Praetorianos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Μια ιδιότητα που παρατηρώ αρκετά γύρω μου είναι αυτή του πανεπιστήμονα. Από τους δημοσιογράφους αυτές τις μέρες που (νομίζουν ότι) έχουν γνώσεις δασοπυροσβέστη, νομικού, οικονομολόγου, μελλοντολόγου, πολεμικού ανταποκριτή, δικαστικου κλπ μέχρι τους οπαδούς που απέκτησαν ανώτερες γνώσεις προπονητικής από τον καναπέ του σπιτιού τους, συνειδητοποιώ ότι όλοι πια τα ξέρουν όλα. Δεν ξέρω αν είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των ελλήνων αυτό, που δεν το νομίζω, αλλά έχω ξεχάσει πότε είναι η τελευταία φορά που άκουσα την λέξη "δεν ξέρω". Βρε και για κβαντομηχανική να μιλήσεις σε κάποιον που το βαρύτερο ανάγνωσμα του είναι η Espresso δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει κάτι να σου πει. Αν ξεκινήσουν να αναλύονται πιο αφηρημένα θέματα όπως πολιτική, οικονομία, αθλητισμός, φιλοσοφία εκεί είναι που την παίρνει ο διάολος την κουβέντα. Υπάρχουν παντού τέτοια φαινόμενα ή είναι καλό να έχουμε όλοι άποψη για τα πάντα?
sno0py Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Βρισκομαστε στην εποχη της πληροφοριας αλλα και παραλληλα της ημιμαθειας οποτε ο καθενας μπορει να εχει αποψη για το οτιδηποτε και παραλληλα ουσιαστικα να ξερει τοσο επιδερμικα το θεμα αλλα να νομιζει οτι οντως το γνωριζει καλα,και αν σκεφτεις οτι αρεσει στον ανθρωπο να συμετεχει σε κοινωνικες συναναστροφες και ανταλαγη αποψεων δεν ειναι δυσκολο να καταλαβεις τι συμβαινει.
HamerZ Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Και να προσθέσω πως φαίνεται στις απαντήσεις τους πολλές φορές ότι δεν έχουν καν ιδέα για το θέμα που παρουσιάζουν.
Praetorianos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Βρισκομαστε στην εποχη της πληροφοριας αλλα και παραλληλα της ημιμαθειας οποτε ο καθενας μπορει να εχει αποψη για το οτιδηποτε και παραλληλα ουσιαστικα να ξερει τοσο επιδερμικα το θεμα αλλα να νομιζει οτι οντως το γνωριζει καλα,και αν σκεφτεις οτι αρεσει στον ανθρωπο να συμετεχει σε ανταλαγη αποψεων δεν ειναι δυσκολο να καταλαβεις τι συμβαινει. Ναι αλλά όταν συμμετέχεις σε μια ανταλλαγή απόψεων το λογικό είναι να πεις αυτά που (νομίζεις ότι) ξέρεις και αν κάπου βρεθείς να μην κατέχεις το θέμα να αλλάξεις γνώμη και να μάθεις κάτι περισσότερο. Τι είδους συζήτηση είναι αυτή που μπαίνουν όλοι, λένε τα δικά τους και κανείς δεν έχει πείσει κανένα από στενοκεφαλιά. Και να προσθέσω πως φαίνεται στις απαντήσεις τους πολλές φορές ότι δεν έχουν καν ιδέα για το θέμα που παρουσιάζουν. Και το κακό είναι ότι μερικοί παρόλο που δεν έχουν ιδέα καταφέρνουν να πείσουν τον κόσμο και φυσικά η λογική πάει περίπατο μετά..
Super Moderators Snoob Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δεν θεωρώ ότι πρόκειται για αμιγώς (ή χαρακτηριστικά) Ελληνικό φαινόμενο. Γενικά, είμαι της άποψης ότι δε διαφέρουμε από άλλους λαούς, ούτε προς τα πάνω, ούτε προς τα κάτω, απλά λειτουργούμε μέσα σε ένα πλαίσιο που μας επιτρέπει κάποιες συμπεριφορές που σε ορισμένες χώρες του εξωτερικού θεωρούνται απαράδεκτες (και αντίστοιχα όταν οι ξένοι έρχονται εδώ, υιοθετούν συχνά δικές μας συμπεριφορές, υπό το πρίσμα της ατιμωρησίας, λ.χ.) Ειδικότερα, δεν είναι κακό να έχεις άποψη για πολλά πράγματα, ακόμη και για αυτά πάνω στα οποία ενδεχομένως να μην έχεις πολλές γνώσεις. Κακό (ή, έστω, απογοητευτικό) είναι να μην θέλεις να σκεφτείς πως ο άλλος ίσως έχει κάτι να πει που θα σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα πιο σφαιρικά. Συμφωνώ, πάντως, ότι ρόλο παίζει και η ημιμάθεια -το διαδύκτιο είναι μια θαυμάσια πηγή πληροφόρησης αλλά και παραπληροφόρησης.
million_voices Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 περα απο αυτα snoob ειναι και θεμα παιδειας και οπως παντα δεν εννοω τα σχολεια μονο
kostikasre Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 περα απο αυτα snoob ειναι και θεμα παιδειας και οπως παντα δεν εννοω τα σχολεια μονο Είπες μεγάλη κουβέντα φίλε...ίσως η πηγή του κακού!Οι σύγχρονοι άνθρωποι δύσκολα αντιλαμβάνονται τι πραγματικά σημαίνει "Παιδεία"...
