Προς το περιεχόμενο

O OTE «μπλοκάρει» τις οπτικές ίνες

papahlamidas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να ρωτησω κατι επειδη δε διαβασα ολα τα ποστς. Το μανατζμεντ του ΟΤΕ το χουν οι Ελληνες ή οι Γερμανοι? Δε μιλαω για μετοχες, μιλαω για μανατζμεντ. Αν θυμαμαι καλα η συμφωνια ηταν να δωσουν το πλειοψηφικο πακετο στους Γερμανους, αλλα να κρατησουν το μανατζμεντ οι Ελληνες. Κανω λαθος?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

καλά τώρα 40-50 euro υπερβάλεις :P

με Forthnet/HOL double play πληρώνεις 39.90 euro και με ΟΤΕ/Conn-x για ακριβώς τα ίδια πράγματα 67.1 euro το μήνα(με κινητά, εξωτερικό, εσωτερικό και ψηφιακές ευκολίες μέσα)...

Υπερβάλλω;Τι λες;Διάβασε καλύτερα πώς το γράφω πάνω!Πλήρωνα 40-50€ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ! ;)

Εσύ μου λες ότι στην ουσία η διαφορά είναι 27€ τον μήνα άρα το δίμηνο μας κάνει: 54€ (δηλαδή 320€ τον χρόνο!!)!!!! Άρα ακόμα πιο πολύ από την....υπερβολή μου...! :-)

Σε αυτές τις τιμές συμπεριλαμβάνονται όπως είπες αστικά,υπεραστικά,διεθνή,1 ώρα κινητά,ίντερνετ,ψηφιακές ευκολίες και για τις 2 εταιρείες!Συν του ότι η Forthnet έχει και αναλυτική κατάσταση λογαριασμού μέσω ίντερνετ για να βλέπεις αναλυτικά οποιαδήποτε στιγμή τις κλήσεις σου!Το γέλιο είναι ότι πολύ πριν μου έρθει το χαρτί του λογαριασμού ξέρω τι θα πληρώσω!!! :-)

Υπερβάλλω;Τι λες;Διάβασε καλύτερα πώς το γράφω πάνω!Πλήρωνα 40-50€ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ! ;)

Εσύ μου λες ότι στην ουσία η διαφορά είναι 27€ τον μήνα άρα το δίμηνο μας κάνει: 54€ (δηλαδή 320€ τον χρόνο!!)!!!! Άρα ακόμα πιο πολύ από την....υπερβολή μου...! :)

Μα η διαφορα ειναι οπως εχουμε πει απειρες φορες, πρωτον το εχτρα παγιο, και δευτερον η ΕΕΤΤ που δεν αφηνει τον οτε να ειναι πιο φτηνος.

Για το εξτρα παγιο τα ειπα και πριν, αν βολευε τους εναλλακτικους, θα την ειχαν κανει ηδη τη δουλεια, και θα ειχαν παρει το παγιο απο τον οτε, αλλα τους βολευει αυτη η κατασταση, οπου εκτος των αλλων, οπου δεν υπαρχει ιδιοκτητο εναλλακτικων πρεπει να παρεις γραμμη απο τον οτε (παλι φταιει ο οτε για αυτο), αλλα και γενικοτερα οι εναλλακτικοι εχουν μια πολυ "κυριλλατη" πολιτικη, οπου αυτοι εχουν συμβολαιο με τον οτε να πλητωνουν τις γραμμες, εσενα σου λενε με καμαρι "δεν εχουμε παγιο κυριε, δεν ειμαστε οτε", και μολις φτασει ο κομπος στο χτενι που τα παγια μεταξυ τους γινουν υπερογκα, βγαινουν και κλαιγονται σαν τις κυριες γιατι ο κακουλης οτε τους εκοψε τα κυκλωματα, ενω αυτοι ηταν σωστοι απεναντι του, να μωρε μονο 2-3 εκατομμυρια ευρω του χρωσταγανε.

