StavrosD Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Αυτό τον μήνα έχω επιδότηση,και προσπαθώ να αποφασίσω ποιό από τα δύο να πάρω. Και τα δύο έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Θα αναφέρω αυτά που έχω στο μυαλό μου, και πείτε μου και επιπλέον δικές σας παρατηρήσεις και την γνώμη σας για το ποιό να πάρω. Όποιο και να επιλέξω θα το πάρω δωρεάν, οπότε δεν τίθεται θέμα κόστους. Οθόνη: Το Touch HD έχει καλύτερη ανάλυση ανάλυση (800χ600 έναντι 480χ320) αλλά λιγότερα χρώματα (16bit έναντι 24bit του iphone). Συγχρονισμός: Έχω το απλό Touch. Αν πάρω το Touch HD απλά θα το συνδέσω στον υπολογιστή και θα συγχρονιστεί σε 2 λεπτά. Δεν θα εγκαταστήσω ούτε θα ρυθμίσω κάτι άλλο. Στο iPhone είναι εύκολος ο συγχρονισμός;Θα έχω και το Touch με δεύτερο νούμερ, οπότε θέλω να είναι αμφίδρομος ο συγχρονισμός. Navigation: Το Touch HD έχει αυθεντικό το ndrive, και κυκλοφορούν και άλλα στο εμπόριο. Για το iPhone έχω ακούσει ότι με το ενσωματωμένο πρόγραμμα πλοήγησης πρέπει να είσαι στο ίντερνετ για να λειτουργήσει. Τι ισχύει ακριβώς; Φωτογραφική: Το Touch HD έχει 5ΜΡ, το iphone 3. Τραγούδια: Το iphone και το Touch HD έχουν σημαντική διαφορά στην ποιότητα των τραγουδιών, ή πρακτικά είναι τα ίδια; SMS: Με ποιό μπορώ να στείλω πιο εύκολα SMS, έστω και με εφαρμογές τρίτων; Στο iphone έμαθα ότι κυκλοφορεί spyware, ακόμα και εφαρμογές από το store στέλνουν κάποιες πληροφορίες σε τρίτους. Έχω 2 εβδομάδες για να αποφασίσω. Περιμένω τις γνώμες σας, ιδιαίτερα απ'όποιον έχει και τα 2. Μόλις είδα σε ανακοίνωση της apple ότι αν ζεσταθεί κλειδώνει για λίγο μέχρι να κρυώσει. Σας έχει τύχει; http://support.apple.com/kb/HT2101
brandon Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Έχω και τα δύο αλλά αν κάτσω να σου αναλύσω τις διαφορές τους δεν μας φτάνει μια μέρα. Δεν νομίζω καταρχάς οτι μπορείς να τα συγκρίνεις τα δύο αυτά τηλέφωνα, καθώς είναι σαν να συγκρίνεις τα windows με τα linux. Το καθένα είναι φτιαγμένο για διαφορετικά πράγματα. Με λίγα λόγια για το iphone: Η οθόνη, το touch και η λειτουργικότητα του iphone είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Κάνεις τα πάντα με ένα απλό πάτημα. Για συγχρονισμό χρησιμοποιεί το itunes, που προσωπικά το βρήκα λίγο δύσχρηστο (μου πήρε αρκετή ώρα για να καταφέρω να κάνω import επαφές που είχα κάνει export απο ένα sony ericsson). Στο θέμα του Navigation δεν έχω ασχοληθεί με το Iphone, αλλά πρόσφατα είδα κάποιες αξιόλογες προτάσεις απο την ΤomTom. Για να μην παίρνει δεδομένα απο το ίντερνετ και να τα παίρνει απο την κάρτα κτλ...