Προς το περιεχόμενο

Gaming Laptop

DarkLord888

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατσε λιγο βρε Παναγιωτη για να τα παρουμε με τη σειρα.

1) Ο σκληρός του HP παρόλο που είναι 7200rpm είναι ελάχιστα χειρότερος σε επιδόσεις από το αντίστοιχο 500αρι που φοράει το VAIO στις 5400rpm. Το θέμα έχει συζητηθεί και παλαιότερα σε πολλά thread. Φυσικά και η διαφορά των 300gb σε χωριτηκότητα δεν είναι και τόσο μικρή.

Δε γνωριζω αν οντως ο σκληρος του vaio ειναι εστω και λιγο καλυτερος αυτον του compaq παντως τα 300gb περισσοτερα ειναι οντως ενα πλεονεκτημα οποτε μεχρι εδω συμφωνουμε.

2) Τo VAIO φοράει τον P8700 που θεωρώ σαφώς καλύτερο από τον Τ9300 του HP, αναλογιζόμενος ότι πρόκειται για ένα πιο σύγχρονο επεξεργαστή με καλύτερη θερμική συμπεριφορά και κατανάλωση ενώ δεν υστερεί καθόλου σε επιδόσεις.

Πιο συγχρονος ναι , καλυτερος οχι . Οσο για τη θερμικη συμπεριφορα αν σε full load δεν ξεπερναει τους 52c τοτε ναι ειναι καλυτερος. Οσο για την καταναλωση και εμενα 3 ωρες παει με τη μπαταρια με ανοιχτο το wifi και συνεχες σερφαρισμα.

3) Η οθόνη του VAIO είναι πολύ καλύτερη σε απόδοση, με ανάλυση FULL HD σε αντίθεση με το 1440χ900 του HP.

Ο compaq εχει 1650χ1050 οθονη που το θεωρω καλυτερο απο το να σου βγαινουν τα ματια με 1920χ1080 στις 16,4''.

4) Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις της κάρτας γραφικών μεταξύ των 2 μηχανημάτων (ελάχιστα καλύτερος ο HP αν και πολύ δύσκολα θα καταλάβει κανείς πρακτική διαφορά). Επιπλέον η κάρτα του VAIO είναι λιγότερο ενεργοβόρα από την αντίστοιχη του HP.

Κανεις λαθος η quadro ειναι αρκετα καλυτερη απο την 4650 , οσο για το ενεργοβορα τα ειπαμε και πιο πριν.

5) Το Vaio έχει καλύτερο πληκτρολόγιο, touchpad, design και γενικότερα πρόκειται για ένα πιο σύγχρονο μηχάνημα.

Εδω απλα διαφωνω σε ολα.

6) Το VAIO έχει Bray , το HP όχι.

Οντως.

7) Το μεγάλο τροφοδοτικό του HP (εκ των 2 που περιέχονται στην συσκευασία) που απαιτείται για την πλήρη εκμετάλευση της κάρτας γραφικών είναι σε μέγεθος μικρού τούβλου....(προσοχή...κυριολεκτώ σε αυτό).

Και τι μας νοιαζει , το αλλο ειναι μια χαρα σε διαστασεις. Το ενα βρισκεται μονιμα στο σπιτι και το αλλο μονιμα στη τσαντα μεταφορας. Aααα ξεχασα, και με τα 2 τροφοδοτικα η καρτα γραφικων εκμεταλλεύεται πληρως.

8) Τo HP φοράει 2gb/667 ddr2, ενώ το VAIO 4gb/800. Μικρό το κακό βέβαια αλλά ένα 40αρι θα μας φύγει και στην μνήμη.

Μη ξεχνας ομως οτι το vaio ειναι 200 ευρω ακριβοτερο οποτε.....