Ετσι ειναι το παγιο οτε,ειτε εσυ θα το πληρωσεις ειτε ο εναλλακτικος, και οταν στον εναλλακτικο μεινεις για κανα μηνα ξεκρεμαστος, γιατι ο κακουλης οτε εκοψε τα κυκλωματα, τουλαχιστον για μενα αυτα τα 300€ (που δεν ειναι τοσα, ειναι πολυ λιγοτερα για μενα, για τις υπηρεσιες που θελω), αυτα λοιπον ειναι χασουρα αν μεινω ενα μηνα χωρις ιντερνετ.

Τωρα για το γιατι ειναι ο οτες πιο ακριβος, ρωτα τη φιλη ολων των εναλλακτικων ΕΕΤΤ, και πες της να αφησει για ενα μηνα ελευθερο τον οτε να βαλει τις τιμες που θελει, και μετα ελα πες μου ποιος θα μεινει ανοικτος.

• Super Moderators

Εσύ μου λες ότι στην ουσία η διαφορά είναι 27€ τον μήνα άρα το δίμηνο μας κάνει: 54€ (δηλαδή 320€ τον χρόνο!!)!!!! Άρα ακόμα πιο πολύ από την....υπερβολή μου...! :-)

Σε αυτές τις τιμές συμπεριλαμβάνονται όπως είπες αστικά,υπεραστικά,διεθνή,1 ώρα κινητά,ίντερνετ,ψηφιακές ευκολίες και για τις 2 εταιρείες!Συν του ότι η Forthnet έχει και αναλυτική κατάσταση λογαριασμού μέσω ίντερνετ για να βλέπεις αναλυτικά οποιαδήποτε στιγμή τις κλήσεις σου!Το γέλιο είναι ότι πολύ πριν μου έρθει το χαρτί του λογαριασμού ξέρω τι θα πληρώσω!!! :-)

oops δεν πρόσεξα την λέξη δίμηνο :o

Μα η διαφορα ειναι οπως εχουμε πει απειρες φορες, πρωτον το εχτρα παγιο, και δευτερον η ΕΕΤΤ που δεν αφηνει τον οτε να ειναι πιο φτηνος.

Για το εξτρα παγιο τα ειπα και πριν, αν βολευε τους εναλλακτικους, θα την ειχαν κανει ηδη τη δουλεια, και θα ειχαν παρει το παγιο απο τον οτε, αλλα τους βολευει αυτη η κατασταση, οπου εκτος των αλλων, οπου δεν υπαρχει ιδιοκτητο εναλλακτικων πρεπει να παρεις γραμμη απο τον οτε (παλι φταιει ο οτε για αυτο), αλλα και γενικοτερα οι εναλλακτικοι εχουν μια πολυ "κυριλλατη" πολιτικη, οπου αυτοι εχουν συμβολαιο με τον οτε να πλητωνουν τις γραμμες, εσενα σου λενε με καμαρι "δεν εχουμε παγιο κυριε, δεν ειμαστε οτε", και μολις φτασει ο κομπος στο χτενι που τα παγια μεταξυ τους γινουν υπερογκα, βγαινουν και κλαιγονται σαν τις κυριες γιατι ο κακουλης οτε τους εκοψε τα κυκλωματα, ενω αυτοι ηταν σωστοι απεναντι του, να μωρε μονο 2-3 εκατομμυρια ευρω του χρωσταγανε.

Ετσι ειναι το παγιο οτε,ειτε εσυ θα το πληρωσεις ειτε ο εναλλακτικος, και οταν στον εναλλακτικο μεινεις για κανα μηνα ξεκρεμαστος, γιατι ο κακουλης οτε εκοψε τα κυκλωματα, τουλαχιστον για μενα αυτα τα 300€ (που δεν ειναι τοσα, ειναι πολυ λιγοτερα για μενα, για τις υπηρεσιες που θελω), αυτα λοιπον ειναι χασουρα αν μεινω ενα μηνα χωρις ιντερνετ.

Τωρα για το γιατι ειναι ο οτες πιο ακριβος, ρωτα τη φιλη ολων των εναλλακτικων ΕΕΤΤ, και πες της να αφησει για ενα μηνα ελευθερο τον οτε να βαλει τις τιμες που θελει, και μετα ελα πες μου ποιος θα μεινει ανοικτος.

Ο καθένας όπως θέλει τα ερμηνεύει!

