Kostas75 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Κατ'αρχήν καλορίζικο!!!! Στο συγκεκριμένο μοντέλο ρούτερ (WAG160N) η κωδικοποίηση WPA-2 δημιουργεί προβλήματα σύνδεσης με πολλούς υπολογιστές.... Βάλε κωδικοποίηση WPA-TKIP και θα δεις ότι θα δουλέψει αμέσως (Στις αλλαγές στις ρυθμίσεις να έχεις απενεργοποιημένο το κεντρικό μπροστινό κουμπάκι του ρούτερ για να περάσουν... ) Φίλε μου, όπως αναφέρω στη σημείωση 2, δοκίμασα και απλό WPA-Personal, αλλά πάλι τα ίδια. Και αυτό που λες για το κεντρικό κουμπί, εννοείται ότι δεν το χρησιμοποιώ. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 09:05 ---------- Καταρχής με γειές! Αν είναι η πρώτη σου επαφή με το touchpad των mac να ξέρεις πως δεν υπάρχει επιστροφή και όλα τα άλλα θα σου φαίνονται ...αστεία! Τώρα για το wireless μου φαίνεται λίγο περίεργο και νομίζω πως το πρόβλημα βρίσκεται στο router σου και όχι στο airport του mac! Τσέκαρες μήπως έχεις καποιον άλλο περιορισμό (στο εύρος των διευθύνσεων που δίνει με dhcp, κανένα φίλτρο σε mac address κλπ κλπ)? Έτσι πιστεύω και εγώ, ότι το modem/router φταίει, πρέπει να έχει κάποια ασυμβατότητα με το airport ή με mac γενικότερα.. Δεν χρησιμοποιώ DHCP, βάζω συγκεκριμένα IPs στα μηχανήματα που έχω (Desktop PC, IBM Lenovo laptop, Satellite receiver κτλ.). Χθες όμως δοκίμασα να το γυρίσω για λίγο και σε DHCP, όπως το είχα παλιότερα και για πολύ καιρό άλλωστε, αλλά πάλι τα ίδια, δεν βοήθησε στο θέμα μου. Τώρα για το θέμα φίλτρου σε mac address, δεν έχω ελέγξει κάτι.. υπάρχει τέτοια περίπτωση λες;; Αν ναι , μπορείς να με βοηθήσεις να το τσεκάρω και αυτό; Thanks.
kpartsi Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Φίλε μου, όπως αναφέρω στη σημείωση 2, δοκίμασα και απλό WPA-Personal, αλλά πάλι τα ίδια. Και αυτό που λες για το κεντρικό κουμπί, εννοείται ότι δεν το χρησιμοποιώ. Τότε κοίταξε μήπως έχεις τίποτα άλλους περιορισμούς, όπως σωστά σου λέει ο billdanos. Το δικό μου MBP συνδέεται στο WAG160N μόνο όταν έχει κωδικοποίηση WPA.... Με WPA-2 δεν κατάφερα ποτέ να το συνδέσω και μετά το έψαξα το θέμα και είδα ότι υπάρχει γενικά ένα θέμα ασυμβατότητας όταν το συγκεκριμένο ρούτερ έχει αυτή την κωδικοποίηση.... Η ασυμβατότητα αυτή του WPA-2 δεν συμβαίνει μόνο με το MBP αλλά και με πολλούς άλλους υπολογιστές... Για αυτό πέρασέ το μόνιμα στο WPA-TKIP για να είσαι σίγουρος ότι αυτό δεν επηρρεάζει και μετά ψάχνεις ενδεχομένως για άλλες αιτίες....
Kostas75 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Τότε κοίταξε μήπως έχεις τίποτα άλλους περιορισμούς, όπως σωστά σου λέει ο billdanos.Το δικό μου MBP συνδέεται στο WAG160N μόνο όταν έχει κωδικοποίηση WPA.... Με WPA-2 δεν κατάφερα ποτέ να το συνδέσω και μετά το έψαξα το θέμα και είδα ότι υπάρχει γενικά ένα θέμα ασυμβατότητας όταν το συγκεκριμένο ρούτερ έχει αυτή την κωδικοποίηση.... Αν μου λες ότι σε σένα δουλεύει με WPA-Personal, τότε θα το δοκιμάσω προσεκτικά άλλη μια φορά σήμερα το απόγευμα να δω. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου, όπως και να χει, φίλε μου.
kpartsi Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Αν μου λες ότι σε σένα δουλεύει με WPA-Personal, τότε θα το δοκιμάσω προσεκτικά άλλη μια φορά σήμερα το απόγευμα να δω. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου, όπως και να χει, φίλε μου. Ναι λειτουργεί κανονικότατα... για αυτό σου είπα αμέσως ότι μάλλον φταίει αυτό διότι είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα με το συγκεκριμένο ρουτερ... Επίσης να προσέξεις το encryption να είναι TKIP και όχι AES.
