Προς το περιεχόμενο

Gaming Laptop

DarkLord888

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να παρω εναν Φορητο τον οποιο τον προοριζω συν τις αλλοις και για gaming. Εχετε καποια προταση; Ειδα καποια πραγματα και μπερδευτικα, ποια καρτα να προτιμησω;

Χρηματα μεχρι 1200 ευρω.

Για τους

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905937

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1291483&PriceRange=%E2%82%AC+1199-1399&category=69977907&catalog=21&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE08CD8A61273804FA2A98DE832240169AB749ACF5A70F0DC887E962FCD7D4293C3D344F26C52FE097C0D9A976B80C921EA9A9BFB1CB2E5AEDB003DF9EE01E315A2F60B51720580D48B644001A8EAE804610DA08A202B3A5EB95FAF5E5A66673D4681D959749E45357573EE619109BD0DC8EF5DE4C8C6104A1

εχετε καποιο σχολιο;

Αξιζουν οι Pavillion? Γιατι αν βρω κατι ισαξιω σε Pavillion h Vaio θα προτιμησω HP.

Γενικα ολες οι προτασεις θα με βοηθουσαν, ευχαριστω :)

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το VAIO FW41 είναι απλά κορυφαίο!!! Υπερτερεί σε ποιότητα κατασκευής, οθόνη, πληκτρολόγιο αλλά και τεχνικά χαρακτηριστικά από τις περισσότερες προτάσεις σε αυτά τα χρήματα.

Προσωπικά θα το αγόραζα με κλειστά ματια....

Δημοσ.

Η σειρά quadro είναι optimized για 3D/CAD χωρίς νομίζω να αλλάζει το hardware κομμάτι αλλά και πάλι απο όσο ξέρω είναι ακατάλληλη για gaming χωρίς softmod κτλ....

Άσε που έχει μόνο 200GB δίσκο κ 2GB ram....

Δημοσ.

Το Gaming Laptop είναι ένα προϊόν φάντασμα, υπάρχει μόνο στα τμήματα marketing των εταιριών :P

Πάντως κάπου διάβαζα παλαιότερα για την mobile εκδοχή της 4850, search for it ;)

Δημοσ.
Η σειρά quadro είναι optimized για 3D/CAD χωρίς νομίζω να αλλάζει το hardware κομμάτι αλλά και πάλι απο όσο ξέρω είναι ακατάλληλη για gaming χωρίς softmod κτλ....

Άσε που έχει μόνο 200GB δίσκο κ 2GB ram....

Sorry, αλλα σχι απλά δεν ξέρεις τί λες, αλλα δημιουργείς και λάθος εντυπώσεις στους υπόλοιπους που δεν ξέρουν.

Τυγχάνει να έχω το συγκεκριμένο laptop και δε θελει κανένα softmod...

Δημοσ.

Δεν είναι ούτε δουλειά μου το hardware ούτε και παιχνίδια παίζω για να ξέρω απο gpu αλλά δεν χρειάζεται να είσαι και game guru για να ξέρεις οτι οι quadro είναι optimized για 3D/CAD...στο site το λέει ξεκάθαρα...τώρα αν οι σημερινοί driver τους έχουν κάνει έτσι ώστε να μην χάνουν και στα παιχνίδια είναι άλλο θέμα...

Δημοσ.

Eσυ μέχρι τώρα έλεγες ότι είναι ακατάλληλη για gaming...

Tεσπα, ό,τι να ναι πραγματικά διαβάζει κανείς σε τέτοια fora και δυστυχώς υπάρχουν και πολλοί που περιμένουν απ' τους guru του Insomnia να τους πουν πως να επενδύσουν ένα αξιοσέβαστο ποσό σε hardware.

Δημοσ.

Είπα ότι απο όσο ξέρω!Γιατί κάποτε έχανες σε frame όταν είχες quadro κάρτα!Τέσπα τα πράγματα απο ότι φαίνεται έχουν αλλάξει και ευτυχώς υπάρχουν guru σαν εσένα και βάζουν τα πράγματα στη θέση τους...

Δημοσ.

Feigen ειδα κατι benchs και ομολογω οτι αυτος που προτεινεις ειναι πολυ καλυτερος. Εχει ομως μονο 2 gb ram, αυτο δεν ειναι προβλημα;

Δημοσ.

