ZELDA Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 οπως ειπα και ποιο πανω ειμαι και εγω μουσικος αλλα παντα σεβομουνα τους παντες εδω και πολλα χρονια , μπορει να μαθει να παιζει και να τζαμαρι με τα φιλαρακια του ποιο χαμηλωφωνα και οχι να βαραει τα τυμπανα τερμα, η γειτονια δεν ειναι συναυλιακος χωρος , οσο για ι αυτα που λες τωρα γιατι τον αποκαλω τσογλανο? γιατι εχω χασει την ψυχικη μου ηρεμια φίλε και διοτι δεν σεβεται κανέναν, ενα καλομαθημενο τσογλανακι ειναι που δεν νοιαζεται για κανεναν με προφαση την ωρα κοινεις ησυχιας .
alex89 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 "Επιπλέον όμως, η προστασία του ατόμου έναντι της ηχορύπανσης μπορεί να θεμελιωθεί και στις περί γειτονικού δικαίου διατάξεις του Αστικού Κώδικα, και ειδικότερα στο άρθρο 1003 ΑΚ, σύμφωνα με το οποίο ο κύριος ακινήτου δεν έχει υποχρέωση να ανέχεται εκπομπές θορύβου και λοιπές οχλήσεις συναφούς φύσης από άλλο γειτονικό ακίνητο, σε περίπτωση που αυτές παραβλάπτουν ουσιωδώς τη χρήση του δικού του. Το τελευταίο συμβαίνει, όταν εξαιτίας των εκπομπών αυτών το ακίνητο καθίσταται ανθυγιεινό και ακατάλληλο για να κατοικηθεί. Ωστόσο ουσιώδης πρόσθετη προϋπόθεση για την απονομή δικαστικής προστασίας με βάση την ανωτέρω διάταξη είναι οι οχλήσεις αυτές να προέρχονται από χρήση που δεν είναι συνήθης για τα ακίνητα της συγκεκριμένης περιοχής, καθώς με το στοιχείο αυτό επιρρωνύεται ο παράνομος χαρακτήρας της πράξης και θεμελιώνεται η αξίωση μη ανοχής της από την πλευρά του προσβληθέντος." http://www.capital.gr/law/articles.asp?id=635011&pg=1 Βασικά είναι να μη μπλέξει με ιδιότροπο γείτονα. Υπάρχει η έννοια της ηχορύπανσης. Το ότι δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας δε σημαίνει πως έχει κάποιος το δικαίωμα να κάνει θόρυβο που από ένα σημείο και μετά διαταράσσει την ηρεμία των άλλων. Πήγαινε σε έναν δικηγόρο, συμβουλέψου τον και αν θες πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα και μίλησε από κοντά με κάποιον αξιωματικό υπηρεσίας κλπ. Είναι διαφορετικά από το τηλέφωνο και διαφορετικά από κοντά. Καλό κουράγιο......
JohnEngineer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Με τα νομικά και τους δικηγόρους δέν θα βγάλεις άκρη.. πιό πολύ θα μπλέξεις.. Πήγαινε πιάστον με το μιλητό.. ούτε γλυκά όυτε ξυνά.. και πές του τί παίζει... άν δέν συμορφωθεί τότε πάρε και σύ κανα καλό ηχοσύστημα... βάλε τέρμα το μπάσο και μετά έλα να μου πείς άν θα ξαναπαίξει ντράμς χτυπώντας τα πόδια του, όχι ντράμς.. Συνήθως αυτοί που κάνουνε πολύ θόρυβο είναι κάτι κομπλεξικοί που προσπαθούν απεγνωσμένα να τραβήξουν την προσοχή των άλλων επειδή έχουν συμπλέγματα κατωτερότητας..
kostastnt Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 2 λύσεις έχεις: Ή του κάνεισ μήνυση (50-60€) διαδικασία και ψιλοχέζεται μέεεεχρι να εκδικαστεί η υπόθεση... Που θα την αποσύρεις σε κανά χρόνο... Ή σκας 400-500 Ευρώ πάρε 2 ηχεία για club και άκου trance/metal όλη μέρα... Όσο λείπεις βέβαια γιατί αλλιώς θα τρελαθείς... Πάντως νομικά/αστυνομικά/δικαστικά και γενικά νόμιμα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα... Εγώ είχα γείτονα που για 2 χρόνια σχεδόν κάρφωνε από το πρωι μέχρι το βράδυ... Και κάποια μέρα τον κάρφωσε κάποιος και από τότε ευτυχώς ησύχασα...
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Εδω υπονοεις οτι αν εκανε τελετες μαγειας(κατι που δεν υπαρχει με βαση την επιστημη), θα εκανε κατι κακο. Γιατι? Καλά, δε θα πιάσουμε τώρα κουβέντα γι' αυτό το πράγμα εδώ μέσα. Είναι εντελώς off-topic. Ας πούμε απλά ότι είναι κάτι που δε θεωρείται κοινωνικά αποδεκτό, οπότε μπορώ να κατανοήσω πιο εύκολα κάποιον που βρίζει αυτόν που τις κάνει.
johnnyestia Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Πήγαινε με όμορφο τρόπο και πές του ψέματα πως πάσχεις απο ημικρανίες και πως όποτε παίζει ντραμς σου προκαλεί κρίση. Ταυτόχρονα δώρισέ του ένα ζευγάρι λαστιχένιες μπακέτες ή ένα σετ δαχτυλίδια να βάλει στα ντράμς για να μην κάνει τόση φασαρία.
