Προς το περιεχόμενο

Γιατί κάθε pc πρέπει να έχει ένα linux installation

linuxovios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν δηλαδή δεν βγαίναν καλοί drivers για τα windows θα ήταν φταίξιμο του Gates?

Σόρρυ, αλλά εδώ γελάνε! Άπειρα κρασαρίσματα των Windows οφείλονται σε κακογραμμένες εφαρμογές ή drivers, αλλά ο κόσμος κλασικά μπινελικώνει το Βασιλάκη (ή το Στιβούλη(!) πλέον...).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Σόρρυ, αλλά εδώ γελάνε! Άπειρα κρασαρίσματα των Windows οφείλονται σε κακογραμμένες εφαρμογές ή drivers, αλλά ο κόσμος κλασικά μπινελικώνει το Βασιλάκη (ή το Στιβούλη(!) πλέον...).

Προφανώς αφου είναι έτσι δομημένα τα windows (τουλαχιστόν παλαιότερα) που αν κράσαραν οι drivers κράσαρε και ο kernel.

Ενώ στο linux αν στραβοκάτσει ο driver τρέχουν όλα τέλεια :P

Άντε το κάναμε πάλι Linux vs Windows. Δεν μιλάμε για να στραβοκάτσει ο driver. Μιλάμε για κακή αρχιτεχτονική του ίδιου του λειτουργικού.

Παλι βολευεσαι με μια δευτερη εγκατασταση Windows, η με Live cd windows που μια χαρα δουλευουν και αυτα για τετοιες περιπτωσεις

Bart's Preinstalled Environment (BartPE) bootable live windows CD/DVD

http://www.nu2.nu/pebuilder/

Licensing issues

In order to make a BartPE installation, your must have a properly licensed copy of the operating system. BartPE does not grant users who do not have a proper Windows XP/2003 license the right to use a BartPE installation.

Also, according to the Microsoft EULA for Windows XP/2003, a user may not simultaneously use more installations of these operating systems than the user has license(s) for. This also goes for BartPE. In practice this means that the user may not use, for instance, a single license installation on one computer while simultaneously using a BartPE installation (created using that license) on another computer.

More information:

* Your local Microsoft Windows end-user license agreement (c:\WINDOWS\system32\eula.txt)

* PE Builder license file

βαλκάνια τέλος

σχεδόν όλα εντάχθηκαν στην ΕΕ !:mrgreen:

.

Bspus

Εδω δεν σηκωνει αντιλογο. Οντως θα βρεις ατομα που εντυπωσιαζονται ετσι. Δυστυχως αμα σου ζητησουν να δουν ενα βιντεακι στο youtube, η αμα εχεις ATI καρτα, ο ενθουσιασμος μπορει να ληξει αποτομα

α) Δεν έχω δει ακόμα linux box που δεν παίζει youtube videos. Παλιά υπήρχε πρόβλημα στα 64 bit, όχι πλέον (και αυτό λόγω flash, όχι λόγω linux). FUD

β) Έχω ati κάρτα στο laptop και τρέχουν όλα μια χαρά... Υπάρχει πρόβλημα μόνο με συγκεκριμένες ati κάρτες, λόγω ati και όχι λόγω linux. Δεκτό το επιχείρημά σου, αλλά το γενικεύεις επικίνδυνα.

Σημεία 2,3,4,5,6,7,9

Είναι παράνομο να έχεις άνω του ενός installation. Διάβασε καλύτερα το EULA πριν πατήσεις "I accept" την επόμενη φορά.

Επισης τι γινεται οταν η εφαρμογη της τραπεζας σου δεν υποστηριζει linux???

Αν μιλάμε για web-banking, τι σχέση έχει το OS? Προσωπικά συνεργάζομαι με 2 τράπεζες και δεν έχω πρόβλημα σε καμία. Υπάρχει τράπεζα που για να κάνεις web-banking εγκαθιστά win only λογισμικό ?

Αν μιλάμε για web-banking, τι σχέση έχει το OS? Προσωπικά συνεργάζομαι με 2 τράπεζες και δεν έχω πρόβλημα σε καμία. Υπάρχει τράπεζα που για να κάνεις web-banking εγκαθιστά win only λογισμικό ?

Πολλές τεχνολογίες όπως το web-banking, κατάθεση φορολογικής δήλωσης on-line κ.α. απαιτούσαν (πολλά απαιτούν ακόμη) την εγκατάσταση προγραμμάτων (activex, addons) για την διασφάλιση του απόρρητου. Ή εκμεταλλεύονταν διάφορα proprietary χαρακτηριστικά συγκεκριμένου browser.

Αν σαν μέτρο σύγκρισης βάζεις τα XP τότε να δούμε και την υποστήριξη σε drivers του Ubuntu 2 ξέρω γω.

Κουλ στόρυ μπρο.

