Προς το περιεχόμενο

Πόσο κοστίζει τελικά ένας Imac είναι υπερτιμημένος ή μήπως όχι

Alexskot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Benchmarks αν γινεται να κανεις εγκατασταση βεβαια σε mac ( γινεται ?). Δεν εχω ακουμπισει mac γιατι δεν ειμαι διατεθιμενος να δοσω ενα τοσο μεγαλο ποσο για mac οταν μπορω να αγορασω μηχανημα με καλυτερες επιδοσεις (benchmarks). Nαι μιλαει για αλλο μοντελο ο φιλος στο αρχικο post απλα σ λεω με 2790 Ε τι μπορεις να αγορασεις . :-)

Γίνεται.

Κατα τ άλλα όπως σου είπε το χαώδες pc που θα φτιάξεις θα τρέχει Windows ή Linux ή έστω OSX86 αλλά όχι καθαρά OSX,κι επειδή και με το OSX86 έχω ψαχτεί αλλά και σε mac έχω δουλέψει σου λέω ότι δεν είναι το ίδιο.

Το λειτουργικό παίζει σημαντικό ρόλο

Και στην τελική τέτοια τοπικς λένε τα ίδια και τα ίδια,ο καθένας ζυγίζει τις ανάγκες του και πράττει αναλόγως

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
To οτι το pc εχει τροφοδοτικο 600w δε σημαινει οτι καταναλωνει 600w. Απλα οτι μπορει να δωσει ρευμα μεχρι 600w. Στην πραγματικοτητα καταναλωνουν πολυ λιγοτερο, αναλογα με τη συνθεση του μηχανηματος και το load που εχει καθε στιγμη (υπαρχουν διαφορα calculators στο διαδικτυο για τον υπολογισμο των watt που χρειαζεται ενα μηχανημα).

Τωρα, αφου και οι 2 πλατφορμες χρησιμοποιουν πανω-κατω τα ιδια εξαρτηματα, θα εχουν περιπου και τις ιδιες καταναλωσεις (βεβαια και το λειτουργικο εχει μεγαλη σημασια).

Άρα για ένα PC που θα έχει τα ίδια εξαρτήματα με έναν iMac, θα είναι αρκετό ένα τροφοδοτικό 200W;

Δημοσ.
Θα ρωτήσω κάτι που μπορεί να φανεί χαζό σε ορισμένους, αλλά το έχω απορία:

Ένα σημερινό PC έχει ένα τροφοδοτικό γύρω στα 600W. Σωστά; Ψάχνοντας λίγο (προτού κάνω το post μου) διάβασα ότι ξεχωριστά από αυτό υπολογίζεται το ρεύμα που καίει η οθόνη.

Για τον iMac στη σελίδα της Apple αναφέρεται ότι:

Maximum continuous power: 200W (20-inch model); 280W (24-inch models)

Πηγή: http://www.apple.com/imac/specs.html

Δεν βρήκα κάτι για την οθόνη.

Υπάρχει περίπτωση σε διάστημα ενός χρόνου, να γλιτώσει κανείς χρήματα από αυτή την ιστορία; Προφανώς μιλάμε για χρήματα της τάξης των 50-100€, σωστά;

Τα pc με επιδοσεις imac με το ζορι καταναλωνουν 200 watt..

Δημοσ.

Επειδή στα mac απ' ό,τι έχω καταλάβει - μιας και έκανα το switch πριν από κανένα μήνα - δε μπορείς να αξιολογήσεις το hardware και να το εκτιμήσεις ανεξάρτητα από το software, η σκέψη σου αν είναι υπερτιμημένος σχετικά με ένα pc, είναι fundamentaly wrong, που λένε.

Ας σου το θέσω κι αλλιώς: Και 3000€ να δώσεις στο hardware του pc, την 'εμπειρία' του Mac των 1480€ δεν θα την έχεις.

Δημοσ.
δε μπορείς να αξιολογήσεις το hardware και να το εκτιμήσεις ανεξάρτητα από το software

Συμφωνώ απολύτως!

Το περιβάλλον του macosx το οποίο είναι αναμφισβήτητα το πιο εύκολο, άνετο και εύχρηστο, για να το έχεις πρέπει να χτυπήσεις imac (ή υπολογιστή mac γενικότερα).