Η ΕΕΤΤ ΚΑΛΑ κάνει και ΔΕΝ αφήνει τον (Π)ΟΤΕ να ρίξει τις τιμές όσο θέλει!Ξέρεις γιατί;Μάλλον όχι γιατί μου γράφεις αυτά που μου γράφεις πιο πάνω!Διάβασε λοιπόν γιατί καλό είναι να ενημερωνόμαστε σωστά:

-Ο εναλλακτικός ΠΛΗΡΩΝΕΙ για κάθε γραμμή που χρησιμοποιεί ένα πάγιο που είναι αν θυμάμαι καλά γύρω στα 10€(μπορεί και παραπάνω)!Ο (Π)ΟΤΕ επειδή φυσικά διαχειρίζεται το δίκτυο δεν πληρώνει τίποτα αλλά ταυτόχρονα σε βάζει να πληρώνεις έξτρα πάγιο σαν πελάτης του που είσαι και καλά για την συντήρηση!Άρα παίρνει πάγιο ο (Π)ΟΤΕ και από εσένα που είσαι πελάτης του και από τους εναλλακτικούς!!!!!Εσύ το πληρώνεις 15€ περίπου (ενημερωτικά!) και είσαι και πελάτης του και τον εμπιστεύεσαι!

-Από τα 39.90€ που πληρώνουν κάποιοι σε εναλλακτικούς ΜΕΣΑ σε αυτά περιέχονται τα 10€ για το "νοίκι"!Άρα στην ουσία στον εναλλακτικό πληρώνεις για ΟΛΕΣ τις υπηρεσίες 29.90€!

-Αν θέλει ο (Π)ΟΤΕ να δώσει καλύτερες τιμές ΠΡΕΠΕΙ να μειώσει το "νοίκι" στους εναλλακτικούς αλλιώς μιλάμε για ΑΝΙΣΗ μεταχείριση (όχι πως δεν υπάρχει ήδη σε αιτήσεις,βλάβες,ενεργοποιήσεις κ.α.!)!Αν το μειώσει να είσαι σίγουρος ότι θα δώσει το πράσινο φως η ΕΕΤΤ!

Αλλά όπως είπα και πριν......προσπαθεί να βγάλει από την μύγα ξύγκι.....από παντού παίρνει πάγιο και καλά για την......"συντήρηση" του δικτύου!ΕΛΕΟΣ!

Επίσης ο(Π)ΟΤΕ καλά κάνει και κλείνει τα κυκλώματα στους εναλλακτικούς που χρωστάνε τα κέρατά τους!Είμαι υπέρ σε αυτό!Όπως είπα και προηγουμένως......δεν τους δικαιολογώ απόλυτα αλλά ταυτόχρονα αν το ψάξεις λίγο καλύτερα θα δεις ότι οι σοβαροί εναλλακτικοί είναι ελάχιστοι(2-3)!

Κι επειδή μιλάς για φίλους στην ΕΕΤΤ......μήπως να σου θυμίσω τον διπλασιασμό του ΕΠΑΚ από τον αγαπημένο σου (Π)ΟΤΕ? ;-)

Κάτι ακόμα.......πολλές από τις ανακοινώσεις που βγάζουν οι εταιρείες μην τις πολυπιστεύεις,είτε η ανακοίνωση είναι από τον (Π)ΟΤΕ είτε από την Forthnet/HOL/VIVODI/ON κ.α.!Η αλήθεια συνήθως βρίσκεται κάπου στην μέση γιατί αυτά τα χρόνια έχουν βγει ψεύτικες ανακοινώσεις από εταιρείες που όντως χρώσταγαν πολλά στον (Π)ΟΤΕ αλλά ΕΠΙΣΗΣ βγήκαν ψευδείς ανακοινώσεις και από τον (Π)ΟΤΕ για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο!

Για το πόσα πληρώνεις εσύ......δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με τις τιμές που ανέφερα εγώ γιατί ΕΓΩ έκανα σύγκριση με ίσα μέτρα και σταθμά!Δεν συγκρίνουμε υπηρεσίες και γενικότερα αγαθά με όποιο τρόπο μας βολεύει!