Τελος ξεχασες να αναφερθεις στην εγγυηση που εχει το ενα και το αλλο. Compaq 3 χρονια , Vaio 2 χρονια.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

EPIVITOR συμφωνώ μαζί σου σε όλα. αν θυμάμαι καλά είσαι και εσύ κατοχος ενος 8710ς, οπότε γνωρίζεις γιατι μηχανάκι μιλάμε.

Δημοσ.
Πιο συγχρονος ναι , καλυτερος οχι . Οσο για τη θερμικη συμπεριφορα αν σε full load δεν ξεπερναει τους 52c τοτε ναι ειναι καλυτερος. Οσο για την καταναλωση και εμενα 3 ωρες παει με τη μπαταρια με ανοιχτο το wifi και συνεχες σερφαρισμα.

Η διαφορά προκύπτει από τα 10watt κατανάλωσης που έχουν οι δύο επεξεργαστές. Απο εκεί και πέρα όπως είπα και παραπάνω ο επεξεργαστής απο μόνος του δεν μπορεί να κάνει την διαφορά καθώς πολύ μεγαλύτερο ρόλο παίζει η ποιότητα και η απόδοση του συστήματος ψύξεως και των υλικών που χρησιμοποιούνται. Το σίγουρο είναι ότι αν στο ίδιο μηχάνημα είχες την P σειρά θα είχες σίγουρα κάποιους βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία και κάποια λεπτά μεγαλύτερης αυτονομίας. Απλά μαθηματικά είναι....

Ο compaq εχει 1650χ1050 οθονη που το θεωρω καλυτερο απο το να σου βγαινουν τα ματια με 1920χ1080 στις 16,4''.

Προφανώς εννοείς 1680χ1050 και προφανώς το μηχάνημα σου δεν είναι το ίδιο με αυτό που προτείνεται και έχει ανάλυση 1440χ900. Η αλήθεια είναι ότι για καθημερινή χρήση είναι προτιμότερη η χαμηλότερη ανάλυση αλλά αυτό έχει να κάνει και με τις ανάγκες του καθενός. (π.χ. για φωτογραφία, ταινίες bray κτλ. το 1920χ1080 είναι μονόδρομος). Από εκει και πέρα η υπάρχει και η λύση των dpi...τα ανεβάζεις και δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

Εδω απλα διαφωνω σε ολα.

Όντας χρήστης και των δύο μηχανημάτων επέτρεψε μου να ξαναδιαφωνήσω. Υπάρχει μεγάλη διαφορά...δεν σου λέω ότι το HP είναι χάλια.....απλά το touchpad και το πληκτρολόγιο του Vaio FW είναι κορυφαία. Όσο για το design όσο υποκειμενικό και αν είναι το γούστο νομίζω ότι 95 στους 100 ανθρώπους θα έβρισκαν πιο κομψό το VAIO.

Και τι μας νοιαζει , το αλλο ειναι μια χαρα σε διαστασεις. Το ενα βρισκεται μονιμα στο σπιτι και το αλλο μονιμα στη τσαντα μεταφορας. Aααα ξεχασα, και με τα 2 τροφοδοτικα η καρτα γραφικων εκμεταλλεύεται πληρως.

Σύμφωνα με την HP...όχι!

Μη ξεχνας ομως οτι το vaio ειναι 200 ευρω ακριβοτερο οποτε.....

Όπως είπα και παραπάνω αυτά αντισταθμίζονται από την καλύτερη οθόνη (απλά απίστευτη), ύπαρξη bray, μνήμη, σκληρό, πιο σύγχρονο επεξεργαστή κτλ. Από εκεί και πέρα ο καθένας ζυγίζει τις ανάγκες του και αποφασίζει.

Τελος ξεχασες να αναφερθεις στην εγγυηση που εχει το ενα και το αλλο. Compaq 3 χρονια , Vaio 2 χρονια.

