nikos21aek Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Όντας βραδινός τύπος συνηθίζω ειδικά σε περίοδο εξεταστική όπως τώρα να διαβάζω τα βράδια...Μέχρι σήμερα όλα όμορφα ώσπου είδα μια σφίγγα πάνω από το κεφάλι μου την ώρα που διάβαζα.Σηκώνομαι τη σκοτώνω και συνεχίζω το διάβασμα..Δεν περνάει μισό λεπτό βλέπω στο σπίτι 3 σφίγγες.Τις σκοτώνω και αυτές και τις πετάω έξω στο μπαλκόνι να τις μαζέψω το πρωί.Πως πάω να μπώ μέσα στο σπίτι ξανά βλέπω να έρχεται επιδρομή.. Κλείνω το παράθυρο,παίρνω ένα εντομοκτόνο που είχα και αρχίζω να σκοτώνω όσες πρόλαβαν να μπούνε..Έξω από το παράθυρο βλέπω τουλάχιστον καμμία 40αριά σφίγγες πάνω στο τζάμι και πάνω στο φώς.Ηρωικά βγαίνω προσεκτικά ραντίζοντας και ψεκάζω έντονα τα σημεία που κάθονται οι σφίγγες.Το πατζούρι,το φώς και τρυγύρω.Μπαίνω μέσα σκοτώνω και όσες μπόρεσαν να μπούν και τώρα είμαι με καμία 10αριά σφίγγες σκοτωμένες μέσα στο σπίτι και καμμία 30αριά τάβλα έξω στο μπαλκόνι.. Το σημερινό όπως καταλαβαίνεται δεν γίνεται να συνεχιστεί γιατί θα μου χαλάσει όλο το πρόγραμμα!Οπότε ψάχνουμε κάτι που να τραβάει της σφίγγες έτσι ώστε να πηγαίνουν εκεί και να μην ξαναπλησιάσουν εδώ ή κάτι που να τις απομακρύνει... Αυτή τη στιγμή είμαι με κλειδαμπαρωμένα τα πάντα..Δεν γίνεται να μείνω έτσι μέχρι να βαρεθούνε οι σφίγγες..Κάτι πρέπει να κάνω..Αλλά τι; Το πάλεμα με το εντομοκτόνο στο χέρι δεν είναι λύση! Τι ήταν πάλι σήμερα αυτό το πράγμα...Λες και η πρώτη έκανε σινιάλο στις άλλες και σιγά σιγά έγινε πολιορκία ήταν...Στα καλά καθούμενα κιόλας!
million_voices Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 δωστους να διαβασουν αυτα που δινεις ps υπαρχουν παγιδες σε μαγαζια με γεωργικα ειδη οπου θα σου πουνε και τι δολωμα να βαλεις ψαρια και τετοια δλδ νομιζω
Moderators stormrain Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Moderators Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Χμμμ για να σου την έπεσαν τόσες πολλές βραδιάτικα λογικά θα έχεις κάποια φωλιά τριγύρω γιατί θεωρώ απίθανο να τις τράβηξε το φως από πολύ μακριά. Κανε αυτό με την παγίδα που ανέφερε ο φίλος παραπάνω, αλλά αν ισχύει αυτό που είπα, το ιδανικότερο είναι να εντοπίσεις την βάση τους και να την ψεκασεις με κάτι ισχυρό κ μετά να την καταστρέψεις. Εννοείται με αυτην την σειρά, καθώς αν κανείς το αντίστροφο, οι μικροί κομάντο θα σου επιτεθούν, και οι σφηκες σε αντίθεση με τις μελισσες δεν είναι αυτοκτονικες και τσιμπούν παραπάνω από μια φορά. Know your enemy lol.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 well. Υπαρχουν ειδικα δοχεια (θα σε γελασω αν με ρωτησεις που τα βρισκει κανεις) σε σχημα βαζου, τα οποια γεμιζεις με πορτοκολαδα. Μπαινυν και δεν ξαναβγαινουν ποτε... Το ιδιο μπορεις να κανεις και με ενα μπουκαλι νερου 1.5lt. Γεμισε το με μια φαντα (χωρις ανθρακικο) ως τη μεση και βαλτο σε καποιο σημειο που μαζευονται πολλες σφηκες. Σιγουρα θα δουλεψει, αν και θα δυσκολευονται να μπουν μεσα, λογω της μικρης του εισοδου. Αν δεις να κανει αρκετη δουλεια βαλε και 2ο και 3ο σε διαφορα σημεια. Θα μειωθουν δραματικα, ασε που θα απολαμβανεις τον αργο και βασανιστικο τους θανατο.
Fan Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα πριν λίγο καιρό στο σπίτι μου. Ευτυχώς με αρκετά μπουκάλια ΤΕΖΑ έπαθαν ολοκαύτωμα και δεν ξαναήρθαν. Μιλώντας με έναν φίλο μου μελισσοκόμο μου είπε ότι τα τελευταια χρόνια έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι ερασιτέχνες μελισσοκομοι, οι οποίοι αφήνουν τις κυψέλες τους ακόμα και κοντά σε σπίτια, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί και παρα πολύ ο αριθμος των μελισσών.
