Zderg Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δεν διαβασα ολοκληρο το τοπικ απλα να επισημανω ενα πολυ σημαντικο στοιχειο.. Ουτε ο επισημος ορισμος του Open source software ουτε ο αντιστοιχος του free software δεν αναφερουν ΤΙΠΟΤΑ σχετικα με την τιμη του προιοντος.. Οπως λενε ειναι "free as in free speech, not as in free beer".. K τελος κατι αλλο εξισου σημαντικο.. Τα freeware ΔΕΝ ειναι free software.. Το freeware ειναι proprietary software το οποιο διανεμεται δωρεαν (ως free beer).. Οποτε να μην μπερδευουμε καποια τετοια βασικα πραγματα..
tolis_01 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Εντάξει, είναι πρακτικά αδύνατο να βγει ολόκληρο λειτουργικό από μερικά άτομα που δουλεύουν εθελοντικά. Linux= τα λεφτά της Red Hat και τα λεφτά της Canonical. Open office= τα λεφτά της Sun.
gtroza Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δεν διαβασα ολοκληρο το τοπικ απλα να επισημανω ενα πολυ σημαντικο στοιχειο.. Zderg πως ξέρεις οτι δεν επισημάνθηκαν ; αυτοί που θα αρχίσουν να διαβάζουν μερικές σελίδες παρακάτω θα έχου χάσει την πολύ σημαντική σου επισήμανση ! αλλά είσαι τυχερός όντως δεν επισημάνθηκε αυτό το σημαντικο στοιχειο ! συμφωνώ .
Zderg Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δεν ηξερα αν εχουν επισημανθει ηδη.. Αλλα και να ειχαν, μια επαναληψη ποτε δεν ειναι κακη.. Επισης οποιος θελει να μαθει περισσοτερα για την λειτουργια του open source ως business model μπορει να διαβασει το "the cathedral and the bazaar" του E.S. Raymond..
Dancom Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Επισης οποιος θελει να μαθει περισσοτερα για την λειτουργια του open source ως business model μπορει να διαβασει το "the cathedral and the bazaar" του E.S. Raymond.. Zderg το συγκεκριμένο βιβλίο έχει ήδη αναφερθεί από τον firewalker. thnx anyway!
gtroza Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Zderg μή δίνεις σημασία στα "πικρόχολα" σχόλια μας είναι καλοκαίρι ! .
-nick- Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Προς τον αρχικό πόστερ : πιστεύω το τραβάς πολύ μακρία, κέρδος με κέρδος έχει διαφορά , ναι μπορείς να πεις ότι κερδίζουν κάτι ως διαφήμιση αλλά και πάλι θα το θεωρούσα μάλλον αμελητέο αυτό το κέρδος.
Dancom Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 nick[;2864944'']Προς τον αρχικό πόστερ : πιστεύω το τραβάς πολύ μακρία, κέρδος με κέρδος έχει διαφορά , ναι μπορείς να πεις ότι κερδίζουν κάτι ως διαφήμιση αλλά και πάλι θα το θεωρούσα μάλλον αμελητέο αυτό το κέρδος. Φίλε ]nick[, διάβασες τις απαντήσεις που έχω δώσει στους προηγούμενους; Δε θα ήθελα να επαναλαμβάνομαι γιατί θα γίνουμε κουραστικοί για τους υπόλοιπους... Αν τις διάβασες και παρόλα αυτά θες να το συζητήσουμε κι άλλο, ευχαρίστως...
ge0rge007 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Αν μου το έλεγαν πριν λίγο καιρό αλήθεια δεν θα το πίστευα... Τι δεν θα πίστευα?Μα φυσικά ότι βρίσκομαι στην 4η σελίδα ενός τέτοιου θέματος ακόμα βλέπω τον κάθε ένα να γράφει τις απόψεις του όμορφα και ωραία χωρίς πολέμους!Μπράβο !!! Πρίν δώσω ένα άρθρο που μόλις διάβασα και είναι σχετικό με την κουβέντα να πώ λίγο και εγώ την άποψη μου... Το open source δεν θα είχε φτάσει στο επίπεδο που είναι ,κατά την γνώμη μου, αν δεν υπήρχαν οι εταιρίες.Είναι μάλλον αδιανόητο να περιμένουμε απο εθελοντές να προλάβουν να φτιάξουν καινούργιες εκδόσεις διανομών κάθε λίγο και λιγάκι...το πρόβλημα,δεν υπάρχει χρόνος! Εδώ λοιπόν έρχονται οι εταιρίες και σου προσφέρουν χρήματα αρκεί να συνεχίσεις το έργο σου,αν δεν το έκαναν θα έχαναν και αυτές την δουλειά τους αφού δεν θα υπήρχαν χρήστες. Οι εταιρίες που ασχολούνται με το ελεύθερο λογισμικό κάνουν έστω και αναγκαστικά κάτι για το κοινό καλό οπότε δεν παύουν να έχουν την υποστήριξη μου. Τέλος να το άρθρο που σας έλεγα πριν: http://community.zdnet.co.uk/blog/0,1000000567,10013524o-2000331765b,00.htm%3Fnew_comment
Dancom Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Αν μου το έλεγαν πριν λίγο καιρό αλήθεια δεν θα το πίστευα...Τι δεν θα πίστευα?Μα φυσικά ότι βρίσκομαι στην 4η σελίδα ενός τέτοιου θέματος ακόμα βλέπω τον κάθε ένα να γράφει τις απόψεις του όμορφα και ωραία χωρίς πολέμους!Μπράβο !!! Συμφωνώ και θέλω από τη μεριά μου να ευχαριστήσω όλους τους συμετέχοντες σε αυτήν τη συζήτηση που την κράτησαν σε αυτό το επίπεδο! Και πιστεύω πως εκεί ωφείλεται το γεγονός πως όλοι έχουμε κερδίσει από αυτήν τη συζήτηση! :-D:-D
gtroza Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 κι εμείς σ' ευχαριστούμε Dancom μας "άνοιξες την αγορά" του μπλα μπλα ! .
Dancom Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 κι εμείς σ' ευχαριστούμε Dancom μας "άνοιξες την αγορά" του μπλα μπλα ! . Υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το μπλα μπλα;
gtroza Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 αυτό ανακάλυψα εξ αιτίας σου άμα σε δώ και στο Linux section του forum θα κόψω τις φλέβες μου απο ευτυχία παραθέτο και link για σιγουριά ! http://www.insomnia.gr/forum/forumdisplay.php?f=46 .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.