Προς το περιεχόμενο

Apple Macbook Pro MB991GR

Kostas75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φίλε μου σε εμένα το iPhone συνδέεται άψογα με το WAG160Ν. Δεν έχω συναντήσει ποτέ πρόβλημα.... Το μόνο πρόβλημα που είχα, όπως σου είπα, ήταν το MBP που δεν κατάφερνε να συνδεθεί στο WAG160Ν όταν αυτό λειτουργούσε με κωδικοποίηση WPA2, πρόβλημα που λύθηκε όταν γύρισα την κωδικοποίηση σε WPA.... Μπορεί το ρούτερ σου να είχε καμιά λάθος ρύθμιση που δεν την έβλεπες και για αυτό να παρουσίαζε το πρόβλημα... Για αυτό το λόγο σου είπα reset και πέρασμα των ρυθμίσεων από την αρχή.... Ή μπορεί να έχει παλιό firmware και να χρειάζεσαι firmware update, έχουν κυκλοφορήσει διάφορα... Ή μπορεί απλά να είναι ελαττωματικό.... :-(

Επειδή πάντως με ενδιαφέρει το θέμα, αν μπορείς να μας κρατήσεις ενήμερους για την επικοινωνία σου με το support Linksys και την εξέλιξη του θέματος :-)

Για ποιον λόγο λειτουργεί με TKIP και όχι με AES?

Φταίει ο router ή το Macbook Pro?

Δεν ξέρεις τι μπορεί να φταίει..... Προϊόντα φτιαγμένα από διαφορετικούς κατασκευαστές δεν καταφέρνουν να επικοινωνούν μεταξύ τους.....

Συνήθως ακολουθούμε ρυθμίσεις ευρέως συμβατές με όλες τις συσκευές και έτσι δεν έχουμε πρόβλημα.

Το συγκεκριμένο ρούτερ χρειάζεται προσοχή στις ρυθμίσεις γιατί είναι λίγο περίεργο, με την έννοια ότι θέλει προσοχή στην λεπτομέρεια, αλλά άμα το ρυθμίσεις σωστά είναι το καλύτερο που κυκλοφορεί!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators

Μπορείς να μου πεις πιο είναι το απόκομμα της εγγύησης;; Δεν βρίσκω να έχω κάτι σχετικό. Το μόνο που βρήκα στη συσκευασία είναι μια ΚΑΡΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ, που λέει ότι αν τη συμπληρώσω και τη στείλω στην rainbow θα "απολαμβάνω τα προνόμια του εγγεγραμμένου χρήστη".

Αυτό!

B)

Επίσης σχετικά με το πρόβλημα που έχεις με τον router, αν έχεις όρεξη (και μερικά ευρώπουλα) μπορείς να αγοράσεις ένα Time Capsule (http://www.apple.com/timecapsule/) το οποίο εκτός από το backup (time machine) εκτελεί και χρέη ασύρματου Router! Το συνδέεις δηλαδή μέσω ethernet με το adsl modem/router που έχεις και μετά εκτελεί αυτό χρέη wifi router και μάλιστα υποστηρίζει ταυτόχρονα συνδεδεμένες συσκευές και σε "n" και σε "b/g" πρωτόκολο!

Οπότε θα έχεις από τη μία ένα αξιοπιστο και γρήγορο wifi router και ταυτόχρονα κάθε φορά που θα συνδέεται το macbook σου με αυτό, θα σου παίρνει αυτόματα backups χωρίς να "κουνήσεις καν το δαχτυλάκι σου"! Και επίσης αν για κάποιο λόγο το adsl modem σου κολλήσει ή κάνει restart, το τοπικό σου ασύρματο δίκτυο θα λειτουργεί μια χαρά και δεν θα έχεις διακοπές στη μεταφορά αρχείων πχ μεταξύ των συσκευών που είναι συνδεδεμένες σε αυτό!

:)

Φίλε μου σε εμένα το iPhone συνδέεται άψογα με το WAG160Ν. Δεν έχω συναντήσει ποτέ πρόβλημα.... Το μόνο πρόβλημα που είχα, όπως σου είπα, ήταν το MBP που δεν κατάφερνε να συνδεθεί στο WAG160Ν όταν αυτό λειτουργούσε με κωδικοποίηση WPA2, πρόβλημα που λύθηκε όταν γύρισα την κωδικοποίηση σε WPA.... Μπορεί το ρούτερ σου να είχε καμιά λάθος ρύθμιση που δεν την έβλεπες και για αυτό να παρουσίαζε το πρόβλημα... Για αυτό το λόγο σου είπα reset και πέρασμα των ρυθμίσεων από την αρχή.... Ή μπορεί να έχει παλιό firmware και να χρειάζεσαι firmware update, έχουν κυκλοφορήσει διάφορα... Ή μπορεί απλά να είναι ελαττωματικό.... :-(

Επειδή πάντως με ενδιαφέρει το θέμα, αν μπορείς να μας κρατήσεις ενήμερους για την επικοινωνία σου με το support Linksys και την εξέλιξη του θέματος :-)

Φίλε μου σου είναι εύκολο να μου πεις τις ρυθμίσεις που έχεις στο 160Ν;;

Αν θέλεις στείλε μου JPGs με τις οθόνες που έχεις στο setup, ώστε να σιγουρέψω ότι τα έχω όλα όπως πρέπει και σου δουλεύει εσένα.

