takis3 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Εχω φτιαξει ένα table απο 10 κελια δηλαδη 2 σειρες απο 5 κελια.Στην κατω σειρα στο μεσαιο κελι εχω βαλει μια μεγαλη φωτο και ετσι ανοιγει το ευρος του κελιου για να χωρεσει την εικονα.Το αποτελεσμα ειναι όμως οτι αυτοματα ανοιγει και το ευρος των απο πανω κελιων ενω τα θελω να ειναι κοντα το ενα με το αλλο. Προσπαθω να κανω διαμορφωση τα επανω κελια κλεινοντας τα μεχρι να παει κοντα το ενα στο αλλο αλλα σταματαει στην ευθεια του κατω κελιου.Δηλαδη οταν κανει διαμορφωση αλλαζει το ευρος όλων των κάθετων κελιων.Υπαρχει τροπος να αλλαξει το ευρος ενος μόνο κελιού;Όπου και αν έψαξα σε φορουμ και στη βοηθεια του dreamweaver λεει για διαμορφωση στηλων και οχι ενος μόνο κελιου μεσα σε πινακα.
hartzoua Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 προτιμότερο θα ήταν να ψάξεις να διαβάσεις για html γενικά και για τη συγκεκριμένη περίπτωση για tables. Δύο παρατηρήσεις: 1)σε ένα table τα κελιά μίας στήλης έχουν όλα το ίδιο μήκος. Αντίστοιχα τα κελιά της ίδιας γραμμής έχουν το ίδιο ύψος. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση που συγχωνεύεις κάποια κελιά όπου σ αυτή την περίπτωση οι διαστάσεις του κελιού θα είναι το άθροισμα των κελιών που συγχωνεύτηκαν. (σίγουρα στο internet θα βρεις πιο κατανοητό κανόνα και με παραδείγματα) 2)Αυτό που θέλεις να κάνεις, αν και δεν το περιγράφεις ακριβώς, υποψιάζομαι ότι δεν είναι απαραίτητο να γίνει με tables και να κάνεις τη ζωή σου δύσκολη ΥΓ: Δοκίμασε το http://www.w3schools.com
takis3 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Ευχαριστώ για το ενδιαφερον σου.Εχω ασχοληθει με αρκετα tutorials και video για κατασκευη ιστοσελιδων.Δε γνωριζω να φτιαχνω ιστοσελιδα αποκλειστικα με κωδικα και ξερω οτι το dreamweaver κανει απλη τη δουλεια γραφωντας το κωδικα αντι για εσενα αυτοματα. Εγω βασικα ήθελα σε καποια σετ που περιλαμβανουν φωτογραφια κειμενο και ενα κουμπι να διαχωριζονται μεταξυ τους απο ενα περιγραμμα και θεωρησα οτι θα ηταν πιο ευκολο αν τα εκλεινα μεσα σε ενα κελι το καθε ενα . Το δοκιμασα αλλά τελικα το κουμπι που οδηγει σε ένα λινκ αν το κλισω σε κελι για καποιο λογο δε λειτουργει.Σιγουρα κατι δε κανω καλα ή χρειαζεται και κατι ακομα που δε ξερω. Επισης μου παρουσιαστηκε αλλο ενα κουφο και δε βρισκω λυση.Οταν επιλεγω ενα table δεν υπαρχει η επιλογη brdr color και ετσι δε μπορω να αλλαξω χρωμα στο περιγραμμα.Την εχει εξαφανησει απο το properties του table.Ακομα οταν παω απο view>table mode η επιλογη layout table δεν υπαρχει οπως βλεπω σε αλλα tutorial video. Εκανα απεγκατασταση και εγκατασταση ξανα αλλα μενει το ιδιο.
hartzoua Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δεν εισαι πολυ σαφής οπότε δεν μπορω (φαντάζομαι ούτε κανείς άλλος) να σε βοηθήσω. Σε γενικές γραμμές αφού δε θέλεις να ασχοληθείς εντατικά με τις ιστοσελίδες τότε ναι το dreamweaver και τα tables είναι ένας εύκολος τρόπος να κάνεις αυτό που θέλεις. Όσο αφορά τα προβλήματα, η λειτουργία του κουμπιού δεν έχει να κάνει με το table. Δεν έχω κώδικα για να σε βοηθήσω αλλά το κουμπί είτε θα συνδεθεί με μία φόρμα όπου θα ορίζει τη λειτουργία έιτε δε θα συνδεθεί και η λειτουργία θα ορίζεται με javascript. (φαντάζομαι η πρώτη περίπτωση θα σου είναι πιο βολική). Όσο αφορά το δεύτερο σιγουρέψου ότι έχεις επιλέψει να βλέπεις τα properties του table και όχι του td πχ, και σιγουρέψου ότι έχεις κάνει expand ta properties από το βελάκι κάτω δεξιά. Τέλος για το τρίτο.... η επιστήμη σηκώνει τα χέρια. Δοκίμασε λίγο κι αν δε βρείς κάποια λύση στείλε συγκεκριμένο κώδικα. Έτσι θα λύσεις πιο γρήγορα το πρόβλημά σου (και δε θα σε ζαλίζουμε και με θεωρίες)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.