Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Μετα απο χθεσινο περιστατικο με ληστεια 11 η ωρα το πρωι σπιτι μου στην γυναικα μου με απειλη σουγια (ευτυχως χωρις σωματικες συνεπειες και μικρες σχετικα οικονομικες ) σκεφτομαι να βαλω θυροτηλεοραση αντι υπαρχοντος συτηματος με θυροτηλεφωνα bpt 20ετιας και πλεον. Τι εχετε να μου προετεινεται και ποσο ειναι περιπου το κοστος για 4 διαμερισματα ?Στο ισογειο υπαρχουν 2 διαμερισματα και απο πανω απο αυτα δυο οροφοδιαμερισματα. Το συστημα με θυροτηλεορασεις πρεπει να ειναι αναγκαστικα ιδιας μαρκας (bpt)? Πισω απο την κεντρικη εισοδο του δικου μου διαμεριματος μπορω να βαλω μια οθονη να βλεπω πολυ καλα το πλατυσκαλο με ασυρματη καμερα ? Αν ναι που φανταζομαι θα ειναι η απαντηση θα μπορω και απο την μοναδα αυτη να μιλαω με τον απ εξω ? Σας ευχαριστω...Θα λειψω μερικες ωρες και ελπιζω στην βοηθεια σας απο οσους ξερουν οταν γυρισω. Ευχαριστω.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Στη ΔΕΗ δουλεύεις που έχεις ένα σωρό ηλεκτρολόγους υποτίθεται. Ξέρει κανείς να κάνει μια απλή εγκατάσταση θυροτηλεόρασης;
grigas Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Σε πρώτη φάση πρέπει να δείτε τι καλωδίωση υπάρχει. Το κόστος εξαρτάται κυρίως από το αν θα είναι έγχρωμη ή μονόχρωμη (και φυσικά από την μάρκα και το design). Πάντως δεν είναι υποχρεωτικό να μπουν θυροτηλεοράσεις σε όλα τα διαμερίσματα - μπορείς να αλλάξεις την μπουτονιέρα με μία με κάμερα, να βάλεις θυροτηλεόραση στο δικό σου, και στα υπόλοιπα θυροτηλέφωνα των 15 ευρώ αν δεν θέλουν οι άλλοι ένοικοι. Για 4 διαμερίσματα με έγχρωμη, υπολογίζω κάπου 500 ευρώ η μπουτονιέρα μαζί με τροφοδοτικό/ανορθωτή και γύρω στα 250-300 η κάθε έγχρωμη συσκευή (κάπου τόσο πάει η CTC που είχαμε εγκαταστήσει πρόσφατα).
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Στη ΔΕΗ δουλεύεις που έχεις ένα σωρό ηλεκτρολόγους υποτίθεται. Ξέρει κανείς να κάνει μια απλή εγκατάσταση θυροτηλεόρασης; Σιγα μην ξερουν...Και αυτοι που ξερουν απο ηελκτρικες εγκαταστασεις σπιτιων ειναι ελαχιστοι.Και ολοι τα ηξεραν οσα ηξεραν πριν μπουν στη ΔΕΗ. Σε πρώτη φάση πρέπει να δείτε τι καλωδίωση υπάρχει. Το κόστος εξαρτάται κυρίως από το αν θα είναι έγχρωμη ή μονόχρωμη (και φυσικά από την μάρκα και το design). Πάντως δεν είναι υποχρεωτικό να μπουν θυροτηλεοράσεις σε όλα τα διαμερίσματα - μπορείς να αλλάξεις την μπουτονιέρα με μία με κάμερα, να βάλεις θυροτηλεόραση στο δικό σου, και στα υπόλοιπα θυροτηλέφωνα των 15 ευρώ αν δεν θέλουν οι άλλοι ένοικοι. Για 4 διαμερίσματα με έγχρωμη, υπολογίζω κάπου 500 ευρώ η μπουτονιέρα μαζί με τροφοδοτικό/ανορθωτή και γύρω στα 250-300 η κάθε έγχρωμη συσκευή (κάπου τόσο πάει η CTC που είχαμε εγκαταστήσει πρόσφατα). Ευχαριστω.
