outlaw star Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 εγώ πάντως θεωρώ asus ,gigabyte ,dfi ,evga ,foxconn μια χαρά μάρκες..και για τις asrock ου πολλοί τις κράζουν εγώ τουλάχιστον ξέρω αρκετούς που έχουν βάλει για να στήσουν κάποια συστήματα με μικρότερο κόστος και δε τους έχουν παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα...με τις msi πάλι είναι οι μόνες που μου φαίνονται όχι και τόσο ποιοτικές και οι μόνες με τις οποίες είχα προβληματάκια μαζί με μια evga 650 i ultra...στην τελική δε τίθεται θέμα καλύετρης εταιρίας αλλά μόνο καλύτερου μοντέλου και καλύτερου chipset....διότι αν πάρεις την κορυφαία asrock να είσαι σίγουρος ότι θα είναι καλύτερη απο μια φτηνή asus του ίδιου socket...
SlimData Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Μαγκες με την κοντρα σας χαλασατε το thread του παλικαριου......... Γενικα οπως λεει και ο παρανομος απο πανω μου, ειναι παρα πολυ γενικο να πεις καλος και κακος κατασκευαστης.... Αλλα ειναι πολυ πιο σωστο να ψαχνεις για καλα και μετρια μοντελα...
The_Judas Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Υπάρχουν ποιοτικά και μη μοντέλα σε κάθε εταιρία. Η μητρική των 40 ευρώ της Asus δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα μοντέλο 200 ευρώ της Foxconn αλλά ακόμη και στο ίδιο εύρος τιμών πολλές φορές υπάρχουν διαφορές απο μοντέλο σε μοντέλο. Η Asus είναι η πιο εμπορική και διαδεδομένη εταιρία στην Ελλάδα οπότε είναι και λογικό να υπάρχουν πολλά κρούσματα βλαβών. Εγώ προσωπικά είχα πετύχει προβληματική παρτίδα με 10+ μητρικές Asus (φθηνό μοντέλο με chipset της Via). Οι Asrock δεν ειναι και άσχημες, απλά έχουν συνήθως αρκετά χαμηλές επιδόσεις σε o/c. Τα φθηνά μοντέλα μητρικών συνήθως περιέχουν χειρότερης ποιότητας πυκνωτές. Αλλά σε πολλά υποσυστήματα υπάρχει τυποποίηση και οι φθηνές μητρικές διαφέρουν μόνο στα λιγότερα ηλεκτρονικά κυκλώματα σε σχέση με τις πιο ακριβές.
Dark_Sage Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Και σου ξαναλεω λοιπον, οτι θεωρητικα εχει ισχυ αυτο που λες ( ο ορισμος του πυκνωτη ειναι εξαλλου) ομως στην πληροφορικη δεν εχει εφαρμογη διοτι δεν αποτελει ουσιωδη απειλη για 1 υπολογιστη. Αρα δεν μπορεις να μου το παρουσιαζεις ως σοβαρη πιθανοτητα αιτιας να καουν 5 μητρικες. Θα ειχαν καει 1000δες, πριν τις 5 που λεω εγω.. Το ιδιο πραγμα λεμε. Οτι ειναι δυσκολο να φορτιστεις επαρκως μεσα σε 5min ωστε να αποκτησεις τοσο στατικο ηλεκτρισμο που να ειναι ικανος να διαρευσει ηλεκτρονικο κυκλωμα οπως μια μητρικη και να την καψει. Γιαυτο και σε αυτην την περιπτωση δεν δεχομαι ως πιθανοτητα να φταιει η ελλειψη βραχιολιου για 5 καμενες μητρικες...