Η εγγύηση είναι σημαντικό πράγμα, ιδιαίτερα στα λαπτοπ και ιδιαίτερα αν δεν τα προσέχεις. Καλό είναι πάντως να διαβάζουμε και τα ψιλά γράμματα των εγγυήσεων γιατί οι περισσότεροι παρέχουν 3ετής εγγυήσεις με κάλυψης ανταλλακτικών-εργασίας μόνο για τον 1ο χρόνο ενώ από τον 2ο και μέτα πληρώνεις είτε το ένα είτε το άλλο υπερτιμολογημένα. Στην HP δεν έχω διαβάσει τους όρους αλλά στην SONY είναι ολική η εγγύηση (βέβαια να επισημάνω ότι με το που βγείς από την εγγύηση οι χρεώσεις της SONY για service είναι αστρονομικές).

Δημοσ.

Σύμφωνα με την HP...όχι!

τι εννοεις συμφωνα με την hp οχι για τα τροφοδοτικά? μπορεις να τι εξηγησεις?

Δημοσ.
Σύμφωνα με την HP...όχι!

τι εννοεις συμφωνα με την hp οχι για τα τροφοδοτικά? μπορεις να τι εξηγησεις?

Το είχα διαβάσει στο manual αν θυμάμαι καλά... έλεγε ότι αν θέλεις full performance θα πρέπει να συνδέσεις το τροφοδοτικό μεγαλύτερης ισχύος (έβγαινε και σχετικό προειδοποιητικό μήνυμα στην οθόνη του λαπτοπ που σου έλεγε να αλλάξεις το τροφοδοτικό).

Βέβαια δεν ξέρω αν αυτό αφορά την περίπτωση που ο υπολογιστής σου δουλεύει full load ή είναι συνδεμένος σε docking station κτλ

Δημοσ.
Το σίγουρο είναι ότι αν στο ίδιο μηχάνημα είχες την P σειρά θα είχες σίγουρα κάποιους βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία και κάποια λεπτά μεγαλύτερης αυτονομίας. Απλά μαθηματικά είναι....

Αυτο που λες ειναι κατι τελειως το υποθετικο.Αφου οπως λες πιο κατω εισαι χρηστης και των δυο μηχανηματων πες μας ποιο απ'τα δυο εχει μεγαλυτερη αυτονομια και καλυτερη θερμικη συμπεριφορα ? Το τί θα γινοταν αν..... δε μου λεει κατι , στην πραξη ετσι οπως εχουν τα πραγματα ξερεις να μου πεις τι συμβαινει ?

προφανώς το μηχάνημα σου δεν είναι το ίδιο με αυτό που προτείνεται και έχει ανάλυση 1440χ900.

Το KE192EA εχω και δεν εχει αναλυση 1440χ900 , το skroutz κανει λαθος.

Σύμφωνα με την HP...όχι!

Αυτο που το διαβασες ? Κατι τετοιο σιγουρα δεν ισχυει και το επαναλαμβανω πως και με τα 2 τροφοδοτικα η καρτα γραφικων εκμεταλλεύεται πληρως.

Στην HP δεν έχω διαβάσει τους όρους αλλά στην SONY είναι ολική η εγγύηση.

Και στην hp ειναι ολικη η εγγυηση για 3 χρονια.

HP Services offers limited 3-year standard parts and labor onsite, next business day warranty, and toll-free 7 x 24 hardware technical phone support; 1-year limited warranty on primary battery. On-site service and warranty upgrades are also available.

Δημοσ.
Αυτο που λες ειναι κατι τελειως το υποθετικο.Αφου οπως λες πιο κατω εισαι χρηστης και των δυο μηχανηματων πες μας ποιο απ'τα δυο εχει μεγαλυτερη αυτονομια και καλυτερη θερμικη συμπεριφορα ? Το τί θα γινοταν αν..... δε μου λεει κατι , στην πραξη ετσι οπως εχουν τα πραγματα ξερεις να μου πεις τι συμβαινει ?.

