Προς το περιεχόμενο

firefox και αλλαγή os

clevercitizen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά σκέφτομαι να μεταπηδήσω σχεδόν οριστικά σε linux(ubuntu). Η ερώτησή μου είναι αν υπάρχει τρόπος να μεταφέρω όλους τους σελιδοδείκτες, τις αποθηκευμένες σελίδες, κωδικούς κτλ από τα xp στα linux. Δηλαδή να κάνω κάποιο export των προσωπικών μου δεδομένων, σε ό,τι αφορά το firefox, και να τα "περάσω" στα linux. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Τα bookmarks από bookmarks --> organize bookmarks --> import and backup

Για τους κωδικούς δεν ξέρω, δε με έχει απασχολήσει ποτέ.

Καλό πέρασμα στο linux !

Δημοσ.

Επειδή μάλλον δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ Linux, παίξε για αρχή με dual boot να δεις πως ειναι, και μετά αποφασίζεις αν θα μετακομίσεις.

Δημοσ.
Επειδή μάλλον δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ Linux, παίξε για αρχή με dual boot να δεις πως ειναι, και μετά αποφασίζεις αν θα μετακομίσεις.

Έχω, dualboot χρησιμοποιώ εδώ και 3-4 χρόνια, απλώς για να έχω μια ιδέα από linux. Φέτος όμως που πειραματιζόμουν με terminal έδωσα την εντολή rm -r. Έ, λέω, αποκλείεται, θα με σταματήσει, δε θα με αφήσει να συνεχίσω.... Λάθος μου, απ'οτι φαίνεται είχα δικαιώματα root. Το αποτέλεσμα το καταλαβαίνετε, ευτυχώς που είχα backup εργασιών μου σε xp. Και τώρα είμαι σε dualboot με μισό linux. Λέω να πετάξω μια και καλή τα xp, τουλάχιστον στο λαπτοπάκι μου (asus eeepc 1000h) όπου ασχολούμαι με εργασίες, download, music/ταινίες ιντερνετ κτλ, δηλ όχι παιχνίδια.

Δημοσ.

το "Λέω να πετάξω μια και καλή τα xp," :mrgreen:

και το οτι είσαι κ λινουξάς

όπως κάθε clevercitizen !

εκτός και άν εννοείς, ρολόγια !:mrgreen:

.

Δημοσ.
Παιδιά σκέφτομαι να μεταπηδήσω σχεδόν οριστικά σε linux(ubuntu). Η ερώτησή μου είναι αν υπάρχει τρόπος να μεταφέρω όλους τους σελιδοδείκτες, τις αποθηκευμένες σελίδες, κωδικούς κτλ από τα xp στα linux. Δηλαδή να κάνω κάποιο export των προσωπικών μου δεδομένων, σε ό,τι αφορά το firefox, και να τα "περάσω" στα linux. Ευχαριστώ.

Μπορείς να κάνεις μεταφορά εκτός από τα bookmarks ολόκληρο το προφίλ (bookmarks, extensions, themes, passwords, cookies, cache, settings κ.τ.λ.) χωρίς τη χρήση κανενός προγράμματος.

Απλά σώζεις κάπου (π.χ. usbstick) όλα τα αρχεία του φακέλου (όχι το φάκελο που τα περιέχει):

από XP:

C:\Documents and Settings\<όνομα χρήστη>\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default

ή από Vista:

C:\Users\<όνομα χρήστη>\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default.

και τα βάζεις στο Ubuntu μέσα στο φάκελο:

/home/<όνομα χρήστη>/.mozilla/firefox/xxxxxxxx.default

Υ.Γ.1: (όπου xxxxxxxx κάποια γράμματα)

Υ.Γ.2: πριν βάλεις τα αρχεία στο φάκελο του Ubuntu τρέχεις το Firefox για να δημιουργηθεί ένα προφίλ και κατά συνέπεια ο φάκελος xxxxxxxx.default που θα τοποθετήσεις τα αρχεία.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και για το Thunderbird (για όποιους το χρησιμοποιούν).

Δημοσ.
Μπορείς να κάνεις μεταφορά εκτός από τα bookmarks ολόκληρο το προφίλ (bookmarks, extensions, themes, passwords, cookies, cache, settings κ.τ.λ.) χωρίς τη χρήση κανενός προγράμματος.

Απλά σώζεις κάπου (π.χ. usbstick) όλα τα αρχεία του φακέλου (όχι το φάκελο που τα περιέχει):

από XP:

C:\Documents and Settings\<όνομα χρήστη>\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default

ή από Vista:

C:\Users\<όνομα χρήστη>\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default.

και τα βάζεις στο Ubuntu μέσα στο φάκελο:

/home/<όνομα χρήστη>/.mozilla/firefox/xxxxxxxx.default

Υ.Γ.1: (όπου xxxxxxxx κάποια γράμματα)

Υ.Γ.2: πριν βάλεις τα αρχεία στο φάκελο του Ubuntu τρέχεις το Firefox για να δημιουργηθεί ένα προφίλ και κατά συνέπεια ο φάκελος xxxxxxxx.default που θα τοποθετήσεις τα αρχεία.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και για το Thunderbird (για όποιους το χρησιμοποιούν).

Ακριβώς αυτό να κάνεις. Δουλεύει μια χαρά. Οι ρυθμίσεις και τα plugins είναι cross-platform.

Δημοσ.
Ακριβώς αυτό να κάνεις. Δουλεύει μια χαρά. Οι ρυθμίσεις και τα plugins είναι cross-platform.

Τα plugins (που επίσης μπορείς να μεταφέρεις ή να κάνεις backup) δεν βρίσκονται σε αυτόν τον φάκελο αλλά:

XP-Vista:

C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins

και να τα βάλεις στο Ubuntu στο φάκελο:

/usr/lib/mozilla/firefox/plugins

Δημοσ.

Τα plugins δε μπορούν να μεταφερθούν μεταξύ Windows-Linux. Είναι binary κώδικας, δεμένος με το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα και την αρχιτεκτονική CPU (x86/x86_64) για την οποία γίνανε compile.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...