hipis12 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Θα ηθελα να ρωτησω Τι ειδος καλωδιο χρειαζεται για την μεταφορα του σηματος.Επισης να ρωτησω ποσα μετρα εμβελεια εχει διοτι η αποσταση που εχω αναμεσα στην εισοδο και το σπιτι ισως να ξεπερναει τα 150m
hipis12 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 καλημερα, εχω αρχιζει και περιφραζω το σπιτι μου με πετροχτιστι μαντρα και θελω στην εισοδο να εγκαταστησο θυροτηλεόραση.Στο net βρηκα διαφορα μοντελα και μαλλον εχω αρχιζει να καταληγω σε καποια μοντελα της telco με πολυ χαμηλες τιμες(100 ευρω). ΤΟ θεμα ειναι οτι η εισοδος να και δεν εχω μετησει ακομα την ακριβη αποσταση παιζει να ειναι 150 μ.απο την θεση που θα παει το εσωτερικο της θυροτηλεόρασης και δεν ξερω αν σε τετοια αποσταση δουλευει.Επισης θα θελα να ρωτησω τι καλωδιο χρειαζεται?κανει και απλο utp?Το εξωτερικο μερος χρειαζεται τροφοδοσια , δηλαδη να χω πριζα στην εισοδο η μπορο να του δωσω ρευμα απο μεσα απο το σπιτι με το καλωδιο που συνδεται με την εσωτερικη συσκευη? Επισης θα θελα να μου που οσοι εχουν ασχοληθει τι γνωμη εχουν για τα μοντελα της telco
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Επισης θα θελα να μου που οσοι εχουν ασχοληθει τι γνωμη εχουν για τα μοντελα της telco Telco ειχα παρει μια φορα ενα σταθερο τηλεφωνο και το...πεταξα απο την δευτερη μερα. Νομιζω οτι οτι ειναι πολυ πιο φτηνο απο τον αναταγωνισμο δεν ειναι και το καλυτερο. Σε μια τετοια ...επενδυση καλο ειναι να ακουσεις καποιον τεχνικο που ασχολειται επαγγελματικα με το αντικειμενο. Να σκεφτειις οτι οτεν εβαλα θυροτηλεορασεις σπιτι εγκατασταστης με telco μου ειχε δωσει προσφορα τοποθετημενα 4 μονιτορ εγχρωμα 1000 ευρω ενω εγω εβαλα δυο μονιτορ εγχρωμα και δυο θυροτηλεφωνα απλα με 1600 ευρω.
grigas Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Για τα Telco δεν έχω άποψη. Για 150 μ θα χρειαστείς κάτι μεγαλύτερο σε διατομή από το UTP. Όταν καταλήξεις στην μάρκα, θα δεις στο εγχειρίδιο εγκατάστασης τι διατομή απαιτείται. Πάντως ισχύει ότι για μεγάλες αποστάσεις, όσο πιο μεγάλη η διατομή, τόσο μικρότερη η πτώση τάσης και η απώλεια στην ποιότητα. Όσον αφορά το ρεύμα, δεν χρειάζεσαι κάποια παροχή στο σημείο της μπουτονιέρας. Κάπου εντός του σπιτιού θα εγκατασταθεί το τροφοδοτικό, το οποίο θα στέλνει χαμηλή τάση τόσο στην μπουτονιέρα όσο και στην θυροτηλεόραση. Άποψή μου, βρες έναν καλό ηλεκτρολόγο (κατά προτίμηση νέο σε ηλικία) και συζήτησε μαζί του το τι ακριβώς χρειάζεσαι. Εναλλακτικά πήγαινε σε κάποιο μεγάλο μαγαζί με ηλεκτρολογικό υλικό (Ηλεκτρόραμα, Κωνσταντακάτο, Καύκα κλπ) και πάρε προσφορές.
