Προς το περιεχόμενο

Πόσο κοστίζει τελικά ένας Imac είναι υπερτιμημένος ή μήπως όχι

Alexskot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έδω και καιρό μου γυαλίζει ένας Imac 24" 2.66 . Δεν έχω χρησσιμοποιήσει ποτέ πριν mac και σκέφτομαι την μετάβαση. Με προβληματίζει όμως το κόστος. Θα ήθελα να με βοηθήσετε να συγκρίνω το κόστος με ένα custom made pc. Η οθόνη τη ποιότητα έχει, μιας Eizo 600 € ή μιας άλλης υποδιέστερης και μιλάμε πάντα για 24" γιατί η οθόνη του 20άρι imac δεν συγκρίνεται με τον 24άρι. Επίσης ποιο mainboard για pc έχει περίπου τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με του imac 24" 2.66. H κάμερα Isight με ποια κάμερα συγκρίνεται και ποιο είναι το κόστος. Τα ηχεία του Imac 24" 2.66 με ποια εξωτερικά συγκρίνονται για pc και πόσο κοστίζουν. Το τροφοδοτικό σε έναν imac 24 " με ποιο συγκρίνεται για pc και πόσο κοστίζει. Το πληκτρολόγιο τι λέι και με ποιο συγκρίνεται για pc. Από όσο ξέρω από design έιναι όλα τα λευτά αλλά από design άστα να πάνε. Έχω διαλέξει ήδη τα παρακάτω για να κάνω σύγκριση.

επεξεργαστής INTEL PENTIUM DUAL CORE E5300 2.60GHZ LGA775 - 800 FSB - BOX

case Lian Li PC-7FB Black Case

4 Kingston 1GB DDR3-1066 Ram Dimm

σκληρός δίσκος Western Digital AV-GP Green 640GB

optical drive Samsung 223QRSMN DVD-RW

os Microsoft Windows Vista Ultimate 64-bit

έχω προσθέσει και μικρόφωνο για να είμαστε δίκαιοι μιας και ο imac 24" διαθέτει

Creative Μικρόφωνο SD-60

επίσης ασύρματη κάρτα δικτύου και bluetooth

Asus Wireless PCI Adapter Super Speed N

Multirama Bluetooth USB Adapter

Αν κάνω κάτι λάθος θα ήθελα να με διορθώσετε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.:-D:-D:-D

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θες να μας πεις οτι το συστημα που θα φιταξεις θα εχει 100% συμβατοτητα με mac os και θα ειναι οσο ποιοτικος και αθορυβος ειναι ενας imac?

Επειδη δεν θα καλυπτει κανενα απο τα παραπανω, θα πληρωσεις τον imac για το ips panel του, για την συμπαγη - ποιοτικη - ομορφη κατασκευη του, για την 100% συμβατοτητα με το osx to opoio εχει απιστευτο software μεσα ενσωματωμενο. Υπαρχουν και μικρες λεπτομερειες οπως η isight που δεν υπαρχει αντιστοιχη με ομαλοτητα βιντεο στο εμποριο και αλλα πολλα, οπως το απιστευτο πληκτρολογιο του.

Επειδη αυτα δεν μπορεις να τα εχεις θα τα πληρωσεις και θα τα αποκτησεις. Μην συγκρινεις 1-1

• Super Moderators
Δημοσ.

κάποιος ξέχασε να βάλει μητρική και κάρτα γραφικών? :o

2χ2gb ddr3 όχι 4x1gb σκοτώνει το upgradeability...

επιπλέον έβαλες τον 5400rpm 640gb WD και όχι τον 7200rpm...

o επεξεργαστής που έβαλες είναι χειρότερος (όχι μόνο λόγω των ghz), κανονικά είναι ο Ε8200

η "φτηνή" 24αρα Eizo των 600 euro δεν έχει καλό panel, με ΤΝ είναι...αν θες Eizo με καλό πρέπει να σκάσεις 900

Δημοσ.

Να δουλεύεις σε original Mac: αξία ανεκτίμητη!!!! :-)

Θες να μας πεις οτι το συστημα που θα φιταξεις θα εχει 100% συμβατοτητα με mac os ...

Άμα προσέξεις έχει ήδη βάλει τα Vista ως λειτουργικό....

Δημοσ.

