να διαλέξεις απο αυτές τις 3-4 επιλογές που σου δίνει η apple. Ή να πας για Mac Pro, που λόγο τιμής...λιγάκι δύσκολο...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 pc που έφτιαξα ο ίδιος με Windows Vista δεν έκανε ποτέ format στα 2.5 χρόνια έως ότου το άλλαξα - δεν μπορώ να καταλάβω πως μερικοί κάνουν κάθε 2 μήνες... PEBKAC λέγεται ο λόγος
Alexskot Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 το mac sos x είναι ασφαλές όχι επειδή έχει καλύτερο σχεδιασμό αλλά επειδή έχει χαμηλή δημοτικότητα. Βέβαια αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Το θέμα δεν είναι αν το λειτουργικό είναι πραγματικά ασφαλές αλλά το αν ο υπολογιστής θα δεχθεί επίθεση ή θα κολλήσει ιό κάτι που στο mac os x είναι πολύ σπάνιο. Για αυτό palp το αν είναι ασφαλές τα windows υπό μια ένοια είναι πρόβλημα της microsoft, το δικό μας πρόβλημα είναι να μην κολλήσουμε ιό να μην δεχθούμε επίθεση και κυρίως να μην δούμε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σε κάποια ιστοσελίδα να κυματίζουν. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:12 ---------- πάλι όμως ξεφεύγουμε από το θέμα, δεν με ενδιαφέρουν όλα αυτά όπως έχω ξαναπεί άλλες 2 φορές μέσα σε αυτό το θέμα είναι χιλιοειπωμένα. Θα με βοηθήσει κάποιος σε αυτό που θέλω από την αρχή, διαβάστε προσεχτικά πάλι.:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad: παραθέτω ένα προηγούμενο post μου ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ τελικά από αλλού ξεκινήσαμε και για άλλο θέμα συζητάμε. Αυτά που λέμε είναι χιλιοειπωμένα. Να υπενθιμίσω ότι προσπαθώ να δω αν τελικά ένας Imac είναι ακριβός. Γιατί ένας Imac είναι μια λύση all in one και δεν είναι αντίστοιχο ενός κουτιού υπολογιστή αλλά και μιας οθόνης ικαι μιας κάμερας και ενός τηλεκοντρόλ και μιας ασύρματης κάρτας δικτύου και bluetooth και ηχείων. Οι περισσότεροι κάνουν το λάθος να μη συμπεριλαμβάνουν στην τιμή του pc τα εξτρά αυτά την στιγμή που ένας imac τα προσφέρει. Για αυτό θέλω χωρίς αυτήν την φορά να ξεφήγουμε από το θέμα να φτιάξω αυτό το υποθετικό μοντέλο σύγκρισης. Ο υπολογιστής αυτός θα πρέπει να προσφέρει τα ίδια που προσφέρει και ένας Imac για να δω τη διαφορά κόστους. Ξαναλέω λοιπόν, ήδη έχω επιλέξει τον επεξεργαστή INTEL PENTIUM DUAL CORE E5300 2.60GHZ LGA775 - 800 FSB - BOX το case Lian Li PC-7FB Black Case 4 μνήμες Kingston 1GB DDR3-1066 Ram Dimm τον σκληρό δίσκο Western Digital AV-GP Green 640GB το optical drive Samsung 223QRSMN DVD-RW το os Microsoft Windows Vista Ultimate 64-bit το μικρόφωνο Creative Μικρόφωνο SD-60 την ασύρματη κάρτα δικτύου Asus Wireless PCI Adapter Super Speed N το Multirama Bluetooth USB Adapter και θέλω να με βοηθήσετε στην επιλογή motherboard, οθόνης, κάμερας, τροφοδοτικού και ηχείων Ξέρω ότι ο τρόπος που προσπαθώ να συγκρίνω το κόστος δεν και απόλυτα σωστός αλλά αυτός με εξυπηρετεί επειδή δεν είμαι αποφασισμένος ότι θα αγοράσω imac και μπορεί τελικά να ακολουθήσω τη λύση του custom made pc με το λειτουργικό τού Bill.
