Προς το περιεχόμενο

[Προβλημα] Bluescreens. Αιτία?

koumos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

OK ευχαριστω και παλι. Ωστοσο για να σιγουρευτουμε πιο πολυ θα τρεξω memtest (ναι παλι!!!!) αργα το απογευμα να δω μηηηπως ...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:02 ----------

Δοκίμασες να αλλάξεις καλώδιο sata?

Για κάνε ένα repeat εδώ τι έχεις ελέγξει (δεν την παλεύω να κοιτάω τις προηγούμενες σελίδες)

1) Πόσες ώρες memtest και πόσα errors

2) δίσκοι αποκλείονται εφόσον άλλαξες, σωστά ?

Καλωδια SATA δεν αλλαξα, αλλα αλλαξα τους δισκους. Οποτε κανενα προβλημα εδω...Εχω πλεον δυο καινουργιους 1TB WD Green και εναν επισης καινουργιο 160GB...

Memtest το αφησα 2 ωρες και δεν πηρα κανενα error πισω....Θα το ξανατρεξω το βραδακι ενα 4ωρο για να σιγουρευτουμε 200%..

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μπααα, πλεον καμια ενδειξη δεν δειχνει προβλημα σε δισκους....2 ειναι τα ενδεχομενα κατ' εμε...

Καποιος κουλος driver που μου κανει τη ζημια, αν και δεν εχω βαλει κανεναν...Προβλημα μνημης...

Ελπιζω το βραδακι να αποκλεισω το τελευταιο...

Δημοσ.

Όσο καλό και αν είναι ένα πρόγραμμα για τον έλεγχο της μνήμης, δεν είναι το ίδιο με το να δοκιμάσει με άλλη μνήμη. Αν δε μπορείς να βρεις από κάποιον φίλο σου, δοκίμασε με τη μία μνήμη (αν έχεις περισσότερες από μία) να δεις αν πετάει μπλε οθόνη.

Δημοσ.

Λοιπον θα τρελαθουμε τελειως σιγα σιγα...Τωρα αφησα το memtest 36 λεπτα και πεταξε 1 error στις μνημες και σταματησε να δουλευει....χρειαστηκε hard reset το pc για να ανοιξει....

Τελικα ειναι μνημες λοιπον? Και τωρα? Τις χρονισα manually παλι στα 1066 MHz να δω εαν συνεχιζονται τα προβληματα...

• Moderators
Δημοσ.
Όσο καλό και αν είναι ένα πρόγραμμα για τον έλεγχο της μνήμης, δεν είναι το ίδιο με το να δοκιμάσει με άλλη μνήμη.

Διαφωνω.Το ολονυχτιο memtest ειναι πολυ πιο αποτελεσματικο απο την μνημη που θα σου δωσει ενας φιλος.Ποιος μου λεει πως η μνημη που θα μου δωσουν ειναι οκ,ακομα και αν ειναι καινουρια?

Anyway στο θεμα μας,δυστυχως το full dump δεν δινει την λυση.Οποτε αναγκαστικα το πας με δοκιμες ή χρησιμοποιεις τον driver verifier(κανε τον κοπο να διαβασεις αυτα που λεω σ αυτο το τοπικ http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=318482)

Eιδα οτι εχεις τον 190.38 της nvidia(ο οποιος ειναι whql)αλλα παρ ολα αυτα δοκιμασε να βαλεις τον νεοτερο 190.62(whql) μηπως και εισαι τυχερος.Επισης βλεπω πως εχεις το air mouse της logitech?Updated setpoint για τα 7 ή εβαλες των vista?Το software που χρησιμοποιεις για το ups σου ειναι επισης updated?

Ξαναλεω πως ολα τα παραπανω μονο σε περιπτωση που δεν υπαρχει hardware προβλημα.

Εdit:Με προλαβες,αυτα παθαινω αν απανταω μετα απο ωρες:P

Aρα αδικα καθομαι και ψαχνω.Προφανως θα τις βαλεις στα νορμαλ τους τις μνημες,θα τρεξεις memtest και τα ξαναλεμε.

Δημοσ.