Παρα μονο αν κανεις κατι απροβλεπτο ενδιαμεσα (οπως αυτο με το πουλοβερ πχ). Κατι που επισης δε συνεβη σε καμια απτις 5 περιπτωσεις. Αρα ουτε το βραχιολι ευθυνεται.. Κοινως ακομα ψαχνω να καταλαβω που ακριβως ευθυνομαι για τις καμενες μητρικες, οπως ελεγες με πασα βεβαιοτητα στο πρωτο σου ποστ. Τι ακριβως δεν σχολιασα για το τροφοδοτικο? Πιο συγκεκριμενα αν μπορεις, γιατι μαλλον κατι δεν εχω προσεξει εδω. Εξ αρχης στο τελος του πρωτου ποστ εχω κανει αυτη τη διευκρινιση που επιζητουσες.. λοιπον, για τους πυκνωτες φυσικα και γινεται πρακτικά (οχι μονο θεωρητικα) θα στο αφησω homework για να δεις πως γινεται και πρακτικα η αποφορτιση των πυκνωτων σε 1 sec η απαντηση εδω παντως: μπορει να γινει στο δευτερόλεπτο, αν κλεισεις το κύκλωμα και δεν ειναι στην πριζα το τροφοδοτικο.. και ετσι ο πυκνωτης θα δώσει στο κλειστο κυκλωμα οσο αποθηκευμενο ρευμα ειχε και αφου το τροφοδοτικο δεν ειναι στην πριζα θα μεινει άδειος. σε ενα 1 δευτερόλεπτο πληρη αποφόρτιση (αν και προτεινω παντα το τροφοδοτικο να ειναι στην πριζα για την γειωση και απλα να ειναι κλειστος ο διακοπτης του οταν κανουν δουλεις μεσα στο πισι) ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ ΕΛΕΟΣ με αυτο που εγραψες: Και σου ξαναλεω λοιπον, οτι θεωρητικα εχει ισχυ αυτο που λες ( ο ορισμος του πυκνωτη ειναι εξαλλου) ομως στην πληροφορικη δεν εχει εφαρμογη διοτι δεν αποτελει ουσιωδη απειλη για 1 υπολογιστη. Αρα δεν μπορεις να μου το παρουσιαζεις ως σοβαρη πιθανοτητα αιτιας να καουν 5 μητρικες. Θα ειχαν καει 1000δες, πριν τις 5 που λεω εγω MH αποφορτισμενοι πυκνωτες (περα απο ηλεκτροπηξια σε εσενα) μπορουν ανετα να κανουν ζημια με στατικο ηλεκτρισμό επειδη με το αποθηκευμενο ρευμα μπορουν να κανουν κυκλωμα με εσενα και να καψουν ολη τη μητρικη για το στατικό ηλεκτρισμό-γειωση ΔΕΝ ΛΕΜΕ το ίδιο πραγμα επειδη σου εξηγησα οτι αν ακουμπησεις ενα (εστω μεταλλικο) κουτι αν δεν πληρει τις προυποθεσεις που σου εγραψα δεν γειώνεσαι πλήρως(αλλιως δεν θα ειχαμε αλεξικεραυνα και ουτε γειωση στις πριζες αν μπορουσαμε να γειωθουμε ετσι απλα). σου παρεθεσα αλλους 2 τροπους να γειωθεις πληρως με κυριο τρόπο να ακουμπησεις με το δαχτυλο το σιδερακι της γειωσης στην πριζα (μπορει καποιος να του φανει λιγο επικινδυνο αυτο επειδη δεν ξερω τι εχει κανει ο καθε ηλεκτρολογος στις πριζες καθε σπιτιου επειδη μπορει να μην το εχει συνδεσει με τον αγωγο γειώσης ή να εχει κανει καποια αλλη επικινδυνη συνδεσμολογια για αυτο δε το συνιστω και ειπα βραχιολι) . το βραχίολι το εγραψα σαν σίγουρο τρόπο γείωσης για συνεχόμενο χρόνο. δεν ειναι αναγκη να κανεις κατι ενδιάμεσα (π.χ με πουλόβερ ή να μην φορας βραχιολι) για να γινει η ζημια... και στην αρχη αν δεν κανεις σωστα γειωση όλα μπορουν να καταστραφούν... αλλωστε στη σχολη θα σας μαθανε πόσο πολυ πιο ευαισθητα ειναι τα κυκλώματα στους υπολογιστες απο ενα κυκλωμα πχ στο εργαστηριο φυσικης ελπιζω να καταλαβες τωρα που μπαινει η ευθυνη σου για τις καμμενες μητρικες (μη αποφορτιση πυκνωτων - μη γειωση κτλπ). ενας φίλος ειπε οτι χαλασαμε το thread, φυσικα και οχι τετοιους ειδους συζητήσεις (δεν ειναι κόντρα οπως αστοχα ανεφερες) βεβαια και εχουν λόγο για να υπαρχει ενας διαλογος ωστε να μην υπαρχουν ακριτες αποφασεις οτι π.χ asrock sucks δείξαμε οτι παντα υπαρχει ο ανθρωπινος παραγοντας στις μητρικες με τις βλαβες και σαφως και κατι εχει να πει ολο αυτο στον φίλο που ξεκινησε το θεμα
d3m0n Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Επίδειξη γνώσεων κάνετε στο thread του παιδιού;; Έλεος πια...