Δεν είναι καθόλου υποθετικό...επαναλαμβάνω ότι είναι απλά μαθηματικά. Εσύ έχει κολλήσει στο να συγκρίνεις τα μηχανήματα και όχι τον επεξεργαστή. Το αν το HP έχει καλύτερη αυτονομία ή όχι δεν σημαίνει ότι η σειρά Τ είναι καλύτερη ή όχι από την σειρά P. H αυτονομία του μηχανήματος δεν εξαρτάται μόνο από τον επεξεργαστή...αυτό είναι ανυπόφορα αυτονόητο!!!

Σου επαναλαμβάνω ότι αν το μηχάνημα σου είχε P επεξεργαστή αντί για Τ θα είχε καλύτερη θερμική συμπεριφορά και αυτονομία. Αν αυτό δεν το καταλαβαίνεις δεν φταίω εγώ...

Και για να απαντήσω στο ερώτημα σου...Καλύτερη θερμική συμπεριφορά (ειδικά σε θερμοκρασίες στο κάσωμα) έχει το FW.- Αυτονομία δεν έχω μετρήσει αλλά φαντάζομαι το HP...άλλωστε είναι γνωστή η "αδιαφορία" της SONY σε αυτόν τον τομέα πλην ελαχίστων περιπτώσεων (βλ. ΤΤ series) και φυσικά δεν είναι κάτι που με βρίσκει σύμφωνο.

Και στην hp ειναι ολικη η εγγυηση για 3 χρονια.

HP Services offers limited 3-year standard parts and labor onsite, next business day warranty, and toll-free 7 x 24 hardware technical phone support; 1-year limited warranty on primary battery. On-site service and warranty upgrades are also available.

Δεν αντιλέγω...είπα δεν έχω διαβάσει τους όρους.

Δημοσ.
Δεν είναι καθόλου υποθετικό...επαναλαμβάνω ότι είναι απλά μαθηματικά. Εσύ έχει κολλήσει στο να συγκρίνεις τα μηχανήματα και όχι τον επεξεργαστή. Το αν το HP έχει καλύτερη αυτονομία ή όχι δεν σημαίνει ότι η σειρά Τ είναι καλύτερη ή όχι από την σειρά P. H αυτονομία του μηχανήματος δεν εξαρτάται μόνο από τον επεξεργαστή...αυτό είναι ανυπόφορα αυτονόητο!!!

Σου επαναλαμβάνω ότι αν το μηχάνημα σου είχε P επεξεργαστή αντί για Τ θα είχε καλύτερη θερμική συμπεριφορά και αυτονομία. Αν αυτό δεν το καταλαβαίνεις δεν φταίω εγώ...

Eγω μια χαρα καταλαβαινω τι λες και δε λεω το αντιθετο εσυ μαλλον δεν καταλαβες τι λεω εγω.

Σιγουρα ενας επεξεργαστης Pχχχχ θα ηταν οικονομικοτερος και πιο κρυος αν εμπαινε στο compaq που αναφερομαστε σε συγκριση με εναν Τχχχχ αλλα αυτο ειναι κατι το εντελως υποθετικο.

Και σε ξαναρωταω λοιπον οπως εχουν τα πραγματα ποιο laptop απο τα δυο ειναι πιο κρυο και με μεγαλυτερη αυτονομια ? Εγω ειμαι σιγουρος οτι το sony δε βγαζει 3 ωρες λειτουργιας με τη μπαταρια και ειμαι σχεδον σιγουρος οτι παρ'ολο που εχει πιο συγχρονο και λιγοτερο ενεργοβορο επεξεργαστη ειναι πιο ζεστο απο το compaq επειδη προφανως το compaq εχει καλυτερη ποιοτητα κατασκευης.

Τουλαχιστον στα αλλα καταλαβες οτι εκανες λαθος απ'ο,τι βλεπω.

Δημοσ.

Συμφονω με το παραπανω ...