BIOS > Load defaults (για να έρθουν στα καλά τους μνήμες, bus frequencies και ό,τι άλλο έχεις πιθανόν υπερχρονίσει) και ξαναδοκιμάζεις πολύωρο MemTest και χρήση Windows.

edit: 2mins και 1post late :P

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ GiO για τις ιδεες...Ομως κριμα ρε γμτ γιατι οι μνημες ειναι DDR3 στα 1333 και η μητρικη μου υποστηριζει 1333....και αυτος ο λογος που πηγα σε αυτες κιολας...

Απλα αυτη η μητρικη μαλλον επειδη ειναι Hybrid ας πουμε, υποστηριζει δηλαδη και DDR2 και DDR3, οταν βαλεις τις μνημες τις σεταρει μονη της στα 1067MHz...Πρεπει να τις χρονισεις μονος απο το BIOS στα 1333MHz αλλα υποθετω με γενικοτερη ασταθεια του συστηματος....

Θα τρεξω memtest τις RAM στα 1067 και θα ποσταρω αυριο...

οσο για τα software...το air mouse δεν ειναι της logitech αλλα μια εφαρμογη για το iphone για να χειριζεσαι το desktop απο το κινητο, και ναι νομιζω οτι ειναι για τα vista αλλα δε μου χει παρουσιασει το παραμικρο..το ιδιο και για το APC Software του UPS..Εγκατασταθηκε κανονικοτατα και δεν παραπονεθηκε που εχω 7αρια...

• Moderators
Δημοσ.
lol γαμώτο 4 σελίδες thread και δεν πήραμε πρέφα (ούτε και μας το είπε βέβαια) ότι έχει o/c

Και λεω εγω"ελεγχουμε το hardware,ελεγχουμε το hardware"

Η μητρικη του παντως υποστηριζει 1333 ram.Τωρα αν χρειαζεται αλλες τασεις κλπ δεν ξερω.Το μονο σιγουρο ειναι πως οταν κανουμε αλλαγες στο bios ελεγχουμε την σταθεροτητα του συστηματος.

Δημοσ.

ΔΕΝ ειναι o/c οι μνημες!!!

Αυτες ειναι....http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555303

και το mobo μου εδω...http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522552

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:18 ----------

Δειτε εδω το manual της μητρικης http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5K-C/e3155_p5kc.pdf

σελιδα 39 (ή 2-15)...

Δημοσ.

Ωραία, δεν είναι overclocked οι μνήμες, δουλεύουν όμως εντός των σωστών specs τους; Δες τί έγραψε και ο Gi0:

Η μητρικη του παντως υποστηριζει 1333 ram.Τωρα αν χρειαζεται αλλες τασεις κλπ δεν ξερω..

Τις δουλεύεις στα 1.7V όπως αναγράφεται στο e-shop link που έδωσες ή τις άφησες default (1.5V δεν είναι για τις DDR3, αν θυμάμαι καλά; ) στο BIOS;

Δημοσ.

Καλά, μπορεί να θέλουν ρευματάκι όμως ή συγκεκριμένα timings στα 1333 για να παίξουν σωστά (συνήθως αναγράφονται τα specs σε ένα αυτοκόλλητο πάνω στις μνήμες). Αν λες ότι η μητρική δεν αναγνώριζε τις μνήμες, σίγουρα δε θα τους δίνει και το σωστό ρεύμα.

Βάλε bios default settings γιατί μπορεί να έχεις πειράξει και άλλες ρυθμίσεις στο bios. Αν είσαι stable μετά τις ξαναβάζεις 1333 με τα settings που πρέπει.

Και φυσικά παίζει πάντα η πιθανότητα να είναι ελαττωματικές οι μνήμες (τουλάχιστον έχεις εγγύηση)

edit : χαχα τώρα εσύ με πρόλαβες

Δημοσ.

Ειμαι στο default απο το BIOS για την ωρα...Οι μνημες δουλευουν στα 1067 και γενικως φαινεται σταθερο το συστημα....Απο χθες που τις ειχα στα 1333 manually ειχα φαει αλλες 2 BSOD με αιτιολογια "IRQ_LESS_OR_EQUAL", αλλα με τα defaults επικρατει σταθεροτητα....

Αυτα που λετε για τα timings και τα ρευματα δεν τα γνωριζω να πω την αληθεια....Ολες οι ρυθμισεις στο BIOS ηταν στο "Auto" εκτος απο το DRAM Frequency που ειχα βαλει στο 1333 μονος μου..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...