Προς το περιεχόμενο

Drag Me to Hell (2009)

papahlamidas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Λοιπόν την είδα την ταινία μ αρεσε γενικά

Στο τέλος όμως που βλέπει οτι δεν έδωσε το σωστο φάκελο με το κουμπί με χάλασε λιγο.Περίμενα καλύτερο τέλος.Οχι τοσο μακαβριο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά, δεν ξέρω! Την έβαλα χθες την ταινία και με πήρε ο ύπνος (είναι σπάνιο φαινόμενο αυτό για εμένα - και ιδιαίτερα σε θρίλερ). Κλασσικό, με όλα τα στερεότυπα των θριλερ μου φάνηκε. Τίποτα το ιδιαίτερο.

Κι ΕΛΕΟΣ πια

με αυτήν τη γριά! Τον απέθαντο είχε στο αυτοκίνητο, στην αρχή της ταινίας. Αφου επιβίωσε από όλο το ξυλίκι, από τί πήγε? Τον Η1Ν1?

Ρε παιδιά, δεν ξέρω! Την έβαλα χθες την ταινία και με πήρε ο ύπνος (είναι σπάνιο φαινόμενο αυτό για εμένα - και ιδιαίτερα σε θρίλερ). Κλασσικό, με όλα τα στερεότυπα των θριλερ μου φάνηκε. Τίποτα το ιδιαίτερο.

Κι ΕΛΕΟΣ πια

με αυτήν τη γριά! Τον απέθαντο είχε στο αυτοκίνητο, στην αρχή της ταινίας. Αφου επιβίωσε από όλο το ξυλίκι, από τί πήγε? Τον Η1Ν1?

h1n1

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Εγώ πάλι που κοιμάμαι στο 90% των ταινιών έμεινα ξύπνιος σε αυτήνα (και την είδαμε και 3-4 το πρωί). Σπάνιο :P

Επειδη μου την εχει δωσει και θελω και μια δευτερη αποψη,

δεν βρηκε κανεις αλλος την σκηνη με την κατσικα που μιλαει και τον χορευτη δαιμονα ηλιθια και καθολου αστεια?

Επειδη μου την εχει δωσει και θελω και μια δευτερη αποψη,

δεν βρηκε κανεις αλλος την σκηνη με την κατσικα που μιλαει και τον χορευτη δαιμονα ηλιθια και καθολου αστεια?

Γιατι,μονο αυτη θεωρεις τετοια?Τουλαχιστον σε αυτη ειχε και μουσικη...

Ενω στη 'μαχη' της τυπισας με την τσιγγανα στο αμαξι...ουτε καν

Λοιπόν την είδα την ταινία μ αρεσε γενικά

Στο τέλος όμως που βλέπει οτι δεν έδωσε το σωστο φάκελο με το κουμπί με χάλασε λιγο.Περίμενα καλύτερο τέλος.Οχι τοσο μακαβριο

Ήταν ο μοναδικός λόγος που μου άρεσε η ταινία.

Πολύ το χάρηκα.

Ήταν ο μοναδικός λόγος που μου άρεσε η ταινία.

Πολύ το χάρηκα.

Στη σκηνή που

σκάσανε τα τραγοπόδαρα κάτω απο την πόρτα τα χρειάστηκα.. φρικέρνω με κάτι τέτοια...

Βασικά το τέλος ήταν πασιφανές απο το δευτερόλεπτο που ντεμέκ πήρε τον φάκελο με το κουμπί... Όλοι είπαμε.. α σκατά το νόμισμα είναι μέσα..

Βασικά το τέλος ήταν πασιφανές απο το δευτερόλεπτο που ντεμέκ πήρε τον φάκελο με το κουμπί... Όλοι είπαμε.. α σκατά το νόμισμα είναι μέσα..

Ναι και εγω αυτο ειπα αλλα μετα το ξεχασα και ετσι μου φανηκε απροβλεπτο το τελος. :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λοιπον παιδια η ταινια ειναι ενα παρεξηγημενο αριστουργημα, ουσιαστικα δεν ειναι μια ταινια αλλα 2 διαφορετικες αναλογος απο το πως θα διαλεξεις να το δεις.

