Προς το περιεχόμενο

Πόσο κοστίζει τελικά ένας Imac είναι υπερτιμημένος ή μήπως όχι

Alexskot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μια ζωή οι χρήστες της apple πλήρωναν τη βιτρίνα....σε άποψη hardware..!

ισως η βιτρινα να ειναι στην τελικη και ο κυριοτερος λογος που τα αγοραζουν

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
με τα windows 7 το κενό έχει αρχίσει και κλίνει έστω και εάν η micrsoft έχει αντιγράψει χιλιάδες φορές την apple. Ένας Imac είναι σίγουρα εγγύηση ότι όλα θα λειτουργούν όπως πρέπει, δεν ξέρω όμως αν αξίζει μια τέτοια εγγύηση 400 € παραπάνω.

ΓκούΧου, γκούχου, εΕ μην λέμε και ότι θέλουμε βρε παιδιά τα πΡάγματα είναι απλά. Ο κάθε ένας δουλεύει ότι τον βολεύει, αναλόγως τα Χρήματα που διαθέτη.

Get the hint!

• Super Moderators
Δημοσ.

Η συζήτηση έχει ξεφύγει - ως συνήθως, όταν στην ενότητα Apple Hardware "εφορμούν" οι υποστηρικτές Windows για να προσπαθήσουν για άλλη μία φορά να μας... πείσουν πόσο θύματα είμαστε όταν αγοράζουμε Macintosh.

ΓκούΧου, γκούχου, εΕ μην λέμε και ότι θέλουμε βρε παιδιά τα πΡάγματα είναι απλά. Ο κάθε ένας δουλεύει ότι τον βολεύει, αναλόγως τα Χρήματα που διαθέτη.

Get the hint!

Μάθε λίγο καλύτερα την ιστορία πριν γράψεις ανακρίβειες: η Apple πλήρωσε για τα δικαιώματα από την Xerox (η οποία ούτως ή άλλως δεν έκανε τίποτα με την WYSIWYG τεχνολογία), δεν τα πήρε με τον τσαμπουκά.

Δημοσ.

τελικά από αλλού ξεκινήσαμε και για άλλο θέμα συζητάμε. Αυτά που λέμε είναι χιλιοειπωμένα. Να υπενθιμίσω ότι προσπαθώ να δω αν τελικά ένας Imac είναι ακριβός. Γιατί ένας Imac είναι μια λύση all in one και δεν είναι αντίστοιχο ενός κουτιού υπολογιστή αλλά και μιας οθόνης ικαι μιας κάμερας και ενός τηλεκοντρόλ και μιας ασύρματης κάρτας δικτύου και bluetooth και ηχείων. Οι περισσότεροι κάνουν το λάθος να μη συμπεριλαμβάνουν στην τιμή του pc τα εξτρά αυτά την στιγμή που ένας imac τα προσφέρει. Για αυτό θέλω χωρίς αυτήν την φορά να ξεφήγουμε από το θέμα να φτιάξω αυτό το υποθετικό μοντέλο σύγκρισης. Ο υπολογιστής αυτός θα πρέπει να προσφέρει τα ίδια που προσφέρει και ένας Imac για να δω τη διαφορά κόστους. Ξαναλέω λοιπόν, ήδη έχω επιλέξει

τον επεξεργαστή INTEL PENTIUM DUAL CORE E5300 2.60GHZ LGA775 - 800 FSB - BOX

το case Lian Li PC-7FB Black Case

4 μνήμες Kingston 1GB DDR3-1066 Ram Dimm

τον σκληρό δίσκο Western Digital AV-GP Green 640GB

το optical drive Samsung 223QRSMN DVD-RW

το os Microsoft Windows Vista Ultimate 64-bit

το μικρόφωνο Creative Μικρόφωνο SD-60

την ασύρματη κάρτα δικτύου Asus Wireless PCI Adapter Super Speed N

το Multirama Bluetooth USB Adapter

και θέλω να με βοηθήσετε στην επιλογή motherboard, οθόνης, κάμερας, τροφοδοτικού και ηχείων

Ξέρω ότι ο τρόπος που προσπαθώ να συγκρίνω το κόστος δεν και απόλυτα σωστός αλλά αυτός με εξυπηρετεί επειδή δεν είμαι αποφασισμένος ότι θα αγοράσω imac και μπορεί τελικά να ακολουθήσω τη λύση του custom made pc με το λειτουργικό τού Bill.

Δημοσ.

Ρε παιδια το τοπικ ξεφυγε απο την αρχη του...Απλα το παιδι ρωτησε στην ουσια αν αξιζει η μεταβαση σε imac...και προσπαθησε να κανει μια συγκριση του hardware ενος custom-made pc με το hardware ενος imac 24"...με κριτηριο τα λεφτα που πληρωνεις στο καθενα και τι παιρνεις....

Προφανως και αν φτιαξεις ενα Pc με τα λεφτα που κοστιζει ενα imac η διαφορα των επιδοσεων ειναι χαοτικη κυριολεκτικα....Παιρνεις mac για 2 λογους κυριως...το design και το λειτουργικο...

αλλα ξεχνας αυτοματως τα παιχνιδια, αν εισαι εστω και λιγο gamer δε συνισταται...

Δημοσ.
Η συζήτηση έχει ξεφύγει - ως συνήθως, όταν στην ενότητα Apple Hardware "εφορμούν" οι υποστηρικτές Windows για να προσπαθήσουν για άλλη μία φορά να μας... πείσουν πόσο θύματα είμαστε όταν αγοράζουμε Macintosh.