Πολλές τεχνολογίες όπως το web-banking, κατάθεση φορολογικής δήλωσης on-line κ.α. απαιτούσαν (πολλά απαιτούν ακόμη) την εγκατάσταση προγραμμάτων (activex, addons) για την διασφάλιση του απόρρητου. Ή εκμεταλλεύονταν διάφορα proprietary χαρακτηριστικά συγκεκριμένου browser.

Όποια τράπεζα το κάνει αυτό, πρέπει να χάσει όλους τους πελάτες της, ε. Υπάρχει το https για τη διασφάλιση του απορρήτου της επικοινωνίας. Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο που δεν κατάλαβα.

Αντίλογο μπορούμε να κάνουμε;Αν και πιστεύω ότι τουλάχιστον ένα live cd είναι χρήσιμο καλό είναι να μην γράφουμε και ότι να ναι για να το στηρίξουμε

Αν σαν μέτρο σύγκρισης βάζεις τα XP τότε να δούμε και την υποστήριξη σε drivers του Ubuntu 2 ξέρω γω.

Σε Vista,7 οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι drivers βρίσκονται και μέσω Windows Update,ένα click είναι.

Υπάρχουν κι άλλοα εργαλεία για αυτή τη δουλειά + και ότι μπορείς να φτιάξεις XP live cd.

Παίζει τα freeware για Windows να ναι περισσότερα απο ότι στο Linux,απο που κι ως που πειρατεία;

Έχει Open Office,έχει άπειρα free antivirus-firewall,έχει GIMP έχει τα πάντα όλα,sorry αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα

Σχετικα με τους drivers. Η καμερα μου στα 7 δεν παιζει. Στα Vista και στα ΧΡ επαιζε μια χαρα. Μην περιμενεις πληροτητα σε οδηγους παλιοτερων συσκευων στα win7. Πολλες φορες οι οδηγοι των vista δεν κανουν (η webcam μου ειναι ενα απο αυτα ;) ) Kαι οσων αφορα την πειρατεια... Γιατι τα εμπορικα ειναι mainstream πλεον και τα ξερουν ολοι οποτε και αυτα θα κατεβασουν. Ο χρηστης που δεν εχει εμπειρια δεν θα κατσει να ψαξει σε 45 site να βρει δωρεαν.Θα φοβαται μηπως εχουν ιους... και με το δικιο του.

Oσων αφορα το live CD windows. Εμενα για να κανει boot και να μπορω να δουλεψω επερνε 15 λεπτα και σερνοταν ελεινα ;)

α) Δεν έχω δει ακόμα linux box που δεν παίζει youtube videos. Παλιά υπήρχε πρόβλημα στα 64 bit, όχι πλέον (και αυτό λόγω flash, όχι λόγω linux). FUD

β) Έχω ati κάρτα στο laptop και τρέχουν όλα μια χαρά... Υπάρχει πρόβλημα μόνο με συγκεκριμένες ati κάρτες, λόγω ati και όχι λόγω linux. Δεκτό το επιχείρημά σου, αλλά το γενικεύεις επικίνδυνα.

Σημεία 2,3,4,5,6,7,9

Είναι παράνομο να έχεις άνω του ενός installation. Διάβασε καλύτερα το EULA πριν πατήσεις "I accept" την επόμενη φορά.

Εχω προβλημα με το flash στο Debian Stable. Οχι οτι δεν τρεχουνε αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι ευχαριστη εμπειρια, σε σημειο που να προτιμω να τα κατεβαζω και να τα βλεπω στο totem.

Θα μου πεις γιατι δεν βαζεις καποια αλλη διανομη? ΟΚ θα μπορουσα ισως να εχω 2-3 διανομες γιατι η καθε μια εχει κατι που μου αρεσει και κατι που δε μου αρεσει. Πολυ μπελας ομως.

Για τις ΑΤΙ, στο δικο μου λαπτοπ δεν εχω καταφερει να ενεργοποιησω το 3d παρα το οτι εχω ακολουθησει ενα σωρο οδηγους. Δεν αμφιβαλλω οτι για καποιους δουλευουν, ειδικα αν εχεις ελεγξει συμβατοτητα απο πριν αγορασεις

Το οτι ειναι "λογω ΑΤΙ και Flash" λιγο ενδιαφερει εμενα και τους περισσοτερους που κρινουν απο το αποτελεσμα. Στο κατω κατω και τα πιο πολλα προβληματα στα windows ειναι λογω αγνοιας χρηστων. Το τελικο αποτελεσμα ομως ειναι ασταθεια συστηματος και ιοι που θα μπορουσαν στην συντριπτικη πλειοψηφια να ειχαν αποφευχθει.

Για το νομικο κομματι, οσον αφορα το Bart PE, αν εχεις αυθεντικα windows εχεις δικαιωμα να φτιαξεις Bart. Αν δεν εχεις αυθεντικα windows... μαλλον δεν σε ενδιαφερει το νομικο κομματι.

