Προς το περιεχόμενο

Περίεργο πρόβλημα με shutdown καινούριου υπολογιστή

harisg7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Αντιμετωπίζω ένα πολύ περίεργο πρόβλημα με έναν καινούριο υπολογιστή (ούτε 2 μηνών). Όταν κάνω shutdown, κλείνουν τα windows και δείχνει να απενεργοποιείται, αλλά τις περισσότερες φορές μένει ανοιχτός αφού οι ανεμιστήρες συνεχίζουν να λειτουργούν. Μια εναλλακτική λύση για να κλείσει κανονικά, είναι να του κάνεις shutdown πατώντας το power και όχι από τον τερματισμό των windows.

Επειδή η ιστορία μου φάνηκε «κουλή», προσπάθησα να κάνω έναν έλεγχο του δίσκου με WD Diagnostics, αλλά ισάριθμες φορές πραγματοποιήθηκε «μη αναμενόμενος τερματισμός».

Επίσης, αυτό που με ανησύχησε ιδιαίτερα είναι ότι μία φορά κατά την ενεργοποίηση του υπολογιστή, ακουγόταν ένας πολύ δυνατός και παρατεταμένος ήχος τριξίματος λες και θα... εκραγεί το σύστημα. Όταν του έκανα shutdown και επανεκκίνηση, διορθώθηκε.

Φαντάζομαι ότι και τα τρία προβλήματα οφείλονται σε κάτι συγκεκριμένο και γι' αυτό τα παραθέτω. Τι μπορεί να φταίει κατά την άποψή σας;

Η σύνθεση του συστήματος είναι η κάτωθι:

THERMALTAKE VK60001N2Z ELEMENT S BLACK

INTEL CORE I7-920 2.66 GHZ LGA1366 - BOX

DFI LANPARTY JR X58-T3H6

SAPPHIRE RADEON VAPOR-X HD4890 1GB GDDR5 PCI-E RETAIL

WESTERN DIGITAL 1TB WD1001FALS CAVIAR BLACK SATA2

SONY OPTIARC AD-7240S DVD-RW BLACK BULK

NOCTUA NH-U12P SE1366 CPU COOLER

THERMALTAKE W0116 TOUGHPOWER 750W CABLE MANAGEMENT ATI CROSSFIRE CERTIFIED

OCZ OCZ3P1866LV6GK 6GB (3X2048MB) PC3-15000 PLATINUM XTC TRIPLE CHANNEL KIT

WINDOWS VISTA ULTIMATE X64

Δημοσ.

Δοκίμασε και με την εξέταση για σφάλματα που έχουν τα win μήπως το πρόγραμμα της wd δεν εγκαταστάθηκε καλά. Το τρίξιμο αν μπορείς άνοιξε το κουτί και μετά βάλε σε λειτουργία τον υπολογιστή και δες από που προέρχεται. Κάνε επίσης και ένα reset bios.

Δημοσ.
Bios reset πως θα κάνω; Δεν έω ιδέα!

Αποκλείεται να είναι hardware το πρόβλημα;

Τελικά έκανα BIOS update! Το πρόβλημα όμως εξακολουθεί..

Πατώντας το POWER στα windows γίνεται μια χαρά το shutdown, από «έναρξη»-«τερματισμός» μένουν ανοιχτοί ανεμιστήρες,λαμπάκια motherboard,κάρτας δικτύου και γραφικών.

Δοκίμασα boot με Ubuntu από usb stick και παρατηρώ το ίδιο ακριβώς πράγμα...

Δημοσ.

Νομίζω πως καλό είναι να τον πας να τον δούνε μήπως είναι κάτι σε hardware. Εγγύηση έχεις οπότε δε θα έχεις κάποια επιβάρυνση. Μπορεί να είναι το τροφοδοτικό, μπορεί ακόμη και η μητρική.

Κάτι τελευταίο, που τώρα το σκέφτηκα, πήγαινε στο bios και βάλε να φορτώσει default setings μήπως κάποια ρύθμιση ενεργοποιήθηκε και ο υπολογιστής μπαίνει στην αναμονή αν και αν θα έπρεπε μετά αν πατήσεις το space στο πληκτρολόγιο ή το ποντίκι να ανοίγει. Επίσης βεβαιώσου πως πατάς το κουμπί του τερματισμού και όχι της αναμονής.

Δημοσ.

Α, μην το λες.. και στην αναμονή που τον βάζω, πατώντας πληκτρολόγιο-ποντίκι δεν επανέρχεται. Θέλει power για να μπεις στα windows!

Αυτό που μου πρότεινες το δοκίμασα, δίχως αποτέλεσμα. Βασικά, τα έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα νομίζω, εκτός από hardware. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο..

Δημοσ.

Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα στον υπολογιστη μου απο την πρωτη μερα που τον αγορασα απο περσι. Τι BIOS αναβαθμισεις δοκιμασα, τι αλλαγες στις ρυθμισεις suspend to, φορματ, τι απειρο ψαξιμο σε φορουμ τιποτα. Μετα εγκατελειψα το ψαξιμο και εχω συνηθισει πλεον το "προβλημα". Τον κλεινω πλεον απο το τροφοδοτικο (εννοειται αφου εχω κανει ψευτικο shutdown:-D) και κανω και περισσοτερη οικονομια:lol:! Η συναρμολογηση και η αγορα του εγινε απο το πλαισιο. Κανονικα θα τον εφτιαχνα εγω, δυστηχως ομως λογω σπουδων εκτος πολης αναγκαστηκα να τον παρω ετοιμο οπως και οτι δεν ειχα την ευκαιρια, και ειχα την βαρεμαρα, να τον δωσω για να βρεθει το προβλημα. Φετος ομως που τελειωνω και ισχυει ακομη η εγγυηση θα τον παω, καλλιο αργα.... Παντως μετα απο τοσο καιρο δεν μου εχει παρουσιαστει καποια δυσλειτουργια απο τον τροπο κλεισιματος. Δεν εχω δοκιμασει καθολου την μεθοδο με το power on κουμπι του κουτιου γιατι φοβαμαι λιγο μηπως ψηθει τιποτα απο το αποτομο off.

Να ρωτησω τωρα κατι εκτος απο τους ανεμιστηρες μηπως η οθονη παιρνει ακομη σημα και δεν κλεινει?

Αυτο με την καρτα(εχω την 4870) μηπως ειναι απο τον ανεμιστηρα γιατι και σε μενα το κανει και ειναι φυσιολογικο στην αρχη να δουλευει δυνατα και μετα να ηρεμει.

Ελπιζω να βρεις λυση για το προβλημα για να την πεις και σε μενα:P!

Δημοσ.

Vista έχω αλλά δε νομίζω να παίζει ρόλο αυτό διότι έβαλα και Ubuntu και κάνει ακριβώς το ίδιο.

Kazeta, η οθόνη κλείνει μετά από τον υπολογιστή, αλλά κλείνει εντελώς. Η διαφορά του προβλήματός μου με το δικό σου είναι ότι, όπως έγραψα και προηγουμένως, όταν βρίσκομαι στα windows και πατήσω το Power που βρίσκεται στον πύργο, γίνεται κανονικά το shutdown εντός 10 δευτερολέπτων, ενώ επιλέγοντας τον κλασικό «τερματισμό» στο λειτουργικό μένουν ανοιχτά λαμπάκια και ανεμιστηράκια. Αυτό είναι που μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση γιατί υποθέτω ότι αν υπήρχε hardware πρόβλημα, τότε λογικά θα έπρεπε να αντιδρά ακριβώς το ίδιο στις δύο περιπτώσεις και να μην έκλεινε! Είναι εντελώς «κουλό»...

Δημοσ.

Οπως ανεφερα και παραπανω harisg7, δεν εχω δοκιμασει την μεθοδο με το power on του κουτιου για να γνωριζω πιο θα ειναι το αποτελεσμα. Παρολα αυτα με το shutdown των windows ,εχω βαλει διαφορες εκδοσεις απο ΧΡ εως server 2008 (τα οποια παρεπιπτωντος ειναι ισως το καλυτερο λειτουργικο), εχω ακριβως τα ιδια συμπτωματα με σενα.

Δημοσ.
Οπως ανεφερα και παραπανω harisg7, δεν εχω δοκιμασει την μεθοδο με το power on του κουτιου για να γνωριζω πιο θα ειναι το αποτελεσμα. Παρολα αυτα με το shutdown των windows ,εχω βαλει διαφορες εκδοσεις απο ΧΡ εως server 2008 (τα οποια παρεπιπτωντος ειναι ισως το καλυτερο λειτουργικο), εχω ακριβως τα ιδια συμπτωματα με σενα.

Για δοκίμασε και με το Power να δούμε αν θα κάνει shutdown..

Δημοσ.

Αν εχεις ηδη δοκιμασει reset bios, format ή τις ρυθμισεις power των windows και πιστεθεις οτι ειναι hardware, δοκιμασε να βγαλεις ολα τα περιφεριακα απο το motherboard (dvd, floppy) και συνδεσε τα ενα ενα. Αν βρεις τροφοδοτικο αλλαξε το για μια δοκιμη. Το τροφοδοτικο ειναι πολυ πιθανο να ειναι η αιτια, αν εχεις δοκιμασει ολα τα αλλα

Δημοσ.

Λοιπον πανε πινακας ελεγχου διαχειριση συσκευων ελεγκτες διαυλου IEEE1394 και στον ελεγκτη δεξι κλικ ιδιοτητες διαχειριση ενεργειας και κλικαρε την επιλογη εκει που εχει και δες αν κλινει μετα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...