Και τέρας 3000Ε pc να κάνεις, θα είναι καλύτερο σε επιδόσεις αλλά θα παραμείνεις στο ίδιο περιβάλλον αντιμετοπίζοντας τις συνηθισμένες δυσκολίες του συνηθισμένου λειτουργικού (με ότι αυτό συνεπάγεται).

Άσε που αυτή τη στιγμή, το μόνο πράγμα που ριζικά αλλάζει σε δυνατότητες σε ένα pc 3000E, ένα των 900E και ένα imac είναι η διαφοροποίηση στα games (κατά κύριο λόγο πάντα).

Δημοσ.

Φιλε μου αντε παρε ενα pc και ασε μας ησυχους με τις συγκρισεις και τα benchmarks σου.

Αφου θες pc τι τον κοιτας τον imac?

Δημοσ.
Benchmarks αν γινεται να κανεις εγκατασταση βεβαια σε mac ( γινεται ?). Δεν εχω ακουμπισει mac γιατι δεν ειμαι διατεθιμενος να δοσω ενα τοσο μεγαλο ποσο για mac οταν μπορω να αγορασω μηχανημα με καλυτερες επιδοσεις (benchmarks). Nαι μιλαει για αλλο μοντελο ο φιλος στο αρχικο post απλα σ λεω με 2790 Ε τι μπορεις να αγορασεις . :-)

Φιλε μου θα σου κατι απο εμπειρια και μονο καθως 3 χρονια πουλουσα 5 pc την μερα και 1 mac το 6μηνο. Οταν ερχοτανε καποιος και αγοραζε ενα PC με 3.000 ευρω, σχεδον σιγουρα τις πρωτες 2 μερες το PC θα βρισκοτανε στο service και θα προσπαθουσανε να δουνε γιατι δεν δουλευει οπως πρεπει. 1002 προβληματα... Αυτο που εχουνε τα Mac και δεν εχουνε τα αλλα μηχανηματα, ειναι πως ειναι φτιαγμενα ετσι ωστε να δουλευουνε 100% και φτιαγμενα ετσι ωστε να παιρνουνε το 100% απο αυτο που δινει το Hardware. Και αυτο στο λεω γιατι το εχω διαπιστωση και εγω απο 1ο χερι. Και ειναι και θεμα μηνων για μενα να αγορασω και ενα iMac. Ηδη αγορασα MacBook... και μπορω να πω πως αμα δεν ζησεις την Mac Xperience τοτε δεν μπορεις να καταλαβεις τι σημαινει Mac..

Δημοσ.

Αν παρεις το iMac θα καταλαβεις γιατι κανει τοσο και δεν θα το μετανοιωσεις ουτε λεπτο που εδωσες τοσα λεφτα ! Μονο η ταλαιπωρια που θα γλυτωσεις ιους και τα υπολοιπα ¨κακα" φτανει!

Δημοσ.

με τα windows 7 το κενό έχει αρχίσει και κλίνει έστω και εάν η micrsoft έχει αντιγράψει χιλιάδες φορές την apple. Ένας Imac είναι σίγουρα εγγύηση ότι όλα θα λειτουργούν όπως πρέπει, δεν ξέρω όμως αν αξίζει μια τέτοια εγγύηση 400 € παραπάνω.

Δημοσ.

θα ακουσεις διαφορα για την ανωτεροτητα του Mac os και των apple γενικοτερα απο κατοχους οι οποιοι και ευχαριστημενοι ειναι αλλα και που πρεπει να δικαιολογησουν (νομιζουν) την επιλογη τους

η αληθεια ειναι οτι προκειται για heavily overpriced μηχανηματα με ενα ενδιαφερον λειτουργικο που ομως πονταρουν στην ομορφια κυριως και στην λειτουργικοτητα αναγκαζοντας σε ομως να μπεις σε εναν περιχαρακωμενο κοσμο απο ολες τι αποψεις

Δημοσ.
η αληθεια ειναι οτι προκειται για heavily overpriced μηχανηματα με ενα ενδιαφερον λειτουργικο που ομως πονταρουν στην ομορφια κυριως και στην λειτουργικοτητα αναγκαζοντας σε ομως να μπεις σε εναν περιχαρακωμενο κοσμο απο ολες τι αποψεις

Μια ζωή οι χρήστες της apple πλήρωναν τη βιτρίνα....σε άποψη hardware..!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...