Αυτο ξαναπέστο! :P

Η ΕΕΤΤ ΚΑΛΑ κάνει και ΔΕΝ αφήνει τον (Π)ΟΤΕ να ρίξει τις τιμές όσο θέλει!Ξέρεις γιατί;Μάλλον όχι γιατί μου γράφεις αυτά που μου γράφεις πιο πάνω!Διάβασε λοιπόν γιατί καλό είναι να ενημερωνόμαστε σωστά:

-Ο εναλλακτικός ΠΛΗΡΩΝΕΙ για κάθε γραμμή που χρησιμοποιεί ένα πάγιο που είναι αν θυμάμαι καλά γύρω στα 10€(μπορεί και παραπάνω)!Ο (Π)ΟΤΕ επειδή φυσικά διαχειρίζεται το δίκτυο δεν πληρώνει τίποτα αλλά ταυτόχρονα σε βάζει να πληρώνεις έξτρα πάγιο σαν πελάτης του που είσαι και καλά για την συντήρηση!Άρα παίρνει πάγιο ο (Π)ΟΤΕ και από εσένα που είσαι πελάτης του και από τους εναλλακτικούς!!!!!Εσύ το πληρώνεις 15€ περίπου (ενημερωτικά!) και είσαι και πελάτης του και τον εμπιστεύεσαι!

Δεν ειναι ετσι οπως τα γράφεις.. Ο ΟΤΕ δίνει την γραμμή σε χοντρική τιμή 10ε στον εναλλακτικό ο οποιος προσθέτει 10ε-30ε ανάλογα με το πακέτο υπηρεσιών. Ο ΟΤΕ χρεώνει στους πελατες του τη γραμμή σε λιανική τιμή 15ε (ως πάγιο). Η διαφορά των ~5ε ειναι υποχρεωτική απο την ΕΕΤΤ γιατι τον υποχρεώνει α) σε συγκεκριμένο ελάχιστο κέρδος και β) σε χαμηλότερη χοντρική τιμή προς τους εναλλακτικούς.

Αν λοιπον δώσει κι ο ΟΤΕ 10ε πάγιο στους πελάτες του πρεπει την αλλη μέρα να χρεώσει 4-5ε λιγότερα τον εναλλακτικό. Πραγμα που θα βόλευε πολυ τους εναλλακτικους εφόσον θα πάρουν φτηνότερο προιον που δεν εχουν την παραμικρή ευθύνη. Αυτο κατ'εμε ειναι αθεμιτο κατα τον ιδιο τρόπο που ηταν αθέμιτη η πρακτική του ΟΤΕ τα χρόνια που αναφέρεις (ISDN, βλάβες κτλ). Επομένως τοτε ειχαμε εναν κακο ΟΤΕ , τωρα εχουμε πολλους κακους εναλλακτικους... :fear:

Η χρεωση λοιπον ειναι 10ε για τον εναλλακτικό , 15ε για τον πελάτη ΟΤΕ. Που διπλοχρεώνει δεν το καταλαβα. Αν εχεις γραμμή απο εναλλακτικό πληρωνεις τον εναλλακτικό, αν εχεις ΟΤΕ πληρωνεις τον ΟΤΕ. Δεν τα παιρνει απο παντου, μαλλον οι εναλλακτικοι μετα και τις τελευταιες μειωσεις στην χοντρική ξεχάσανε να μεταφέρουν την εκπτωση στον πελάτη. ;)

Η συντήρηση της υπάρχουσας υποδομής ειναι ευθυνη του ΟΤΕ. Για μενα κακως και πρεπει να γινει διαχωρισμος αμεσα αλλα ειμαστε στην Ελλαδα και ξέρουμε πόσο σοβαρα γίνονται τα πράγματα εδω. Παντως, αν οι εναλλακτικοί θίγονται απο τον τρόπο διαχείρησης της υποδομής θα πρεπει ειτε τεχνικά είτε νομικά να το ψάξουν καλύτερα και να πιέσουν τον ΟΤΕ. Ως τώρα μαλλον κρύβονται πίσω απο τα ψιλα γραμματα των συμβολαίων ("δεν φταιμε εμεις") ή καλυπτονται πισω απο την αγνοια των τηλεφωνικών τους κέντρων και των τεχνικών τους που αδυνατουν να πιστοποιήσουν οτι το πρόβλημα βρίσκεται στην υποδομή ΟΤΕ. Και γιατι να το κάνουν αλλωστε, αφου, αν πιστοποιήσουν ΓΡΑΠΤΩΣ οτι το πρόβλημα το εχει ο ΟΤΕ τοτε η εταιρία τους πρεπει να δεχτει τη διακοπή συμβολαίου χωρις το πρόστιμο των 70ε.. (Βλεπε: απο τη μυγα ξύγκι).