freedubus Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Εγώ είχα γείτονα που για 2 χρόνια σχεδόν κάρφωνε από το πρωι μέχρι το βράδυ... Και κάποια μέρα τον κάρφωσε κάποιος και από τότε ευτυχώς ησύχασα... Κυριολεκτικά ή μεταφορικά;;;
gf030 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 1. Προσπαθησε να του μιλησεις. 2. Αν δεν συνετιστει, πιασε και μιλα με ενοικους της πολυκατοικιας σου, δεν μπορει, καποιους θα ενοχλει, και καντε του συσταση ολοι μαζι. 3. Αν σε γραψουν και αυτοι, ξεκινα την ηχορυπανση, αν εχεις την καταλληλη υποδομη. Θα ενοχλησεις και τους της πολυκατοικιας σου και τον ιδιο, ωστε να τον πιεσουν να σταματησει. Σε μενα το τελευταιο δουλεψε μια χαρα.
pournaras Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Αληθεια, οι υπολοιποι ενοικοι - ιδιοκτητες της πολυκατοικιας και των γυρω σπιτιων, τι γνωμη εχουν επ' αυτου. Λογικο ειναι αν εσυ που εισαι μουσικος και εχεις καποια "αντοχη" παραπανω, και παρολα αυτα τα νευρα σου τσαταλια, σκεψου ποσο χαλια νευρα θα εχουν οι υπολοιποι. Ολοι μαζι (παρα μονος σου), θα ειστε πιο πειστικοι απεναντι του.
slygeo87 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=40193 Kάνε του ένα δώρο...(νταξ' δεν είναι αστείο και αυτό κουλαρε)...απ' τη στιγμή που παίζει ντάπα ντούπα πρέπει να λάβει και τα κατάλληλα μέτρα. =ρ
ZELDA Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 το αστειο ειναι οτι δεν μιλαει κανεις ρε παιδια και ειναι και οικογενιαρχες με μικρα παιδια , πραγματικα απιστευτο ... η εγω ειμαι κομπλεξικος που δεν νομιζω! η τι να πω πραγματικα οταν δινεις 120 000 για ενα κολοδιαμερισμα και δεν μπορεις να ηρεμησεις και να ξεκουραστεις , οταν παιρνεις την αστυνομια τηλ και σε γραφει στα @@ τις ε τοτε πραγματικα νιωθω πολυ απογοητευμενος και μαλακας ελληνας που ζω σε αυτην την ΚΟΛΟΧΩΡΑ! και ψηφιζω και το καθε αρνι που θελει να μας κυβερναει δηλαδη για να κοιμηθω το μεσημερακι πρεπει να παω στο πατρικο μου ΕΛΕΟΣ! φιλε slygeo87 με τις αυγοθηκες ηχομονοση δεν γινεται απλα δεν αντανακλαει ο ηχος ..
slygeo87 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Το tip στο ποστ μου είναι η ''ηχομόνωση''. Το πως θα την κάνει ή το τι τρόπο περιγράφει το λινκ που παρέθεσα δεν ξέρω ρε μάστορη.
fearwhatnow Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Για να βαλουμε λιγο τα πραγματα στη θεση τους.Υπαρχουν κανονισμοι+νομοι. Καθε εκπομπη θορυβου πρεπει να προερχεται απο χρησεις συνηθισμενες στο διαμερισμα.Μεταξυ αλλων αυτες οι χρησεις ειναι πχ. η σκουπα η ηλεκτρικη,το πλυντηριο ρουχων,το ραδιοφωνο κ.α. Επιπλεον ο θορυβος που εκπεμπεται δεν πρεπει να ξεπερναει τα 45db. Εξυπακουεται οτι τα ντραμς ΔΕΝ ειναι συνηθης χρηση διαμερισματος και φυσικα ξεπερνουν τα db που οριζει ο νομος. Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι (και που γνωριζω καλα λογω του επαγγελματος μου) ειναι να το καταγγειλεις στην Αστυνομια και να ζητησεις ταυτοχρονα απο την Αστυνομια να γινει παραπομπη του θεματος στη Νομαρχια ωστε μια ειδικη μοναδα της Νομαρχιας να αποσταλει στο χωρο και να μετρησει τα db.Μετα θα απευθυνθεις σε συναδελφο νομικο για τα περαιτερω. Επισης η Αστυνομια ειναι υποχρεωμενη να ανταποκριθει σε ολα τα παραπανω.
ZELDA Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 ευχαριστω πολυ φιλε , αλλα ο τυπος μενει σε μαζονετα στο διπλα οικοπεδο δεν τον εχω στο διαμερισμα , ισχυουν ολα αυτα ακομα ? επισεις μηπως ξερεις ποτε θα ερθει το κλιμακιο να μετρισει αυτος παιζει απογευμα.
fearwhatnow Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 ευχαριστω πολυ φιλε , αλλα ο τυπος μενει σε μαζονετα στο διπλα οικοπεδο δεν τον εχω στο διαμερισμα , ισχυουν ολα αυτα ακομα ? επισεις μηπως ξερεις ποτε θα ερθει το κλιμακιο να μετρισει αυτος παιζει απογευμα. Ναι ισχυουν τα ιδια αφου ο ηχος αντικειμενικα φτανει μεχρι το διαμερισμα σου.Η μετρηση θα γινει την ωρα που εχεις δηλωσει οτι σε ενοχλει και βαση της καταγγελιας που εχει καταχωρηθει στην αμεσο δραση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.