liopyr Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Ρέι, καλή η κουβέντα, αλλά μαζεύτε λίγο τσουτσούνια σας, μόνο τα πτυχία σας σκαναρισμένα δεν έχουμε δει ακόμα... Επί του θέματος, μία σαφής απάντηση στην ερώτηση του ts δε γίνεται να δωθεί για τον απλό λόγο που ανέφερα και στο προηγούμενο post. Kαι οι μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου έχουν βγάλει και κακά μοντέλα. Ανέφερα τις Asus-Gigabyte ως αντικειμενικά επικρατέστερες, παρατηρώντας κατά καιρούς τις προτιμήσεις της πλειοψηφίας. Οι προσωπική μου άποψη διαφέρει, θεωρώ τις Gigabyte τέρατα αξιοπιστίας, και αποφεύγω τις Αsus από τότε που είχα τραυματικές εμπειρίες με μία Striker extreme. (όποιος έχει δουλέψει το συγκεκριμένο mobo με αντιλαμβάνεται σίγουρα). Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως θεωρώ κακές τις μητρικές της Asus, και φυσικά θα πρότεινα σε κάποιον να αγοράσει ένα μοντέλο που αξίζει. Σε δική μου αγορά θα το απέφευγα, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους.
Dark_Sage Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Παιδια ενα συγνωμη απο πλευρας μου αν ενοχλησα με τα ποστ μου απλα θα ηθελα να διευθετηθουν καποια θεμα ως προς την ορθοτητα τους και δεν ειχα σκοπο flame η να χαλασω το thread anyway, κατι απο εμενα... οσο καλες να θεωρω τις asus ενας λογος που με εχουν ξενερωσει ηταν η τσαπατσουλια απο πλευρας των μηχανικων της για να βγαλουν γρηγορα high end Μοβο για ί70 και αναφερομαι φυσικά στην: Asus P6T στις πρωτες εκδόσεις της που ειχε τα απειρα προβληματα (το βασικοτερο με μη αναγωριση sata) και εβγαλες τελικως Asus P6T SE. Απο τα μεγαλυτερα λαθη που εχει κανει αντιθετα παντα γουσταρα στις asus τα φρου φρου που εχουν πανω και κυριως οτι ακομα και low end μοντελα ενα αξιοπρεπες o/c το κανανε παντα
mech5107 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Από μένα: Dfi γιατί επανέρχονται από τον τάφο, εκει που άλλες δεν το σκέφτονται κάν. Επίσης είναι πολύ σταθερές και δίνουν άπειρες επιλογές και ρυθμίσεις, αν θες να παίξεις σοβαρά και όχι να αλλάξεις 4 νουμερα και να δειλώνεις υπερclocker (Asus, Gigabyte) Για οποιον τον ενδιαφέρει να στήσει μια φορά και να το ξεχάσει τότε foxconn. Τα μισά OEM PCs και Laptops φόρανε foxconn made μητρικές...χωρίς φανφάρες, άπειρα phase τροφοδοσίας, τεράστιες ψυκτρες και πολύχρομα board.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 λοιπον,για τους πυκνωτες φυσικα και γινεται πρακτικά (οχι μονο θεωρητικα) θα στο αφησω homework για να δεις πως γινεται και πρακτικα η αποφορτιση των πυκνωτων σε 1 sec η απαντηση εδω παντως: μπορει να γινει στο δευτερόλεπτο, αν κλεισεις το κύκλωμα και δεν ειναι στην πριζα το τροφοδοτικο.. και ετσι ο πυκνωτης θα δώσει στο κλειστο κυκλωμα οσο αποθηκευμενο ρευμα ειχε και αφου το τροφοδοτικο δεν ειναι στην πριζα θα μεινει άδειος. σε ενα 1 δευτερόλεπτο πληρη αποφόρτιση (αν και προτεινω παντα το τροφοδοτικο να ειναι στην πριζα για την γειωση και απλα να ειναι κλειστος ο διακοπτης του οταν κανουν δουλεις μεσα στο πισι) ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ ΕΛΕΟΣ με αυτο που εγραψες: MH αποφορτισμενοι πυκνωτες (περα απο ηλεκτροπηξια σε εσενα) μπορουν ανετα να κανουν ζημια με στατικο ηλεκτρισμό επειδη με το αποθηκευμενο ρευμα μπορουν να κανουν κυκλωμα με εσενα και να καψουν ολη τη μητρικη για το στατικό ηλεκτρισμό-γειωση ΔΕΝ ΛΕΜΕ το ίδιο πραγμα επειδη σου εξηγησα οτι αν ακουμπησεις ενα (εστω μεταλλικο) κουτι αν δεν πληρει τις προυποθεσεις που σου εγραψα δεν γειώνεσαι πλήρως(αλλιως δεν θα ειχαμε αλεξικεραυνα