geo1st487 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 1. Μπορω να σχεδιασω γραμμες και σχηματα οπτικα απευθειας πανω στην φορμα χωρις να χρησιμοποιησω εντολες στην VB 2008; Στην VB6 γινεται. 2. Υπαρχει δυνατοτητα να μην αποθηκευει τις αλλαγες που εχω κανει στο project οταν το τρεχω; Ευχαριστω
virxen75 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 1) εννοείς με drag and drop όπως π.χ. ένα textbox? αν εννοείς αυτό πήγαινε στο toolbox και προς το τέλος θα βρείς το visual basic powerpacks είναι πριν το general εκεί έχει τα σχήματα που ζητάς. 2)δεν νομίζω να γίνεται κράτα συνεχώς backup πριν κάνεις τις αλλαγές που θες.
geo1st487 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 1) εννοείς με drag and drop όπως π.χ. ένα textbox? 2)δεν νομίζω να γίνεται κράτα συνεχώς backup πριν κάνεις τις αλλαγές που θες. 1) ναι 2) μεγαλή βλακεια αν δεν γινεται.
virxen75 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 για το 1) δες την απάντηση πιο πάνω το έκανα edit
virxen75 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 για το 2) τελικά γίνεται πας στο tools-->option κάτω αριστερά τσεκάρεις το show all settings πηγαίνεις στο project and solutions--->build and run και κάνεις τις αλλαγές που πρέπει π.χ. δες την εικόνα
geo1st487 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 virxen75 εχω την VB.NET 2008 Professional 1) Στο visual basic power packs εμφανίζει μονο το Pointer και PrintForm. 2) Εκανα αυτο που ειπες άλλα όταν τρέχω την εφαρμογή εχοντας κανει πριν αλλαγες εμφανίζει ένα μηνυμα που λεει οτι το Form1.vb δεν μπορει να τροποποιηθει αυτη την στιγμη και ανοιγει την φορμα χωρις τις αλλαγες που εχω κανει (εχω προσθεσει ενα button).
kostas_crete Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 1) Στο visual basic power packs εμφανίζει μονο το Pointer και PrintForm. Έχεις τικάρει το "Show all settings"?
StavrosD Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 2. Υπαρχει δυνατοτητα να μην αποθηκευει τις αλλαγες που εχω κανει στο project οταν το τρεχω; To visual studio 2008 έχει ενσωματωμένο source control σε κάποιες εκδόσεις (http://msdn.microsoft.com/en-us/library/xy72w7e6.aspx) αλλά υπάρχουν και 3rd party εφαρμογές γι'αυτό (http://www.codeproject.com/KB/dotnet/VistaVisualSourceControl.aspx). Στην περίπτωση που δεν ξέρεις περί τίνος πρόκειται, πρόκειται για συστήματα που αποθηκεύουν τακτικά τον κώδικα του Project, και ανά πάσα στιγμή έχουμε backup και μπορούμε να επιστρέψουμε σε οποιοδήποτε snapshot θέλουμε. Η πιό απλή λύση όμως είναι να φτιάξεις ένα bat αρχείο που να αντιγράφει εκ νέου τον προηγούμενο κώδικα στον τρέχον κατάλογο του project και μετά να τρέχει το visual studio.
virxen75 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 virxen75 εχω την VB.NET 2008 Professional 1) Στο visual basic power packs εμφανίζει μονο το Pointer και PrintForm. 2) Εκανα αυτο που ειπες άλλα όταν τρέχω την εφαρμογή εχοντας κανει πριν αλλαγες εμφανίζει ένα μηνυμα που λεει οτι το Form1.vb δεν μπορει να τροποποιηθει αυτη την στιγμη και ανοιγει την φορμα χωρις τις αλλαγες που εχω κανει (εχω προσθεσει ενα button). και εγώ την ίδια έκδοση έχω δες τις φώτο
djsolid Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Το 2ο που λές νομίζω δεν γίνεται. Το setting αυτό αφορά το αν θα γίνονται save η όχι τα αρχεία με την διευκρινηση πως για το compilation του project λαμβάνεται υπ' όψην μόνο η τελευταία αποθηκευμένη έκδοση του κάθε αρχείου. Άρα λοιπόν το exe ή dll αντίστοιχα θα δημιουργηθεί από εκείνα τα αρχεία τα οποία έχουν σωθεί. EDIT: Το setting λειτουργεί όπως το περιέγραψε ο virxen75 Επίσης το VS έχει υποστήριξη για Source Control. Δεν περιλαμβάνει κάποιο Plugin από μόνο του. Θα πρέπει να το εγκαταστήσει ο χρήστης. Παραδείγματα : Microsoft Sourcesafe, TortoiseSVN, Team Foundation Server (για μεγάλα πράγματα) κλπ.
geo1st487 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 virxen75 δεν εχω το SP1 το οποιο πρεπει να εχεις εσυ. Παιζει ρολο αυτο; Επισης αν παω στο WPF Components απο το Toolbox Items εμφανιζει καποια tools οπως ειναι το Line που εχω τσεκαρει αλλα δεν εμφανιζεται στο toolbox.
virxen75 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 θα πας στο toolbox δεξί κλικ-->choose items .NET Framework components θα κλικάρεις το namespace για να γίνει ταξινόμηση με βάση αυτό θα ψάξεις για το microsoft.visualbasic.powerpacks και θα τσεκάρεις ότι σου λείπει δες την εικόνα
geo1st487 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Εμφανιζει μονο το PrintForm Πως μπορω να βρω τα άλλα;
virxen75 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 http://msdn.microsoft.com/en-us/vbasic/bb735936.aspx κατέβασε το και κάνε το install
geo1st487 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 http://msdn.microsoft.com/en-us/vbasic/bb735936.aspx κατέβασε το και κάνε το install Thanks virxen75! Το εκανα install και ολα ΟΚ! Εκανες και εσυ εγκατασταση ξεχωριστα το συγκεκριμενο αρχειο ή στο εγκατεστησε όταν εκανες εγκατασταση το visual studio;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.