mnls Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 καλησπερα σας. εχω ενα προβλημα με το λαπτοπ μου και δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως φταιει. μολις πατω το κουμπι για να ξεκινησει αναβει κανονικα αλλα μου βγαζει μια γκρι οθονη με γραμμουλες και τιποτα αλλο. ως πιθανους φταιχτες εχω τον σκληρο δισκο,την μνημη και την καρτα γραφικων. υπαρχει κανενας τροπος να διαπιστωσω τι φταιει ακριβως ωστε να το αντικαταστησω?? σημειωτεον οτι που και που το πιανουν τα τρελα του και ξεκιναει κανονικα καθε βοηθεια δεκτη ευχαριστω πολυ
basilis5 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 safe mode μπαινει η δειχνει τα δικα του παλι; εξωτερικη οθονη δοκιμασες να βαλεις πανω;
koprodogis Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Ψιλιαζομαι οτι η καρτα γραφικων ειναι στα τελευταια της. Δισκος δε θα προκαλουσε τετοιο προβλημα. Οι μνημες ναι θα μπορουσε. Οταν λες γκρι οθονη με γραμμες, στη βγαζει κατευθειαν? Θελω να πω βλεπεις ας πουμε τα αρχικα που γραφει ή μπορεις να μπεις στο bios? Εαν οχι μιλαμε μαλλον καθαρα για καρτα γραφικων. Ας κανω και μια μαντεψια, ειναι fujitsu siemens o φορητος?? (εχουν κακη φημη στις καρτες γραφικων)
mnls Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Ψιλιαζομαι οτι η καρτα γραφικων ειναι στα τελευταια της.Δισκος δε θα προκαλουσε τετοιο προβλημα. Οι μνημες ναι θα μπορουσε. Οταν λες γκρι οθονη με γραμμες, στη βγαζει κατευθειαν? Θελω να πω βλεπεις ας πουμε τα αρχικα που γραφει ή μπορεις να μπεις στο bios? Εαν οχι μιλαμε μαλλον καθαρα για καρτα γραφικων. Ας κανω και μια μαντεψια, ειναι fujitsu siemens o φορητος?? (εχουν κακη φημη στις καρτες γραφικων) ουτε σε μπιος μπαινεις ουτε πουθενα. λαθος μαντεψια εκανες.ειναι ασερ ο υπολογιστης. παλια οταν τον ανοιγες εδειχνε μια οθονη με το σημα της ασερ οπου και εμπαινες στο μπιος αν ηθελες και μετα τα "παραθυρα" πλεον μονο την γκρι οθονη με τις γραμμες(κατι σαν ξεθωριασμενο τζην). αν ειναι καρτα μαλλον παει για αλλαγη ολη η μητρικη γιατι νομιζω την εχει ενσωματωμενη
mnls Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 υπαρχει περιπτωση να αλλαξω μονο καρτα γραφικων?? πως μπορω να δω αν ειναι ενσωματωμενη ή οχι? γραφει οτι εχει Radeon mobility x1300
carib Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Αν αυτό που σου βγάζει είναι κάτι σαν άσπρο που πάει να γίνει πιο σκούρο στις άκρες και έχει κάθετες αχνές γραμμές τότε το πρόβλημα είναι στην επικοινωνία της οθόνης με την κάρτα γραφικών. Αυτό σημαίνει βλάβη στην κάρτα γραφικών, ή στην καλωδιοταινία ή στην οθόνη. Και τα τρία έχουν πιθανότητες επισκευής με παρόμοιο κόστος έως 90Ευρώ + ΦΠΑ (η καλωδιοταινία είναι λίγο φθηνότερη). Πολλοί θα το πάρουν σαν διαφήμιση όμως αν είσαι Θεσσαλονίκη μπορείς να το φέρεις από το εργαστήριό μας να το δούμε.
Antwni Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 αν είσαι Θεσσαλονίκη μπορείς να το φέρεις από το εργαστήριό μας να το δούμε. Και θα του πάρεις λεφτά?? Για laptop μιλάμε πάντα όμως έ?? Στον από πάνω το λέω
carib Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Η διάγνωση είναι δωρεάν, η επισκευή όχι (αναφέρω άλλωστε και συγγεκριμένο κόστος). Συνοδεύεται όμως από νόμιμα παραστατικά και εγγύηση. Ναι από ότι καταλαβαίνω τοσο το πρόβλημα όσο και η λύση που προτείνω αφορά laptop Acer.
carib Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δυστυχώς ακόμη δεν έχει γίνει τόσο φθηνή η τεχνολογία ώστε να συνδέεται η κάρτα γραφικών με την οθόνη ασύρματα. Ναι ακόμη και στα laptop συνδέεται με καλωδιοταινία.
Antwni Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Ναι μα ένα απλώς χρήστης δεν μπορεί να ανοίξει το laptop και να ελέγξει ( και να βγάλει ίσως ) τα καλώδια της οθόνης!!
carib Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Νομίζω ότι με τα κατάλληλα εργαλεία σχεδόν όλοι οι Έλληνες είμαστε σε θέση να λύσουμε εντελώς σχεδόν οποιοδήποτε μηχάνημα. Το ερώτημα είναι όμως πόσοι θα καταφέρουν να το ξανασυναρμολογίσουν σωστά και να το κάνουν να ξαναδουλέψει....
Antwni Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2009 Το ερώτημα είναι όμως πόσοι θα καταφέρουν να το ξανασυναρμολογίσουν σωστά και να το κάνουν να ξαναδουλέψει.... Σωστός!!;)
Moderators stormrain Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Moderators Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Και εγω ειχα το αναλογο προβλημα της καρτας γραφικων (οπως εχω αναφερει σε αλλο θεμα), μετα απο τεραστια απογνωση και ψαξιμο, ανακαλυψα πως επισκευαζεται τελικα! Την εβγαλα καθαρη με 120 ευρουλια εναντι των 450 που μου ζητουσαν για αλλαγη μητρικης (για ενα μηχανημα που πριν ενα χρονο εκανε 1100 ευρω και τωρα πωλειται στα 950) απο την hp ή 700+/- που θα μου κοστιζε η αλλαγη του λαπτοπ. Οποτε μην αγχωνεσαι, μπορει και να την γλιτωσεις τελικα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.