Να εξηγηθω, δεν ειμαι κανας τρελος θριλερ φαν, εχω δει τα brain dead μου και ξερω τι εστι comedy/horror αλλα b movie style. Εαν την παρεις την ταινια εως απλα μια τετεια τοτε ειναι σχετικα μετρια και διασκεδαστικη με τα ηθελημενα φτηνουτσικα εφε και τις τραβηγμενες σκηνες. Για τους fanboys θα ελεγα οτι ειναι ενα 7-8/10, για μενα παει για 4-5/10 αν και στο imdb εριξα ενα 3/10 γιατι μου την εσπασε που ειχε υψηλο βαθμο λολ. ΑΛΛΑ εαν το δεις δευτερη φορα εχωντας διαβασει το λινκ που θα σας δωσο, θα παθεις πλακα για το ποσα σοβαρο μυνημα εχει και το ποσα πραγματα σου εχουν ξεφυγει, μιλαμε για εντλως αλλη οπτικη που για μενα ανεβαζει την ταινια σε 9/10 ανετα και δικαιολογει πολλα. Πραγματικα αλλη ταινια, σπανιο φιανομενο, βεβαια την πρωτη φορα δεν εδωσα γενικος σημασια, εβλεπα και επαιζα και fm09 παραλληλα! Αλλα ειδα καποια στοιχεια και με παραξενεψε το γεγονος οτι περνει καλες κριτικες και πηγα imdb. Η πλακα ειναι οτι πιθανον ο υψηλος βαθμος ειναι χωρις να παιρνουν υποψην αυτο που θα αναφερω. Λοιπον εκει υπαρχει ενα θεμα για το πως ολη η ταινια εχει να κανει με το οτι

η κοπελιτσα ειναι ανορεξικια και προσπαθει να ταιριαξει σε μια νεα πολη και δουλεια, φτανοντας στα ακρα και την παρανοια. Μας δειχνει πως ενω εμφανιζεται αγαθουλα και συμπαθητικια τελικα κανει λαθος επιλογες, εχει αμφισβητουμενα ηθη και αυτοτιμωρει τον εαυτο της για αυτα που κανει. Το συμβαν με την γιαγια την εφερε στα ακρα λογο τυψεων και η εξαντληση της απο την ανορεξια και η απογοητευση με τους γονεις του γκομενου (ο οποιος μαλλον ηταν ο ψυχιατρος της!) την οδηγησε σε ολες αυτες τις παραισθησεις. Δεν υπηρχε ποτε καταρα και δαιμονες. Η φαση με το μαντηλι συμβολιζει την εξαντληση της και εμφανιζεται καθε φορα που την περνει ο υπνος. Το οτι το καταπινει και το βγαζει εξω εχει να κανει με το στομαχι της. Οι πολλες σκηνες με την γρια να την ξερναει μεσα στο δικο της στομα εχει να κανει με το ξερατο που κανουν για να βγαζουν το φαι. Επισης η γρια στο αμαξι βαζει συνεχεια το χερι της στο στομα της κοπελας σαν να θελει να βγαλει το φαι.Ο δαιμονας εμφανιζεται παντα οταν πειναει, οταν ειναι στην κουζινα....κτλπ...Υπαρχουν τοσες πολλες ανφορες σε θεματα φαγητου, αυτοπεποιθησης, τρελας...κτλπ που οταν την δεις 2ρη φορα παθαινεις πλακα. Ειναι μια σχετικα τραβηγμενη θεωρεια που ομως με επεισε απολυτα και εδωσε αλλο νοημα στην ταινια. Η πλακα ειναι οτι οι σκηνοθετες κατα πασα πιθανοτητα θελανε να περασουν τετοια μυνηματα και να υπονοησουν οτι τελικα ολα ειναι στην φαντασια της και την εξαντληση της, αλλα απο την αλλη θελανε και να κανουνε και ενα comedy/horror no brainer film και τελικα φτιαξανε και τα δυο μεσα στην ιδια ταινια. Ισως μαλιστα να μην θελαν να τονισουν τοσο το θεμα της ανορεξιας αλλα τελικα αμα το δεις εχοντας διαβασει το λινκ θα νομιζεις οτι ηταν ο απολυτος σκοπος και οτι ολα δενουν.

