pc_admin Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Σκεφτομουν να αλλαξω fan στο τροφοδοτικο (chieftec 500 watt) λογω θορυβου που κανει οταν ειναι σε load (πχ games) ειδικα τωρα το καλοκαιρι ,ενω σε idle ειναι αθορυβο . Σκεφτηκα το zalman 12cm (900-1800 rpm) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808014 Το βρισκετε καλη ιδεα ή να αλλαζα τροφοδοτικο ?
liopyr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Xμ, εν ώρα gaming συνήθως ακούς πυροβολισμούς-εκρήξεις-γκολ-εξατμίσεις ... Σε ενοχλεί τόσο ο θόρυβος από το psu; Μπορείς να τον αλλάξεις, αλλά θα χάσεις την εγγύηση.
GCMH Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Την έχω κάνει την δουλειά παλιότερα με τα αναμενόμενα αποτελέσματα αλλά έχω μια απορία: οι πυκνωτές, που υπάρχουν μέσα, μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι (πάντα εκτός ρεύματος); κάποτε είχα διαβάσει ότι πρέπει να τους βραχυκυκλώσουμε για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να εκφορτιστούν. Ισχύει αυτό;
StavrosD Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Την έχω κάνει την δουλειά παλιότερα με τα αναμενόμενα αποτελέσματα αλλά έχω μια απορία: οι πυκνωτές, που υπάρχουν μέσα, μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι (πάντα εκτός ρεύματος); κάποτε είχα διαβάσει ότι πρέπει να τους βραχυκυκλώσουμε για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να εκφορτιστούν. Ισχύει αυτό; Αποσυνδέεις το ρεύμα, πατά τάς on στον υπολογιστή και ξεφορτίζουν. Προσοχή ώστε ο νέος ανεμιστήρας να έχει ικανοποιητική παροχή αέρα, διαφορετικά μπορεί να καεί το τροφοδοτικό και να πάρει όλο τον υπολογιστή στο λαιμό του.
pc_admin Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Αποσυνδέεις το ρεύμα, πατά τάς on στον υπολογιστή και ξεφορτίζουν. Προσοχή ώστε ο νέος ανεμιστήρας να έχει ικανοποιητική παροχή αέρα, διαφορετικά μπορεί να καεί το τροφοδοτικό και να πάρει όλο τον υπολογιστή στο λαιμό του. για την σωστη παροχη αερα το σκεφτηκα κι εγω γιαυτο πηρα απο 900-1800rpm και οχι καποιο σταθερων (και χαμηλων) στροφων .Ο μαμισιος εχει 1100 -2400rpm
caution Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 ( 2 χρονάκια εγγύηση στον κουβά; Κρίμααα... )
StavrosD Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 για την σωστη παροχη αερα το σκεφτηκα κι εγω γιαυτο πηρα απο 900-1800rpm και οχι καποιο σταθερων (και χαμηλων) στροφων .Ο μαμισιος εχει 1100 -2400rpm Οι στροφές από μόνες τους δεν λένε πολλά. Οι γεωμετρία των πτερυγίων έχει μεγάλη σημασία. Κοίτα τα CFM και όχι τις στροφές.
eSATA Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Βεβαια υπαρχουν psu που ο fan αλλαζει με 3πινακι:p αλλα δε νομιζω το δικο σου.. (για να σωσουμε την εγγυηση παντα)
angmar Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Βεβαια υπαρχουν psu που ο fan αλλαζει με 3πινακι:pαλλα δε νομιζω το δικο σου.. (για να σωσουμε την εγγυηση παντα) Τριπινάκι εννοείς το βύσμα του ανεμιστήρα; Για να σωθεί η εγγύηση πρέπει να γίνουν 2 πράγματα, να μην έχει εμφανείς φθορές το αυτοκόλλητο που συνήθως καλύπτει μια βίδα και γράφει "warranty void if removed" και να μην πετάξει τον μανίσιο ανεμιστήρα. Οπότε αν πάθει κάτι το πάει πίσω "σαν καινούριο". Το δεύτερο μέρος είναι εύκολο, το πρώτο θέλει μερικά skills παραπάνω.
pc_admin Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Το εχω ηδη 2 χρονια εχει ληξει η εγγυηση το μονο που με απασχολει ειναι αν θα ψυχεται σωστα και αν εχει 3 pin συνδεση το τροφοδοτικο...θα δω αν δεν εχει το αφηνω ετσι, αφου σε 2-3 μηνες θα παω για αναβαθμιση vga και σκεφτομαι για να αλλαξω και τροφοδοτικο (ισως συντομα αυτο) και να παω για καποιο enermax μαλλον το pro 625watt
caution Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Και να αναβαθμιστείς το Chieftec με τα 27Α μπορεί να "έρθει" και στο καινούριο σύστημα, εκτός αν ετοιμάζεις κανένα τέρας. Απουσία εγγύησης πάντως, σφάξ' το Μπορείς να βάλεις και fad με χρωματάκι... αααα και +1 @ #7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.