cos.alpha Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Παιδιά, καλησπέρα. Προσπαθώ να δαμάσω εδώ και μια βδομάδα το iTunes και μέχρι εδώ καλώς - πέραν απο μερικά προβληματάκια με τα ελληνικά τα οποία διορθώνονται. Έρχεται όμως το μέγα ερώτημα. Θέλω να μεταφέρω όλη μου την μουσική [Volumes/OnomaSklirou/MUSIC] σε έναν εξωτερικό σκληρό [Volumes/OnomaEksoterikouSklirou/MUSIC]. Έχω ήδη κάνει copy όλη μου την συλλογή στον εξωτερικό [250 GBs] και πηγαίνω στα Preferences του iTunes και του δηλώνω την καινούργια τοποθεσία της μουσικής. Κάνει - υποτίθεται - update αλλά η μουσική μου συνεχίζει να βρίσκεται στον εσωτερικό σκληρό. Την σβήνω απο κει αλλά βέβαια το iTunes πια δεν την παίζει. Μετά απο τρελλό googling, όλες οι προτάσεις είναι να έχω τικαρισμένο το "Keep my files organised" αλλά αυτό δεν το θέλω με τίποτα, καθώς το itunes απλά τα κάνει... Τι μπορώ να κάνω; Υ.Γ. To Consolidate είναι λύση; Θα κρατήσει Artwork κτλ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Κωνσταντίνος.
clown Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Μήπως έχεις τικαρισμένο το "copy files to iTunes folder when adding to library"?
skywritergr Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Μόλις τώρα ανακάλυψα ότι είχα επιλέξει και εγώ αυτή την επιλογή που είπες clown και πήγε και αντέγραψε όλα τα αρχεία απο τον εξωτερικό σκληρό στον δίσκο του mac!!! Τι μπορώ να κάνω τώρα για να φύγουν τα αρχεία απο τον σκληρό του mac??? Απλή διαγραφή? Θα παίζει μετά κανονικά το itunes?
clown Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Αν έχεις τα τραγούδια σου αποθηκευμένα κάπου σίγουρα, σε ένα άλλο μέρος που δεν έχει σχέση με iTunes... απλά άνοιξε το iTunes και διέγραψε τα album.... Κάνε πρώτα ένα test με ένα album που ξέρεις που βρίσκεται το αντίγραφό του (είσαι σίγουρος για αυτό) και αν δε διαγράφεται από τον εξωτερικό σου σκληρό προχώρα και με τα υπόλοιπα... Μετά ξετίκαρε αυτήν την επιλογή και ξαναπροσδιόρισε από πού θέλεις να παίζει τα τραγούδια το iTunes... p.s: Λογικά είναι ασφαλή τα αντίγραφα του εξωτερικού σκληρού ακόμα κι αν διαγράψεις τα πάντα από το iTunes library.... άλλα για καλό και για κακό προχώρα βήμα- βήμα...
cos.alpha Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τελικά κατάφερα να το κάνω με το Consolidate ΑΛΛΑ περνώντας τα αρχεία απο τον εσωτερικό σκληρό στο εξωτερικό, το iTunes μετονόμασε τους φακέλους σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση της library δηλ. εγώ είχα την εξής κατηγοριοποίηση: [ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ] - [ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΔΙΣΚΟΥ-ΔΙΣΚΟΣ] και τώρα πια έχω [Καλλιτέχνης] - [Δίσκος]. Και αυτό έγινε μόνο για αρχεία τα οποία ήταν στο Library - όλα τα άλλα οκ. Είναι αρκετά εκνευριστικό όταν έχεις φακέλους π.χ. ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ και τώρα όλα σου τα περιεχόμενα βρίσκονται στον κεντρικό φάκελο της Μουσικής... Τέλος πάντων, η δουλειά έγινε. Ευχαριστώ και πάλι. Κωνσταντίνος.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Στο Preferences, στο Advanced, υπάρχει η επιλογή Keep iTunes Music Folder Organized. Αν την απενεργοποιήσεις δε θα κάνει την αυτόματη τακτοποίηση λογικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.