Προς το περιεχόμενο

Drag Me to Hell (2009)

papahlamidas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Members

Εμένα πάντως δεν μου φαίνεται τόσο τραβηγμένη αυτή η θεωρία, έτσι όπως την παρουσιάζεις...

Κι εμένα μου έκαναν εντύπωση οι τόσοι πολλοί

εμετοί στην ταινία, αλλά και το ότι την πρώτη φορά που εμφανίστηκε η γριά, η πρωταγωνίστρια έμοιαζε σαν να μπαίνει σε παραίσθηση

Δεν είχα κάνει βέβαια όλη αυτή τη σύνδεση, αλλά νομίζω πως αξίζει να την δεις από αυτή την σκοπιά - δεν μου φαίνονται δηλαδή καθόλου αυθαίρετα αυτά που λες...

Ίσως μάλιστα κάποια στιγμή να την ξαναδώ κιόλας (την ώρα του φαγητού, που θα είναι και ταιριαστό :P)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ελεος ρε παιδια .Χωρις να θελω να σας προσβαλω πιστευω πως αυτο που πιστευεται ειναι ηλιθιο.

Δηλαδη στο τελος που την βλεπει με τα ιδιδα του τα ματια να πεθαινει και αυτο παραισθηση ηταν?Στην αρχη που μας δειχνει πως παιθανε το παιδακι και αυτο παραισθηση ηταν?Μου φενεται πολυ κουφο.

Φιλικα παντα

• Members

Πάντως, σχετικά με την τελευταία σκηνή, ακόμα και πριν διαβάσω την θεωρία του τζίνου είχα τις αμφιβολίες μου για το αν πράγματι

ο δαίμονας την τραβάει στην κόλαση. Από την έκφραση του φίλου της και γενικά το όλο στήσιμο, μου έδωσε την εντύπωση πως ίσως έπεσε στις γραμμές του τραίνου.

Το αστειο (φυσικα) δεν πηγαινε για το ποστ του φιλου tzinos...αλλα για ολη την θεωρια συνωμοσιας,που περιγραφηκε....

Μαλλον θα κυκλοφορησε σαν urban legend για να δωσει μια παραπανω (εισπρακτικη) ωθηση στην ταινια...γιατι για καλλιτεχνικη ουτε για αστειο..

Ειναι καπως ατοπο,να υποσχεται μια ταινια βαθυτερα μυνηματα που ειναι ξεκαθαρα μονο για τον σκηνοθετη,τον μακιγιερ και τη γκομενα του σεναριογραφου...οκ,ισως στην αρχη μας 'ψαρωσει' και μας κανει να ξενερωσουμε λιγο για το ελλειμα της παιδιας μας,που δεν μας αφηνει να 'ξεκλειδωσουμε' το inner message....αλλα μεχρι εκει.

Τωρα εαν χρειαζεται να το δουμε δευτερη και τριτη φορα....μου φτανει η 'τρομαρα' που πηρα απο την πρωτη.

Ελπιζω να μην βγει καμια 'βρωμα' οτι εαν παιξουμε και την ταινια αναποδα θα ακουσουμε την Mary Poppins να ψελνει στιχους των Rotting Christ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

υπερβαλεις στην αναλυση σου περι μυστηκου μυνηματος και θεωριας συνομοσιας. Πολλες ταινιες εχουνε διπλο νοημα, κρυμενα μυνηματα και προκαλουνε συζητηση και αναλυση. Αυτη ειναι η μαγια του σινεμα οποτε δεν καταλαβαινω γιατι το βρισκεις αρνητικο. Ενα φαινομενικα απλο χαβελεδιαρικο θριλερ ειναι φτιαγμενο ετσι ωστε να μπορεις να το δεις 2ρη φορα απο εντελος αλλη λιγο ποιο σοβαρη οπτικη γωνια. Εγω το βρισκο ενδιαφερον τουλαχιστον. Προφανος καποιοι το καταλαβενε απο την 1τη φορα, αλλοι με το που τελειωσε το ψιλιαστικαν και το ψαξανε παραπανω. Εγω ανηκω στην 2ρη κατηγορια σχεδον, δηλαδη ειδα καποια σημαδια που με παραξενεψαν αλλα δεν πηγε το μυαλο μου τοσο πολυ στην θεωρια.

Πχ τις αναφορες στο φαγητο, τα ξερατα, την υπερφυσικη γιαγια και το οτι δεν εστεκε, το οτι εμοιαζε να την περνει ο υπνος, το οτι ο εξορκισμος ηταν φτιαχτος....

Αν το δεις 2ρη φορα εχωντας στο μυαλο σου αυτη την θεωρια θα εκπλαγεις ποσο all over the place ειναι τα σημαδια. Αρα δεν ειναι κατι τοσο μυστικο, απλα ειναι φτιαγμενο ωστε να στεκει και σαν σκετο b movie θριλερ, και αν αρχισεις να το βλεπεις ετσι παρασυρεσε και δεν ποιανεις τα στοιχεια. Νομιζω ειναι εντυπωσιακο.