Η αναβάθμιση μνήμης είναι το πλέον εύκολο και ανέξοδο.

Μπορείς να πας άνετα στα 4GB με 1 ακόμα stickάκι που κοστίζει πάμφθηνα και τοποθετείται πανεύκολα.

Άσε που οι περισσότεροι κατασκευαστές που δίνουν laptops με 4GB ram σου την αχρηστεύουν δίνοντάς σου 32bit λειτουργικό.

Μιλάμε για ένα laptop με ποιότητα κατασκευής (όλο από αλουμίνιο), με οθόνη που καμία σχέση δεν έχει με τα βρωμοPavilion, με 64bit Vista και winXP pro, με 3χρόνια εγγύησης, πολύ καλή αυτονομία, γρήγορο δίσκο στις 7200στροφές κλπ.

Σιγουρα υπάρχουν πλέον laptops με καλύτερα υποσυστήματα γραφικών, αλλα το να αγοράζεις laptop με μόνο γνώμονα τα games είναι χαζομάρα πιστεύω.

Με πολύ λιγοτερα χρήματα στήνεις πολύ ανώτερο desktop.

Δημοσ.

δεν το παιρνω με αυτο τον γνωμονα, απλα θεωρω επειδη ειμαι κ gamer οτι αν μπορει να παιξει κ κανα 2-3 παιχνιδακια ακομα καλυτερα. το παιρνω γιατι φευγω εξω για μεταπτυχιακο...

αρα σθμπερασματικα στα 1200 καταληγουμε σε αυτο;

Δημοσ.

Για να βάλουμε μερικά πράγματα στην θέση τους:

1) Ο σκληρός του HP παρόλο που είναι 7200rpm είναι ελάχιστα χειρότερος σε επιδόσεις από το αντίστοιχο 500αρι που φοράει το VAIO στις 5400rpm. Το θέμα έχει συζητηθεί και παλαιότερα σε πολλά thread. Φυσικά και η διαφορά των 300gb σε χωριτηκότητα δεν είναι και τόσο μικρή.

2) Τo VAIO φοράει τον P8700 που θεωρώ σαφώς καλύτερο από τον Τ9300 του HP, αναλογιζόμενος ότι πρόκειται για ένα πιο σύγχρονο επεξεργαστή με καλύτερη θερμική συμπεριφορά και κατανάλωση ενώ δεν υστερεί καθόλου σε επιδόσεις.

3) Η οθόνη του VAIO είναι πολύ καλύτερη σε απόδοση, με ανάλυση FULL HD σε αντίθεση με το 1440χ900 του HP.

4) Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις της κάρτας γραφικών μεταξύ των 2 μηχανημάτων (ελάχιστα καλύτερος ο HP αν και πολύ δύσκολα θα καταλάβει κανείς πρακτική διαφορά). Επιπλέον η κάρτα του VAIO είναι λιγότερο ενεργοβόρα από την αντίστοιχη του HP.

5) Το Vaio έχει καλύτερο πληκτρολόγιο, touchpad, design και γενικότερα πρόκειται για ένα πιο σύγχρονο μηχάνημα.

6) Το VAIO έχει Bray , το HP όχι.

7) Το μεγάλο τροφοδοτικό του HP (εκ των 2 που περιέχονται στην συσκευασία) που απαιτείται για την πλήρη εκμετάλευση της κάρτας γραφικών είναι σε μέγεθος μικρού τούβλου....(προσοχή...κυριολεκτώ σε αυτό).

8) Τo HP φοράει 2gb/667 ddr2, ενώ το VAIO 4gb/800. Μικρό το κακό βέβαια αλλά ένα 40αρι θα μας φύγει και στην μνήμη.

Με όλα αυτά δεν θέλω να πώ ότι το HP δεν είναι καλό μηχάνημα. Κάθε άλλο...το θεωρούσα κορυφαία επιλογή και ειδικότερα στην τιμή που πωλούνταν παλαιότερα ( 899 ευρώ. ). Η γνώμη μου όμως είναι ότι το VAIO αποτελεί ενα πιο ολοκληρωμένο μηχάνημα και απο εκεί και πέρα ο καθένας μετράει την τσέπη του και κρίνει αν αξίζει να δώσει τα 150-200 ευρώ παραπάνω.