και ουτε γειωση στις πριζες αν μπορουσαμε να γειωθουμε ετσι απλα). σου παρεθεσα αλλους 2 τροπους να γειωθεις πληρως με κυριο τρόπο να ακουμπησεις με το δαχτυλο το σιδερακι της γειωσης στην πριζα (μπορει καποιος να του φανει λιγο επικινδυνο αυτο επειδη δεν ξερω τι εχει κανει ο καθε ηλεκτρολογος στις πριζες καθε σπιτιου επειδη μπορει να μην το εχει συνδεσει με τον αγωγο γειώσης ή να εχει κανει καποια αλλη επικινδυνη συνδεσμολογια για αυτο δε το συνιστω και ειπα βραχιολι) . το βραχίολι το εγραψα σαν σίγουρο τρόπο γείωσης για συνεχόμενο χρόνο. δεν ειναι αναγκη να κανεις κατι ενδιάμεσα (π.χ με πουλόβερ ή να μην φορας βραχιολι) για να γινει η ζημια... και στην αρχη αν δεν κανεις σωστα γειωση όλα μπορουν να καταστραφούν... αλλωστε στη σχολη θα σας μαθανε πόσο πολυ πιο ευαισθητα ειναι τα κυκλώματα στους υπολογιστες απο ενα κυκλωμα πχ στο εργαστηριο φυσικης ελπιζω να καταλαβες τωρα που μπαινει η ευθυνη σου για τις καμμενες μητρικες (μη αποφορτιση πυκνωτων - μη γειωση κτλπ). ενας φίλος ειπε οτι χαλασαμε το thread, φυσικα και οχι τετοιους ειδους συζητήσεις (δεν ειναι κόντρα οπως αστοχα ανεφερες) βεβαια και εχουν λόγο για να υπαρχει ενας διαλογος ωστε να μην υπαρχουν ακριτες αποφασεις οτι π.χ asrock sucks δείξαμε οτι παντα υπαρχει ο ανθρωπινος παραγοντας στις μητρικες με τις βλαβες και σαφως και κατι εχει να πει ολο αυτο στον φίλο που ξεκινησε το θεμα Φιλε μου οταν πασχιζεις να αποδειξεις με καθε τροπο οτι ο αλλος εχει αδικο, δεν προκειται να υπαρξει καμια διοδος συνενοησης. Οπως προανεφεραν το θεμα εδω και αρκετα ποστ εχει γυρισει σε επιδειξη γνωσεων. Απο τη πλευρα σου επιμενεις στη θεωρια, απο τη πλευρα μου επιμενω στη πραξη (βλεπεις τρομαρα μου εχουν πιασει τα χερια μου και εχουν ξεβιδωσει αρκετα pc λογω πρωην επαγγελματος). Απο κει και περα ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του, απο οσους ειχανε την ορεξη να διαβασουν. δείξαμε οτι παντα υπαρχει ο ανθρωπινος παραγοντας στις μητρικες με τις βλαβες και σαφως και κατι εχει να πει ολο αυτο στον φίλο που ξεκινησε το θεμα Οχι. Αυτο ειναι γνωστο. Αυτο που προσπαθησες να δειξεις εσυ ηταν οτι εγω εκαψα τις μητρικες. Και επαναλαμβανω οτι ειπα εξαρχης. Ακομα κι εγω να μαι ασχετος οπως ειπες καποια στιγμη, ακομα κι εγω να φταιω οπως επανελαβες, σε ερωτω. Οποτε εβλεπεα μητρικη ASUS με επιανε η ασχετοσυνη/η ελλειψη βραχιολιων/κλπ και τις εκαιγα? Και σε οτι αλλη μαρκα εχω πιασει ειμαι τοπ? Καπου χολαινει η λογικη. Ειναι προφανες εδω και καμποσα ποστ πως οτι και να σου πουν δεν θα συμφωνησεις προτασοντας θεωριες ανησυχω πως συντομα θα αρχισουμε να βλεπουμε και τριπλα ολοκληρωματα . Ξεκινησες λεγοντας με ασχετο και αμπαλο, ως παντογνωστης εσυ, στη πορεια δεν σου βγηκε οπως θα το θελες, αλλα σταση δεν θα αλλαξεις προφανως γιατι θα εκτεθεις για οσα ειπες εξαρχης με πασα βεβαιοτητα. Αρα τι καθομαστε και συζηταμε? ΥΓ. Για τους πυκνωτες το ιδιο ειπα κι εγω, εσυ εισαι αυτος που εσπευσες να μου πεις οτι χρειαζεται πολυ πανω απο 1min. Τωρα σπευδεις να μου πεις οτι χρειαζεται εως 1sec. Χαιρω πολυ Κωστας, αλλα θα προτιμουσα να μπορουμε να συνενοηθουμε αντι να δουλευομαστε και να αναπτυσουμε θεωριες τοση ωρα για να βγαλουμε τον αλλο μ@λ@κ@. Τουλαχιστον απο αυτο φανηκε οτι καποιος εδω μεσα φασκει και αντιφασκει σε οσα ελεγε στην αρχη και σε οσα λεει τωρα. ΥΓ 2. Αυτα που λες περι μη αποφορτισμενων πυκνωτων ειναι λαθος απαντηση σε λαθος quote. Θα σου προτεινα να ξαναδιαβασεις το ποστ μου γιατι μαλλον απομονωσες αυτη τη φραση και την εξελαβες αλλιως απο αυτο που γραφω εγω.
