Προς το περιεχόμενο

matshita bd-cmd uj-120 ata device drivers??

vtsafantakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδιά,

εχω ενα sony vaio ar51j και θέλω να δώ μία ταινία bluray αλλά τι πρέπει να κάνω απο θέμα drivers.??

MATSHITA BD-CMD UJ-120 ATA DEVICE DRIVERS ?

thanks

Δημοσ.

Τα optical drives δεν χρειάζονται κανενός είδους driver. Για να τα «βλέπεις» στο λειτουργικό σύστημα, αυτό σημαίνει ότι οι μόνοι drivers που εμπλέκονται στη διαδικασία - αυτοί του controller επάνω στον οποίον συνδέεται το drive - είναι σωστά περασμένοι, άρα το λειτουργικό σύστημα μπορεί να στείλει SCSI/MMC commands σε αυτά και άρα μπορείς να ξεκινήσεις να τα χρησιμοποιείς κανονικά.

Για να δεις ταινία Bluray απευθείας από το δισκάκι (χωρίς να πρέπει να «κατεβάσεις» το περιεχόμενό του πρώτα στο σκληρό δίσκο), θα χρειαστείς απλά το κατάλληλο software: PowerDVD, WinDVD κ.ά. παρόμοιους εμπορικούς video players που υποστηρίζουν Bluray στις τελευταίες εκδόσεις τους.

Δημοσ.

ναι τιποτα δν μ πεταει, ουτε σφαλμα ουτε τιποτα.. ιδιαιτερα δε μπηκα στο σιτε τησ σονι (http://support.vaio.sony.eu/computing/vaio/downloads/updates/index.aspx?l=en_GB&m=VGN-AR51J ) και εχει ενα firmware update για το bluray (BD-Combo Drive Firmware UJ-120B - 1.04 ) το οποιο οταν το κανω εγκατασταση μ λεει

WNASPI32.DLL ERROR και στην συνεχεια F/W loader does not apply to the DVD/CD-RW drive that you are using. κατεβαζω το .dll το τοποθετώ στο c:/windows/system . ξανακάνω την εγκατάσταση και μου βγαζει error ASPI error ASPI Status=eb00 και μετα μ βγάζει F/W loader does not apply to the DVD/CD-RW drive that you are using

ξανατρέχω το winDVD 9 ενω έχω βαλει την dll -> windows/system και δν κανει τιποτα.. φορτώνει ( ακουω που σβουριζει το drive ) αλλα τιποτα..

τι προτείνεισ.??

thanks

Δημοσ.

Ειλικρινά, δεν έχω ιδέα γιατί το firmware update ζητά ASPI driver. Σε NT-based Windows (ΝΤ, 2000 και νεότερα), δεν χρειάζονται καν ASPI drivers καθώς το σύστημα παρέχει νέο τρόπο (SPTI) για επικοινωνία με optical drives.

Ίσως κάποιο πρόγραμμα που εγκατέστησες ή tweaking του συστήματος που έκανες να επηρέασε τη σωστή λειτουργία του SPTI; Just a guess!

Αν δεν υπάρξει κάποια λιγότερο παρεμβατική πρόταση από άλλο μέλος που έχει αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση, προτείνω να πάρεις backup όλα τα έγγραφα και προσωπικά αρχεία σου σε εξωτερικό μέσο, να επαναφέρεις το laptop σου από τα recovery images που σου έχει δώσει ο κατασκευαστής σε δισκάκι (ή σε χωριστό partition) και να συνεχίσεις από εκεί. Εξάλλου, αν κατάλαβα καλά από τη σελίδα support του μοντέλου που λίνκαρες πιο πάνω:

post-4351-129063019675_thumb.png

...το Vaio σου έρχεται bundled με OEM έκδοση του WinDVD η όποια ούτως ή άλλως παρέχει δυνατότητα BD playback.

Δημοσ.

Φίλε και σε μένα στο VAIO το WinDVD δεν έπαιζε ... και "όταν" μερικές φορές φόρτωνε την ταινία , την έδειχνε μαύρα χάλια!