Το θεμα ειναι εδω, εχει φτασει τις 30 σελιδες και αν και συνηθως δεν ασχολουμαι, τις διαβασα ολες εφαγα ολο το απογευμα, με τραβηξε και ξαναεκτιμισα την ταινια. Παρακαλω διαβαστε το και πειτε μου αν συμφωνειτε και αν ειδατε την ταινια με αλλο ματι. Απο 3/10 ανεβασα τον βαθμο μου σε 9/10 στο imdb! http://www.imdb.com/title/tt1127180/board/thread/139721787

Επεξ/σία από tzinos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ρε συ TZINO, καλά όλα αυτά αλλά...

και ο πιτσιρικάς στην αρχή με όλο το story ανορεξικός ;

εγώ να την ξανά δω αλλά καλού κακού να πάρω και ένα Lsd ε ; :P

σοβαρά τώρα δυσκολεύομαι πολύ! με αυτή τη λογική και όταν δεν υπάρχει καμιά

άλλη αναφορά, θα μπορούσε εδώ που τα λέμε να έχει και καρκίνο στον εγκέφαλο...

αυτός που σκέφτηκε αυτό το υποσενάριο είχε σίγουρα τάσεις...παρωδίας!

Επεξ/σία από activex

οτι και να ρωτησεις πανο κατω θα εχει απαντηθει στο τοπικ εκεινο, αλλα ενταξει ειναι και μεγαλο για να το διαβασεις. Δεν λενε βλακειες υπαρχουν επιχειρηματα τα οποια θα τα δεις στην ταινια την 2ρη φορα. Μαλιστα απο τις 30 σελιδες ενα 70% εχει πειστει και το υπολοιπο δεν το πιστευουν χωρις ουσιαστικα να κανουν σοβαρη αντιπαραθεση, μονο λενε μην ψαχνεις νοημα και ειναι απλα ενα θριλερ.

Οι περισοτεροι αντιρισιες λενε για την σκηνη στην αρχη, η αποψη μου ειναι οτι

η σκηνη ειναι εξεπητιδες βαλμενη στην αρχη για να σε βαλει στο τριπακι του κλασικου θριλερ με δαιμονες και να μην ψιλιαστεις αμεσως το σκηνικο που σου λεω. Επισης παιζει η εκδοχη να ειναι απλος μια ιστορια με ιδια χαρακτηριστικα, δηλαδη ενα προβληματικο παιδι σαλεψε, οι γωνεις του θρησκολοιπτοι και προληπτικοι το πηγαν σε εξορκιστρια, το παιδακι εφαγε φλασια στο σκηνικο πανω τους αρχισε στις σφαλιαρες και μετα φουνταρε μονος του. Ηταν βιαιος, κλεφτης και πιθανον σχιζοφρενης και ενιοθε τυψεις, παρομοιο σκηνικο με τις κριστινας. Πουθενα δεν βλεπεις κανενα δαιμονα (οπως και σε ολη την ταινια) και δεν αναφερετε ποιος μας λεει αυτη την ιστορια. Μπορει να ειναι μια ιστορια της εξορκιστριας στην κριστινα για να την πεισει να της παρουν τα 10.000 δολαρια που ζηταγανε. Και φυσικα βαζει την σαλτσα της με τον δαιμονα και τα χερια που σε τραβανε στην κολαση. Οπως και το μεντιουμ την εξαπατα και ειναι φανερο. Της ζηταει 60 ευρω και μετα βλεπει την πιστωτικη καρτα, αρχιζει και την ψαρωνει, βλεπει το κουμπι που λειπει, ακουει τον φιλο της να λεει κατι για την γρια και καταλαβενει τι παιζει. Ε μετα απο λιγο της ζηταει 10.000 δολαρια για εξορκισμο! Και ενω της λεει οτι δεν γλυτωνει απο τον δαιμονα ξαφνικα στο τελος μετα τον εξορκισμο και αφου της πηρε τα φραγκα της λεει οτι θα γλυτωσει αν χαρισει σε καποιον το κουμπι! Απλα για να την γλυτωσει απο τις τυψεις και παρανοιες της.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ενταξει δεν χρειαζονται ειρωνειες. η διαβαζεις και αποφασιζεις να το ξαναδεις η προσπερνας.