Οταν σου εχω γραψει καμια 20ρια επειχηραματα που ειναι αναμφισβητητα υπαρκτα μεσα στην ταινια, δεν καταλαβαινω γιατι την βρισκετε τοσο απιθανη την θεωρεια. Και τα ποιο δυνατα και σχεδον μοναδικα επειχηραματα των αντιρησιων ειναι

1) η εισαγωγη με τους μεξικανους που ειπα τι μπορει να συμβενει.

και 2) οτι στο τελος

βλεπει o φιλος την γκομενα να την περνει ο δαιμονας. το οποιο καταριπτεται απιστευτα ευκολα λολ. Ξεκιναμε την σκηνη απο την αρχη παει στον σταθμο, μια υπαληλος που διαφημιζει ενα φαγαδικο της προσφερει μπισκοτα και αυτη αρνειται! Συμπτωση παλι?? τωρα που γλυτωσε παλι δεν θελει να τρωει. Αγοραζει και ενα παλτο δειχνοντας ποσο σημαντικη ειναι η εμφανιση για αυτην, μαλιστα επιμενει στην πωλητρια να ανοιξει το καταστημα για να το παρει! Συναντα τον φιλο της, της δειχνει το κουμπι, οπισθωχορει και πεφτει στο τρενο. Σε κανενα σημειο δεν υπαρχει αποδειξη οτι βλεπει τον δαιμονα. Σκεψου λιγο, θα ειχε διαφορετικη αντιδραση αν απλα εβλεπε τον χτυπο απο το τρενο?? οχι το ιδιο σοκ που εχει και τωρα, η φιλη του σκωτονεται και σοκαρεται. Μαλιστα ξαναπλωνει το χερι του μετα της φωτιες, θα το εκανε αυτο αν εβλεπε ενα δαιμονα?? και το τραβαει λιγο πριν το τρενο. Αυτο που βλεπουμε εμεις ειναι απο την οπτικη γωνια της κριστινας οπως και ολη η ταινια. Το οτι φαινονται η φλογες στα ματια του τυπου ειναι παιχνιδι του σκηνοθετη για να υπαρχει παντα η αμφιβολια. Στο μυαλο της ξαναηρθε η καταρα και ηταν πλεον σιγουρη οτι δεν γλυτωνει. Μαλιστα δεν προσπαθησε καν να σηκωθει μπας και προλαβει να γλυτωσει. Τοσες ευκαιριες ειχε ο δαιμονας να την παρει ετυχε να ερθει αραγε ακριβως την στιγμη που την χτυπαει το τρενο?? αδερφακια ειναι με το τρενο?? Το οτι ο τυπος δεν βλεπει τον δαιμονα ειναι κατι που ψιλιαστικα πριν καν διαβασω την θεωρια, οπως και ο gsarig και πολλοι αλλοι.

Τελος αν και η ανορεξια ειναι σχεδον παντου στην ταινια, δεν εχει να κανει μονο με αυτο, ειναι γενικως για τον χαρακτηρα της κοπελας, το οτι εχει χαμηλη αυτοπεποιθηση, εχει καταναλωτικες μανιες (πχ με το παλτο), η μανα της ηταν αλκοολικη, παλια ηταν χοντρη, θελει να ταιριαξει στον νεο χωρο, για την δουλεια της θυσιαζει την ηθικη της...κτλπ. Σε ολη την ταινια ενω μοιαζει απλη και συμπαθητικια βγαζει τον κακο εαυτο της. Και ο σκηνοθετης ηθελε να ταυτιστουμε με αυτο, γιατι αληθεια ποιος ειναι απολυτα αγαθος και δεν κανει τις σκεψεις και πραξεις που κανει η κριστινα στην ταινια??

Επεξ/σία από tzinos

• Members

Θα συμφωνήσω σε όλα με το παραπάνω post. Εγώ θα έλεγα μάλιστα πως ακόμα κι αν όλα αυτά έγιναν χωρίς πρόθεση από τον σκηνοθέτη, οι "συμπτώσεις" είναι αρκετές και αρκετά δεμένες ώστε να δώσουν στην ταινία και αυτή τη διάσταση, έστω κι αν αυτό έγινε κατά λάθος (που δεν το πιστεύω).

Και κάτι άσχετο (ή ίσως όχι τελείως): κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση ήταν

η έλλειψη του "παραδοσιακού" σπλάτερ, με την έννοια ότι δεν είδαμε ακρωτηριασμούς, πολλά αίματα κλπ - όπως θα περίμενα από θρίλερ του Ράιμι - και που με ξένισε αρκετά όταν την είδα

υπερβαλεις στην αναλυση σου περι μυστηκου μυνηματος και θεωριας συνομοσιας.......[]........

