ikaros81 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Για σας παιδιά, Εχω δύο PC τα οποία εχουνε ενσωματομένη κάρτα δικτύου της REALTEK RTL81111C. Στις ιδιότητες της κάθε κάρτες αναγράφει ότι υποστηρίζει Jumbo Frame μέχρι και 9KB MTU. Το switch που έχω, είναι ένα Dlink 16port Gigabit το οποίο υποστηρίζει και αυτό Jumbo Frame 9KB MTU. Δοκίμασα να μεταφέρω ένα αρχείο το οποίο είναι 3.8Gbyte, έχωντας ρυθμίσει και στις 2 κάρτες, πρώτα το standard MTU size και μετά 9KB MTU. Ως tool για να μετρήσω τις ταχύτητες, έχω το stopwatch από το du meter. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν έχω δεί κάποια διαφορά. Μάλιστα χρησιμοποιώντας το standard MTU size, έχω πετύχει καλύτερο Μαχ transfer(39,3 MB/S) & Averate transfer time(23,3MB/S) από το να χρησιμοποιώ 9 ΚΒ ΜΤU(38,1MB/S - 22,7MB/S). Θεωρητικά δεν θα έπρεπε να έχω κάποιο κέρδος ή έχω καταλάβει κάτι λάθος ?
100 010 00 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Με το RWIN επαιξες καθολου? Αν και standard θα σου εδινε 60-70KB ταχυτητες και μονο με το jumbo frame Y.G. Τι καλωδιο εχεις? Πρεπει να ειναι ειναι cat 5e τουλαχιστον για να πιασεις ταχυτητες
drm Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δοκίμασε να μετρήσεις με κάποιο πρόγραμμα που να μην χρησιμοποιεί σκληρό δίσκο (μήπως αυτός είναι που σου κόβει την ταχύτητα και όχι το LAN)
ikaros81 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Καλώδιο χρησιμοποιώ CAT5E. Ξέρεις κάποιο πρόγραμμα drm το οποίο είναι καλό για μετρήσεις LAN ?
drm Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δεν έχω κάποιο πρόχειρο, αλλα υπάρχουν πολλά που δημιουργούν dummy traffic...
parsifal Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2009 Iperf/Jperf. Windows build για το πρώτο εδώ. Το jperf front-end είναι γραμμένο σε Java και παίζει παντού, μπορούμε να κατεβάσουμε απευθείας από SourceForge...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.