Προς το περιεχόμενο

κόλλησα το Total Security 2009 - βοηθήστε να απαλλαγώ

_hopelesscase_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά κόλλησα αυτή την π@π@ριά το Total Security 2009 και μέχρι στιγμής σε ξένα φόρουμ αλλά δεν βρήκα λύση / δεν έβγαλα νόημα.

Εϊναι ένα κωλοπρόγραμμα μεταμφιεσμένο σε spyware που ανοίγει παράθυρα όλη την ώρα με δήθεν alert. Κάποια προγράμματα δεν ανοίγουν με τίποτα, άλλα κολλάνε, μία στις τόσες σκάει alert window με αντίστροφη μέτρηση δευτερολέπτων για να κλείσει το πισί.

Επίσης turn off/ restart μόνο από το κουμπί.

Χελπ;

Δημοσ.

Εγω μ ενα scan με to Avg παντως απαλλάχτηκα απ αυτο το spyware.

Οσο για το pc Που κλεινει με αντιστροφη μέτρηση εγω καταφερα να το αποφυγω απενεργοποιόντας τον DCOM SERVER.

Δε θυμαμαι οπως ποια εντολη πατησα στην "έναρξη->εκτέλεση" για να μπω στην λιστα που βρισκεται ο DCOM και να τον κανω Disabled.Δε ξερω αν μπορει να βοηθησει καποιος άλλος σ'αυτο , διοτι ετσι θα μπορεσεις να σαρωσεις τον υπολογιστη σου για ιούς.

Δημοσ.

Ναι ρε συ τα'χα δει αυτά πριν που έψαξα αλλά έχω κάτι προβληματάκια όπως

1- στο task manager δεν εμφανίζεται αυτή η χολέρα

2- ο σκληρός είναι άφαντος, για να μπω να σβήσω αρχεία (όπως με συμβούλευαν αλλού που βρήκα στο γκούγκλ)

3- από "πείραγμα" της registry δεν ξέρω (ακόμη)

Το μόνο που με σώζει από το φορμάτ είναι καμιά καλή συμβουλή για το 3ο, ώστε να διαγράψω τα dll χωρίς να γίνει μλκία.

Χρειάζομαι κάποιο πρόγραμμα; Τι να προσέξω;

Δημοσ.

Ασε την χολέρα :P

Antivirus εχεις να κανεις κανα scan? Δοκιμασε και το tool που σου πε ο thomasG4 κι αν δε γινει δουλεια μετα κοιτα το φορμάτ.

Δημοσ.

βγαλε το antivirus που εχεις (ειδικα αν ειναι σπασμενο) και βαλε το avira antivir το free το super antispyware και το ccleaner. καντα update πρωτα τρεξτα απο δυο φορες σε ολους τους δισκους και με το ccleaner τρεξε και το file cleaner και το registry cleaner

μετα θα εισαι κομπλε

Δημοσ.

Μου είχε λήξει το avast και άργησα να αντιδράσω γι'αυτό την πάτησα. Καλά να πάθω.

Έβαλα το nod32 μετά την "επίθεση" αλλά δεν βρίσκει τίποτα ούτε και κάνει update τη database του, γενικώς δεν το βλέπω να λειτουργεί.

Αλλά το βρωμερό που μου μπαστακώθηκε αυτό υποτίθεται ότι κάνει, εμποδίζει προγράμματα να τρέξουν.

Τα άλλα που λες θα τα επιχειρήσω από αύριο μαζί με άλλον, για σήμερα πάει τέλειωσε, δεν προβλέπεται να δουλέψω.

Ευχαριστώ πολύ για τα tips, antosnisd + GoldenEYe (τώρα το το είδα το δικό σου, ωραίο ακούγεται μακάρι να'ναι αληθινό)

Δημοσ.

safe mode μπες και κανε οτι θελεις, εκει δε νομιζω να μπορει να κανει τιποτα.Και εγω ειχα και το εβγαλα αλλα δεν θυμαμαι πως, σιγουρα με safe mode ομως ειχα μπει.

Δημοσ.

Επειδή έτυχε να έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα στον υπολογιστή μου, σκέφτηκα μια πολύ απλή και πρακτική λύση που σίγουρα θα διορθώσει το πρόβλημα καθώς στο PC μου πια δεν υπάρχει αυτό το μαϊμού πρόγραμμα Total Security 2009. Εγώ λοιπόν έκανα τα εξής:

1) Επαναφορά συστήματος σε προηγούμενη ημέρα όπου δεν υπήρχε το Total Security 2009. (Έναρξη/Όλα τα προγράμματα/Βοηθήματα/Εργαλεία συστήματος/Επαναφορά συστήματος)

2) Σκανάρισμα με το όποιο antivirus έχετε ώστε να διαγράψετε ό,τι υπολείμματα υπάρχουν στο PC.

3) Μια ανασυγκρότηση δίσκων για να «συμμαζέψετε» τα αρχεία του υπολογιστή σας και να διαγράψει τα άχρηστα. (Έναρξη/Όλα τα προγράμματα/Βοηθήματα/Εργαλεία συστήματος/Ανασυγκρότηση συστήματος)

Λογικά κάνοντας τα παραπάνω, θα έχετε πάλι τον υπολογιστή σας σε άριστη κατάσταση. Καλή επιτυχία!

Δημοσ.

κανε αυτα που σου λεω γιατι τα περισσοτερα σπασμενα antivirus πολλες φορες αν και δειχνουν να δουλευουν σωστα δεν κανουν τιποτα καθως σε εχει βρει η εταιρια και σε καποιο update στο απενεργοποιει. δοκιμασε αυτα που σου ειπα και θα στρωσει. δοκιμασμενο σε 4 τουλαχιστον περιπτωσεις.

Δημοσ.

Εγώ το έβγαλα από PC γνωστού μου με επανεκίνηση σε safe mode και χρήση του hijack this. Με αυτό βρήκα τις εγραφές στην registry που έδειχναν σε άγνωστα exe και dll και τα έσβησα (ιδιαίτερα ένα exe όνομα τυχαίο αριθμό και ένα που ξεκινούσε μέσα από το temp φάκελο).

Δημοσ.

Ασφαλή λειτουργία->start-run-msconfig, πηγαίνεις στην καρτέλα εκκίνηση και αποεπιλέγεις ένα αρχείο (προφανώς exe) με αριθμούς στην ονομασία.

Απο εκεί βλέπεις και που βρίσκεται, αν θυμάμαι καλά στο "All Users/Application Data/Temp". Κάπως έτσι, δεν θυμάμαι καλά. Πηγαίνεις και το σβήνεις, ασφαλή λειτουργία βέβαια. Κανεις και σκανάρισμα μετά. Δοκιμασμένο το Kaspersky, ίσως το πιάνει και το avira. Για superantispyware ή malwarebytes δεν δοκίμασα. Το 2ο πολύ πιθανό να το βρει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...