Moderators stormrain Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Moderators Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 well. Υπαρχουν ειδικα δοχεια (θα σε γελασω αν με ρωτησεις που τα βρισκει κανεις) σε σχημα βαζου, τα οποια γεμιζεις με πορτοκολαδα. Μπαινυν και δεν ξαναβγαινουν ποτε... Το ιδιο μπορεις να κανεις και με ενα μπουκαλι νερου 1.5lt. Γεμισε το με μια φαντα (χωρις ανθρακικο) ως τη μεση και βαλτο σε καποιο σημειο που μαζευονται πολλες σφηκες. Σιγουρα θα δουλεψει, αν και θα δυσκολευονται να μπουν μεσα, λογω της μικρης του εισοδου. Αν δεις να κανει αρκετη δουλεια βαλε και 2ο και 3ο σε διαφορα σημεια. Θα μειωθουν δραματικα, ασε που θα απολαμβανεις τον αργο και βασανιστικο τους θανατο. Για να τις βοηθήσεις να μπουν μπορείς να κόψεις το μπουκάλι λίγο πάνω από την μέση και να βάλεις το πάνω μέρος (που μετά την παρέμβαση θα μοιάζει με χωνί) ανάποδα κ μέσα στο κάτω μέρος Όντως δουλεύει αυτό.
nikos21aek Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Από τότε που βγήκε ο ήλιος δεν εμφανίστηκε καμμία ξανά..αλλά καλού κακού θα πάω να αγοράσω πορτοκαλάδες και μπουκάλια...Θα ρωτήσω και κανέναν μην υπάρχει και κανένα ειδικό δηλητήριο να ρίξω μέσα..Σοβαρά αυτή τη στιγμή φοβάμαι να ανοίξω τα παράθυρα μην τυχόν και γυρίσω γίνει καμμιά ξαφνική επιδρομή ξανά.Κοίταξα κάτω στην πυλωτή δεν βρήκα καμία φωλιά.Θα πάω τώρα να εφοδιαστώ Ελπίζω να μην έχουμε τα ίδια και το βράδυ ξανά.
paschalia Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Το ότι δεν βρήκες ΕΣΥ καμία φωλιά,δεν πάει να πει ότι δεν υπάρχει. Μιας και από τα όσα είπες,φαίνεται να ισχύει το αντίθετο. Αν είσαι σε πολυκατοικία,ρώτα τους γείτονες αν είχαν τέτοιες επισκέψεις και καλέστε ειδικό.
teo64x Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Αμέ. Έρχεται, λύνει τους γρίφους και φεύγει.
nikos21aek Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Αν υπήρχε φωλιά θα γινόταν το ντού έτσι ξαφνικά; Δεν θα είχα συχνά πυκνά επισκέψεις; Εγώ κοίταξα όλα τα σημεία και στο μπαλκόνι και στο διπλανό και στην πυλωτή και στον φωταγωγό και δεν είδα τίποτα.Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενόχληση από τότε που βγήκε ο ήλιος.Ας ελπίσω ότι δεν θα ξαναέχω και όταν σκοτεινιάσει.Πάντως και παγίδα πήρα και πορτοκαλάδες και είμαι έτοιμος για μάχη! Αν μου ξαναέρθουν μου είπε αυτός στα γεωργικά να βγω έξω,να κατέβω και στο δρόμο για να βλέπω καλύτερα μπας και εντοπίσω την φωλιά.Αν ήταν πολύ κοντά θα την είχα βρει ήδη.Αόμματος δεν είμαι..Άντε να δούμε τι θα δούμε..
million_voices Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 την νυχτα θα ειναι αργα προκειται σιγουρα για σφιγγες βαμπιρ για αυτο η paschalia μιλησε για ειδικο (Van Helsing και ετς) τρεχα να βρεις τπτ ασημενιες σφαιρες,φακους uv και κανεναν exterminator Blade style στα γρηγορα οσο προλαβαινεις
De@th L0rd Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Αν βρείς τη φωλιά ψέκασέ την με πετρέλαιο.Μακράν πιο αποτελεσματικό από τα εντομοκτόνα του εμπορίου στις ΣΦΗΚΕΣ TIP: Δε χρειάζεται να βάλεις φωτιά.
freedubus Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Οι ζβίγκες όλη μέρα γυρίζουν και το βράδι επιστρέφουν για ύπνο στη φωλιά τους η οποία προφανώς βρίσκεται κάπου στο μπαλκόνι σου. Για να εντοπίσεις τη φωλιά πρέπει να κάτσεις την ώρα που σουρουπώνει (τότε μαζεύονται) και να παρατηρήσεις πού μπαίνουν οι ζβίγκες που επιστρέφουν. Θέλει προσοχή, γιατί μπορεί να μπαίνουν σε μια απειροελάχιστη τρυπίτσα στον τοίχο π.χ.
paschalia Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Χίλιες φωνές,μίλησα για ειδικό και εξακολουθώ να μιλάω για ειδικό. Αλλά όχι ειδικό όπως αυτόν που εννοείς εσύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.