ΑΛΛΑ μην βγαινουμε τοσο απο το θεμα , ΖΗΤΗΣΕ ενα λαπτοπ για για λιγα παιχνιδια και πιστευω οτι εχουν και τα δυο σχεδον την ιδια ποιοτητα γραφικων αλλα τον ρωτησε κανεις τωρα που θα παει εξω αν χρειαζεται κανα λαπτοπ με ποιο μικρι οθονη και ποιο ελαφρυ για ποιο ευκολη μεταφορα? ΚΑΙ ακομα δεν εχει παρει μια σωστη απαντηση ..

Δημοσ.

Το παιδι στην αρχη σκεφτοταν αυτο οποτε λογικο ειναι και εμεις να του προτεινουμε κατι μεγαλυτερο απο τις 15''. Τωρα οσων αφορα τη μεταφορα 3 και κατι κιλα δεν ειναι κατι το εξωφρενικο.

Δημοσ.

ναι σωστο και αυτο , αλλα ειδα και αυτον τον hp , μπορει να ειναι ποιο ελαφρυς ΑΛΛΑ να ξερει γκομενα με αυτο το λαπτοπ μην περιμενει να ριξει χαχαχαχα ,ειναι απο design @@@

Δημοσ.

Aν ηταν ομως Koyklos σαν εσενα θα εριχνε και με το lenovo r61 :lol: :lol: :lol: (πλακιτσα κανω μη στραβωσεις ετσι ??? )

Περα απ'την πλακα ομως απο κοντα μια χαρα ειναι το compaq, απλως δεν εχει φωτογενεια :-).

Δημοσ.

XAXAXAXA

Το hp αυτο δεν το εχω δει απο κοντα .. εγω βρηκα αυτο .. ΑΛΛΑ ειναι 180 ευρω up ..μμμμ .. αλλα η καρτα γραφικων εχει μεγαλυτερη μνημη και εχει καλο επηξεργαστη 4 GB RAM 3.3 kg και special desing ΑΛΛΑ βγαινω πολυ εξω απο την τιμη που ψαχνει ..

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:15 ----------

ΑΑΑΑα το βρηκα ποιο φθηνο εδω αλλα ειναι σε αλλο χρωμα ?:rolleyes:? Δες εδω στο scroutz ;);)

Δημοσ.
Και σε ξαναρωταω λοιπον οπως εχουν τα πραγματα ποιο laptop απο τα δυο ειναι πιο κρυο και με μεγαλυτερη αυτονομια ? Εγω ειμαι σιγουρος οτι το sony δε βγαζει 3 ωρες λειτουργιας με τη μπαταρια και ειμαι σχεδον σιγουρος οτι παρ'ολο που εχει πιο συγχρονο και λιγοτερο ενεργοβορο επεξεργαστη ειναι πιο ζεστο απο το compaq επειδη προφανως το compaq εχει καλυτερη ποιοτητα κατασκευης.

Τουλαχιστον στα αλλα καταλαβες οτι εκανες λαθος απ'ο,τι βλεπω.

Έχω απαντήσει και στα 2 ερωτήματα σου αλλα προφανώς δεν διάβασες ολοκληρη την απάντηση μου. Επανέρχομαι λοιπόν....Υποθέτω ότι το HP θα έχει καλύτερη αυνομία αν και δεν έχω συγκρίνει στην πράξη (με μπαταρία) τα 2 μηχανήματα αλλά ούτε ξέρω τι τύπους μπαταρίων φοράνε. Απο την πείρα μου η HP/COMPAQ (αναφέρομαι μόνο στα επαγγελματικά της μοντέλα) δίνει πολύ μεγαλύτερη σημασία στην διαχείριση ενέργειεας/αυτονομίας από την SONY.

