Προς το περιεχόμενο

Help me PLZ !!!kalyterh ekdosh Linux?

ikosto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ειμαι ειδικος , παρολα αυτα εδω και 2 χρονια ειμαι και εγω ενας απο τους χρηστες που πειραματιζομαι!

Υπαρχουν releases που ειναι πιο κοντα στην φιλοσοφια του Absolute newbie και με wizards και αλλα ωραια θα προσπαθησουν να σου κανουν την ζωη πιο ευκολη (Suse ,Mandrake) παρολα αυτα πλπηρωνεις το τιμημα σε ταχυτητα αξιπιστια , ασφαλεια.

Yπαρχουν αλλες πιο λιτες εκδοσεις που ειναι καθαρα εργαλεια δουλειας και αξιπιστιας .Ειναι πιο κοντας στην Unix φιλοσοφια , εχουν λιγοτερους εως κανενα wizard και δειχνουν πιο ασφαλη. Κλασικο παραδειγμα το Red Hat.Ειδικα για το συγκεκριμενο βεβαια ετυχε να δοκιμασω πριν απο μερες την εκδοση 8.0 φαινεται να εχει αλλαξει λιγο προφιλ , και να προσεγγιζει την απλο χρηστη με ανανεομενο Look and feel , Install wizard , και καλη υποστηριξη σε συσκευες!

Τελος υπαρχουν και releaseς που βρισκοντς τελειως κοντα στην Unix λογικη βλεπε SlackWare..

Aυτο που ξερω ειναι οτι συνηθως ο χρηστης διαλεγει μια και μετα μενει με αυτη,,τουλαχιστον σε μενα αυτο εγινε!Αρχησα να πειραματιζομαι με τον κοσμο του Linux μεσω του Suse , και μετα απο καιρο ειχα εξικοιωθει με το περιβαλλον .Προσπαθειες μου να το αλλαξω , κατεληξαν σε αποτυχια γιατι απλα οτι διαφορετικο μου φαινοταν και λιγο δυσκολο στο να το συνηθισω.Βεβαια νομιζω το παραπανω χαρακτηριστικο ειναι ιδιαιτερα εντονο υποθετω σε newbie χρηστες οπως εγω !

Τωρα για το πιο release?

Αν εισαι complete newbie προτεινω Suse , καλο release , πολυ καλη υποστηριξη συσκευων , θα σε βοηθησει στα πρωτα σου βηματα ερχεται σε ενα κουτι με 7 cd και ενα 1 dvd full με εχτρα software..βιβλια κτλ κτλ.Οχι οτι καλτερο σε θεμα ασφαλειας και ταχυτητας ,,αλλα τις απαιτησεις του newbie ειναι μια χαρα!

Μετα Red Hat 8.0 .Ειδικα αυτη η εκδοση φαινεται οτι μαλλον θα γινει α killer version.Καταφερνει να παρεχει πολλες ευκολιες διατηρωντας παραλληλα και ολα τα χαρακτηριστικα που το εχουν φερει πρωτο σε προτιμησεις σε ολο τον κοσμο!Επισης μπορεις να κατεβασεις και την τελευαταια εκδοση , δωρεαν μεσα απο το FTP της RedHat ..κατι που δεν συμβαινει με το Suse..

Αυτα...ελπιζω καποιος linux εχpert να σε διαφωτισει καλυτερα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...