Προς το περιεχόμενο

Gaming Laptop

DarkLord888

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ειναι δυνατον να συγκρινεις σε ποιοτητα κατασκευης τα vaio με τα επαγγελματικα μοντελα της compaq και της ibm και να τα βγαζεις μαλιστα καλυτερα απο τα πρωτα και ισαξια με τα δευτερα ?

Για την πρωτιά αναφέρθηκα στα Thinkpad και στην σειρα FE (συγκεκριμένα) της VAIO...(διάβαζε σε παρακαλώ τις απαντήσεις μου καλύτερα). Απο πλευράς καθαρά αντοχής του κασώματος σαφώς και τα επαγγελματικά Thinkpad (Τ series) είναι ασυναγώνιστα καθώς διαθέτουν κράματα τιτανίου,ειδικά κανάλια για πτώση νέρου κτλ. Σε θερμική όμως συμπεριφορά/επίπεδα θορύβου κτλ. μέχρι στιγμής δεν έχω βρεί κάτι καλύτερο από τα VAIO FE (κατασκευασμένο από μαγνήσιο). Διεκρινίζω τα παραπάνω για να σου πω ότι δεν κρίνω το κάσωμα μόνο από τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή/ συναρμογή του άλλά και από την εν γένει λειτουργική συμπεριφορά του. Είναι ένας συνδυασμός ποιότητας υλικών, συναρμογής και λειτουργικότητας.

Το συγκεκριμένο όμως Compaq σε καμία περίπτωση δεν το κατατάσω στην ίδια κατηγορία με τα παραπάνω. Είναι ένα πάρα πολύ καλό κάσωμα αλλά στο ίδιο επίπεδο με το VAIO FW και με πολλά ακόμη VAIO.

Δεν έχω καμιά προκατάληψη με τις μάρκες και έχω αλλάξει και δοκιμάσει τα πάντα όπως βλέπεις. Αναφέρομαι με πολύ καλά λόγια για τις επαγγελματικές σειρές τις compaq (έχω πάρει 4 υπενθυμίζω) παρόλο που εχώ σταθεί άτυχος σε μια αγορά μου. (το πρώτο nx8220 που είχα κόστιζε 2000 ευρώ εκείνη την εποχή και μέσα σε ένα χρόνο έκαψε 2 δίσκους και μητρική).

Στα 899 ευρώ το 8710w ήταν κελεπούρι και αν δεις παλαιότερα μηνύματα μου το πρότεινα ανεπιφύλακτα. Αν όμως στα ίδια χρήματα υπήρχε FW41 τότε σίγουρα θα επέλεγα εκείνο. Σήμερα η διαφορά των 2 μηχανημάτων είναι στα 200 ευρώ αλλά με διαφορετικό configuration (σκληρό,μνήμη,οθόνη,bray disc)...σε αυτή την διαφορά τιμής ό καθένας επιλέγει άνάλογα με τις ανάγκες του. Αν είχα τα επιπλέον 200 ευρώ θα έπερνα το VAIO...αν όχι θα αγόραζα το Compaq και θα ήμουν πάλι ευχαριστημένος.

Προσφατα το ειδα απο κοντα το FW και μπορω να σου πω με βεβαιοτητα οτι εξωτερικα τουλαχιστον που το επιασα ηταν αρκετα πιο ζεστο.Ειδικα στο μερος που ηταν η καρτα γραφικων ηταν ενοχλητικα ζεστο.

Αν το δουλέψεις απο κοντά (όχι σε κατάστημα στιμωγμένο κτλ) θα καταλάβεις οτι είναι ψυγείο...το ίδιο και για το μικρό του αδερφάκι...το SR.

Η φωτο που λες, την οποια την ειδες εδω, ειναι προφανως απο καποιον που εβαλε το 120αρι τροφοδοτικο σε 8710w ke192ea ή το 135αρι σε 8710w που ηταν πανω σε docking station.

Ναι...από εδώ ήταν. Για το docking station ανέφερα και εγω το συγκεκριμένο παράδειγμα...

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Επειδη δε βλεπω να συμφωνουμε στο ποιο εχει καλυτερη ποιοτητα κατασκευης (υπ'οψιν οτι και το 8710w ειναι κατασκευασμενο απο μαγνησιο) θα προσπαθησω να κανω μια συνοψη.

Αυτονομια : 8710w

Eπιδοσεις : 8710w

Eγγυηση : 8710w

Τιμη : 8710w

Ποιοτητα Κατασκευης, θερμικη συμπεριφορα, keyboard, touchpad : επιμενω 8710w - επιμενεις FW

Oθονη : επιμενω 8710w - επιμενεις FW

Σκληρος δισκος : FW

Blu-ray: FW

Aς τα ζυγισει ολα αυτα το παιδι και ας αποφασισει για να μην το κουραζουμε αλλο (που ηδη το κουρασαμε αρκετα).

Δημοσ.

Παιδια ειλικρινα ευχαριστω για τις προτασεις σας, η αληθεια ειναι οτι μπερδευτικα αρκετα... :P

Ισως τελικα καταληξω στο vaio λογω του οτι ειχα μια εμπειρια με αυτους παλιοτερα και ειμαι ικανοποιημενος. Παντως ομολογω οτι σε αυτη την τιμη περιμενα μια μεγαλυτερη γκαμα προιοντων, απο οτι καταλαβα εχουμε σχεδον απομονωσει αυτα τα 2 μοντελα. Toshiba, pavillion κλπ δεν εχουν ικανοποιητικα μοντελα;

Δημοσ.

Pavilion καλυτερα οχι αλλα απο toshiba θα σου προτεινα αυτα τα δυο για τη χρηση που σκεφτεσαι να κανεις.

Toshiba Qosmio F50-10B 15ιντσο

Toshiba Satellite P300-21E 17ιντσο

Και τα δυο ομως ειναι ελαφρως κατωτερα των compaq και vaio που σου προτειναμε, οχι βεβαια οτι δε θα κανεις τη δουλεια σου και με το παραπανω.

Δημοσ.
Pavilion καλυτερα οχι

Συμφωνώ και επαυξάνω....

Toshiba Qosmio F50-10B 15ιντσο

Και τα δυο ομως ειναι ελαφρως κατωτερα των compaq και vaio που σου προτειναμε, οχι βεβαια οτι δε θα κανεις τη δουλεια σου και με το παραπανω.

Επίσης συμφωνώ!!! 3 διευκρινήσεις για το toshiba... Έχει πολύ κακό πληκτρολόγιο, το κάσωμα του "λερώνει" απίστευτα από τις δαχτυλιές και τέλος διαθέτει εκπληκτικά harman/kardon ηχεία!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...