πρέπει να είναι σπασμένο το τηλέφωνο. Η φωτογραφική του μηχανή είναι απλά καλή. Όσον αφορά τα SMS μέχρι τώρα είναι το μεγάλο πρόβλημα του iphone, καθώς δεν μπορείς να στείλεις ελληνικό SMS με το default πρόγραμμα και με 160 χαρακτήρες. Επισης δεν έχει ραδιόφωνο (μα ήμαρτον)! Να μην αναφέρω ότι δεν έχει αναφορά παράδοσης στα μηνύματα! Στα συν του θα βάλω την πληθώρα εφαρμογών που μπορείς να βρεις Free, σπασμένες ή αγορασμένες. Όσον αφορά το HD, το θεωρώ προσωπικά καλύτερα σαν κινητό, καθώς έχει το μεγάλο συν,για μενα, οτι μπορείς να αλλάζεις τις ROM του (το λειτουργικο του σύστημα εν μέρη). Άρα μπορείς κάθε λίγο και λιγάκι να αλλάζεις και ενώ εξωτερικά έχεις το ίδιο κινητό, εσωτερικά να αλλάζει. Μπορείς να το παραμετροποιήσεις σε μεγάλο σημείο, και δεν έχει κάποιο βασικό ελλάτωμα (σε μηνύματα κτλ). Το navigation του είναι μια χαρά, όπως και η κάμερα όποτε την έχω χρειαστεί. Βέβαια είναι σχετικά λίγο πιο δύσκολο τηλέφωνο σε σχέση με το Iphone (για τις βασικές πάντα λειτουργίες). Σαν τελικό συμπέρασμα θα ρωτήσω για τι ακριβώς χρειάζεσαι το κινητό?? Και για να σε βοηθήσω θα στο πω απλά: Τον πατέρα μου τον ξετρέλανε το iphone και δεν το αλλάζει με τίποτα, ενώ τα βρήκε δύσκολα με το HD. Εγώ το HD δεν το αλλάζω με τίποτα, αλλά σέβομαι την ευκολία και το feeling που σου δίνει το iphone.
StavrosD Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Έχω κινητό με windows mobile εδώ και χρόνια (από το Qtek 2020i και μετά), οπότε δεν τίθεται πρόβλημα με την ευκολία χρήσης. Τα υπόλοιπα με ενδιαφέρουν. Η έλλειψη SMS στα ελληνικά και αναφοράς με αποθαρύνουν αρκετά από το iphone. Περιμένω και άλλες παρατηρήσεις για να δω τι θα κάνω.
xolloth Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 οσο καλο και ναναι το iphone σε οτι εχει να κανει σε σχεση με ιντερνετ,τοσο ελειπες και προβληματικο ειναι σε ολα τα αλλα. δεν το λεω εγω ,το λενε τα καθημερινα αρθρα που διαβαζουμε για τα προβληματα του. οποτε δεν υπαρχει διλημμα για το τι πρεπει να παρεις.
StavrosD Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Για το ίντερνετ δεν πολυενδιαφέρομαι, χώρια που κατά την γνώμη μου η μεγαλύτερη οθόνη και τα 800χ600 του Touch HD νομίζω ότι προσφέρουν πιο ευανάγνωστη εικόνα. Δεν θέλω να το χρησιμοποιώ για internet, youtube, messenger, κτλ.