Kostas75 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Ναι λειτουργεί κανονικότατα... για αυτό σου είπα αμέσως ότι μάλλον φταίει αυτό διότι είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα με το συγκεκριμένο ρουτερ...Επίσης να προσέξεις το encryption να είναι TKIP και όχι AES. Σύμφωνοι για το TKIP. Αλλά αν δεις στις ρυθμίσεις του WAG 160N στο encryption λέει: "TKIP or AES", δεν μπορείς εσύ να το περιορίσεις σε TKIP μόνο λοιπόν. Και στο MBP δεν υπάρχει επιλογή για το encryption (TKIP/AES), παρά μόνο λέει π.χ. WPA-Personal, WPA2-Personal κτλ.). Οπότε ούτε εκεί μπορώ να κάνω κάτι για αυτό..
polydoroskatharakis Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 ξέχασες ένα shift μπροστά... Σε εμένα δεν θέλει shift. Μόνο το <option>και το Ε ή το 2... Αυτά στο 10.6.
rodin002 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Σύμφωνοι για το TKIP. Αλλά αν δεις στις ρυθμίσεις του WAG 160N στο encryption λέει: "TKIP or AES", δεν μπορείς εσύ να το περιορίσεις σε TKIP μόνο λοιπόν. Και στο MBP δεν υπάρχει επιλογή για το encryption (TKIP/AES), παρά μόνο λέει π.χ. WPA-Personal, WPA2-Personal κτλ.). Οπότε ούτε εκεί μπορώ να κάνω κάτι για αυτό.. Μήπως ξέχασες κανενα MAC access control?
Kostas75 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Μήπως ξέχασες κανενα MAC access control? Δηλαδή;; Μπορείς να είσαι πιο συγκεκριμένος λίγο με αυτό γιατί δεν έχω ασχοληθεί ξανά; Σε ευχαριστώ πολύ εκ των πρωτέρων.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Σε εμένα δεν θέλει shift. Μόνο το <option>και το Ε ή το 2... Αυτά στο 10.6. στο 10.5.χ θέλει και το shift μπροστά αλλιώς σου εμφανίζει τον χαρακτήρα ™
cmad Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 παιδια καλησπερα.Αποφασισα κ εγω να παρω το ιδιο laptop αλλα με 2.26gh. Πιστευετε ειναι καλα να το παρω απο ebay? Μεχρι ποσα λετε να δωσω? Θα παρω αποδειξη κανονικα? Θα μπορω να βαλω τα Snow μετα με εκπτωση?Συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις.Ευχαριστω...
rodin002 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Δηλαδή;; Μπορείς να είσαι πιο συγκεκριμένος λίγο με αυτό γιατί δεν έχω ασχοληθεί ξανά;Σε ευχαριστώ πολύ εκ των πρωτέρων. Αυτο ειναι στο μοντεμ, να αφηνει μονο τους υπολογιστες που δηλώνεις να συνδεθουν. Δες στο wireless access. Λιγο δυσκολο βεβαια να ειναι αυτο ανοιχτό αλλά δες το.