Να είσαι σίγουρος ότι (εννοείται!) έχω κατεβάσει και εγκαταστήσει το τελευταίο firmware για το 160Ν εδώ και πολύ καιρό, αλλά η κατάσταση είναι όπως στην περιέγραψα.

Δεν είναι περίεργο πάντως το WAG354G να λειτουργεί άψογα και το 160Ν να έχει προβλήματα με το ίδιο setup;;

Πιστεύεις αν κάνω setup στο 160Ν μέσω του Mac wizard από το CD να βοηθήσει; Το σκέφτηκα και αυτό..

Τώρα αν μου είναι ελαττωματικό.. "πιάστο αυγό και κούρευτο"! Άντε να αποδείξω εγώ στο e-shop ότι έχει πρόβλημα. Είναι σαν να προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι.. "ελέφαντας"! :-(

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 09:05 ----------

Αυτό!

B)

Οπότε το στέλνω στην Rainbow και μετά τι; Περιμένω να μου έρθει κάτι από αυτούς ηλεκτρονικά; Μέσω ταχυδρομείου;; Και μετά θα στείλω ότι μου έρθει στην Apple;

Το κακό είναι ότι ήδη προχώρησα τη παραγγελία και πλήρωσα με τη Visa μου τα $9.95 και μετά μου ζήτησε αυτά τα δικαιολογητικά και είναι σε εκκρεμότητα!

Θα στείλω Δευτέρα αυτά στην Rainbow πάντως. Θα τους πάρω και σε λίγο ένα τηλέφωνο να τους ρωτήσω μήπως μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά αυτό πιο γρήγορα.

Επίσης σχετικά με το πρόβλημα που έχεις με τον router, αν έχεις όρεξη (και μερικά ευρώπουλα) μπορείς να αγοράσεις ένα Time Capsule (http://www.apple.com/timecapsule/) το οποίο εκτός από το backup (time machine) εκτελεί και χρέη ασύρματου Router! Το συνδέεις δηλαδή μέσω ethernet με το adsl modem/router που έχεις και μετά εκτελεί αυτό χρέη wifi router και μάλιστα υποστηρίζει ταυτόχρονα συνδεδεμένες συσκευές και σε "n" και σε "b/g" πρωτόκολο!

Οπότε θα έχεις από τη μία ένα αξιοπιστο και γρήγορο wifi router και ταυτόχρονα κάθε φορά που θα συνδέεται το macbook σου με αυτό, θα σου παίρνει αυτόματα backups χωρίς να "κουνήσεις καν το δαχτυλάκι σου"! Και επίσης αν για κάποιο λόγο το adsl modem σου κολλήσει ή κάνει restart, το τοπικό σου ασύρματο δίκτυο θα λειτουργεί μια χαρά και δεν θα έχεις διακοπές στη μεταφορά αρχείων πχ μεταξύ των συσκευών που είναι συνδεδεμένες σε αυτό!

:)

Ωραίο φαίνεται, αλλά δεν τρελαίνομαι να κάνω και συνέχεια backup.

Εγώ βρήκα και σκεφτόμουν αυτό:

http://www.apple.com/airportextreme/

Τι λες;

• Super Moderators

Ωραίο φαίνεται, αλλά δεν τρελαίνομαι να κάνω και συνέχεια backup.

Εγώ βρήκα και σκεφτόμουν αυτό:

http://www.apple.com/airportextreme/

Τι λες;

Και αυτό μια χαρά! Είναι το ίδιο πράγμα με αυτό που σου είπα χωρίς το δίσκο για το backup κλπ!

B)

Και αυτό μια χαρά! Είναι το ίδιο πράγμα με αυτό που σου είπα χωρίς το δίσκο για το backup κλπ!

B)

Έχεις εσύ κάποιο από αυτά;;

Αν το Airport Εxtreme ήταν και modem εκτός από router θα ήταν super!