Vasilisxd Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Μισό... το iPhone στέλνει Ελληνικά μηνύματα , αλλά όχι 160chars σε ένα μήνυμα. Εάν αυτό που ζητάς είναι ένα μίνι-PC (windows) τότε πάρε το HD. Εάν ζητάς ένα τηλέφωνο , με κάπως περιορισμένο Computing (χωρίς Jailbrake) τότε iPhone. Η διαφορά μεγάλη , καθώς με το πρώτο έχεις το γνωστό σε εσένα WindowsMobile σε μια συσκευή λίγο βαριά και ευμεγέθη . Με το δεύτερο έχεις μια πιο απλή Τηλεφωνική συσκευή , με OsX και μεγάλη ευκολία χρήσης , (π.χ μπορείς εύκολα να πάρεις τηλέφωνο ενώ κάνεις και κάτι άλλο (π.χ οδήγηση)) , ενώ με το HTC είναι αρκετά πιο δύσκολο. Εγώ χωρίς να μπω σε περαιτέρω αναλύσεις θα σου πρότεινα να πάρεις το 3gs (εάν έχεις βαρεθεί τα WindowsMobile) και εάν δεν σου αρέσει , εύκολα το πουλάς σε πολύ καλή τιμή. Τέλος με τις εφαρμογές που κυκλοφορούν για iPhone δύσκολα θα το βαρεθείς. (Εγώ ενδεικτικά έχω πάνω ... Κουρντιστήρι κιθάρας , Shazam για αναγνώριση Τραγουδιών - Wifi scanners καθώς και μπόλικα Network Tools - Office - Navigon GPS - Facebook - File Browser - Bluetooth καθώς και μπόλικα Παιχνίδια). Υ.σ Στα ερωτήματα σου. Μπορείς να βάλεις προγράμματα Navigation χωρίς να χρεώνεσαι Ίντερνετ , μιας και έχουν ενσωματωμένους χάρτες. Μερικά από αυτά .... Navigon - TomTom - iGo - Sygic - Roadee - Co-Pilot . (Εσύ πόσα Gps προγράμματα βρίσκεις από τα γνωστά μαγαζιά , για Windows ; για Symbian ; για Android ; ) (Τα βρίσκεις όλα στο ίδιο μέρος όπως στο iPhone ; και μπαίνουν απευθείας από το Κινητό ; χωρίς χρήση PC ; ή μήπως χρειάζονται και Crack ; ) . Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το Δάχτυλο μας, στο Software το iPhone είναι χρόνια μπροστά. Στα τραγούδια πιστεύω πως είναι καλύτερο το iPhone (πιο απλό interface) Στα SMS πάλι πιστεύω νικάει το iPhone λόγω καλύτερης απόκρισης Πληκτρολογίου καθώς και του τρόπου που στα δείχνει. Υ.σ Αυτό με το Ζέσταμα δεν μου έχει τύχει και μάλιστα το ακούω και πρώτη φορά. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:10 ---------- οσο καλο και ναναι το iphone σε οτι εχει να κανει σε σχεση με ιντερνετ,τοσο ελειπες και προβληματικο ειναι σε ολα τα αλλα.δεν το λεω εγω ,το λενε τα καθημερινα αρθρα που διαβαζουμε για τα προβληματα του. οποτε δεν υπαρχει διλημμα για το τι πρεπει να παρεις. Εσένα θα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα iPhone. Μην φοβάσαι δεν δαγκώνει.
brandon Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Μισό... το iPhone στέλνει Ελληνικά μηνύματα , αλλά όχι 160chars σε ένα μήνυμα. Στα SMS πάλι πιστεύω νικάει το iPhone λόγω καλύτερης απόκρισης Πληκτρολογίου καθώς και του τρόπου που στα δείχνει. Ναι αυτό είπα και εγώ... αλλά για εξήγησε μου γιατι δεν μπορώ να καταλάβω... ποιο το νόημα να μπορώ να στείλω ένα μήνυμα αν δεν είναι 160 χαρακτήρες?? Να βολευτώ με τους μισούς? Ή να κατεβάσω πρόγραμμα να βλέπω πόσους γράφω γιατί δεν έχει ούτε μετρητή χαρακτήρων by default? P.S. Προσωπική μου ΠΑΝΤΑ γνώμη είναι οτι δεν έχει καλύτερη απόκριση το πληκτρολόγιο του iphone απο το HD. Με το δεύτερο έχεις μια πιο απλή Τηλεφωνική συσκευή , με OsX και μεγάλη ευκολία χρήσης , (π.χ μπορείς εύκολα να πάρεις τηλέφωνο ενώ κάνεις και κάτι άλλο (π.χ οδήγηση)) , ενώ με το HTC είναι αρκετά πιο δύσκολο. Δεν αμφιβάλλω για αυτό ... αλλά αν θες να "ζήσεις" την εμπειρία του iphone και των "σπασμένων" εφαρμογών του, πρέπει να έχεις μερικές γνώσεις σχετικά με ssh, δίκτυα, να ψάχνεις σε reposotories κτλ. και εάν δεν σου αρέσει , εύκολα το πουλάς σε πολύ καλή τιμή. και Τέλος με τις εφαρμογές που κυκλοφορούν για iPhone δύσκολα θα το βαρεθείς. (Εγώ ενδεικτικά έχω πάνω ... Κουρντιστήρι κιθάρας , Shazam για αναγνώριση Τραγουδιών - Wifi scanners καθώς και μπόλικα Network Tools - Office - Navigon GPS - Facebook - File Browser - Bluetooth καθώς και μπόλικα Παιχνίδια). Συμφωνώ απόλυτα σε αυτα τα δύο. Στα τραγούδια πιστεύω πως είναι καλύτερο το iPhone (πιο απλό interface) ΟΚ! Συμφωνώ και σε αυτό !! Το ραδιόφωνο που είναι??