Απο εκεί και πέρα επανέρχομαι στον τομέα θερμική συμπεριφορά. Το FW είναι πολύ καλύτερο από το 8710W.- (τελεία και παύλα). Η SONY από την σειρά FE και μετά παίζει στο συγκεκριμένο τομέα χωρίς αντίπαλο...κυριολεκτώ σε αυτό γιατί είμαι μανιακός με τις θερμοκρασίες. Και δεν το λέω αυθαίρετα καθώς έχω αλλάξει πάνω από 30 φορητά και έχω διαμορφώσει κάποια εικόνα.... σ.σ:ένας μικρός κατάλογος μόνο των όσων θυμάμαι (HP/Compaq: nx 8220 εις διπλούν, nx7010, nx7400......SONY VAIO:FE215s-FE315s-FE11s-FE31M-FE41S-S3XP-S4XP-S5XP-TZ-TX1XP-FW41-SR19.....IBM THINKPAD: T43, Z60M, T61p.....DELL: XPS 1210.....ακολουθούν κάτι ACER....Fujitsu :o).

Όσο αφορά την ποιότητα κατασκεύης του 8710W....είναι πάρα πολύ καλό αλλά στα ίδια επίπεδα θα έλεγα με το FW. Παρόλο αυτά δεν θα το έβαζα ως σημείο αναφοράς, ούτε θα το σύγκρινα με τα VAIO FE ή Thinkpad τα οποία είναι απλά κορυφαία. Όσο για το design δεν μπαίνω καν σε διαδικασία σύγκρισης...το 8710 ένα φρεσκάρισμα το θέλει καθώς το ίδιο κάσωμα με ελαφρές διαφοροποιήσεις παράγεται από εποχής nx82XX).

Τελειώνω με τα τροφοδοτικά... το γεγονός της ύπαρξης δύο τροφοδοτικών διαφορετικής ισχύος στην συσκευασία, απο μόνο του υποδηλώνει τις απαιτήσεις σε ενέργεια του συγκεκριμένου μηχανήματος/κάρτας γραφικων. Έχεις δει πολλά λαπτοπ να έρχονται με δύο διαφορετικά τροφοδοτικά? Με μια πολύ γρήγορη αναζήτηση στο ιντερνετ βρήκα ήδη έναν τύπο που του έβγαζε το μήνυμα για να συνδέσει τροφοδοτικό μεγαλύτερης ισχύος όταν το είχε συνδεμένο με το docking station. Όταν έχω κάτι νεότερο στο θέμα θα ενημερώσω....

Δημοσ.

Απ'ο,τι φαινεται τελικα συμφωνουμε για την αυτονομια αλλα για τη θερμικη συμπεριφορα και σιγουρα για την ποιοτητα κατασκευης εγω επιμενω οτι το compaq ειναι ανωτερο.Ειναι δυνατον να συγκρινεις σε ποιοτητα κατασκευης τα vaio με τα επαγγελματικα μοντελα της compaq και της ibm και να τα βγαζεις μαλιστα καλυτερα απο τα πρωτα και ισαξια με τα δευτερα ? Προσφατα το ειδα απο κοντα το FW και μπορω να σου πω με βεβαιοτητα οτι εξωτερικα τουλαχιστον που το επιασα ηταν αρκετα πιο ζεστο.Ειδικα στο μερος που ηταν η καρτα γραφικων ηταν ενοχλητικα ζεστο.

Οσο για τα τροφοδοτικα το γεγονος οτι δινεται το compaq με δυο αντι για ενα, μονο ως θετικο μπορει να χαρακτηριστει. Το 180αρι χρειαζεται μονο αν καποιος αγορασει το docking station, κατα τ'αλλα χωρις αυτο και με το 135αρι και με το 180αρι το laptop δουλευει το ιδιο.

Η φωτο που λες, την οποια την ειδες εδω, ειναι προφανως απο καποιον που εβαλε το 120αρι τροφοδοτικο σε 8710w ke192ea ή το 135αρι σε 8710w που ηταν πανω σε docking station.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...