Βάλε σπόιλερ στο νο2 όπως και στα περισσότερα πόστ σου που "δίνεις" σκηνές της ταινίας (πόσο μάλλον εδώ που δίνεις το τέλος)..

Μήν ξεχνιέστε..

Πολλες ταινιες εχουνε διπλο νοημα, κρυμενα μυνηματα και προκαλουνε συζητηση και αναλυση. Αυτη ειναι η μαγια του σινεμα οποτε δεν καταλαβαινω γιατι το βρισκεις αρνητικο.

Συμφωνο μαζι σου...η ενσταση μου δεν ηταν για το υποτιθεμενο βαθυτερο νοημα....η αποψη μου ειναι οτι δεν αποτελει αυτο (κατα την ταπεινη μου αποψη και χωρις αυτη να εχει καποια ιδιαιτερη αξια) μερος του σεναριου της ταινιας...

Τοσο απλα...

Καλη η θεωρια σου tzinos.Θα την ξανακοιταξω την ταινια αν και προχειρα που θυμαμαι τωρα εχεις δικιο γιαυτο με το φαι κλπ..Και γω δλδ ημουν ετοιμος να γραψω τωρα οτι η ταινια πηγαινε καλα εως την μεση και μετα χαλασε εντελως.Η θεωρια σου πραγματι δινει ενα ενδιαφερον και πιστευω οτι εχεις δικιο στο βασικο οτι

η κοπελα ειχε παραισθησεις κλπ...

Τεσπα..θα το ψαξω λιγο και σε κανα αλλο forum.

Δε κατάλαβα που την είδες @tzino ανορεξικιά.Μια χαρά κανονικιά κοπέλα ήταν μη σου πω οτι είχε και ελάχιστα παραπανήσια κιλάκια

Οπότε η θεωρία σου είναι λάθος εκτός

το οτι είχε παραισθήσεις

ρε παιδια εχω τοσα πολλα θριλερ αλλα ατο ειναι κομικο θριλερ για να περασει η ωρα και να σε τρομαξει σε ακυρες στιγμεσ αλλα πανω στην δραση του εργου να γελας...god bless holywood τι αλλο θα ματαδω?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 04:52 ----------

tzino μαλλον το διαβασες καπου το ξαναειδες και γουσταρες πεστο ξεκαθαρα.. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑΙΝΙΑ 2 ΦΟΡΑ αφου ηταν μετρια και να την αναλυσει?ξερεις ποσεσ φορεσ εχω δει ταινιες και μπορω μετα να σου γραψω ολοκληρο εργο?αν θες να προβληματιστεισ δες κοινωνικα ...το θριλερ ειναι θριλερ τελος

σοβαρευτειτε και μιλατε με επειχηρηματα. βαρεθηκα να ακουο για ηλιθιο σεναριο η το οτι απλα γουσταρο την θεωρια και θελω να ισχυει. Το οτι δεν ειναι κατι που ανακαλυψα εγω το ειπα και στο 1το μου ποστ, αφου δινω και το λινκ με ολη την συζητηση στο imdb.

@Ζagga μιλα για την παρτη σου. Πολυς κοσμος στο imdb αλλα και εδω εδειξε ενδιαφερον για την θεωρια και ξαναδε η θα ξαναδει την ταινια.

@jason ενταξει τι να πω τετοια επιχειρηματα με βγαζουν οφφσαιντ τελειως! με παραπανω κιλα δεν την λες με την καμια, αλλα απο την αλλη και η ταινια δεν ηταν τοσο σοβαρο προτζεκτ ωστε να βαλει την πρωταγονιστρια να γινει σαν τον christian bale στο machinist που ειχε μεινει κυριολεκτικα πετσι και κοκαλο. Δηλαδη στο μυαλο σου αποριπτεις τα 50 σημαδια/γεγονοτα που αναφερα μεσα στην ταινια για τις διατροφικες αναταραχες της, επειδη σου φαινετε απλα σαν κανονικη λεπτη κοπελα? σε μενα δεν φαινετε πανο απο 50-55 κιλα και ειναι και ψιλουτσικη.

Και τελος ξαναλεω η ταινια για μενα ειναι σχεδιασμενη για να παιζει και ως χαβαλεδιαρικο θριλλερ αλλα να εχει και λιγο ποιο βαθυ και σοβαρο μυνημα αν δεχτεις να το ψαξεις. Δεν ειμαι απολυτος οτι ο σκηνοθετης ηθελε να αναπτυχθει τοσο πολυ η θεωρια που λεμε αλλα σιγουρα εβαλε πολλα στοιχεια που την υποστηριζουν και τα εχω αναφερει.

σοβαρευτειτε και μιλατε με επειχηρηματα.

Σοβαρος mode on...μας ζαλησατε τους γεννετικους αδενες,αν σας αρεσε κρατηστε τις εντυπωσεις για τον εαυτο σας και μην προσπαθειτε να μας πεισεται βριζοντας....sobaros mode off

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...