Kostas75 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2009 Αυτο ειναι στο μοντεμ, να αφηνει μονο τους υπολογιστες που δηλώνεις να συνδεθουν. Δες στο wireless access. Λιγο δυσκολο βεβαια να ειναι αυτο ανοιχτό αλλά δες το. Αν εννοείς το Mac filtering, υπάρχει option στις ρυθμίσεις του WAG 160N για τα wireless, αλλά δεν έχω πειράξει τίποτα εκεί, δεν είναι όυτε καν Enabled. *Παρεπιπτόντως σε κάποια ανύποπτη φάση και μετά από αρκετά restarts του Airport αλλά και του Linksys κατάφερε και συνδέθηκε κανονικά! Σημείωση ότι έχω ήδη αλλάξει εδώ και 2 μέρες το security σε WAP-Personal (από WAP2-Personal που ήταν πριν), όπως μου είχε προταθεί από τον φίλο μας kpartsi εδώ. Μετά όμως και αφού έκανα shut down, την επόμενη μέρα που το άνοιξα πάλι τα ίδια, δεν συνδέεται με τίποτα! Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση;; Έχω απελπιστεί με το θέμα. Με έχει χαλάσει και δεν μπορώ να χαρώ την αγορά μου! Σκέφτομαι να αλλάξω wireless modem/router, αλλά μετά δεν έχω βρει ποιο να πάρω που να είναι καλύτερο, να είναι Ν και σίγουρα ιδίως να δουλεύει με Apple!!! (Σας έχω πει ότι έχω και iPhone 3G και μετά την αναβάθμιση σε OS 3.0 έχω πρόβλημα και με το Wifi του iPhone;!;; Παλιότερα και μέχρι το OS 2.2.1 όλα ήταν μια χαρά, το OS 3.0 όμως μου κατέστρεψε το Wifi μου!..) ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:09 ---------- Ταυτόχρονα με τη προσπάθεια που κάνω να φτιάξω το θέμα με το wireless access του MBP, θα ήθελα να με βοηθήσετε να βρω να αγοράσω για το MBP μου τα εξής: 1) Τσάντα μεταφοράς, κατά προτίμηση original της Apple, αλλά και αν υπάρχει κάποια μη-Apple που να είναι καλή και εμφανίσιμη, είναι καλοδεχούμενη. 2) Αυθεντικό mouse της Apple. Δεν λέω απίθανο το touchpad του MBP, αλλά άλλη φάση και διευκόλυνση το mouse. Ευχαριστώ!
kpartsi Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Πάντως ως ακραία και τελευταία λύση εγώ θα του έκανα ένα reset στο router και εισαγωγή ρυθμίσεων από την αρχή και βάζοντας κωδικοποίηση WPA Personal.
gtctsiamp Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Για ποιον λόγο λειτουργεί με TKIP και όχι με AES? Φταίει ο router ή το Macbook Pro?
Kostas75 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2009 Λοιπόν, βγάζοντας το WAG 160N και βάζοντας πάλι σε λειτουργία ένα παλιό Linksys modem/router που είχα, το WAG 354G, έχοντας τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις (αυτές που υπάρχουν στο 354G βέβαια, γιατί το 160N έχει και κάποια έξτρα πραγματάκια), αυτόματα όλα μια χαρά! Μέχρι και το iPhone δούλεψε άψογα (που τόσο καιρό με το 160Ν δεν δούλευε με τίποτα, ιδιαίτερα μετά το OS 3.0 upgrade). Οπότε είναι ολοφάνερο ότι κάτι φταίει με το Linksys 160N. Αύριο θα προσπαθήσω να κάνω live chat με το support της Linksys και να τους τα "χώσω" λίγο για το support σε Apple products. Ειδικά μάλιστα όταν διαφημίζουν ότι τα υποστηρίζει το προϊόν τους! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:37 ---------- Για την προσφορά αναβάθμισης στο snow αρκεί να στείλεις στην Apple το απόκομμα της εγγύησης και αντίγραφο της απόδειξης αγοράς που θα αναγράφεται η ημερομηνία! Μπορείς να μου πεις πιο είναι το απόκομμα της εγγύησης;; Δεν βρίσκω να έχω κάτι σχετικό. Το μόνο που βρήκα στη συσκευασία είναι μια ΚΑΡΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ, που λέει ότι αν τη συμπληρώσω και τη στείλω στην rainbow θα "απολαμβάνω τα προνόμια του εγγεγραμμένου χρήστη". Δεν μπορώ να βρω κάτι άλλο σε σχέση με εγγύηση. Τα άλλα πράγματα που έχω βρει είναι ένα βιβλιαράκι "Software License Agreement" και άλλο ένα "Σύμβαση παραχώρησης Άδειας χρήσης Λογισμικού για Λειτουργικό Σύστημα Mac OS X". Τέλος κάποια άσχετα βιβλιαράκια και CD/DVD για πολυτονικές γραμματοσειρές κτλ. Αν μπορείς να με βοηθήσεις σε αυτό, please πες μου τι πρέπει να βρω και τι πρέπει να στείλω ακριβώς. Ελπίζω να μην έλειπε τίποτα από το κουτί και ψάχνομαι..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.