δεν καταλάβατε τι ενοω. Θέλω να συγκρίνω την τιμή του imac με ενός pc με παρόμοια σύνθεση τα ξένα τα εχω αφήσει γιατί θέλω να με βοηθήσετε στην επιλογή του καταληλου υλικού που λείπει προσπαθώ δηλαδή να φτιάξω έναν υπολογιστή σαν μοντέλο για σύγκριση τιμής pc MAC

Δημοσ.

Χάλια.

Μαύρα χάλια.

Όσα και να έδωσα για τον iMac μου, τ' αξίζει, και με το παραπάνω.

Την καλύτερη δυνατή σύνθεση, μπορείς να την κάνεις?

Την ευχαρίστηση, ομαλότητα, ευκολία, και πολλά άλλα, σου εύχομαι να την έχεις με το custom made pc, αν και been there, done that.

Εάν μπαίνεις σε τριπάκια, να συγκρίνεις ένα custom made pc, μ' έναν imac, και να μπαίνεις και σε διαδικασίες ''ξεψαχνίσματος'' hardware, όπως και software, κατ' εμέ, μην τη κάνεις τη μετάβαση, δεν είσαι έτοιμος.

Φιλικά.

Δημοσ.
Θες να μας πεις οτι το συστημα που θα φιταξεις θα εχει 100% συμβατοτητα με mac os και θα ειναι οσο ποιοτικος και αθορυβος ειναι ενας imac?

Επειδη δεν θα καλυπτει κανενα απο τα παραπανω, θα πληρωσεις τον imac για το ips panel του, για την συμπαγη - ποιοτικη - ομορφη κατασκευη του, για την 100% συμβατοτητα με το osx to opoio εχει απιστευτο software μεσα ενσωματωμενο. Υπαρχουν και μικρες λεπτομερειες οπως η isight που δεν υπαρχει αντιστοιχη με ομαλοτητα βιντεο στο εμποριο και αλλα πολλα, οπως το απιστευτο πληκτρολογιο του.

Επειδη αυτα δεν μπορεις να τα εχεις θα τα πληρωσεις και θα τα αποκτησεις. Μην συγκρινεις 1-1

100% συμβατοτητα με mac os μπορει να μην εχει αλλα και το να δινεις 2790 Ε για Core 2 Duo νομιζω οτι δεν ειναι και η καλυτερη επιλογη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912638

Δημοσ.

Θα ρωτήσω κάτι που μπορεί να φανεί χαζό σε ορισμένους, αλλά το έχω απορία:

Ένα σημερινό PC έχει ένα τροφοδοτικό γύρω στα 600W. Σωστά; Ψάχνοντας λίγο (προτού κάνω το post μου) διάβασα ότι ξεχωριστά από αυτό υπολογίζεται το ρεύμα που καίει η οθόνη.

Για τον iMac στη σελίδα της Apple αναφέρεται ότι:

Maximum continuous power: 200W (20-inch model); 280W (24-inch models)

Πηγή: http://www.apple.com/imac/specs.html

Δεν βρήκα κάτι για την οθόνη.

Υπάρχει περίπτωση σε διάστημα ενός χρόνου, να γλιτώσει κανείς χρήματα από αυτή την ιστορία; Προφανώς μιλάμε για χρήματα της τάξης των 50-100€, σωστά;

Δημοσ.

ναι και πιστεύω να καταλάβατε τι ενοω προσπαθώ να φτιάξω ενα υποθετικό μοντέλο custom made pc για να δω τη διαφορά τιμής με τον imac οι τελευταίες απαντήσεις σας ήταν τελείως ασκετες δεν πρόκειται νσ φταξιω αυτόν τον υπολογιστή απλά θέλω τελικά να δω ποια είναι η διαφορά τιμής και πόσα τελικά λεφτά ζητάει ο mac

• Super Moderators
Δημοσ.

και πάλι αυτά που έβαλες στο OP δεν είναι αντίστοιχα με τα specs του iMac, δες το προηγούμενο post μου

Δημοσ.
Θα ρωτήσω κάτι που μπορεί να φανεί χαζό σε ορισμένους, αλλά το έχω απορία:

Ένα σημερινό PC έχει ένα τροφοδοτικό γύρω στα 600W. Σωστά; Ψάχνοντας λίγο (προτού κάνω το post μου) διάβασα ότι ξεχωριστά από αυτό υπολογίζεται το ρεύμα που καίει η οθόνη.

Για τον iMac στη σελίδα της Apple αναφέρεται ότι:

Maximum continuous power: 200W (20-inch model); 280W (24-inch models)

Πηγή: http://www.apple.com/imac/specs.html

Δεν βρήκα κάτι για την οθόνη.