Δημοσ.
Για να βάλουμε μερικά πράγματα στην θέση τους:

1) Ο σκληρός του HP παρόλο που είναι 7200rpm είναι ελάχιστα χειρότερος σε επιδόσεις από το αντίστοιχο 500αρι που φοράει το VAIO στις 5400rpm. Το θέμα έχει συζητηθεί και παλαιότερα σε πολλά thread. Φυσικά και η διαφορά των 300gb σε χωριτηκότητα δεν είναι και τόσο μικρή.

2) Τo VAIO φοράει τον P8700 που θεωρώ σαφώς καλύτερο από τον Τ9300 του HP, αναλογιζόμενος ότι πρόκειται για ένα πιο σύγχρονο επεξεργαστή με καλύτερη θερμική συμπεριφορά και κατανάλωση ενώ δεν υστερεί καθόλου σε επιδόσεις.

3) Η οθόνη του VAIO είναι πολύ καλύτερη σε απόδοση, με ανάλυση FULL HD σε αντίθεση με το 1440χ900 του HP.

4) Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις της κάρτας γραφικών μεταξύ των 2 μηχανημάτων (ελάχιστα καλύτερος ο HP αν και πολύ δύσκολα θα καταλάβει κανείς πρακτική διαφορά). Επιπλέον η κάρτα του VAIO είναι λιγότερο ενεργοβόρα από την αντίστοιχη του HP.

5) Το Vaio έχει καλύτερο πληκτρολόγιο, touchpad, design και γενικότερα πρόκειται για ένα πιο σύγχρονο μηχάνημα.

6) Το VAIO έχει Bray , το HP όχι.

7) Το μεγάλο τροφοδοτικό του HP (εκ των 2 που περιέχονται στην συσκευασία) που απαιτείται για την πλήρη εκμετάλευση της κάρτας γραφικών είναι σε μέγεθος μικρού τούβλου....(προσοχή...κυριολεκτώ σε αυτό).

8) Τo HP φοράει 2gb/667 ddr2, ενώ το VAIO 4gb/800. Μικρό το κακό βέβαια αλλά ένα 40αρι θα μας φύγει και στην μνήμη.

Με όλα αυτά δεν θέλω να πώ ότι το HP δεν είναι καλό μηχάνημα. Κάθε άλλο...το θεωρούσα κορυφαία επιλογή και ειδικότερα στην τιμή που πωλούνταν παλαιότερα ( 899 ευρώ. ). Η γνώμη μου όμως είναι ότι το VAIO αποτελεί ενα πιο ολοκληρωμένο μηχάνημα και απο εκεί και πέρα ο καθένας μετράει την τσέπη του και κρίνει αν αξίζει να δώσει τα 150-200 ευρώ παραπάνω.

το δικο μου μοντελο έχει μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης.

έχει γύρω στις 3 ώρες αυτονομία.

είναι ελαφρύ για 17αρι.

το service είναι super τουλάχιστον στην login στη θεσσαλονίκη και έχει εγγύηση 3 χρόνια. για την κάρττα δεν λέω κάτι γιατί μπορείτε να δείτε εδώ.

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

και για την cpu εδώ:

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html

για τις μνήμες συμφωνω με τους προλαλησαντες.

για τα games δεν χρειάζεται να πω κάτι.

Δημοσ.

Επιμένω ότι η σειρά P είναι πολύ καλύτερη από την σειρά Τ της Intel ανεξάρτητα με το τι προκύπτει από μια σειρά benchmarks που υπετερεί είτε ο ένας ή είτε ο αλλος επεξεργαστής αντίστοιχα. Νομίζω ότι το να έχουμε καλύτερη θερμική συμπεριφορά είναι πολύ προτιμότερο και σημαντικότερο από τα να "κερδίσουμε" κάποια χιλιοστά του δευτερολέπτου σε κάποιο μετροπρόγραμμα (πρακτικά εννοείται ότι δεν πρόκειται να παρατηρήσουμε καμιά διαφορά). Άλλωστε η φιλοσοφία του καλού λαπτοπ είναι πολύ πιο σύνθετη από απόλυτα τεχνικά χαρακτηριστικά και πίνακες benchmarks. Σε διαφορετική περίπτωση όλοι θα γυρνούσαμε με ένα Fujitsu ή ένα Pavillion στο χέρι και θα θρηνούσαμε μετά από 1 χρόνο επειδή μητρική/κάρτα γραφικών παρέδωσαν πνεύμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...