Dark_Sage Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 δεν θα συνεχισω την διαφωνια μας αλλο επειδη ηδη πολλοι εξεφρασαν την αγανακτηση τους. σου εγραψα καποια πραγματα με λογικη σειρα και επιχειρηματα, ειναι πλεον σε εσενα τι θα κρατησεις κατι λάστ: για τους πυκνωτες εσυ ανεφερες οτι μηπως να αναψουμε τσιγαρο για να περιμενουμε να αποφορτιστουν. εγω σου ειπα αν τον αφησεις ετσι μονο του θα ξεφορτιστει μετα απο ώρες (βλεπε την χωριτηκότητα απο τους πυκνοτες στις τελευταιες μητρικες Gigabyte και θα δεις τι εννοω) για αυτο το 1 λεπτο ειναι λιγο / ανούσιο για αναμονη. Βεβαια αντιθετα αν τον αναγκασεις να χασει το φορτιο σου με τον τροπο που σου εγραψα στο σποιλερ τοτε αποφορτιζεται αμεσα και εισαι ετοιμος να ακουμπησες αφοβα το συστημα. στην τελικη καποιοι εχουν δικιο οτι ισως τους ζαλισαμε απλα σιγουρα κατι κρατησαμε οσο αφορα την ηλεκτρονικη και τις μητρικες
tzotzo Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Foxconn και Tyan ειναι γενικως high-end μητρικες. Μετα παμε σε MSI-Gigabyte και Asus.Οποιαδηποτε απο αυτες ξεπερναει τα 150 € ειναι μια καλη επιλογη(με μια προτιμηση στις δυο πρωτες) Τωρα για Low end pcακια δεν νομιζω οτι πρεπει να μπαινεις στην διαδικασια να το ψαχνεις.ολες ιδιες ειναι
eSATA Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Foxconn και Tyan ειναι γενικως high-end μητρικες. η tyan δε βγαζει σερβερ μητρικες; οσο για τη foxconn εχει και φθηνα μοντελα
Dafnousaki Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Φιλοι μου εγω ειχα μια Gigabyte, ημουν αρκετα ευχαριστημενος. ωστοσο τωρα που αλλαζω pc μαλλον θα στραφω προς MSI η Asrock, θα δω που θα καταληξω και ελπιζω να μουυ βγει καλη
mimidon Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Εμπειρικά να πω κι εγώ την γνώμη μου.. Ως παλιός χρήστης AMD συστημάτων, πάντα προτιμούσα τις MSI, όπου όλες (3) την έβγαλαν καθαρή. Πρόβλημα είχα με τις repaired ASUS του Πλαισίου στην AMD πλατφόρμα. Τώρα που γύρισα σε intel, είμαι τρομερά ευχαριστημένος με την Albatron που "φοράει"... Ναι, ούτε O/C, ούτε SLI, αλλά το σύστημα είναι 100% σταθερό (με την μητρική των 50€), σε αντίθεση με φίλου, που η eVGA των 200€ τον έχει στείλει 3 φορές (και πάει για τέταρτη..) στο service. Από συστήματα φίλων, καθώς και υπολογιστών που έχω δει σε γραφεία, internet cafe, κτλ, μπορώ να πω Giga-Byte... Η Asus που έγινε η κόντρα πιο πάνω με έχει απογοητέψει και έμενα (πέρα των προσωπικών εμπειριών). Δόξα και τιμή και στην ABIT βέβαια..!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 είχαν κάτι legendary προβλήματα μητρικές της MSI για AMD πριν από μερικά χρόνια για τα οποία η MSI έσβηνε topics/posts στο official forum της
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.