koumos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Καλησπερα. Εκανα ενα search αλλα δε διαφωτιστηκα αρκετα...Θελω να δημιουργησω μια συνδεση Web Remote Desktop ωστε να βλεπω απο τη δουλεια το pc στο σπιτι και να χρησιμοποιω τη συνδεση ιντερνετ του σπιτιου (λογω κλειδωματος αρκετων URL στη δουλεια απο το server) Μπορει καποιος να αναφερει τη διαδικασια συνοπτικα ωστε να ξεκινησω και στα προβληματα που θα υπαρξουν στη συνδεση να βοηθησει? (σιγουρα θα υπαρξουν προβληματα, με τα δικτυα δεν τα παμε και πολυ καλα!) Το pc στο σπιτι εχει windows 7 rtm και στη δουλεια XP Prof SP3... Αν υπαρχει καπου βεβαιως ελληνικος οδηγος ειναι καλοδεχουμενος! Ευχαριστω
fabio Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δεν το "εχω" απολυτα το θεμα αλλα νομιζω οτι θες αρκετα πραγματα να κανεις λογικα σπιτι δεν εχεις static ip οποτε πρεπει πρωτα να βαλεις dyndns ή no-ip για να μπορεις να δεις το ρουτερ/pc σου εκτος σπιτιου πχ spiti.noip.com αν εχεις ρουτερ και οχι μοντεμ θελει και εκει ρυθμιση(port forward) ωστε οταν πας με remote desktop να συνδεθεις το ρουτερ να στειλει την κινηση στο pc σου λογικα και στα 7 οπως και στα xp πρεπει να ενεργοποιησεις και την υπηρεσια remote desktop
koumos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 static ip δεν εχω αλλα ειναι απολυτως απαραιτητο? το πρωι που θα φευγω για δουλεια κραταω την Ip και αν δεν εχει πεσει το ρευμα για να κανει restart το pc λογικα θα ειναι ιδια ολη μερα. Ναι ξεχασα να αναφερω οτι εχω router και συγκεκριμενα το linksys WAG200G. Οποτε αρχικα για να συνοψισω, απο οτι καταλαβαινω πρεπει : 1) να ενεργοποιησω την υπηρεσια remote desktop απο τα windows 7 εγκαθιστωντας πιθανον απο το cd καποιο προσθετο στοιχειο που θα χρειαστει. 2) να κανω portforward καποια πορτα στο router...(εδω το χανω σιγουρα, δεν ξερω ποια πορτα κλπ κλπ) 3) να ξερω τιν IP του ρουτερ 4) να ξερω την IP του pc στο σπιτι 5) να εχω κλεισει firewall του ρουτερ και να εχω ανοιξει exception στο firewall των windows 6) να βαλω administrator password στο user account μου για να μην εχω προβληματα ασφαλειας 7) καποια ειδικη ρυθμιση στο pc της δουλειας ισως???
fabio Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Για την ενεργοποιηση του remote desktop λογικα δεν χρειαζεται κατι απο cd αλλα επειδη ειναι 7 δεν κοβω και το χερι μου. Δεν χρειαζεται να πεσει το ρευμα ή να κλεισει το ρουτερ για να παρει αλλη ip. Πιθανων να δουλεψει και ετσι οπως λες αλλα με μια υπηρεσια οπως το no-ip εισαι καλυτερα. Ετσι κι αλλιως τζαμπα ειναι Η ip του pc στο σπιτι δεν σου χρειαζεται παρα μονο για τη ρυθμιση toy port forward Στην δουλεια λογικα δεν χρειαζεται να κανεις κατι και δεν χρειαζεται να κατεβασεις το firewall του ρουτερ. Αν δεν εχω κανει καπου λαθος αυτη ειναι η διαδικασια αλλα λεπτομεριες δεν ξερω να δωσω
koumos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Κατι τελευταιο πριν αρχισω τις δοκιμες. Μπορω να στησω ολες τις ρυθμισεις και να κανω δοκιμες απο το αλλο pc που εχω στο σπιτι ? τα 2 pc ειναι συνδεδεμενα με LAN μεσω του ρουτερ οποτε δεν ξερω μηπως υπαρχει κανενα προβλημα συνδεσιμοτητας και προσπαθω τζαμπα απο το σπιτι και δεν γινεται...Το αλλο pc παντως στο σπιτι θα εχει διαφορετικη εξωτερικη IP ή οχι? Μοιραζονται την ιδια συνδεση ιντερνετ...
