Προς το περιεχόμενο

Συμπιεση αρχειων

ratnuhlar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια.Εχω 30 αρχεια avi συνολικου μεγεθους 10.8GB και θελω να τα χωρεσω (15 και 15 λογικα) σε 2 DVD.Γινεται ? Το winrar σε αρχεια avi κοβει ελαχιστα MB.Αν τα κανω .iso η οτιδηποτε αλλο ? Καμια ιδεα ?

Δημοσ.

Με μη απολεστική συμπίεση δύσκολα (έως αδύνατον) να μειώσεις τον μέγεθος όσο θες...

Μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις re-encoding (το οποίο θα σου ρίξει την ποιότητα - έστω και ελάχιστα) με κάποιον up-to-date codec...

Με το handbrake: http://handbrake.fr/?article=download μπορείς να κάνεις re-encode με x264 (ότι πιο σύγχρονο) ορίζοντας το τελικό μέγεθος των αρχείων...

Δημοσ.

Σιγουρα δεν γινεται χωρις να χρειαστει re-encoding ? Ξερεις καποιες standard ρυθμισεις γι αυτο το προγραμμα ωστε να εχω την ελαχιστη δυνατη απωλεια ποιοτητας και να κερδισω 10-20ΜΒ σε καθε αρχειο ? Το χ264 τι ακριβως ειναι ?

Δημοσ.

Το χ264 είναι ένας codec για το Η.264 format, το οποίο είναι ένα MPEG4 format, ελαφρώς καλύτερο από τα κλασσικά xvid/divx.

δεν υπάρχει κάποιο χρυσό Set απο ρυθμίσεις,

εγώ θα έκανα το εξής: στο Picture Settings θα έβαζα το ίδιο μέγεθος με το source, στο video θα διάλεγα H.264 (χ264) codec και μετά η θα έβαζα σαν target size το τελικό μέγεθος που θέλω (αρχικό - 20 ΜΒ) ή θα δοκίμασε με average bitrate ξεκινόντας από 2000 και ανάλογα ανεβένοντας για καλύτερη ποιότητα ή κατεβαίνοντας για μικρότερο μέγεθος...

(με το 2-pass encoding ενεργοποιημένο)...

επίσης στο Audio θα έβαζα mp3

Δημοσ.
Σιγουρα δεν γινεται χωρις να χρειαστει re-encoding ? Ξερεις καποιες standard ρυθμισεις γι αυτο το προγραμμα ωστε να εχω την ελαχιστη δυνατη απωλεια ποιοτητας και να κερδισω 10-20ΜΒ σε καθε αρχειο ? Το χ264 τι ακριβως ειναι ?

Αν η όλη φασαρία γίνεται για κέρδος 10-20MB σε κάθε αρχείο, πιο έξυπνη (και ασύγκριτα λιγότερο χρονοβόρα) κίνηση είναι είτε να κόψεις με μη απωλεστικό τρόπο ένα τμήμα από το video (π.χ. opening sequence ή credits) είτε να κάνεις reencode μόνο του audio stream με λίγο πιο χαμηλό bitrate και remux παλιό video stream + νέο audio stream σε νέο αρχείο AVI. Αυτή η δουλειά μπορεί να γίνει με Avidemux ή με VirtualDubMod.

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα ότι δεν αξίζει η όλη φασαρία τα 30 λεπτά που κοστίζει ένα άδειο dvd.

Χώρισέ τα σε 3 DVD από 3,7 GB και είσαι εντάξει.

Καταλαβαίνω το κόλλημα σου, κι εγώ έτσι είμαι, αλλά η διαφορά μεγέθους είναι αρκετά μεγάλη (από 8,7 GB στα 10,8 GB) για να αξίζει να ασχοληθείς.

Να ήταν 100-200 MB κάτι θα έκανες.

Ούτε η λύση του να κόψεις τίτλους αρχής-τέλους θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα (αν είναι επεισόδια), μετά θα πρέπει να συγχρονίσεις ξανά τους υπότιτλους και μην περιμένεις μεγάλο κέρδος, άντε 10 ΜΒ ανά επεισόδιο.

Δημοσ.
Εγώ θα έλεγα ότι δεν αξίζει η όλη φασαρία τα 30 λεπτά που κοστίζει ένα άδειο dvd.

Χώρισέ τα σε 3 DVD από 3,7 GB και είσαι εντάξει.

Αυτο εκανα τελικα :-) Απλα ηθελα να ξερω γενικοτερα αν υπαρχει τροπος συμπιεσης αρχειων .avi.

Δημοσ.
Αυτο εκανα τελικα :-) Απλα ηθελα να ξερω γενικοτερα αν υπαρχει τροπος συμπιεσης αρχειων .avi.

Μόνο με Re-encoding, αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο και τον χρόνο.

Κάποια στιγμή είχα δει ένα πρόγραμμα που λεγόταν KGB Archiver και υποσχόταν συμπίεση σε avi, αλλά μια δοκιμή που έκανα μου έλεγε κάτι για 1 χρόνο για συμπίεση :cry:.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...