Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας εκ των δημιουργών του Kazaa του διάσημου προγράμματος διαμοίρασης αρχείων, το οποίο κατέληξε συνδρομητικό, ο Kevin Bermeister, πρόσφατα παρουσίασε μια τεχνολογία αποτροπής της online κλοπής μουσικής.

Καλούμενη Copyrouter μπορεί να εντοπίσει πότε ένας χρήστης προσπαθεί να κατεβάσει μια παράνομα διαθέσιμη έκδοση ενός τραγουδιού, και επεμβαίνει προτρέποντας τον χρήστη να κατεβάσει ένα επί πληρωμή αντίγραφο.

Το κόστος του τραγουδιού, εφόσον επιλέξει να το αγοράσει ο χρήστης, χρεώνεται στον μηνιαίο λογαριασμό του στον Isp του.

Το Copyrouter δουλεύει στο επίπεδο του ISP, αναγνωρίζοντας την μοναδική bit ακολουθία του αρχείου, με τα χαρακτηριστικά των παράνομα διαθέσιμων τραγουδιών να είναι αποθηκευμένα σε μια ιδιοκτησίας του Bermeister βάσης δεδομένων, με όνομα Global File Registry.

Όταν κάποιος χρήστης ξεκινάει ένα παράνομο κατέβασμα, αυτόματα του προσφέρεται μια νόμιμη επί πληρωμή έκδοση.

Το σύστημα δοκιμάστηκε στην Αυστραλία για 3 μήνες προκαλώντας ενθουσιασμό στους Isp και στην μουσική βιομηχανία και πρόκειται να φτάσει στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στην χρονιά.

Στην δοκιμή ένα ποσοστό 30% των χρηστών αγόρασε νόμιμα το τραγούδι και αν όλα πάνε καλά οι εταιρίες θα προσφέρουν μια συνδρομητική υπηρεσία σε συνδυασμό με τον λογαριασμό του ISP.

Παραμένει αναπάντητο το ηθικό ζήτημα της παρακολούθησης των δεδομένων από τον ISP

Source.png Πηγή: adslgr.com

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λυπάσαι τους Αυστραλούς και την Αυστραλία, έχεις πάει καμιά βόλτα από εκεί για να νιώσεις την ντροπή για το κρατίδιο που μένεις; :lol::lol::lol:

Επεξ/σία από grimpr
Δημοσ.

Ας είναι καλά τα file hosting sites (rapidshare,hotfile,megaupload κτλ) και τα torrents δεν μπορούν να τσεκάρουν οι ISP τι κατεβάζεις.

Με λίγα λόγια όλοι αγαπάμε τον "Θείο"

Δημοσ.

Το ηθικό ζητημα ποτε δεν απασχόλησε την μουσικη βιομηχανια που στη πρεμουρα της να μαζεψει μονο κερδη και να μην τα αποδιδει εκει που πρεπει κανει και τετοιες κινησεις, αν και στην χωρα μας πλεον εχουμε κοντρα ΑΕΠΙ και αλλων 3 συλλογικων οργανισμων πνευματικης ιδιοκτησιας. Φαινεται οτι εδω εχουν μπλεξει τα μπουτια τους ακομα...

Δημοσ.

Η παρακολούθηση της γραμμής δεδομένων χωρίς εισαγγελική παρέμβαση είναι άκρος παράνομη. Αν κάτι τέτοιο θα πέσουν μηνύσεις βροχή από τους πελάτες των ISP. Άσε που όποιος ISP το κάνει θα φύγει νύχτα από την αγορά.

• Super Moderators
Δημοσ.
Η παρακολούθηση της γραμμής δεδομένων χωρίς εισαγγελική παρέμβαση είναι άκρος παράνομη.

λογικά θα ισχύει για χώρες όπως η Αμερική που δεν έχουν τα "προβλήματα" που υπάρχουν στην Ευρώπη :o

Δημοσ.

πουλησε ο αλλος ο ξεφτιλας την ψυχη του στα φράγκα...

ακου ενας απο τους δημιουργους του kazaa να γραψει τετοιο προγραμμα... τι να πω...

δλδ οταν αυτός ξεκινουσε το kazaa αυτο σκεφτόταν?

Δημοσ.

ακου ενας απο τους δημιουργους του kazaa να γραψει τετοιο προγραμμα... τι να πω...

Κι εμένα αυτό μου ξένισε πιο πολύ..

Δημοσ.

Αν δεν το έκανε αυτός θα το έκανε κάποιος άλλος και θα έπαιρνε αυτός τα φράγκα. Τον περνάς για μ@λ@κ@ τον δημιουργό?

Είναι δικό μας παιδί, μπράβο του, μαγκιά του όταν έβγαζε το Kazaa και τώρα είναι ξεπουλημένος? Το ίδιο και με τα παιδιά του PirateBay. Δεν πάει έτσι όμως..

Κι εμένα αυτό μου ξένισε πιο πολύ..

Όντως ούτε εμένα μου έκατσε καλά αυτό. Όχι και πουλημένος όμως.

Δημοσ.

Δεν σκεφτόταν αυτό, άλλα όταν του είπαν θα «φας 2 χρονάκια» ή τόσα $$ λεφτά εξαγοράσιμα σκέφτηκε διαφορετικά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...