afentiko7 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Υπάρχουν παντού τέτοια φαινόμενα στη μεσόγειο ναι. Τώρα και στις ηπα αγγλία υπάρχουν, απλά δε το χοντραίνουν. Πχ λένε ότι ο τάδε παίχτης του handegg είναι μάπα, αλλά μέχρι εκεί. Δεν πιάνουν σβάρνα τους σταθμούς και βρίζουν τη διοίκηση. Ισως και γιατί αυτοί οι λαοί δε νιώθουν, όπως εμείς. Αν χάσει η ομάδα τους δεν έγινε τπτ, αν χάσει όμως η ομάδα κάποιου φανατικού, την επόμενη μέρα στη δουλειά ούτε που μιλάει.
frenzy Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 στη μεσόγειο ναι. Τώρα και στις ηπα αγγλία υπάρχουν, απλά δε το χοντραίνουν. Πχ λένε ότι ο τάδε παίχτης του handegg είναι μάπα, αλλά μέχρι εκεί. Δεν πιάνουν σβάρνα τους σταθμούς και βρίζουν τη διοίκηση. Ισως και γιατί αυτοί οι λαοί δε νιώθουν, όπως εμείς. Αν χάσει η ομάδα τους δεν έγινε τπτ, αν χάσει όμως η ομάδα κάποιου φανατικού, την επόμενη μέρα στη δουλειά ούτε που μιλάει. Quoted for no apparent reason. Oh wait...
soturin Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 ΗΠΑ με αγγλία στο ίδιο καλάθι. Είσαι σίγουρος γι' αυτό;
foufoutios Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Η ημιμαθεια και ο ξερολισμος που λεγαμε (λεγατε)
afentiko7 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 ΗΠΑ με αγγλία στο ίδιο καλάθι. Είσαι σίγουρος γι' αυτό; Ναι, που διαφωνείς? Φέτος η united έδωσε το ρονάλντο και δεν πήρε τπτ στη θέση του. Αν πχ γινόταν αυτο εδώ στην ελλάδα, θα γινόταν χαμός στα ραδιόφωνα στο γήπεδο θα τρωγε βρισιές ο πρόεδρος κλπ. Γενικά, οι αγγλοαμερικάνοι είναι ένα και το αυτό στη νοοτροπία.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Μια ιδιότητα που παρατηρώ αρκετά γύρω μου είναι αυτή του πανεπιστήμονα. Από τους δημοσιογράφους αυτές τις μέρες που (νομίζουν ότι) έχουν γνώσεις δασοπυροσβέστη, νομικού, οικονομολόγου, μελλοντολόγου, πολεμικού ανταποκριτή, δικαστικου κλπ μέχρι τους οπαδούς που απέκτησαν ανώτερες γνώσεις προπονητικής από τον καναπέ του σπιτιού τους, συνειδητοποιώ ότι όλοι πια τα ξέρουν όλα. Δεν ξέρω αν είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των ελλήνων αυτό, που δεν το νομίζω, αλλά έχω ξεχάσει πότε είναι η τελευταία φορά που άκουσα την λέξη "δεν ξέρω". Βρε και για κβαντομηχανική να μιλήσεις σε κάποιον που το βαρύτερο ανάγνωσμα του είναι η Espresso δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει κάτι να σου πει. Αν ξεκινήσουν να αναλύονται πιο αφηρημένα θέματα όπως πολιτική, οικονομία, αθλητισμός, φιλοσοφία εκεί είναι που την παίρνει ο διάολος την κουβέντα. Υπάρχουν παντού τέτοια φαινόμενα ή είναι καλό να έχουμε όλοι άποψη για τα πάντα? Το ποστ σου εχει καποια λογικη για ενα φαινομενο που οντως συμβαινει, αλλα οδηγειται σε λαθη. Για παραδειγμα το ποδοσφαιρο δεν κολλαει σε αυτο το ποστ. Ο λογος ειναι οτι η δυναμη του ποδοσφαιρου ειναι αυτη. Ο καθενας βλεπει, ο καθενας εχει τη γνωμη του και απο εκει ξεκιναν οι συζητησεις. Μπορει να μην φτανει κανεις ευκολα στο επιπεδο του προπονητη απλα παρακολουθωντας, αλλα σιγουρα ο καθενας μπορει και δικαοιυται να εχει γνωμη. Αλλα δεν απαιτειται κανενος ειδους μορφωση για να εχει κανεις αποψη περι ποδοσφαιρου, ενδεχομενως και ολοσωστη. Και σιγουρα δεν ειναι κακο για το αθλημα να λεει ενας αμορφωτος τη γνωμη του. Σε αντιθεση με τις κβαντομηχανικες, την οικονομια, την νομικη που προκειται για επιστημες που απαιτουν συγκεκριμενο επιπεδο μορφωσης. Εχεις δικιο οτι αυτο το φαινομενο απανταται στη δημοσιογραφια πολυ συχνα. Οπως και στην καθημερινοτητα μας. Αποτελει χαρακτηριστικο πολλων. Και αυτο ειναι επικινδυνο και για τις αντιστοιχες επιστημες και για τον ιδιο τον ημιμαθη που λεει μπαρουφες. Θεωρω οτι αποτελει χαρακτηριστικο του Ελληνα (με εξαιρεση το ποδοσφαιρο και παλι) και προερχεται απο διαφορες εσωτερικες αναγκες που χαρακτηριζουν τον Ελληνα. Ειναι καθαρα θεμα παιδειας-νοοτροπιας-χαρακτηρα.
liopyr Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δεν ξέρω αν είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των ελλήνων αυτό, που δεν το νομίζω, αλλά έχω ξεχάσει πότε είναι η τελευταία φορά που άκουσα την λέξη "δεν ξέρω". Από τότε που καθιερώθηκε το Google.
Tilemaxx Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Εγω πάντως το τιμώ κανονικότατα irl το "δεν ξέρω"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.