μερικα στοιχεια για να δειτε ποσο παιζει το σεναριο

στις πρωτες σκηνες η κριστινα περνα απο ενα φουρνο, βλεπει τα κεκακια με παραπονο και αποφασιζει τελικα να προσπερασει. Ποιο πριν ακουει μια κασετα στο αμαξι για να μαθει νεα προφορα γλωσσας, δειχνει ανασφαλεια για την καταγωγη της. Μετα στο γραφειο της λενε να κανει διαλειμα για φαι και στο γυρισμο να τους φερει σαντουιτς. Μετα την βλεπουμε με τον φιλο της ο οποιος χλαπακιαζει, ενω αυτη εχει μονο μια σαλατα σε πλαστικο κουτακι σχεδον αγγιχτη. Οπως φευγει κρυφακουει την μανα του φιλου της να λεει οτι εχει περισοτερες προσδοκιες απο αυτον και να του κανει προξενιο με αλλη, 1το ψυχοπλακωμα γερο. γυρναει γραφειο και πινει καφε, εστιαζει και η καμερα που συνεχεια τονιζει οτιδιποτε διατροφικο. Σε ολη την ταινια σχεδον την βγαζει με υγρα. Ο κινεζος της λεει οτι του εφερε λαθος σαντουιτς και οτι δεν ζητησε μαγιονεζα. Αυτη ισως υποσεινηδητα του εβαλε απο ζηλια για να του χαλασει το σαντουιτς, η λιγουρευοταν μαγιονεζα και του εβαλε λολ. Μετα ερχεται η γρια και ζηταει επεκταση δανειου. Λεει θα ρωτησο τον μανατζερ, αυτος της δινει επιλογη αλλα ουσιαστικα της λεει αν θες προαγωγη μην δωσεις επεκταση στην γρια. Οπως βγενει βλεπει την γρια να τρωει μια καραμελα και να κλεβει τις υπολοιπες. Εκει ειναι που περνει αναποδες και αποφασιζει να αποριψει το δανειο! Ζηλεια που αυτη δεν τρωει καραμελες. Μετα στο παρκινγ βλεπουμε το μαντηλι και τα ματια της να σιγοκλεινουν κουρασμενα, ε εκει αρχιζει η πρωτη παραισθηση με την γρια να της επιτιθεται. Σε αυτη την σκηνη οπως ειπα πριν, υπαρχουν αναφορες στο φαι, στο ξερατο, την καρφωνει στο στομα, της βαζει το χερι στο στομα.....και για πειτε μου η γρια βιονικη ειναι και επεζησε απο καρφωματα, χτυπους..κτλπ? αλλο ριχνω καταρα και αλλο ειμαι η σουπερ αθανατη γιαγια, η οποια μετα πεθαινει απο φυσικους λογους υγειας. Στον μεντιουμ λεει οτι ειναι χορτοφαγος και στο τελος σκοτωνει την γατα, σημαδι οτι ειναι ηδη τρελη και κακος χαρακτηρας. Οπως και στο τελος που σκεφτεται σοβαρα να χαρισει το αντικειμενο. Η πρωτη εμφανιση του δαιμονα(του αερα δηλαδη) εινα οταν παει στην κουζινα και την ποιανει λορδα, αυτος ειναι ο δαιμονας της. Καπου εκει βρισκει μια παλια φωτογραφια στην οποια ειναι ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΗ διπλα σε ενα γουρουνι και γραφει γουρουνοβασιλισσα! Οταν νιωθει οτι μαλλον ετσι κι αλλοιος θα πεθανει τρωει ενα κεσε παγωτο, πρωτη φορα που τρωει. Ο φιλος της ερχεται και της λεει μα εσυ μου εχεις πει οτι εισαι αλεργικη στα γαλακτωμικα! Προφανος ψεμα για να δικαιολογει οτι δεν τα τρωει. Αργοτερα εχουμε το κεικ που βγαζει ματι σαν να την παρακολουθει και αυτη το καρφωνει, εδω ξαφνικα περναει απο υπνο/παραισθηση σε πραγματικοτητα και μετα παλι παραισθηση. Βλεπει μετα το κεικ και ειναι κανονικο, παθαινει νεο σοκ, ερχεται και η μυγα που συμβολιζει το χαλασμενο στομαχι.......................................κτλπ........εχει ψωμι ακομα, δεν ειναι και λιγα για να σε πεισουν ετσι????

Επεξ/σία από tzinos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...