Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με τη μηχανή αυτοκινήτου

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν από κανά δυό μέρες άλλαξα τα μπουζί στο αυτοκίνητο και σήμερα μου έβγαλε ένα περίεργο πρόβλημα: Δεν κράταει σταθερό το ρελαντί, έχει χάσει πάρα πολύ από τη δύναμη του αυτοκινήτου και γενικά όταν έχει χαμηλές στροφές το αυτοκίνητο τραντάζεται.

Ξέρει κανένας τι μπορεί να φταίει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάποιο από τα μπουζί δε δουλεύει.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε επειδή ένα από τα καινούρια είναι ελλατωματικό, είτε επειδή δεν έχει βιδωθεί σωστά, είτε στην πιο αστεία περίπτωση (αλλά το έχω δει) έχει ξεχάσει αυτός που το άλλαξε να κουμπώσει το μπουζοκαλώδιο. :P

Ένα άνοιγμα στο καπό θα σου λύσει μάλλον την απορία.

Αυτό σκέφτηκε και εγώ ότι κάποιο μπουζί δεν λειτουργεί σωστά με αποτέλεσμα να έχει πρόβλημα ο ένας κύλινδρος αλλά όταν άνοιξα το καπώ δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο.

Όταν το πήρα από το συνεργείο έκανα καμιά διακοσαριά χιλιόμετρα και μετά το έβγαλε το πρόβλημα. Εν τω μεταξύ μου έβγαλε και λαμπάκι ότι το αμάξι είναι υπερφορτωμένο! Αυριο πρωί πρωί το πάω στην αντιπροσωπία

φιλε ειναι μπουζι,μπουζοκαλωδιο στανταρ...εμενα μου χε φυγει το μπουζοκαλωδιο επειδη εσκασα με πολλα σε μια λακουβα φαντασου επειδη δε το χα κουμπωσει καλα...μη σκας...

Τα renault έχουν γενικά πρόβλημα με τους πολλαπλασιαστές τους. Οπότε μπορεί να έχει χαλάσει πολλαπλασιαστής. Επίσης το μπουζί που άλλαξες είναι ολόιδιο με αυτό που είχε πριν? Αν όχι, τότε αυτό είναι που παίζει να δημιουργεί το πρόβλημα. Όπως και να έχει, μην δουλεύεις το αυτοκίνητο, δεν πρέπει. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα είναι η ανομοιόμορφη καταπόνηση της στροφαλοφόρου, κάτι το οποίο προκαλεί (στρεπτικές) ταλαντώσεις (ανεξάρτητα από αυτές που καταλαβαίνει ο άνθρωπος με το γνωστό τρέμουλο) οι οποίες μπορεί και να στα σπάσουν όλα. Πήγαινε να το τσεκάρεις άμεσα.

Ωραία μιας και λύθηκε το θέμα σου, να πω κι εγώ το δικό μου, να μην ανοίγω άλλο thread.

Πηγαίνοντας στο δρόμο ακούγεται ένας ακατανόητος ( :P ) ήχος σαν γκρρρ.

Δεν είναι μηχανικός ούτε αυξάνεται ανάλογα με τις στροφές του κινητήρα, αντίθετα ακόμα και με νεκρά σε κάποια κατηφόρα όσο αυξάνεται η ταχύτητα γίνεται και πιο έντονος.

Ενώ ήμουν σίγουρος πως προέρχεται από την μπροστά αριστερή ζάντα που είχε ψιλοαρπάξει σε κάποιο τάφο που έπεσα, σήμερα πήγα και την έφτιαξαν, παρ'όλα αυτά ο θόρυβος εξακολουθεί να υπάρχει.

Ο ζαντάς μου είπε πως μάλλον αρπάξαν ρουλεμάν του τροχού.

Χμ.

Bass και έχει κανένας ιδέα πόσο κοστίζει μία τέτοια επισκευή, και κάνα godlike μάστορα να πάω;

Ο.. ζαντολόγος σου μάλλον έχει δίκιο!

Εντελώς αυθαίρετα, υπολογίζω γύρω στο κατοστάρι για αλλαγή.

Ρώτα και για ημιτασιόν ανταλλακτικό, που το πιθανότερο να είναι το ίδιο με το γνήσιο.

Ο.. ζαντολόγος σου μάλλον έχει δίκιο!

Εντελώς αυθαίρετα, υπολογίζω γύρω στο κατοστάρι για αλλαγή.

Ρώτα και για ημιτασιόν ανταλακτικό, που το πιθανότερο να είναι το ίδιο με το γνήσιο.

Κάνα μάστορα φθηνό δυτικά προτείνεις;

Ένα starlet 95' είναι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...