Προς το περιεχόμενο

δεν μου αναγνωριζει sata δισκο

nikos_alfa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το pc μου δεν αναγνωριζει κανενα δισκο sata ενω το dvd μου που ειναι sata το βλεπει κανονικα.

εχω δοκιμασει τα παντα μεχρι και update στο bios αλλα τιποτα

εχω βαλει πολλουσ δισκουσ αλλα σινεχεια το ιδιο δεν τουσ βλεπει καθολου

δεν μπωρω να καταλαβω τι φταει.

ξερει κανεισ τι μπωρει να φταιει?????

Please help

Δημοσ.

εχω κανει εγκατασταση σε αλλο δισκο σε ide σε sata οσο και αν προσπαθησα δεν τα καταφερα αλλα βασικα πιστευω οτι το προβλημα ειναι οτι δεν μου τον βλεπει καθολου.

σε αυτη την φαση δεν με προβληματιζει το λειτουργικο γιατι πολυ απλα δεν τον βλεπει καθολου για να μπωρεσω να την κανω.

Δημοσ.

Οπως είπα και σε άλλο συμφορουμίτη για ανάλογο πρόβλημα, κοίτα μήπως έχεις συνδέσει τους sata δίσκους σε υποδοχή κάποιου 3rd party sata controller (αν φυσικά ύπάρχει) πάνω στο motherboard... Πολλές φορές τα έχουν δίπλα-δίπλα με τους native και μπορεί να γίνει μπέρδεμα. Κοίτα το manual και αν υπάρχει αυτή η περίπτωση (JMicron πχ.) για να τους δει το λειτουργικό ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσεις τους ανάλογους controller drivers...

Δημοσ.

το εχω συνδεση σε ολεσ τησ υποδοχεσ sata αλλα τιποτα

νομιζω τουσ drivers τουσ χρειαζετε για να τουσ αναγνωριασουν τα windows και οχι για να τα βρει το pc

Δημοσ.

Δεν πρόλαβα να διαβάσω το manual της μητρικής σου από το site, αλλά μήπως έχει επιλογή να γυρίσεις σε IDE Mode τον SATA controller;

Δημοσ.
Δεν πρόλαβα να διαβάσω το manual της μητρικής σου από το site, αλλά μήπως έχει επιλογή να γυρίσεις σε IDE Mode τον SATA controller;

και αυτο το κοιταξα αλλα τιποτα εχουν σπασει τα νευρα μου δεν ξερω τι να κανω

Δημοσ.
a)...δεν αναγνωριζει κανενα δισκο sata ενω το dvd μου που ειναι sata το βλεπει κανονικα.

...

B)...εχω βαλει πολλουσ δισκουσ αλλα σινεχεια το ιδιο δεν τουσ βλεπει καθολου

από το a) συμπεραίνουμε οτι υπάρχει "τουλάχιστον ένα" sata port που δουλεύει κανονικά

απο το B) συμπεραίνουμε οτι δεν φταίει κάποιος δίσκος

Αν αποσυνδέσεις όλα τα μέσα αποθήκευσης και συνδέσεις τον sata δίσκο στο sata port όπου είχες το dvd, λογικά το bios θα πρέπει να τον δεί σε κάποιο sata channel και να στο αναφέρει στην οθόνη. Αν δεν τον βλέπει πάλι, μπές στο bios και ψάξε σε όλα τα μενού και υπομενού. Οπου δεις "sata raid" (αν έχει raid το mobo σου) κάντο disable ή "sata ide", (ανάλογα με τα options που έχει το bios σου)... Είμαι σίγουρος ότι το πρόβλημά σου είναι στις ρυθμίσεις του bios.

Και κάτι τελευταίο, σιγουρέψου οτι το sata καλώδιο που χρησιμοποιείς είναι OK γιατι αυτά που κυκλοφορούν είναι ότι πιό ψεύτικο έχει βγάλει η βιομηχανία της πληροφορικής. Το ίδιο και το καλώδιο ρεύματος. Εγώ τις μισές φορές ξεχνάω να το συνδέσω και ψάχνομαι κανα 5λεπτο γιατί δεν δουλεύει η συσκευή...

Δημοσ.

οτι ειναι με το hardware το εχω κανει 10 φορεσ και βεβαια εχω αλλαξει καλοδια συνεχεια εχω κανει update bios

με το Bios επεξα αλλα τιποτα δεν μπωρω να καταλαβω ρε παιδεσ

Δημοσ.

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Μπορεί να φταίνε 1000 πράγματα, μέχρι και ρεύμα που λέει ο λόγος μπορεί να μη δίνει το τροφοδοτικό σου σε εκείνη την γραμμή... Πιστεύω όμως ότι το πρόβλημα είναι στις ρυθμίσεις του bios... Ισως σου ξεφεύγει κάποιο υπομενού που απέξω σου φαίνεται άσχετο... τι να πώ... Πάλεψέ το...

Δημοσ.

Στο bios και στο boot τον βλέπει?

Οπως είπα και σε άλλο συμφορουμίτη για ανάλογο πρόβλημα, κοίτα μήπως έχεις συνδέσει τους sata δίσκους σε υποδοχή κάποιου 3rd party sata controller (αν φυσικά ύπάρχει) πάνω στο motherboard... Πολλές φορές τα έχουν δίπλα-δίπλα με τους native και μπορεί να γίνει μπέρδεμα. Κοίτα το manual και αν υπάρχει αυτή η περίπτωση (JMicron πχ.) για να τους δει το λειτουργικό ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσεις τους ανάλογους controller drivers...

Ότι και να είναι αν δεν είναι σε IDE mode, τα αρχαία XP δεν θα τον δουν χωρίς βοήθεια.

Δημοσ.

ουτε στο bios ουτε πουθενα

το θεμα δεν ειναι οτι δεν τον βλεπουν τα xp αλλα ειναι οτι δεν τουσ βλεπω ουτε σαν hardware πουθενα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...