takis3 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Γεια χαρα.Προσπαθω να γράψω απλο κειμενο μεσα σε spry menu bar αλλα οταν παταω το space για να αφησω μεγαλο διαστημα δε με αφηνει να πατησω παρα μονο μια φορα.Επισης οταν παταω enter για να αλλαξει σειρα στο κειμενο δεν αλλαζει σειρα αλλα ο κερσορας παει και γραφει στο επομενο υπομενου του spry. Υπάρχει τρόπος να γράψουμε απλο κείμενο μεσα σε spry menu σαν να γραφαμε στο word? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:39 ---------- Οκ μεσα στο spry εκανα insert, form, text area και γραφω αλλά και παλι το space δουλευει μονο μια φορα όπως και οι γραμμες εχουν συγκεκριμενο διαστημα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:09 ---------- Τελικα κατα τη γνωμη μου προκειται για το πιο μπελαλιδικο προγραμμα για σελιδες που έχω δει.Αν θελει κανεις να ασχοληθει με σελιδες συμβουλή μου μακρια απο το dreamweaver cs4.Το προγραμμα ειναι καθαρη απατη με παρα πολλά bugs εκτος και αν η version που έχω είναι προβληματική. Φτιαχνω μια σελιδα και ενω στο προγραμμα παρουσιαζεται κανονικα, οταν την ανεβαζω δειχνει αλλα αντι άλλων.Το προγραμμα κρασαρει καθε λιγο. Φτιαχνω ένα αναδιπλουμενο μενου μπαρ και οταν το επιλεγω με το mouse στο design για να το κανω edit αντι να το επιλεξει , επιλεγει... την εικονα που ειναι πισω απο το αναδιπλουμενο μενου δηλαδη κανει ασχετα εντελως κουφα.Και δεν ειναι μονο αυτα μπορω να γραψω σελιδες με τις ηλιθιοτητες του προγραμματος. Και ζητανε 600€ για ενα προγραμμα που θα χαλασει το χρονο και τα νευρα σας.Ας παρουνε 600 φασκελα στα μουτρα τους για το χρονο που μου φαγανε.
vaspet13 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 takis3 είχα και εγώ παρόμοιο πρόβλημα με το dreamweaver 8. Για να σε πάει στην επόμενη σειρά χωρίς να αφήσει μεγάλο κενό πατάς shift+enter. όσο για το space κάντο με στοίχιση... δεν μπόρεσα ούτε και εγώ να βρω κάτι άλλο.... τώρα όσο αφορά πως το δείχνει στον browser να ξέρεις ότι ο explorer και ο mozilla έχουν διαφορετική κωδικοποίηση για αυτό και τα βγάζουν διαφορετικά... προσπάθησε να κοιτάς και την σελίδα σου και στους δύο browsers ταυτόχρονα... καλή συνέχεια και υπομονή(θα την χρειαστείς)....
mixalis8 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Για να βάλεις πολλαπλά κενά... (που δεν το συνιστώ) πρεπει να βαλεις αυτο αντι για απλό κενό. η html δεν αφίνει να βάλεις πάνω από ένα κενό εκτός και αν βάλεις αυτό. Αλλα και πάλι.. συμβουλή... ποτέ μην βάζεις πάνω από ένα κενό... Προσπάθησε να το διορθώσεις με CSS ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:45 ---------- to Dreamweaver CS4 είναι ένα από τα ποιο επαγγελματικά προγράμματα.. αν δείχνει διαφορετικά όταν το ανοίγεις με κάποιον browser αυτό οφείλετε ότι κάθε browser έχει τα δικά του bugs... πχ... ο IE6 είναι η κόλαση κάθε προγραμματιστή... Προσπάθησε να βελτιώσεις τις δικές σου τεχνικές CSS.... Το dreamweaver είναι απλά ενας editor...
takis3 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια.Συγκεκριμενα εχθες έβαλα μεσα σε ενα πινακα με 4 κελια, 4 διαφορετικα μενου αναδυομενα που μεσα σε καθε μενου εγραφα καποιο τχτ. Στο προγραμμα τα μενου εμφανιζονταν κανονικα.Στην ιστοδελιδα όμως τα εδειχνε σε αλοκοτες θεσεις μεσα στη σελιδα. Ψαχνοντας βρηκα οτι προκειται για bug του προγραμματος αφου μεσα στον κωδικα εκανα paste ενα κειμενο αναμεσα στο href και στο <a> και αυτο απο μονο του το εκανε παστ πριν απο το href.Οσες φορες και αν δοκιμασα δεν υπακουγε και τελικα εκανα cut paste το href πριν το κειμενο. Το κειμενο το εβαζα σαν label σε υπομενου και αφου δεν εμπενε στη σωστη θεση μου εμφανιζε το υπομενου σαν broken item.Πιστευω γιαυτο μετα τα εδειχνε σε αλοκοτες θεσεις. Αφου λοιπον εφτιαξα αυτο..... χαλασαν απο μονα τους κατι κουμπια που πριν επεζαν κανονικα.Δηλαδη αυτα τα κουμπια αλλαζουν χρωμα στο mouse over και τωρα αν βαλω πανω το mouse τρεμοπαιζουν και αλλαζουν χρωμα 100 φορες το δευτερολεπτο. Παρολα αυτα στο προγραμμα ολα εμφανίζονται κανονικα.Τα προβληματα φαινονται στον ie8 και firefox 3.5 .