Οσο για την δικαιολογία οτι πρεπει να δουλεψει ανταγωνιστικά η αγορα εις βαρος του ΟΤΕ, εχω να πω οτι ολοι τους , αποδεδειγμένα, δουλευουν ανταγωνιστικά εις βαρος του πορτοφολιού μας και της ψυχικής μας ηρεμίας. :mrgreen:

• Like 1

καλά τώρα 40-50 euro υπερβάλεις :P

με Forthnet/HOL double play πληρώνεις 39.90 euro και με ΟΤΕ/Conn-x για ακριβώς τα ίδια πράγματα 67.1 euro το μήνα(με κινητά, εξωτερικό, εσωτερικό και ψηφιακές ευκολίες μέσα)...

Moυ επιτρέπεις,παρακαλώ να σε διορθώσω;

Ναι,έχει δίκιο ο ανωτέρω που λέει "κάτω 50€".Πλήρωνα ΟΤΕ 100 € το δίμηνο (πάγιο,ομιλία,2mbit adsl) και τώρα πληρώνω ΗΟL (με τριπλάσια σύνδεση) 23,90€ (χωρίς πάγιο,ομιλία,adsl 6 mbit).Kαι αν επιμερίσεις το τρίμηνο αβάτζο,σούρχεται λιγώτερο.B)

-Από τα 39.90€ που πληρώνουν κάποιοι σε εναλλακτικούς ΜΕΣΑ σε αυτά περιέχονται τα 10€ για το "νοίκι"!Άρα στην ουσία στον εναλλακτικό πληρώνεις για ΟΛΕΣ τις υπηρεσίες 29.90€!

-Αν θέλει ο (Π)ΟΤΕ να δώσει καλύτερες τιμές ΠΡΕΠΕΙ να μειώσει το "νοίκι" στους εναλλακτικούς αλλιώς μιλάμε για ΑΝΙΣΗ μεταχείριση (όχι πως δεν υπάρχει ήδη σε αιτήσεις,βλάβες,ενεργοποιήσεις κ.α.!)!Αν το μειώσει να είσαι σίγουρος ότι θα δώσει το πράσινο φως η ΕΕΤΤ!

Αλλά όπως είπα και πριν......προσπαθεί να βγάλει από την μύγα ξύγκι.....από παντού παίρνει πάγιο και καλά για την......"συντήρηση" του δικτύου!ΕΛΕΟΣ!

Επίσης ο(Π)ΟΤΕ καλά κάνει και κλείνει τα κυκλώματα στους εναλλακτικούς που χρωστάνε τα κέρατά τους!Είμαι υπέρ σε αυτό!Όπως είπα και προηγουμένως......δεν τους δικαιολογώ απόλυτα αλλά ταυτόχρονα αν το ψάξεις λίγο καλύτερα θα δεις ότι οι σοβαροί εναλλακτικοί είναι ελάχιστοι(2-3)!

Κι επειδή μιλάς για φίλους στην ΕΕΤΤ......μήπως να σου θυμίσω τον διπλασιασμό του ΕΠΑΚ από τον αγαπημένο σου (Π)ΟΤΕ? ;-)

Κάτι ακόμα.......πολλές από τις ανακοινώσεις που βγάζουν οι εταιρείες μην τις πολυπιστεύεις,είτε η ανακοίνωση είναι από τον (Π)ΟΤΕ είτε από την Forthnet/HOL/VIVODI/ON κ.α.!Η αλήθεια συνήθως βρίσκεται κάπου στην μέση γιατί αυτά τα χρόνια έχουν βγει ψεύτικες ανακοινώσεις από εταιρείες που όντως χρώσταγαν πολλά στον (Π)ΟΤΕ αλλά ΕΠΙΣΗΣ βγήκαν ψευδείς ανακοινώσεις και από τον (Π)ΟΤΕ για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο!