disqualified Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 τ και κυρίως να μην δούμε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σε κάποια ιστοσελίδα να κυματίζουν. κυματιζουν καθε μερα στο facebook...LOL πλακα μας κανεις??? παρε mac γιατι θα καταληξεις να παρεις μια οθονη LG της σειρας, εκτος αν θες να παιζεις καθημερινα παιχνιδια
kfoynt Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Και όσον αφορά τις προσωπικές εμπειρίες, pc που έφτιαξα ο ίδιος με Windows Vista δεν έκανε ποτέ format στα 2.5 χρόνια έως ότου το άλλαξα - δεν μπορώ να καταλάβω πως μερικοί κάνουν κάθε 2 μήνες... Γιατί, προφανώς δεν ξέρουν να τα λύσουν μόνοι τους, επομένως η μόνη λύση ειναι το φορματ. @Alex Αν είναι να πάρεις imac, πάρε αυτό εδώ. http://store.rainbow.gr/cgi-bin/WebObjects/RWApp.woa/2/wo/3LNfJEcYwQTYHrm2SmxE1g/1.0.7.10.11.9.0.1.0.0.1.0.0.13 Και για την κάρτα γραφικών GT 120, διάβασε αυτό εδώ: http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=91033
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Συγγνώμη που το επαναφέρω, αλλά θα μου μείνει η απορία. Ας πάρω μια απάντηση και ας μη συζητηθεί άλλο, μη χαλάσω το thread: Τα pc με επιδοσεις imac με το ζορι καταναλωνουν 200 watt.. Άρα πρόκειται για απάτη που αγοράζουμε τροφοδοτικά των 600w εδώ και χρόνια ή των 400w εδώ και πάρα πολλά χρόνια (προφανώς και σε μηχανήματα πολύύύ κατώτερων επιδόσεων του iMac) ; Γιατί δεν έχω ακούσει ποτέ για μηχάνημα των 200w.
disqualified Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Συγγνώμη που το επαναφέρω, αλλά θα μου μείνει η απορία. Ας πάρω μια απάντηση και ας μη συζητηθεί άλλο, μη χαλάσω το thread: Άρα πρόκειται για απάτη που αγοράζουμε τροφοδοτικά των 600w εδώ και χρόνια ή των 400w εδώ και πάρα πολλά χρόνια (προφανώς και σε μηχανήματα πολύύύ κατώτερων επιδόσεων του iMac) ; Γιατί δεν έχω ακούσει ποτέ για μηχάνημα των 200w. Αλλο τι βαζεις αλλο τι ξοδευεις. Tα laptop 90W τροφοδοσια χρησιμοποιουν. Επισης σε PC μπορεις να εχεις ομως και 5 σκληρους, αρα καποιο παραπανω φορτιο θα χρειαστουν
kfoynt Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Επίσης, για αγορά θα σου πρότεινα αγγλικό ebay: http://cgi.ebay.co.uk/Apple-iMac-MB418LL-A-24-Inch-Desktop-2-66-GHZ_W0QQitemZ270444539911QQcmdZViewItemQQptZUK_Computing_Apple_Desktops_CV?hash=item3ef7c03007&_trksid=p3286.c0.m14#ht_4129wt_804
Flying_Dutchman Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Συγγνώμη που το επαναφέρω, αλλά θα μου μείνει η απορία. Ας πάρω μια απάντηση και ας μη συζητηθεί άλλο, μη χαλάσω το thread: Άρα πρόκειται για απάτη που αγοράζουμε τροφοδοτικά των 600w εδώ και χρόνια ή των 400w εδώ και πάρα πολλά χρόνια (προφανώς και σε μηχανήματα πολύύύ κατώτερων επιδόσεων του iMac) ; Γιατί δεν έχω ακούσει ποτέ για μηχάνημα των 200w. Aπατη δε το λες. Ο καθενας σταθμιζει τις αναγκες του και αναλογα αποφασιζει. Οι εταιρειες πρεπει να πουλανε τα προϊοντα τους, αρα μας δημιουργουν την αισθηση της αναγκης για μεγαλυτερα και ισχυροτερα τροφοδοτικα. Απο την αλλη βεβαια, καποιος που θελει να κανει sli με πολυ ισχυρες καρτες γραφικων και να φορτωσει δισκους και αλλα τινα, πρεπει να στραφει σε τετοιες λυσεις.
Alexskot Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 kfoynt γιατί μου λες να αγοράσω και κάρτα, αφού ο imac δεν αλλάζει κάρτα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:45 ---------- ρε παιδιά είναι τόσο δύσκολο να με βοηθήσετε σε αυτό που έχω ρωτήσει από την αρχή:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
Flying_Dutchman Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 kfoynt γιατί μου λες να αγοράσω και κάρτα, αφού ο imac δεν αλλάζει κάρτα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:45 ---------- ρε παιδιά είναι τόσο δύσκολο να με βοηθήσετε σε αυτό που έχω ρωτήσει από την αρχή:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry: Φιλε το ερωτημα που θετεις εχει απαντηθει αρκετες φορες παραπανω. Απλα η απαντηση δεν ειναι στο στυλ που περιμενεις.
equalizer43 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 kfoynt γιατί μου λες να αγοράσω και κάρτα, αφού ο imac δεν αλλάζει κάρτα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:45 ---------- ρε παιδιά είναι τόσο δύσκολο να με βοηθήσετε σε αυτό που έχω ρωτήσει από την αρχή:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry: Γιατί να ασχοληθεί να σου απαντήσει κάποιος σε κάτι που δεν έχει νόημα; Όλες αυτές οι απαντήσεις δεν σου αρκούν; Πάρε τετραπύρηνο φορτωμένο τούμπανο PC... Την απόδοση του mac δεν θα την έχει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.