kfoynt Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 ή μπορείς να κατεβάσεις το TeamViewer! είναι με προτοκολλο UDP και συνδέεσαι με ένα κωδικό που σου δίνει το πρόγραμμα. Μπορείς να χειρίζεσαι το pc και μέσω browser, αλλά και μέσω του προγράμματος teamviewer. Δεν χρειάζεται να κάνεις καμία ρύθμιση, απλά να εγκαταστήσιες το πρόγραμμα
fabio Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Ως προς το ιντερνετ ολο το δικτυο του σπιτιου σου ,ο,τι και οσες συσκευες και να συνδεσεις , εχει την ip που παιρνει το ρουτερ Γι αυτο χρειαζετε το port forward. πχ spiti.no-ip.com:88 (port 88) να συνδεεται με remote στο 1 pc. spiti.no-ip.com:89 να συνδεεται στο αλλο ..... Αφου εχεις 2 pc στο τοπικο μπορεις να κανεις τις δοκιμες χωρις να τρεχεις στην δουλεια. Απλα για να συνδεθεις απο το ενα στο αλλο μην μπερδευτεις και βαζεις και την τοπικη ip 192.168.χ.χ
parsifal Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 static ip δεν εχω αλλα ειναι απολυτως απαραιτητο? το πρωι που θα φευγω για δουλεια κραταω την Ip και αν δεν εχει πεσει το ρευμα για να κανει restart το pc λογικα θα ειναι ιδια ολη μερα. Ναι ξεχασα να αναφερω οτι εχω router και συγκεκριμενα το linksys WAG200G. Απλά, η χρήση μίας Dynamic DNS υπηρεσίας θα σε γλυτώσει από οποιαδήποτε έγνοια τσεκαρίσματος/διακοπής ρεύματος/PPP disconnects κλπκλπ. Είναι δωρεάν και για την ενημέρωση της βάσης δεδομένων της υπηρεσίας με την τρέχουσα public IP του router δεν χρειάζεται εγκατάσταση extra software, μπορεί να την κάνει ο ίδιος ο router. To Linksys σου έχει σίγουρα ενσωματωμένο update client για δημοφιλείς Dynamic DNS υπηρεσίες, ψάξε στο web interface του. 2) να κανω portforward καποια πορτα στο router...(εδω το χανω σιγουρα, δεν ξερω ποια πορτα κλπ κλπ) Κάθε remote desktop server έχει τις δικές του θύρες που χρησιμοποιεί, με λίγο googling θα το βρεις. Ο ενσωματωμένος των Windows χρησιμοποιεί νομίζω σταθερά τις ίδιες, άλλα όπως VNC-variants έχουν μεν κάποια defaults (π.χ. θύρα 5000) αλλά μπορείς να τα αλλάξεις από τα options τους. 5) να εχω κλεισει firewall του ρουτερ Σε καμμία περίπτωση δε θα κλείσεις εντελώς το firewall του router! Θα κάνεις έναν exception rule για τις ανάγκες σου. Μερικά μοντέλα είναι λίγο πιο δύστροπα, θέλουν διπλούς κανόνες: έναν για το port forwarding κι έναν αντίστοιχο για firewall exception (π.χ. Zyxel, αν θυμάμαι καλά). Άλλα μοντέλα όπως τα Speedtouch της Thomson δημιουργούν «σιωπηρά» το αντίστοιχο firewall exception όταν ορίζεις port forwarding.
macabre_sunsets Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Νομίζω ότι η λύση στο πρόβλημά σου δεν είναι "απαραιτήτως" το Remote Desktop. Μπορείς να στήσεις κάποιον proxy (πχ/ Free Proxy) και να κάνεις την δουλειά σου. Έτσι θα γλιτώσεις το bandwidth που θα πηγαίνει χαμένο για το Remote Desktop. Καθώς επίσης και θα έχεις "μεγαλύτερη" ταχύτητα, υποθέτοντας ότι cache-άρει κάποιες σελίδες ο proxy.
Bspus Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Οντως, αν εχεις ορεξη , καλυτερα να κοιταξεις για το πως θα φτιαξεις proxy server στο σπιτι σου και μετα πως θα κανεις το pc της δουλειας να περναει τα παντα απο κει. Αν θελεις απλα την πιο ευκολη λυση, δυσκολα θα βρεις κατι καλυτερο απο το Teamviewer. Θα το τρεξεις πρωτα στο σπιτι σου, θα σημειωσεις το ID και password που σου δινει (τα οποια μπορεις να ρυθμισεις να ειναι και μονιμα τα ιδια) και μετα θα το τρεξεις απο τη δουλεια και θα τα εισαγεις για να γινει η συνδεση. Δεν χρειαζεται η παραμικρη αλλη ρυθμιση, ουτε καν IP. Και το προγραμμα δεν απαιτει εγκατασταση οποτε το τρεχει και ο απλος χρηστης
koumos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Ευχαριστω ολους για τη βοηθεια...Το εφτιαξα και δουλευει τελειοτατα! Απλα χρειαζοταν μια προσθηκη καποιων στοιχειων των windows απο Add/Remove Programs..Και ανοιξα και το firewall του router, κανενα προβλημα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.