Για το πόσα πληρώνεις εσύ......δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με τις τιμές που ανέφερα εγώ γιατί ΕΓΩ έκανα σύγκριση με ίσα μέτρα και σταθμά!Δεν συγκρίνουμε υπηρεσίες και γενικότερα αγαθά με όποιο τρόπο μας βολεύει!

Απλα ανεφερα οπως κι εσυ το λες, οτι το παγιο ειτε ο πελατης θα το πληρωσει (αν ειναι στο δικτυο του οτε) ειτε ο εναλλακτικος. Ο εναλλακτικος ομως δεν θα το εισπραξει, γιατι με βαση τα δεδομενα σου (300€ το χρονο ειναι 25€ το μηνα) δεν ειναι πιο φτηνος απο τον οτε μονο κατα 5 ευρω που υπαρχει η διαφορα στο παγιο αλλα κατα πολυ περισσοτερο, αρα το παγιο στην ουσια ειναι σαν να μην το εισπραττει, κι ερχεται μια ωραια πρωια, που σκαει μια φουσκα ειτε αληθινη ειτε ψευτικη, οτι ο ταδε εναλλακτικος χρωσταει τοσα μυρια στον οτε κι οτε του εκοψε το δικτυο.

Και αν εσενα αυτα τα 300, που δεν ειναι 300 για τον πιο πολυ κοσμο αλλα αρκετα λιγοτερα, εσυ καλα εβαλες το δικο σου πακετο σαν συγκριση δεν εχουν ολοι αυτο ομως, αν λοιπον αυτα τα 300 εσενα σου φαινονται πολλα, δικαιωμα σου, εμενα ομως οπως προειπα, αν με αφησει ενα μηνα χωρις τηλεφωνο, η χωρις ιντερνετ, θα χασω πολλα περισσοτερα απο αυτα τα 300.

Αρα δε βλεπω να ερμηνευσα κατι λαθος.

Επισης να το πω μια τελευταια φορα που κανεις το λαθος.

Ο οτε δεν ηταν επι 30 χρονια οπως λες καποια ιδιωτικη επιχειρηση που ρουφαγε λεφτα απο το κρατος αρα ειναι η κακη επιχειρηση. Ηταν το ιδιο κρατος, ηταν η επιχειρηση που εβγαζε κερδη και εδινε στο κρατος, ηταν η επιχειρηση που μεσα σε αυτη απασχολουνταν υπαλληλοι του κρατους. Τα παγια επι 30 χρονια στο κρατος πηγαινανε (και οχι σε επενδυσεις), τους κακους υπαλληλους το κρατος τους εβαζε. Και δεν ξυπνησε ενα πρωι, και ειπε "κρατος δε καθομαι αλλο φευγω", το κρατος την πουλησε κι εβαλε λεφτα στην τσεπη του. Το αν επρεπε να την πουλησει η αν την πουλησε φτηνα παλι το κρατος φταιει κι οχι ο οτε.

Αρα οταν θες να βρισεις τα κακως κειμενα των τηλεπκοινωνιων μας, βρισε τις κυβερνησεις που περασαν κι εκαναν αυτα που εκαναν σε οτε, ολυμπιακη, δεη κλπ, και οχι τις ιδιες τις επιχειρησεις που ειναι οντως ανωνυμες.

• Super Moderators
Moυ επιτρέπεις,παρακαλώ να σε διορθώσω;

Ναι,έχει δίκιο ο ανωτέρω που λέει "κάτω 50€".Πλήρωνα ΟΤΕ 100 € το δίμηνο (πάγιο,ομιλία,2mbit adsl) και τώρα πληρώνω ΗΟL (με τριπλάσια σύνδεση) 23,90€ (χωρίς πάγιο,ομιλία,adsl 6 mbit).Kαι αν επιμερίσεις το τρίμηνο αβάτζο,σούρχεται λιγώτερο.B)