Έβαλα το PowerDVD 9 και βρήκα την υγεία μου! Οι ταινίες παίζουν ...τέλεια, χωρίς προβλήματα!:-)

Δημοσ.

το ξέρω ότι πρέπει να πέζει τα bluray . εχω γνησια windows 7 pro και drivers εχω βάλει απο το σιτε π ποσταρα. αυτα που μου εδειξες με το που τα κάνω εγκατάσταση μου λένε οτι πρεπει να έχω προηγουμενη εκδοση του windvd αλλιως δν χρειάζεται update . τι ν πω. αν εχεισ καμια ιδεα για το πως θα το φτιάξω πες μου το.

thanks

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:48 ----------

κατεβασα το powerdvd trial και μου βγαζει οτι δεν ειναι συμαβατη η κάρτα γραφικών μου .χαχαχα μα αφου αυτο το λαπτοπ πεζει bluray nasiotis_john δωσε μια βοήθεια.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:05 ----------

ετρεξα το powerdvd advisor και μου εδειξε οτι ειναι ολα ειναι οκ και δεν χρειάζομαι update. παρολα αυτα μ εμφανίζει erro code=0012

Δημοσ.
κατεβασα το powerdvd trial και μου βγαζει οτι δεν ειναι συμαβατη η κάρτα γραφικών μου .χαχαχα μα αφου αυτο το λαπτοπ πεζει bluray nasiotis_john δωσε μια βοήθεια.

Ποια έκδοση Forceware drivers έχεις περασμένη; Βάλε την πιο πρόσφατη με ένδειξη "WHQL" (190.38 τη στιγμή που γράφεται αυτό το post). Επειδή έχεις laptop, οι generic από το site της nVIDIA δε θα παίζουν, θα πρέπει να κατεβάσεις πειραγμένη έκδοση (π.χ. από το site laptopvideo2go.com)

Δημοσ.

δεν σ καταλαβα η κάρτα γραφικων ειναι 8400M GT εχω windows 7 pro και οι drivers που έχω είναι απο το σιτε που εχω ποσταρει παραπάνω. πρεπει να κατεβασω drivers απο το laptopvideo2go.com.?? Driver Version 7.15.11.6760 απο το device manager

Δημοσ.

Είναι πολύ παλιοί οι συγκεκριμένοι Forceware: Ημερομηνία 11/1/2008. Βάλε τους τελευταίους, που θα παίζουν και πολύ καλύτερα σε Windows 7.

Δημοσ.

Φίλε ... και άλλοι έχουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με σένα! (όπως π.χ. αυτός) και απ' ότι είδα σε διάφορα φόρουμ , δεν έδωσε κάποιος λύση!

Θα σου πρότεινα να πάρεις τηλέφωνο αύριο την Sony και να το πεις! Σίγουρα θα σου πουν τι παίζει ...

(αν μπορείς , ενημέρωσε και μας για να ξέρουμε :-))

Υ.γ. δοκίμασε και αυτό που σου λέει ο parsifal από πάνω, όντως έχεις παλιούς drivers!

Δημοσ.
captureb.png

τι ειναι παλι αυτο.

ειναι οι drivers απο το σιτε της nvidia

Σε προειδοποίησα πιο πάνω:

Επειδή έχεις laptop, οι generic από το site της nVIDIA δε θα παίζουν, θα πρέπει να κατεβάσεις πειραγμένη έκδοση (π.χ. από το site laptopvideo2go.com)

Πήγαινε εδώ: http://laptopvideo2go.com/drivers

Βάλε στην αναζήτηση "WHQL: Only Certified", "7/Vista 32bit" ή "7/Vista 64bit" (ανάλογα ποια έκδοση έχεις) και κλικ στο κουμπάκι Filter.

Δημοσ.

το εκανα φιλε μου αυτο , τους κατεβασα και παλι μου εμφανιζουν αυτο το μήνυμα....χεχεχεχε

.."και ειπε ο θεός στο ανθρωπο μην χρησιμοποιείς windows και ο ανθρωπος το εκανε, και τον τιμώρησε και απο τότε θα έχει error και bad sectors.. " xaxaxaxa

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...