Moderators Gi0 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Δεν αμφιβάλλω για αυτό ... αλλά αν θες να "ζήσεις" την εμπειρία του iphone και των "σπασμένων" εφαρμογών του, πρέπει να έχεις μερικές γνώσεις σχετικά με ssh, δίκτυα, να ψάχνεις σε reposotories κτλ. Ενα σχολιο μονο στο συγκεκριμενο.Επειδη ακουγεται καπως δυσκολο στον πρωταρη που θα διαβασει το συγκεκριμενο σχολιο,οχι δεν χρειαζεται γνωσεις με ssh και δικτυα.Αν μπορει να διαβασει και να αφομιωσει απλες οδηγιες του στυλ"ανοιξε το το ταδε προγραμμα,βαλε αυτα στα option και πατα connect",δεν θα εχει κανενα προβλημα και ας μην εχει ιδεα περι ssh και δικτυα.Οσο για τα repositories,αν ξερει να χρησιμοποιει το google ειναι οκ. Ναι αυτό είπα και εγώ... αλλά για εξήγησε μου γιατι δεν μπορώ να καταλάβω... ποιο το νόημα να μπορώ να στείλω ένα μήνυμα αν δεν είναι 160 χαρακτήρες?? Αναλογα την χρηση που κανει ο καθενας.Εγω πχ σπανιως πια γραφω μηνυμα μεγαλυτερο της μιας προτασης,οποτε βολευομαι με τα ελληνικα.Και αν χρειαστει να γραψω περισσοτερα,βολευομαι με greeklish.Περι ορεξεως το συγκεκριμενο και καθε γνωμη δεκτη.
StavrosD Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Δεν το πιστεύω! Πήγα το πρωί στην Cosmote και το Touch HD δεν υπάρχει διαθέσιμο ούτε στα καταστήματα ούτε για παραγγελία, ενώ online υπάρχει. Ελπίζω την επόμενη εβδομάδα να είναι διαθέσιμο.
Moderators stormrain Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Και εγώ το ψηνω το συγκεκριμένο και παρατήρησα πως κ στο e-shοp έχει έλλειψη... Περίεργο δεν είναι; Θέλω να ελπίζω σε καμία μείωση τιμής αλλά δεν είμαι κ σίγουρος... Όσον αφορά το iphone, εχω εδώ κ δύο μήνες το "ξαδερφάκι" του το ipod touch (που σκέφτομαι να πουλήσω αν πάρω το hd), jailbroken, άπειρες εφαρμογές κλπ, και πρέπει να πω πως για έναν περίεργο λόγο το περιβάλλον του δεν μου έχει καθίσει πολύ καλά, και σίγουρα όχι για την καθημερινή χρήση που τρώει πχ το n96 μου (για να μην παρεξηγηθώ, δεν θεωρώ το τελευταίο καλύτερο από το iphone). Υποκειμενικότατο σίγουρα, απλά το αναφέρω.. Και οποίος το πάρει το μηλοφωνο παρεμπιπτόντως να ξέρει πως σε καμία περίπτωση δεν θα μπλέξει με πολλά και ακαταλαβίστικα πράγματα για το "βγάλει από την φυλακή", εγώ που ήμουν άσχετος με την πλήρη έννοια, το έκανα με 10 λεπτά διαβασμάτος κ 5 λεπτά πράξης...