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Άποψή μου, βρες έναν καλό ηλεκτρολόγο (κατά προτίμηση νέο σε ηλικία) και συζήτησε μαζί του το τι ακριβώς χρειάζεσαι. Εναλλακτικά πήγαινε σε κάποιο μεγάλο μαγαζί με ηλεκτρολογικό υλικό (Ηλεκτρόραμα, Κωνσταντακάτο, Καύκα κλπ) και πάρε προσφορές. Να συμπηρωσω ηλεκτρολογο που εχει ξαναασχοληθει με κατι τετοιο ???Ξερω ηλεκτρολογους που δεν εχουν ιδεα. Ισως οι εγκαταστατες συναγερμων ξερουν καλυτερα. Να συμφωνησω για προσφορες απο εξειδικευμενα καταστηματα. Ο Κωνσταντακατος παντως εχω ακουσει οτι ειναι ο πιο ακριβος.
grigas Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Γι αυτό τόνισα το να είναι σχετικά νέος σε ηλικία.... Πάντως στο ΙΕΚ που διδάσκω, η εγκατάσταση θυροτηλεόρασης είναι μέσα στην ύλη του εργαστηρίου εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων (και φυσικά θα τους κάνω τζιμάνια )
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Γι αυτό τόνισα το να είναι σχετικά νέος σε ηλικία.... Πάντως στο ΙΕΚ που διδάσκω, η εγκατάσταση θυροτηλεόρασης είναι μέσα στην ύλη του εργαστηρίου εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων (και φυσικά θα τους κάνω τζιμάνια ) Με τετοιο δασκαλο δεν αμφιβαλλω καθολου !!!!:-D:-D:-D
xpapias Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Γι αυτό τόνισα το να είναι σχετικά νέος σε ηλικία.... Πάντως στο ΙΕΚ που διδάσκω, η εγκατάσταση θυροτηλεόρασης είναι μέσα στην ύλη του εργαστηρίου εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων (και φυσικά θα τους κάνω τζιμάνια ) SOS η θυρεοτηλεόραση? Στο θέμα, και εμένα η γνώμη μου είναι να πάρεις 2-3 προσφορές και να μην το κάνεις μόνος σου / επιλέξεις το φθηνότερο.
hipis12 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 επειδη αρχιζω να αποθαρηνομαι απο το κοστος, τωρα σκεφτομαι το plab B , να εγκαταστησω καπου στην εισοδο μια απλη camera την οποια θα συνδεσω με την tv...
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 επειδη αρχιζω να αποθαρηνομαι απο το κοστος, τωρα σκεφτομαι το plab B , να εγκαταστησω καπου στην εισοδο μια απλη camera την οποια θα συνδεσω με την tv... Κατι τετοιο εκανα κι εγω, ανεξαρτητα απο το συστημα με θυροτηλεορασεις, για να επιτηρω το πλατυσκαλο εξω απο την πορτα του δικου μου οροφοδιαμερισματος. Μια καμερα που συνδεεται με καλωδιο με ενα εγχρωμο μονιτορ 7 ιντσων.
axaxouxas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 επειδη αρχιζω να αποθαρηνομαι απο το κοστος, τωρα σκεφτομαι το plab B , να εγκαταστησω καπου στην εισοδο μια απλη camera την οποια θα συνδεσω με την tv... Εγω εβαλα μια φτηνη εγχρωμη θυροτηλεοραση ατομικη σε ενα διαμερισμα που ενοικιαζω εδω και τρια χρονια και ειναι ακομη οκ !!! σημειωτεον οτι το ολο πακετο δεν κοστισε μαζι με την εγκαταση πανω απο 330 ευρω !!! οταν πηγα να παρω αλλο ενα ειχε εξαντληθει ......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.