Οσο για τις πολλες εγκαταστασεις windows, σιγουρα ειναι παρανομο να το τρεχεις ταυτοχρονα σε 2 και παραπανω μηχανηματα. Αλλα οταν μιλαμε για 2 παρτισιον του ιδιου σκληρου, απο τα οποια μονο το ενα μπορει ανα πασα στιγμη να τρεχει δεν ξερω. Αραγε για να τα βαλουμε και σε VM πρεπει να αγορασουμε κι αλλη αδεια?

Τοτε οι οροι ειναι παραλογοι και δεν υπαρχει πιθανοτητα να μπλεξεις. Γιατι εστω οτι σε καποιο επιπεδο καταλαβαινω (οχι συμμεριζομαι) τους παραλογους φοβους καποιων οτι θα τους χτυπησει καποια μερα η αστυνομια την πορτα επειδη μπηκαν στο internet με πειρατικα windows. Αλλα με αυθεντικα windows σε VM και dual boot? Ουτε καν θεωρητικα δεν υφισταται τετοια περιπτωση.

Φυσικα αν καποιος θελει να ειναι τοσο νομοταγης (δεν εχω γνωρισει κανεναν) το επιχειρημα δεν ισχυει. Πρακτικα ομως το νομικο προβλημα ειναι αμελητεο

Με web banking δεν ασχολουμαι. Μακαρι οντως να μην υπαρχει κανενα προβλημα, ομως δεν μου φαινεται και απιθανο καποιες τραπεζες οντως να απαιτουν να εγκαταστησεις κατι, η για οποιοδηποτε αλλο λογο να δουλευουν σωστα μονο σε internet explorer (ναι, δεν φταιει το Linux, συμφωνω). Εν πασει περιπτωση δεν εχω παραδειγματα οποτε δεν το συνεχιζω.

Κουλ στόρυ μπρο.

Καλά βάλε ubuntu 4.10 στην ερώτηση.Τι σε χάλασε το ότι δεν υπάρχει;Άλλο ήταν το νόημα.

Ο χρηστης που δεν εχει εμπειρια δεν θα κατσει να ψαξει σε 45 site να βρει δωρεαν.Θα φοβαται μηπως εχουν ιους... και με το δικιο του.

CNET και Softpedia έχουν τα πάντα,κατα τα άλλα δεν διαφωνώ ότι το όλο σύστημα προσθαφαίρεσης προγραμμάτων στο Linux είναι πιο εύχρηστο

Για μένα δεν εχει νοημα αυτη η συζητηση απο τη στιγμή που το Linux δεν χρωστα σε κανεναν τίποτα. Διαλέγεις και παίρνεις με λίγα λόγια.

Για προβληματα όπως πχ δεν παίζει καλά ο driver ATI κλπ δυστυχως δεν υπάρχει λύση. Η λύση θα ηταν η AMD να εκδοσει drivers (εστω και property) .

Σε μενα μου ετυχε τέτοια περίπτωση με τον εκτυπωτη scanner Olivetti. Όταν περασα αποκλειστικά σε Linux διαπίστωσα πως δεν μπορουσα να χρησιμοποιησω πια τον εκτυπωτή.

Εστειλα ενα mail στην Olivetti και μου απάντησε πως δεν υποστηριζει το Linux. Την επόμενη ημέρα εδωσα τον εκτυπωτη σε ενα φίλο και αγόρασα έναν Brother γιατι εκεινη την περίοδο ανακοινωσε επίσημα την υποστηριξη Linux.d

Θα μου πείτε αν ειναι εξυπνο αυτο , να αλλαξεις υλικό λόγω Linux, τι να σας πω , ειναι καθαρα θέμα επιλογής του καθενος.

τελικα η olivetti βγηκε χαμενη αφου αγοραζω μελάνια απο την brother τωρα

Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι πρόβλημα με drivers σε Linux δεν είχα ποτέ (σε πολλά συστήματα με πολλούς διαφορετικούς κατασκευαστές). Στα Windows είχα μερικά κατά καιρούς, αλλά δε μπορώ να πω ότι ευθυνόταν το λειτουργικό. (Στα προβλήματα δε συγκαταλέγω την έλλειψη driver, γιατί αυτή λύθηκε για όλα τα λειτουργικά από τη μέρα που έπαψα να χρειάζομαι winmodem.)

αυτο το δε φταιει το linux ή οχι δεν εχει κανενα νοημα, δεν κατηγορει κανεις το linux ή οποιοδηποτε αλλο open source λειτουργικο.

Και τα windows δε φταινε αν βαλεις φλασακι με μολυσμενο autorun ή κανεις click οπου βρεις αλλα...αλλοι ειχαν κανει σημαια πιο παλια τον αριθμο των virus signatures.

Και ναι ειμαι σε linux αυτη τη στιγμη προς αποφυγη παρεξηγησεων

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...