Προς το περιεχόμενο

Προβλημα εγγραφης DVD-προβλημα στην μητρική;

tasossl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα..εδω και ενα εξάμηνο αντιμετωπιζω ένα προβλημα.Πριν το αναφέρω να πω ότι το ανεμιστηρακι της ψύκτρας του southbridge είχε σταματήσει εδω και 1,5 χρονο αλλά ο υπολογιστής μου δεν παρουσιάζε κανενα πρόβλημα (δεν ανέβαζε θερμοκρασια,δεν είχε κολλήματα) οποτε δεν με ανησύχησε στην αρχη (είπα και το μαγαζι που το αγόρασα να μου φέρει ενα καινουριο αλλά...........με αποτέλεσμα να ξεχαστώ και εγω!!!).Από κάποια στιγμή και μετά όμως οποτε προσπάθησα να γράψω Multissesion ή Dual Layer DVD είδα ότι δεν γράφονται σώστα (παρατηρω κενους κύκλους στο DVD σαν να πηδηξε το laser κάποια sectors) με αποτέσμα να μην διαβάζονται στην συνέχεια οι δίσκοι. Εχω δύο DVD Recorder..Ένα NEC ND 4550A και ένα SAMSUNG SH-S203B.Το έχω δοκιμάσει και με τα δύο αλλα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.Επίσης έχω δοκιμάσει διάφορες μάρκες DVD αλλα δεν αλλάζει κάτι. Εχω κάνει τις εγγραφες και με το Nero και με το CDBurnerXP αλλά το πρόβλημα παραμένει..μέχρι και format έχω δοκιμασει..όταν γραφω ένα DVD από την αρχή το γραφει κανονικα παντως..Οπότε (επειδη διαβασα ότι το southbridge ελέγχει και το SATΑ μεταξύ αλλων) απόφασισα να βάλω μια ψύκτρα πάνω στο chipset και είδα ότι το πλαστικο του κάλλυμα ειχε γινει λεπτο σαν αλουμινοχαρτο και αν το ακουμπουσες εφευγε από την θέση του.Τέλικα έβαλα την ψύκτρα..ο υπολογιστής λειτουργει κανονικα..αλλα το προβλημα παραμενει...

Να υποθέσω επομενως ότι το πρόβλημα οφείλεται στο southbridge?Γιατι σκέφτομαι να παραγγειλω μια μεταχειρισμενη μητρικη από το Ebay γιατι ειναι socket 939 και πλέον δεν βρισκεις στην αγορα..

Αν έχει καποιος καμμια ιδέα ας με βοηθήσει...

Δημοσ.

Αν έχεις την δυνατότητα, βγάλε την 1 ή και τις 2 dvd συσκευές και δοκίμασέ τες στο pc κάποιου γνωστού σου...

Δημοσ.
..όταν γραφω ένα DVD από την αρχή το γραφει κανονικα παντως..

Τί εννοείς ακριβώς εδώ; Στις περιπτώσεις που παρουσιάζεται το πρόβλημα δηλαδή, δε γράφεις DVD από την αρχή, αλλά σε multisession mode... ;

Επίσης: Αν υπήρχε πρόβλημα στη σωστή λειτουργία του southbridge λόγω υπερθέρμανσης, θα είχες ένα σωρό άλλα συμπτώματα. Δεν πρέπει να φταίει το SB, imho.

Δημοσ.

Οταν ξεκινάω να γραφω με αδειο DVD το γραφει κανονικα είτε το αφησω ανοιχτό είτε το κλεισω.Αν όμως το αφήσω ανοιχτό και το συνεχίσω με multisession το καταστρεφει....

Σκέφτηκα να δοκιμάσω το ενα απο τα δυο σε κάποιον αλλα κάποιος γνωστός μου δεν είχε sata..πρεπει να βρω κάποιον αλλο...

Δημοσ.

Αν δεν είχε το ίδιο πρόβλημα πιο πριν ο άλλος υπολογιστής , τότε έχουν πρόβλημα τα dvd writers... Πάρε ένα καινούριο και δες... 25 E κάνει.

Δημοσ.
Δοκιμασα το NEC σε αλλο υπολογιστη και παλι τα ιδια!!

Δοκίμασε ξανά, πρώτα με άλλη μάρκα δισκάκια και μετά με άλλο πρόγραμμα εγγραφής (υπάρχουν και δωρεάν, π.χ. InfraRecorder)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...