Uberalles_gr Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Επειδή δεν έχεις γράψει σωστά τον κώδικα τι σου φταίει το Dreamweaver?
takis3 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Τελικα βρηκα ακρη.Μειωσα το z-index σε καποιες εικονες και αυξησα το z-index του κουμπιου εναντι του πινακα και ετσι πεζει.Βεβαια απο την αρχη δεν το ειχα φτιαξει σωστα γιατι πρωτα τοποθετησα εικονες και κουμπια μεσα στη σελιδα και μετα εβαλα τους πινακες για να ξεχωριζουν.Τεσπα με το z-index λυθηκε το πρόβλημα.Ευχαριστω για τη βοηθεια.Παντως σαν νεος στο ''αθλημα'' σιγουρα θα εχω και άλλες απορίες.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Παντως εχω παρατηρησει πως δεν τα πάει καλα με μερικα css.Oταν ηθελα να κανω χακια για να κεντραρεται ενα div στη μεση (υψος και πλατος) το dream δε τα δειχνει σωστα αλλα ολοι οι browsers to δειχνουν σωστα.
takis3 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2009 Εχω βάλει μερικα spry menu bar και μεσα στο υπομενου που ανοιγει εχω γραψει ενα κειμενο αλλα οταν βαζω το mouse πανω στα γραμματα γινονται ασπρα και οταν τραβαω το mouse απο πανω ξαναγινονται μαυρα.Ξερει κανεις αν γινεται να μην αλλαζουν χρωμα τα γραμματα στο υπομενου με mouse over? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:09 ---------- Ok τελικα εβαλα εξτρα ενα rule και παραμενει μαυρο.
takis3 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Παλευω εδω και ώρες να βαλω χρωμα στο border σε ένα colapsiple panel ενος spry menu δηλαδη σε ενα υπομενου που βγαινει απο spry menu αλλα αρνειται πεισματικα να το παρει.Δεξια στα rules δειχνει οτι ισχυει αλλα δεν το εμφανιζει.Εχω σβήσει πολλά rules απο το sprymenubarhorizontal.css που θα μπορουσαν να το επηρεάζουν αλλά τίποτα.Είναι δυνατόν να μην αλλάζει το border στα υπομενου; Αν ξέρει καποιος ας μου πει τι μπορεί να φταίει.Ευχαριστώ. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 04:29 ---------- Τελικα το πηρε αλλα με style double.Σε αλλα που εχω βάλει τα περνει και χωρις καθολου style.Κανει οτι να ναι δηλαδη...
ΠάρηςΓ Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Τι τα θες τα spry.Φτιαξε ενα δικο σου...Ποιο απλο ειναι.. Με css κανεις και mouseover like και οτι θες
takis3 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Ευχαριστω πολυ φιλε μου για τις συμβουλες σου.Ειμαι καινουργιος στο αθλημα και δε τα ξερω τα κολπα.Να φαντασστεις οτι ξεκινησα να φτιαχνω ενα πολυ απλο site και μετα ειδα οτι υπαρχουν και τα spry και τα προσαρμοσα στο site. Τελικα σιγα σιγα το ετοιμασα αν και ενα απο τα υπομενου οταν εμφανίζεται στο firefox εμφανίζεται σωστα αλλα στον ι.ε. το δειχνει λιγο μετατοπισμενο. Τωρα ετοιμαζω τη 2η σελιδα που θα ανοιγει πατωντας σε καποιο λινκ της πρωτης.Να υποθεσω οτι αυτη θα την αποθηκευσω στο ιδιο root αλλα σε δικο της φακελο και για ονομα του html θα δωσω παλι index;
wyldez Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Ευχαριστω πολυ φιλε μου για τις συμβουλες σου.Ειμαι καινουργιος στο αθλημα και δε τα ξερω τα κολπα.Να φαντασστεις οτι ξεκινησα να φτιαχνω ενα πολυ απλο site και μετα ειδα οτι υπαρχουν και τα spry και τα προσαρμοσα στο site.Τελικα σιγα σιγα το ετοιμασα αν και ενα απο τα υπομενου οταν εμφανίζεται στο firefox εμφανίζεται σωστα αλλα στον ι.ε. το δειχνει λιγο μετατοπισμενο. Τωρα ετοιμαζω τη 2η σελιδα που θα ανοιγει πατωντας σε καποιο λινκ της πρωτης.Να υποθεσω οτι αυτη θα την αποθηκευσω στο ιδιο root αλλα σε δικο της φακελο και για ονομα του html θα δωσω παλι index; Σε γενικές γραμμές στα site σου θέλεις ένα μόνο index.html -- αυτό που αντιπροσωπεύει την κεντρική σελίδα σου (το "Home"). Το δεύτερο link μπορείς να το ονομάσεις όπως εσύ θέλεις και να το βάλεις στο ίδιο root με την index.html. Ένας κλασσικός τρόπος οργάνωσης των αρχείων μιας απλής σελίδας είναι ο εξής:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.