clevercitizen Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Παιδιά σκέφτομαι να μεταπηδήσω σχεδόν οριστικά σε linux(ubuntu). Η ερώτησή μου είναι αν υπάρχει τρόπος να μεταφέρω όλους τους σελιδοδείκτες, τις αποθηκευμένες σελίδες, κωδικούς κτλ από τα xp στα linux. Δηλαδή να κάνω κάποιο export των προσωπικών μου δεδομένων, σε ό,τι αφορά το firefox, και να τα "περάσω" στα linux. Ευχαριστώ.
linuxovios Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Τα bookmarks από bookmarks --> organize bookmarks --> import and backup Για τους κωδικούς δεν ξέρω, δε με έχει απασχολήσει ποτέ. Καλό πέρασμα στο linux !
clevercitizen Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Ευχαριστώ. Το έχω ξανακάνει, αλλά δε θυμώμουν και δεν είμαι και σε διάθεση να ψάχνω...
giorgos147 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Επειδή μάλλον δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ Linux, παίξε για αρχή με dual boot να δεις πως ειναι, και μετά αποφασίζεις αν θα μετακομίσεις.
parsifal Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Για τα passwords: Password Exporter add-on. Ή για χειροκίνητο backup τους, δες εδώ. Αλλιώς, με το Xmarks add-on μπορείς και bookmarks και passwords με μία κίνηση.
clevercitizen Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Επειδή μάλλον δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ Linux, παίξε για αρχή με dual boot να δεις πως ειναι, και μετά αποφασίζεις αν θα μετακομίσεις. Έχω, dualboot χρησιμοποιώ εδώ και 3-4 χρόνια, απλώς για να έχω μια ιδέα από linux. Φέτος όμως που πειραματιζόμουν με terminal έδωσα την εντολή rm -r. Έ, λέω, αποκλείεται, θα με σταματήσει, δε θα με αφήσει να συνεχίσω.... Λάθος μου, απ'οτι φαίνεται είχα δικαιώματα root. Το αποτέλεσμα το καταλαβαίνετε, ευτυχώς που είχα backup εργασιών μου σε xp. Και τώρα είμαι σε dualboot με μισό linux. Λέω να πετάξω μια και καλή τα xp, τουλάχιστον στο λαπτοπάκι μου (asus eeepc 1000h) όπου ασχολούμαι με εργασίες, download, music/ταινίες ιντερνετ κτλ, δηλ όχι παιχνίδια.
clevercitizen Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 clevercitizenπολύ ευχάριστη είδηση ! . Ποιο απ'όλα? Το +1 linuxas -1 παραθυράς??? 3 pc έχω, μου φαίνεται θα έχω 1 win 1 linux και 1 solaris!!!!!
gtroza Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 το "Λέω να πετάξω μια και καλή τα xp," και το οτι είσαι κ λινουξάς όπως κάθε clevercitizen ! εκτός και άν εννοείς, ρολόγια ! .
kastel Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Παιδιά σκέφτομαι να μεταπηδήσω σχεδόν οριστικά σε linux(ubuntu). Η ερώτησή μου είναι αν υπάρχει τρόπος να μεταφέρω όλους τους σελιδοδείκτες, τις αποθηκευμένες σελίδες, κωδικούς κτλ από τα xp στα linux. Δηλαδή να κάνω κάποιο export των προσωπικών μου δεδομένων, σε ό,τι αφορά το firefox, και να τα "περάσω" στα linux. Ευχαριστώ. Μπορείς να κάνεις μεταφορά εκτός από τα bookmarks ολόκληρο το προφίλ (bookmarks, extensions, themes, passwords, cookies, cache, settings κ.τ.λ.) χωρίς τη χρήση κανενός προγράμματος. Απλά σώζεις κάπου (π.χ. usbstick) όλα τα αρχεία του φακέλου (όχι το φάκελο που τα περιέχει): από XP: C:\Documents and Settings\<όνομα χρήστη>\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default ή από Vista: C:\Users\<όνομα χρήστη>\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default. και τα βάζεις στο Ubuntu μέσα στο φάκελο: /home/<όνομα χρήστη>/.mozilla/firefox/xxxxxxxx.default Υ.Γ.1: (όπου xxxxxxxx κάποια γράμματα) Υ.Γ.2: πριν βάλεις τα αρχεία στο φάκελο του Ubuntu τρέχεις το Firefox για να δημιουργηθεί ένα προφίλ και κατά συνέπεια ο φάκελος xxxxxxxx.default που θα τοποθετήσεις τα αρχεία. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και για το Thunderbird (για όποιους το χρησιμοποιούν).
godlike Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Μπορείς να κάνεις μεταφορά εκτός από τα bookmarks ολόκληρο το προφίλ (bookmarks, extensions, themes, passwords, cookies, cache, settings κ.τ.λ.) χωρίς τη χρήση κανενός προγράμματος.Απλά σώζεις κάπου (π.χ. usbstick) όλα τα αρχεία του φακέλου (όχι το φάκελο που τα περιέχει): από XP: C:\Documents and Settings\<όνομα χρήστη>\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default ή από Vista: C:\Users\<όνομα χρήστη>\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default. και τα βάζεις στο Ubuntu μέσα στο φάκελο: /home/<όνομα χρήστη>/.mozilla/firefox/xxxxxxxx.default Υ.Γ.1: (όπου xxxxxxxx κάποια γράμματα) Υ.Γ.2: πριν βάλεις τα αρχεία στο φάκελο του Ubuntu τρέχεις το Firefox για να δημιουργηθεί ένα προφίλ και κατά συνέπεια ο φάκελος xxxxxxxx.default που θα τοποθετήσεις τα αρχεία. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και για το Thunderbird (για όποιους το χρησιμοποιούν). Ακριβώς αυτό να κάνεις. Δουλεύει μια χαρά. Οι ρυθμίσεις και τα plugins είναι cross-platform.
clevercitizen Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Ευχαριστώ παιδιά με καλύψατε πλήρως!
kastel Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Ακριβώς αυτό να κάνεις. Δουλεύει μια χαρά. Οι ρυθμίσεις και τα plugins είναι cross-platform. Τα plugins (που επίσης μπορείς να μεταφέρεις ή να κάνεις backup) δεν βρίσκονται σε αυτόν τον φάκελο αλλά: XP-Vista: C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins και να τα βάλεις στο Ubuntu στο φάκελο: /usr/lib/mozilla/firefox/plugins
parsifal Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Τα plugins δε μπορούν να μεταφερθούν μεταξύ Windows-Linux. Είναι binary κώδικας, δεμένος με το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα και την αρχιτεκτονική CPU (x86/x86_64) για την οποία γίνανε compile.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.