Το Time Capsule

B)

Και είναι καλό σαν wireless router;; οι επιδόσεις του; Το χρησιμοποιείς σε Ν mode ή σε N και G μαζί; Το έχεις στα 5GHz, στα 2.4GHz ή Dual, δηλαδή να εκπέμπει και 2.4 και 5 GHz (σε αυτή τη περίπτωση κάπου διάβασα ότι υπάρχει σημαντικό performance degradation) ;;

Τέλος ακόμη μία σημαντική ερώτηση: Δουλεύει καλά και με μηχανήματα που τρέχουν Windows; Ή μόνο σε Apple πάει καλά;

Γενικά είσαι ευχαριστημένος;

Φίλε μου σου είναι εύκολο να μου πεις τις ρυθμίσεις που έχεις στο 160Ν;;

Αν θέλεις στείλε μου JPGs με τις οθόνες που έχεις στο setup, ώστε να σιγουρέψω ότι τα έχω όλα όπως πρέπει και σου δουλεύει εσένα.

Να είσαι σίγουρος ότι (εννοείται!) έχω κατεβάσει και εγκαταστήσει το τελευταίο firmware για το 160Ν εδώ και πολύ καιρό, αλλά η κατάσταση είναι όπως στην περιέγραψα.

Δεν είναι περίεργο πάντως το WAG354G να λειτουργεί άψογα και το 160Ν να έχει προβλήματα με το ίδιο setup;;

Πιστεύεις αν κάνω setup στο 160Ν μέσω του Mac wizard από το CD να βοηθήσει; Το σκέφτηκα και αυτό..

Τώρα αν μου είναι ελαττωματικό.. "πιάστο αυγό και κούρευτο"! Άντε να αποδείξω εγώ στο e-shop ότι έχει πρόβλημα. Είναι σαν να προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι.. "ελέφαντας"! :-(

Είναι πάνω από μήνα που έχω μεταφερθεί σε άλλο πόστο στη δουλειά και δεν έχω πλέον επαφή με το συγκεκριμένο ρούτερ για να σου πω με ακρίβεια τις ρυθμίσεις ή να σου παραθέσω screenshots...

Δεν πιστεύω ότι κάνοντας το setup από το CD θα βοηθήσει.....

Κρίμα πάντως γιατί πρόκειται για καταπληκτικό ρουτεράκι....

Είναι πάνω από μήνα που έχω μεταφερθεί σε άλλο πόστο στη δουλειά και δεν έχω πλέον επαφή με το συγκεκριμένο ρούτερ για να σου πω με ακρίβεια τις ρυθμίσεις ή να σου παραθέσω screenshots...

Δεν πιστεύω ότι κάνοντας το setup από το CD θα βοηθήσει.....

Κρίμα πάντως γιατί πρόκειται για καταπληκτικό ρουτεράκι....

Θα δοκιμάσω το συντομότερο δυνατόν να το κάνω ένα reset και όλες τις ρυθμίσεις πάλι από την αρχή, μήπως και γίνει κανά "θαύμα".

Αλλιώς λέω να πάω να χτυπήσω το Airport Extreme που είναι και N, εκπέμπει και 5GHz και είναι συμβατό με όλες τις Apple συσκευές.

Δοκίμασα και το reset λοιπόν αλλά τίποτα. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι όταν προσπαθώ να συνδέσω το MBP στο wireless του 160N (WPA security), τότε βγάζει το μήνυμα "Invalid password" αν και είμαι σίγουρος ότι είναι το σωστό (το βλέπω και το επαληθεύω στις wireless ρυθμίσεις). Δοκίμασα και να το αλλάξω, μήπως δεν του "άρεσε" το password που είχα, αλλά πάλι τα ίδια, καμία διαφορά. Άλλο "φρούτο" και αυτό! Δεν ξέρω, στο wired mode αλλά και στο wireless σε Windows, τι να πω πάει μια χαρά.

Αλλά όταν πρόκeιται για Apple hardware (iPhone, MBP), τότε δε παίζει με τίποτα (τουλάχιστον το δικό μου).

Εντέλει επικοινώνησα με την Linksys και με προέτρεψαν να αντικαταστήσω τη συσκευή καθώς θα έπρεπε να δουλεύει και με Apple χωρίς κανένα πρόβλημα. Έτσι το πρωί πήγα το 160Ν πίσω στο e-shop, τους περιέγραψα τη κατάσταση ακριβώς (ότι δηλαδή υπάρχει πρόβλημα με την wireless επικοινωνία συσκευών Apple μόνο με το συγκεκριμένο modem/router) και την κράτησαν ώστε να την στείλουν για έλεγχο και πιθανή αντικατάσταση. Ευτυχώς που είχα κρατήσει το WAG 354G και έτσι τώρα έχω ακόμη Internet και μάλιστα δουλεύει μια χαρά με Apple, αυτή τη στιγμή σας γράφω από το νέο μου Macbook Pro!!! :-)