Υπάρχει περίπτωση σε διάστημα ενός χρόνου, να γλιτώσει κανείς χρήματα από αυτή την ιστορία; Προφανώς μιλάμε για χρήματα της τάξης των 50-100€, σωστά;

To οτι το pc εχει τροφοδοτικο 600w δε σημαινει οτι καταναλωνει 600w. Απλα οτι μπορει να δωσει ρευμα μεχρι 600w. Στην πραγματικοτητα καταναλωνουν πολυ λιγοτερο, αναλογα με τη συνθεση του μηχανηματος και το load που εχει καθε στιγμη (υπαρχουν διαφορα calculators στο διαδικτυο για τον υπολογισμο των watt που χρειαζεται ενα μηχανημα).

Τωρα, αφου και οι 2 πλατφορμες χρησιμοποιουν πανω-κατω τα ιδια εξαρτηματα, θα εχουν περιπου και τις ιδιες καταναλωσεις (βεβαια και το λειτουργικο εχει μεγαλη σημασια).

Δημοσ.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912627

Ο φίλος μας αναφέρεται στο παραπάνω μοντέλο.

Να διαβάζουμε λιγόοτερο βιαστικά.

Oxι καμια σχεση απλα βρηκα το μοντελο και ειδα τη τιμη και το hardware που δινει . Αν καθισεις και φτιαξεις ενα custom pc με τα ιδια χρηματα θα εχεις χαοτικες διαφορες σε επιδοσεις.

Δημοσ.
Oxι καμια σχεση απλα βρηκα το μοντελο και ειδα τη τιμη και το hardware που δινει . Αν καθισεις και φτιαξεις ενα custom pc με τα ιδια χρηματα θα εχεις χαοτικες διαφορες σε επιδοσεις.

Επιδόσεις σε τί καλέ μου?

Θα ήθελες να μου πείς αν έχεις τεστάρει το mac os x?

Και μιλάμε πάντα γι' αρμονία hardware με software.

Δεν αντιλέγω πως με τα ίδια χρήματα μπορείς να φτιάξεις ένα χαοτικό pc.

Αν και ο φίλος μας δεν μιλά για το ποσό που προανέφερες, μιας και το μοντέλο που συγκρίνει κοστίζει tops 1470 ευρώ και όχι 3000.

Αντιλέγω με το να γίνεται αναφορά απο κάποιον φίλο που θέλει να κάνει μετάβαση, και μπαίνει σε τέτοια διαδικασία.

Αν ήταν για το χρηματικό, και ΔΕΝ είχα ακουμπήσει ποτέ στην ζωή μου mac, ίσως και να μη τα έδινα, ίσως να έκανα κι εγώ συγκρίσεις.

Αλλα αν καθόμουν κατα τη μετάβαση να κάνω αυτό, δεν θα σου έγραφα απο τον iMac μου.

:-)

Δημοσ.
Επιδόσεις σε τί καλέ μου?

Θα ήθελες να μου πείς αν έχεις τεστάρει το mac os x?

Και μιλάμε πάντα γι' αρμονία hardware με software.

Δεν αντιλέγω πως με τα ίδια χρήματα μπορείς να φτιάξεις ένα χαοτικό pc.

Αν και ο φίλος μας δεν μιλά για το ποσό που προανέφερες, μιας και το μοντέλο που συγκρίνει κοστίζει tops 1470 ευρώ και όχι 3000.

Αντιλέγω με το να γίνεται αναφορά απο κάποιον φίλο που θέλει να κάνει μετάβαση, και μπαίνει σε τέτοια διαδικασία.

Αν ήταν για το χρηματικό, και ΔΕΝ είχα ακουμπήσει ποτέ στην ζωή μου mac, ίσως και να μη τα έδινα, ίσως να έκανα κι εγώ συγκρίσεις.

Αλλα αν καθόμουν κατα τη μετάβαση να κάνω αυτό, δεν θα σου έγραφα απο τον iMac μου.

:-)

Benchmarks αν γινεται να κανεις εγκατασταση βεβαια σε mac ( γινεται ?). Δεν εχω ακουμπισει mac γιατι δεν ειμαι διατεθιμενος να δοσω ενα τοσο μεγαλο ποσο για mac οταν μπορω να αγορασω μηχανημα με καλυτερες επιδοσεις (benchmarks). Nαι μιλαει για αλλο μοντελο ο φιλος στο αρχικο post απλα σ λεω με 2790 Ε τι μπορεις να αγορασεις . :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...