Μάθε λίγο καλύτερα την ιστορία πριν γράψεις ανακρίβειες: η Apple πλήρωσε για τα δικαιώματα από την Xerox (η οποία ούτως ή άλλως δεν έκανε τίποτα με την WYSIWYG τεχνολογία), δεν τα πήρε με τον τσαμπουκά.

κανεις δεν ειπε οτι ειστε θυματα,λιγο ψωνια ισως:P

Δημοσ.

Απεναντίας υπερασπίστηκα το λογισμικό, το υλικό είναι τσιμπημένο όμως οφείλεις να το παραδεκτής .!

Και το θύμα είναι σχετικό στη πληροφορική. !

Άλλωστε παρθενογένεσης δεν υπάρχει ΟΥΤΕ στη πληροφορική!

Κ όχι κ τόσο ανακρίβειες ουσιαστικά όλα πάνω στην πλατφόρμα της XEROX βασίζονται.

(Εγώ φταίω ορέ που προσπαθάω (συνηρημένο :Ρ) να είμαι αντικειμενικός :Ρ )

Δημοσ.
Αρχικά καταχωρημένο από Alexskot

με τα windows 7 το κενό έχει αρχίσει και κλίνει έστω και εάν η micrsoft έχει αντιγράψει χιλιάδες φορές την apple. Ένας Imac είναι σίγουρα εγγύηση ότι όλα θα λειτουργούν όπως πρέπει, δεν ξέρω όμως αν αξίζει μια τέτοια εγγύηση 400 € παραπάνω.

Σε 5 μέρες κλείνω 1 χρόνο απο τότε που αγόρασα το iMac μου, και μεταπήδησα στο macintosh. Τελικά αποδείχτηκε εν ψυχρώ μιας και απο εκείνη τη μέρα δεν ξανα άνοιξα το pc με τα windows.

Ήταν η πιο ακριβή αγορά που είχα κάνει μέχρι τότε για επιτραπέζιο υπολογιστή αλλά χρησιμοποιώντας τα γραφόμενα του Alexkot ήταν τα πιο καλοξοδεμενα 400 € ευρώ που έδωσα για εγγύηση και δεν το μετάνιωσα ποτέ.

Πως άλλωστε να το μετανιώσω αφού απο τότε δεν αναγκάστηκα να κάνω restart/reboot παρα μόνο για να ολοκληρωθεί το combo update ή ξέχασα τί θα πεί format, που κακά τα ψέματα, στα windows υπήρχαν φορές που έπρεπε να κάνω επανεκκίνηση σχεδόν μια φορά κάθε μέρα ή να τρέχω 3rd party software για να βελτιστοποιήσουν το pc αφού με τον καιρό καθυστερούσε στις λειτουργίες του.

Η δουλειά που έκανα στο pc γίνεται και στα mac (video editing, photo editing, encoding, msn chat, skype, cam2cam) χωρίς συμβιβασμούς.

Δημοσ.

Νομίζω την απάντηση στην έχουν δώσει ήδη και οι χρήστες Μακ και οι Γουιντοους.

Είναι πολύ απλό...σίγουρα με τα ίδια λεφτά παίρνεις καλύτερα τεχνικά πισι. Αν θες παιχνίδια...απλά τρέχα για πισι, χωρίς δεύτερη σκέψη. Θα χάσεις όμως πολλά άλλα...

Για παράδειγμα, έχω 2 χρόνια το Μακ, δεν μου έχει κρασάρει πάνω απο 5-6 φορές το σύστημα. Το λειτουργικό αυτό απλά λειτουργεί άψογα.

Δεν ξέρω αν στο μέλλον γέμισουν ιούς και τα Μακ (γιατι ανεβαίνει το μερίδιο της απλ σιγα σιγά...), αλλα προς το παρόν ειναι ΟΚ.

Με έχει βολέψει πάρα μα πάρα πολύ, σε θέματα προγραμματισμού, καθώς έχει τους κλασσικούς compilers που έχει και ένα Linux, και δεν χρειαζόταν να τρέχω σε cygwin και τα σχετικά, χάνοντας χρόνο + ταχύτητα, κερδίζοντας νεύρα!!! :-D:-D

Οπότε τα ζυγίζεις και πράττεις αναλόγως.

Θες τούμπανο πισι στα ίδια λεφτά για games κτλ κτλ, με τα προβληματάκια του, που όμως σιγά σιγά τα μαθαίνεις και τα φτιάχνεις μόνος σου(αν θες να ασχοληθείς φυσικά).

ή

Θες ένα σύστημα, που δεν παίζει games όσο ένα πισι, δεν ειναι τόσο δύνατο, δεν σε αφήνει να επέμβεις στο hardware (εκτός σκληρού και ραμ). Αλλά, είναι όσο δεν πάει σταθερο, δεν τρέχεις άχρηστα αντιικα, δεν τρέχεις άχρηστα firewall, μπορείς να εκμεταλευτείς δυνατότητες unix (αν σου χρειάζονται), και γενικότερα στο 99% των περιπτώσεων έχεις το κεφάλι σου ήσυχο?

ψιλο-offtopic

Design??? wtf dudes??? αχαχαχαχα

Αν κάποιος αγοράζει πισι για design, τότε απλά τον λυπάμαι...

Δεν νομίζω ένα ολόκληρο εργαστήριο απο διδακτορικούς για soft eng, να είναι γεμάτο Μακ για λόγους design.

Δημοσ.

kfoynt έχω ήδη pc για παιχνίδια και δεν με ενδιαφέρει και πολύ αλλά η onboard κάρτα είναι για κλάματα και δεν με πειράζει να δώσω παραπάνω χρήματα για καλύτερη κάρτα.

Είναι αυτές οι κάρτες όμως μόνο για mac pro ή και για imac;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...