harisg7 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Καλησπέρα σας, Έχω εγκατεστημένα τα windows Vista x64 και θέλω να βάλω και μια διανομή Linux, αλλά δεν έχω ιδέα ποια να επιλέξω. Αρκετά χρόνια πριν είχα ασχοληθεί με το θέμα, αλλά δεν θυμάμαι τίποτα απολύτως. Το θέμα είναι όμως ότι δε θέλω να αλλάζω κάθε μέρα διανομές. Θέλω να βάλω μια πολύ καλή, που να έχει μπόλικες εφαρμογές-προγράμματα, και να κάτσω να τη μάθω. Δεν έχω δηλαδή διάθεση να εγκαθιστώ και να απεγκαθιστώ κάθε τρεις και λίγο. Τι μου προτείνετε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sato_gtd_pro Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Βασικά πιστεύω ότι το ubuntu είναι μια πολύ καλή αρχή. Απ' ότι έχω ακόυσεις, το mandriva είναι το προσιτό για αρχάριους. Η συμβουλή μου είναι να κατεβάσεις 2-3 εκδόσης live cd, και αφού τις δοκιμάσεις να επιλέξεις εκείνη που ταιριάζει στα γούστα σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos147 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Από μένα mandriva. Αυτή χρησιμοποιώ εγώ, και είμαι στα αρχικά βήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 μιάς και η microsoft μετά την συμφωνία που έκανε με την Novel , (του Suse Linux) ουσιαστικά έγινε contributor της διανομής προτείνω για λόγους φερεγγυότητας να χρησιμοποιήσεις Suse ή OpenSuse εφ' όσον έχει και την θερμή υποστήριξη της microsoft πράγμα που απο μόνο του είναι εγγύηση αν πάλι είσαι καχύποπτος σε τέτοιου είδους πρακτικές και συμφωνίες μπορείς να δοκιμάσεις μιά απο τις πιό γνωστές και με μεγάλη βάση χρηστών και κοινότητας, όπως οι παρακάτω ubuntu mandriva fedora για να μη ψάχνεις πολύ φυσικά αν τα Vista δεν άφησαν και πολύ χώρο στον δίσκο, λόγω της γνωστής τους απαίτησης για αυξημένη χρήση κάθε είδους πόρων, (και των οικονομικών συμπεριλαμβανομένων), και μέχρι να τα sVistas τότε προτείνω μια μικρή αλλά θαυματουργή διανομή που χρησιμοποιώ το puppylinux καλή αρχή ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aghahowa Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Linux Mint ασφαλως βασισμένο στο ubuntu αλλά πιο προσεγμένο.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Εγω προτεινω να περασεις μια βολτα απο το distrowatch.com, να δεις ποιες ειναι οι δημοφιλέστερες διανομες, να κατεβασεις 5-10 livecd, να τα δοκιμασεις στο pc σου και να δεις ποιο σου αρεσει καλυτερα. Και δεν εννοω να σου αρεσει το πως ειναι στημενο το γραφικο περιβαλλον, πχ με ωραιο wallpaper κλπ. Να δεις τι εχει η καθε διανομη κατω απο το καπο, δηλαδη ποσο ευκολα ή δυσκολα ρυθμιζεται με τα εργαλεια που παρεχει. Μπορεις παντα να καταφυγεις στη λυση του virtualization μεχρι να μαθεις τα τερτιπια της καθεμιας, και οταν αποφασισεις οτι την κατεχεις καλα, προχωρας και κανεις κανονικη εγκατασταση στο pc σου. Και λιγο προσοχη αν εχεις ati... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
harisg7 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Λέγε μου τέτοια.. ati έχω! θα κάνω αυτό που μου είπατε με τα Live cd. Ξεκινάω με Kubundu, που απ' ότι κατάλαβα είναι απλή και πλήρης διανομή.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Εγω να ευχηθω καλη τυχη μονο. Αν καθως κανεις boot απο το cd δεν δεις γραφικο περιβαλλον, να ξερεις οτι ειναι λογω της ati κατα 99%. Μην τρομαξεις, ολα φτιαχνονται εδω με τον ενα ή τον αλλο τροπο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
harisg7 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Ελπίζω να είμαι τυχερός! Ubuntu δοκίμασα με USB Stick και δούλεψε περίφημα, αν και έκανε περίπου 10 λεπτά να φορτώσει, παρά τον Intel i7.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Αν δεν έχεις εκτεταμένη επαφή με Linux τότε το Slackware είναι αυτό που χρειάζεσαι. Με το slackware (και με μερικές ακόμη διανομές) θα μάθεις το Linux σε τέτοιο βαθμό που ο όρος "ποια διανομή" δεν θα έχει νόημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Top ten Linux distributions http://mybroadband.co.za/news/Software/9268.html η σειρά προτίμησης μέσα σ' ένα χρόνο θα έλεγα ενδεικτική του τι "περπατάει" που ο όρος "ποια διανομή" δεν θα έχει νόημα. για μόνιμη διαμονή σε Linux ψάχνει ο φίλος harisg7 ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
harisg7 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Λοιπόν, τελικά κατέληξα σε Ubuntu, γιατί με Kubuntu που είχα βάλει αρχικά είχα πρόβλημα με την κάρτα γραφικών. Όλα μια χαρά προς το παρόν, εκτός από δύο πραγματάκια: - Σέρνεται λίγο το λειτουργικό λίγο, όπως όταν βλέπεις ταινία fullscreen ή ακόμα και στην περίπτωση της προφύλαξης οθόνης που δοκίμασα. Εντύπωση μου κάνει διότι έχω i7 με 6gb ram και ati 1gb. Λέτε να είναι θέμα drivers κάρτας γραφικών; Μόνο αυτό μπορώ να σκεφτώ. - Μου έχει σπάσει λίγο τα νεύρα το γεγονός ότι δεν με αφήνει να κάνω πολλά πράγματα, προφανώς επειδή είναι φρεσκοεγκατεστημένο το Ubuntu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iant Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 ati 1gb. Λέτε να είναι θέμα drivers κάρτας γραφικών; ΝΑΙ... Επιτέλους ati και ubuntu 9.04 - Μου έχει σπάσει λίγο τα νεύρα το γεγονός ότι δεν με αφήνει να κάνω πολλά πράγματα, προφανώς επειδή είναι φρεσκοεγκατεστημένο το Ubuntu. Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thakisn Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δηλαδή για εμάς τους "δύσμοιρους" με fedora και Ati,δεν υπάρχει γιατρειά??Θα μείνουμε μια ζωή οι φτωχοί συγγενείς? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iant Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δηλαδή για εμάς τους "δύσμοιρους" με fedora και Ati,δεν υπάρχει γιατρειά??Θα μείνουμε μια ζωή οι φτωχοί συγγενείς? Τόσο φτωχοί; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.