(Άσχετο: Ρε παιδιά που έχουν πάει τα insert, home, del εδώ πέρα; Πριν λίγο συνηδητοποίησα ότι δεν υπάρχουν! Υπάρχει κάτι άλλο στη θέση τους;; )

Επίσης θέλω να μάθω που μπορώ να βρω και πως μπορώ να χρησιμποιήσω το bootcamp, ώστε να δημιουργήσω dual boot με windows στο MBP. Μπορείτε να με βοηθήσετε αν είναι εύκολο; Ή αλλιώς έχετε να μου στείλετε κανένα link με αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του bootcamp για dual boot;

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεία σας στα πρώτα μου βήματα σε Apple και Mac OS X! :-)

(Άσχετο: Ρε παιδιά που έχουν πάει τα insert, home, del εδώ πέρα; Πριν λίγο συνηδητοποίησα ότι δεν υπάρχουν! Υπάρχει κάτι άλλο στη θέση τους;; )

Μην μου πεις ότι σε pc τα χρησιμοποιούσες;;; :P :-)

Επίσης θέλω να μάθω που μπορώ να βρω και πως μπορώ να χρησιμποιήσω το bootcamp, ώστε να δημιουργήσω dual boot με windows στο MBP. Μπορείτε να με βοηθήσετε αν είναι εύκολο; Ή αλλιώς έχετε να μου στείλετε κανένα link με αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του bootcamp για dual boot;

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεία σας στα πρώτα μου βήματα σε Apple και Mac OS X! :-)

Applications -> Utilities -> Bootcamp Assistant και δημιουργείς partition στον σκληρό δίσκο έτοιμο για Windows....

Μετά σου κάνει επανεκκίνηση και σου ζητάει το δισκάκι των Windows για την εγκατάσταση...

Προσοχή, επειδή το Bootcamp assistant θα σου φορμάρει το partition σε fat32, αν χρειάζεσαι Ntfs, θα το δημιουργήσεις με το δισκάκι των Windows και πριν την εγκατάσταση του λειτουργικού.

Όταν γίνει η εγκατάσταση των windows θα σου ζητηθεί το δισκάκι του Leopard/Snow Leopard για την εγκατάσταση των drivers.

Μην μου πεις ότι σε pc τα χρησιμοποιούσες;;; :P :-)

Και όμως! :P

Μπορείς να μου τα πεις αν σου είναι εύκολο;

Applications -> Utilities -> Bootcamp Assistant και δημιουργείς partition στον σκληρό δίσκο έτοιμο για Windows....

Μετά σου κάνει επανεκκίνηση και σου ζητάει το δισκάκι των Windows για την εγκατάσταση...

Προσοχή, επειδή το Bootcamp assistant θα σου φορμάρει το partition σε fat32, αν χρειάζεσαι Ntfs, θα το δημιουργήσεις με το δισκάκι των Windows και πριν την εγκατάσταση του λειτουργικού.

Όταν γίνει η εγκατάσταση των windows θα σου ζητηθεί το δισκάκι του Leopard/Snow Leopard για την εγκατάσταση των drivers.

Τελικά το κατάφερα πριν καν δω το post σου εδώ! :-)

Απλά δεν ήξερα στην αρχή ότι είναι προεγκατεστημένο και ψαχνόμουν. Μετά όταν το κατάλαβα και το βρήκα όλα τα άλλα ήταν απλά θέμα λίγο χρόνου (της εγκατάστασης!).

Ευχαριστώ πάντως για την απάντησή σου! :-)

Πάντως κανείς δεν μου έχει απαντήσει σχετικά με τη τσάντα μεταφοράς. Που μπορώ να βρω μια καλή, αν όχι της Apple (που θα ήταν η καλύτερη); Εσείς ποιά έχετε;;

Και όμως! :P

Μπορείς να μου τα πεις αν σου είναι εύκολο;

Το delete (για να σβήνεις επιλεγμένα αρχεία) στο Mac είναι Command + Delete (το πλήκτρο backspace των pc λέγεται delete στα Mac)...

Για να αδειάσεις τον κάδο Shift + Command + Delete.

Το insert δεν ξέρω.... Ούτε στο pc το χρησιμοποιούσα :-)

Το home (να σε πάει στην αρχή της σελίδας) στο trackpad του ΜΒP σου είναι τρία δάχτυλα και κίνηση προς τα πάνω.

Όπως και το end (για να σε πάει στο τέλος της σελίδας) στο trackpad τρία δάχτυλα και κίνηση προς τα κάτω.

Ίσως υπάρχουν κι άλλοι συνδυασμοί, σου είπα αυτούς που χρησιμοποιώ εγώ :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...