ναι το είπαμε δεν είδα την λέξη δίμηνο... :o

pigeon

Συμφωνώ σε αυτά που λες και στην ουσία σε κάποια λέμε τα ίδια με άλλα λόγια!Δεν μίλησα ακριβώς για διπλοχρέωση αλλά τι εννοώ....ο (Π)ΟΤΕ ΔΕΝ πληρώνει τίποτα σαν πάγιο για το δίκτυο χαλκού αλλά τα παίρνει από τους πελάτες του!Αν τους σεβόταν ας μείωνε την τιμή στις υπηρεσίες!Ο εναλλακτικός επίσης πληρώνω πάγιο για κάθε γραμμή!Άρα έμμεσα είναι ΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 2 ΠΑΓΙΑ......ένα από τους πελάτες του κι ένα από τους εναλλακτικούς!

pournaras

Σχεδόν όλοι όσοι βάζουν κάποιον εναλλακτικό και πάνε στο ιδιοκτητο αναγκαστικά έχουν ΟΛΕΣ τις υπηρεσίες που ανέφερα......και ενημερωτικά η πλειοψηφία των εναλλακτικών είναι αυτοί που χρησιμοποιούν ΚΑΙ ιντερνετ και ταυτόχρονα τους βολεύει όλους να εκμεταλλέυονται τις δωρεάν κλήσεις!Άρα τα 300 (τα οποία είναι στανταρ τιμή στην ουσία) είναι σίγουρα για τον περισσότερο κόσμο όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται αυτό!

Και ΔΕΝ κάνω λάθος που λες γιατί ΠΟΤΕ δεν ανέφερα ότι ο (Π)ΟΤΕ είναι ιδιωτική επιχείρηση!Ενημερωτικά όσα λεφτά δίναμε αυτά τα χρόνια τα έτρωγαν με διάφορους τρόπους οι "καρχαρίες"!Εμένα όμως ΔΕΝ με νοιάζουν οι μετοχές που ανήκουν αλλά το αποτέλεσμα στην τσέπη μου/μας με την πιπίλα-κοροϊδία-πρόφαση την....ανάπτυξη της τεχνολογίας!!!!

Και να σου θυμίσω ότι τώρα που διαχειρίζεται σε μεγολύτερο ποσοστό σαν "ιδιωτική επιχείρηση" συνεχίζει την ίδια αρπαχτή με τότε!Άρα αυτό λέει πάρα πολλά για την συγκεκριμένη εταιρεία και πόσο έχει αλλάξει!

• 7 μήνες μετά...

Δεν ξέρω αν έχει άμεση σχέση με το θέμα (και συγνώμη αν δεν έχει), αλλά εγώ έχω κάνει αίτηση σε εναλλακτικό φορέα για double play από τις 12/02 και ακόμα γραμμή δεν έχω. Μου λένε πως τους μπλοκάρει συνεχώς ο ΟΤΕ. :mad:

Για να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου :lol:, αν δεν υπήρχε ο ΟΤΕ, η επαρχία ακόμα θα είχε pstn, ή μήπως κάνω λάθος;

Από την άλλη τα 200εκ που θα χρειαστούν για την τριετία αναλογούν σε 10 ευρώ ανά σημερινή σύνδεση και το μηνιαίο πάγιο που πληρώνουμε είναι μεγαλύτερο από αυτό το ποσό.

Βεβαίως και έγινε κατασπατάληση δημόσιου χρήματος σε ξεπερασμένες τεχνολογίες (isdn), βεβαίως και υπήρχαν πολλοί που έτρωγαν και κανείς δεν τους άγγιξε (ονόματα να μην λέμε...) από εκεί και πέρα όμως μέχρι να υποχρεωθούν οι ιδιωτικές εταιρίες να παρέχουν τα ίδια αγαθά σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα του που βρίσκονται και όχι ανάλογα με το που τις συμφέρει να επενδύσουν, θα υποστηρίζω ότι οι δημόσιες επιχειρήσεις είναι απαραίτητες και όσο και αν δεν θέλουν να το παραδεχτούν οι φιλελεύθεροι φίλοι μας, δεν είναι σε θέση να τις αντικαταστήσουν.

