Προς το περιεχόμενο

Η 8800gt μου κάνει νερά....

lunatic88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις είχα κάνει φορματ και περασα ξανα windows (XP SP3) και διάφορα άλλα προγράμματα, τους τελευταίους drivers για τις διάφορες συσκευές κλπ. Όλα καλά μεχρι στιγμής. Το πρόβλημα εμφανίστηκε μιά μερα που έπαιζα ενα παιχνίδι (το splinter cell chaos theory, αν έχει σημασία) και ξαφνικά είχα bsod, και το pc έκανε reset. Όταν επανήλθε μου έβγαλε το γνωστό μήνυμα "το σύστημα έχει ανανήψει απο σοβαρό σφάλμα" και μάλιστα ότι το σφάλμα ειχε να κάνει με video drivers. Εκείνη τη μέρα δεν είχα άλλο πρόβλημα, αλλά βέβαια δεν άνοιξα και κανένα παιχνίδι, μονο internet κλπ. Το θέμα είναι ότι απο τότε ΟΛΑ τα παιχνιδια (που πρίν το συμβάν έπαιζαν κανονικά) κολλάνε. Τα γραφικά τους παραμορφώνονται και αλλάζουν χρώματα, και βγαινουν και κατι κόκκινες κουκίδες παντου στην οθόνη. Αυτό μου το κάνει ορισμένες φορές ακόμη και στον firefox σε μερικες σελίδες στο φοντο πχ, και σε άλλα προγράμματα που έχουν γραφικά (πχ google earth). Επίσης και στα videos με τον wmp.

Εβγαλα (χρησιμοποιόντας και το driver cleaner) τους drivers της nvidia, τους ξανακατέβασα απ το site και τους ξαναπέρασα. Καμία αλλαγή... Μέχρι και αναβαθμιση του bios έκανα (νταξ, άσχετο, αλλα είχα απελπιστεί). Λέτε να είναι πρόβλημα hardware? Είχε κανείς παρόμοιο πρόβλημα? Να σημειώσω ότι δεν έχω κάνει ποτέ overclocking και γνκ τίποτα "περίεργο" σε κανένα κομμάτι του συστήματος μου.

Δεν ξέρω αν έχει σχέση αλλά μετα το φορματ (ταυτόχρονα έκανα και αλλαγή κουτιού, οποτε ξεσυνδεσα τα πάντα και τα ξανασύνδεσα) το pc δεν ανοιγει κανονικα. Δηλαδή πατάς το κουμπι και αρχιζουν να δουλευουν οι ανεμιστήρες, τα λαμπάκια κλπ, αλλα τπτ αλλο. Δε βλέπει όυτε κάρτα γραφικών και η οθόνη συμπεριφέρεται σα να ειναι κλειστός. Αν τον ανοιγοκλείσεις καμια 5-10 φορες ανοίγει. Δεν καταλαβαίνω τι φταίει. Μπορει να ειναι και mobo αλλά πώς μπορώ να ειμαι σίγουρος?

Το συστημα μου:

CPU: Intel Core 2 Duo 8400 @ 3GHz

MOBO: Asus P5K Premium WiFi-AP

GPU: Sparkle 8800 GT 512MB

RAM: TeamGroup Ram 2GB Kit DDR2 1066MHz

HDD: Seagate 500 GB (7200RPM - 32MB, Sata)

Δημοσ.

Οπως τα περιγράφεις, ή η κάρτα γραφικών σε αφήνει ή το psu.

Αν boot-άρει, τσέκαρε θερμοκρασίες της κάρτας με furmark.

Τι psu έχεις;

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό μου είναι το Etasis 650W Gaming

To FurMark όσο καταφερα να το τρεξω γιατί είχα τα κολλήματα που περιγράφω, ξεκινησε απο 69 βαθμους και εφτασε 78 σε μερικα δευτερόλεπτα. Μετά κολλησε το σύμπαν και έκανα reset. Και παλιότερα η κάρτα μου είχε τέτοιες θερμοκρασίες παντως, αλλά είχα διαβάσει σε μερικά ξένα φορουμς ότι είναι νορμαλ για τη σειρά αυτή της nvidia.

Το θέμα ειναι οτι την έχω 1,5 χρόνο και δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα η εγγύηση. Θα τους την πάω πίσω πάντως μπας και γίνει τπτ.

Εσύ λες να είναι το τροφοδοτικό?

Δημοσ.

Αν και μου μυρίζει για κάρτα γραφικών, θα'ταν καλή ιδέα να την δοκιμάσεις στο pc κανενός φίλου σου να δεις αν θα κάνει και κει τα ίδια.

Όσο για το 650άρι Etasis, σηκώνει άνετα το σύστημά σου, και δεν το θεωρώ πιθανό. (όχι ότι το αποκλείω..)

Δημοσ.

gpu R.I.P

εγγυηση εχουν στάνταρ 2-3 χρόνια

ps: αν έχεις κανει overclock κανε ενα restore dafault settings @ BIOS μπας και... αλλα 99,9% ειναι η καρτα

Δημοσ.

To etasis από wattage είναι άνετο (έχει σηκώσει 2 Χ 4870 σε εμένα) και αν το δικό σου είχε πρόβλημα μάλλον θα σφύριζε η κάρτα, αυτές οι παραμορφώσεις και οι κουκκίδες "φωνάζουν" gpu :fear:

Αν σε καλύπτει το RMA, στείλ' την χωρίς δεύτερη σκέψη ;)

Δημοσ.

Τρέξε ένα Lineage II.

Κατά πάσα πιθανότητα είναι πρόβλημα της κάρτας, κλασσικό πρόβλημα στις 8800GT...βγήκαν αρκετά κομμάτια σκάρτες.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να βρεις ένα Game που το πρόβλημα παρουσιάζεται κατ εξακολούθηση, ξαναπέρασμα Windows XP SP3, τελευταίοι οδηγοί, το game και τίποτα άλλο, πακέτο απο εκεί που το αγόρασες ολο το PC, ειδάλλως δύσκολα θα ξεμπερδέψεις με το tech support.

Δημοσ.

Την πήγα πίσω στο πλαίσιο, την δοκιμάσανε και μου είπανε ότι έχει όντως πρόβλημα. Θα μου δώσουν μια 9800, θα πάω αύριο να την πάρω.

Φίλε grimpr, το pc δεν το αγόρασα όλο μαζί. Τα διάφορα μέρη του είναι αγορασμένα από διάφορα e-shops, αλλά κατά πάσα πιθανότητα το πρόβλημά μου θα λυθεί με την καινούρια κάρτα.

Είδωμεν....

Δημοσ.

Ok, πήγα και μου δώσανε την 9800 της ECS. Καλή, κακή δεν ξέρω, πάντως το pc δουλεύει φυσιολογικά. Το πρόβλημα που έχει ομως κατά την εκκίνηση παραμένει :(

Οπότε μάλλον αυτό ειναι θέμα μητρικής....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...