hristos 22 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Δεν το πιστεύω!Πήγα το πρωί στην Cosmote και το Touch HD δεν υπάρχει διαθέσιμο ούτε στα καταστήματα ούτε για παραγγελία, ενώ online υπάρχει. Ελπίζω την επόμενη εβδομάδα να είναι διαθέσιμο. Ε και? Τι σε απασχολει? Πανε μια βολτα στο Πλαισιο ή τον Γερμανο και ζητα την επιδοτηση απο εκει.......εκει σιγουρα θα το εχει και μη ρωτας εαν γινετε κτλ κτλ κτλ.....εγω εδω και 2 χρονια συνεχομενα την επιδοτηση μου απο το Πλαισιο ή τον Γερμανο την παιρνω αναλογα που θα τα βρω ποιο συμφερον......
Moderators stormrain Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Moderators Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Ε και?Τι σε απασχολει? Πανε μια βολτα στο Πλαισιο ή τον Γερμανο και ζητα την επιδοτηση απο εκει.......εκει σιγουρα θα το εχει και μη ρωτας εαν γινετε κτλ κτλ κτλ.....εγω εδω και 2 χρονια συνεχομενα την επιδοτηση μου απο το Πλαισιο ή τον Γερμανο την παιρνω αναλογα που θα τα βρω ποιο συμφερον...... Η επιδοτηση γινεται (απο το πλαισιο σιγουρα, το εχω κανει κ εγω), τo HD δεν θα βρει. Σημερα που πηγα να το τσεκαρω και να το συγκρινω με το ΠΡΟ 2, δεν υπηρχε και δεν ξερουν ποτε θα ξαναφερουν λενε γιατι ειχε εξαντληθει απο ολα τα παραρτηματα τους. Υπηρχε ενα και μοναδικο αγγλικο, το οποιο το χρησιμοποιουσαν μαλιστα και ως δειγμα (ανοιγμενο κλπ) για να το βλεπουν οι πελατες και με ρωτησαν αν ηθελα αυτο. Λολ η απαντηση ηταν σαφως οχι παρεμπιπτοντως. Μαλλον βεβαια με βλεπω για το ΠΡΟ 2 εμενα παντως...
StavrosD Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2009 Έστειλα ερωτηση στην ace hellas που είναι και ο εισαγωγέας. Θα δούμε τι θα μου πουν.
lioyf Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 καλησπερα φιλοι μου!!!λοιπον ασχολουμε με κινιτα απο το 2002 ειχα απο π900 π 990.μεχρι το ομνοια το 1 που αγορασα περυση.φετος πηγαινα για το ομνια το 2!τελικα με ζορι πηγα στο iphone 3gs!αυτο που εχω να πω ειναι παιδια!!!δεν υπαρχει τετιο κινιτο μα δεν υπαρχει!!!εχει καμερα 3 πιξελ κ το βιντεο νωμιζεις πως τραβας απο βιντεοκαμερα!με τοσσα παιχνιδια που σιγρινεται ανετα με το πςπ εχει τα παντα κ σε ευκολια!!!εαν βαζανε το μπλουτουθ κ μια καμερα πανω απο 5 πιχελ οι υπολοιπες εταιριες θα βαζανε λουκετο!!!οσο για ραδιοφονο ξανακιταξτετο μια χαρα εχει κ χορις ιντερνετ!!!δεν το βαριεσαι ποτε απλα!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.