Δεν λέω καλό το FTΤH αλλά πείτε μου αν σήμερα ήταν διαθέσιμο (100/100 Mbps), τί ποσοστό του πληθυσμού θα το αξιοποιούσε; Εξάλλου το θέμα δεν είναι να έρθει μία οπτική ίνα από το καφάο στο σπίτι μας, αλλά οι υποδομές και οι συνδέσεις με το εξωτερικό που θα επιτρέπουν να δούμε κάποια διαφορά στην ταχύτητα.

• Super Moderators
Για να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου :lol:, αν δεν υπήρχε ο ΟΤΕ, η επαρχία ακόμα θα είχε pstn, ή μήπως κάνω λάθος;

αν δεν υπήρχε ΟΤΕ θα υπήρχε άλλος που θα αναλάμβανε κάτι τέτοιο εκ μέρους του κράτους, μην ξεχνάμε ότι το δίκτυο δεν είναι του ΟΤΕ αλλά του κράτους και αυτός είναι διαχειριστής μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία...

Δεν λέω καλό το FTΤH αλλά πείτε μου αν σήμερα ήταν διαθέσιμο (100/100 Mbps), τί ποσοστό του πληθυσμού θα το αξιοποιούσε;

ανάλογα την τιμή και τι περιελάμβανε το πακέτο, αν πχ είχε iptv 720p/1080p με on demand υλικό η γραμμή θα αξιοποιούταν μια χαρά

αν δεν υπήρχε ΟΤΕ θα υπήρχε άλλος που θα αναλάμβανε κάτι τέτοιο εκ μέρους του κράτους, μην ξεχνάμε ότι το δίκτυο δεν είναι του ΟΤΕ αλλά του κράτους και αυτός είναι διαχειριστής μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία...

Άρα ο ίδιος θεσμός απλά με άλλο όνομα. Τον χαλκό τον έχουμε πληρώσει χρυσό λόγω της κατασπατάλησης και της κακοδιαχείρισης, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάποιος ιδιώτης θα επένδυε τα κεφάλαιά του σε χαλκό και σε υποδομές ώστε σε βάθος χρόνου από την χρήση τους να αποσβέσει τις επενδύσεις του.

ανάλογα την τιμή και τι περιελάμβανε το πακέτο, αν πχ είχε iptv 720p/1080p με on demand υλικό η γραμμή θα αξιοποιούταν μια χαρά

Ξέρεις πολλά Ελληνικά κανάλια σήμερα που εκπέμπουν σε 720p/1080p; :-)

Κάποιος βέβαια μπορεί να θέλει να παρακολουθεί από το σπίτι του το εξοχικό του ή το μαγαζί του, οπότε σίγουρα σε κάποιους η τεχνολογία των οπτικών ινών θα έβρισκε εφαρμογή, αλλά σαν ποσοστό, η ζήτηση θα ήταν μικρή. Εξάλλου όσοι σήμερα θέλουν να δουν 720p μέσω streaming και ξέρουν πως, το κάνουν. :-)

Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο μπορεί (ή και πρέπει) σήμερα να δημιουργηθεί αυτή η ανάγκη στον μέσο Έλληνα και αν μπορεί (ή και πρέπει) να δημιουργηθεί, αν αυτή η ζήτηση μπορεί να καλυφθεί από ιδιωτικές εταιρίες.

Δυστυχώς μας έχουν φτάσει στο σημείο να θεωρούμε το κάθε τι δημόσιο, συνώνυμο της κακοδιαχείρισης και της σπατάλης και από την άλλη την κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία ως την μόνη εφικτή λύση, ξεχνώντας φυσικά ότι μιλάμε για εταιρίες που πρώτος και κύριος σκοπός τους είναι το δικό τους κέρδος.

Το κράτος όμως δεν είναι άλλοι, το κράτος είμαστε εμείς και αν γίνονται σπατάλες και κακοδιαχειρίσεις υπεύθυνα είναι τα διευθυντικά στελέχη και οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους. Όχι εδώ που φτάσαμε να ξεπουλήσουμε το κάθε τι υπήρχε και λειτουργούσε προς όφελος του συνόλου επειδή κάποιοι έπρεπε να εξαργυρώσουν τα ρουσφέτια τους είτε με προσλήψεις είτε με φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...