Super Moderators billdanos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 ΟΚ φίλε. Σε ευχαριστώ για τη πληροφορία. Αν λοιπόν δεν υπάρχει μέσα στο κουτί του Macbook Pro το DVD εγκατάστασης του Leopard θα πρέπει να τους το ζητήσω λες, γιατί κανονικά πρέπει να υπάρχει, σωστά; Επίσης με το κουπόνι για το Snow Leopard, τι θα πρέπει να τους πω αν δεν υπάρχει;Ευχαριστώ πολύ. Δεν θα δεχτείς να το αγοράσεις αν δεν έχει μέσα τα original dvds από την Apple (δεν αναφέρομαι στα Ελληνικά της Rainbow που θα είναι κάπου εκτός της συσκευασίας). Για την προσφορά αναβάθμισης στο snow αρκεί να στείλεις στην Apple το απόκομμα της εγγύησης και αντίγραφο της απόδειξης αγοράς που θα αναγράφεται η ημερομηνία!
Kostas75 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δεν θα δεχτείς να το αγοράσεις αν δεν έχει μέσα τα original dvds από την Apple (δεν αναφέρομαι στα Ελληνικά της Rainbow που θα είναι κάπου εκτός της συσκευασίας). Για την προσφορά αναβάθμισης στο snow αρκεί να στείλεις στην Apple το απόκομμα της εγγύησης και αντίγραφο της απόδειξης αγοράς που θα αναγράφεται η ημερομηνία! Πως θα δω όμως πριν το αγοράσω αν έχει μέσα τα DVDs της Apple αν δεν μου το ανοίξουν; Και από όσο ξέρω αρνούνται να στο ανοίξουν όταν είναι σφραγισμένο. Οπότε θα πρέπει πρώτα να το αγοράσω, μετά να το ανοίξω και να δω, αλλά τότε θα είναι αργά αν δεν έχει μέσα αυτά τα DVDs!.. Για το Snow Leopard, υπάρχει κάποιο σχετικό link στο site της Apple, ώστε να με καθοδηγήσει να στείλω τα δικαιολογητικά που μου λες ώστε να μου το στείλουν και να το παραλάβω σπίτι;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Πως θα δω όμως πριν το αγοράσω αν έχει μέσα τα DVDs της Apple αν δεν μου το ανοίξουν; Και από όσο ξέρω αρνούνται να στο ανοίξουν όταν είναι σφραγισμένο. Οπότε θα πρέπει πρώτα να το αγοράσω, μετά να το ανοίξω και να δω, αλλά τότε θα είναι αργά αν δεν έχει μέσα αυτά τα DVDs!.. Για το Snow Leopard, υπάρχει κάποιο σχετικό link στο site της Apple, ώστε να με καθοδηγήσει να στείλω τα δικαιολογητικά που μου λες ώστε να μου το στείλουν και να το παραλάβω σπίτι; Αν όντως το παραλάβεις σφραγιστό, δεν παίζει να μην έχει μέσα τα DVDs. Αν όμως δεν τα βρεις τα δικαιούσαι χωρίς πολλά λόγια και δεν παίζει να στο αρνηθεί κανείς! Για το πρόγραμμα αναβάθμισης σε snow πας εδώ: http://www.apple.com/macosx/uptodate/
kpartsi Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Πολύ σωστά τα λέει ο billdanos. Επίσης πιστεύω ότι αν αγοράσεις τον υπολογιστή μετά τις 28 Αυγούστου, ημέρα επίσημης κυκλοφορίας του SL, θα δικαιούσαι δωρεάν αναβάθμιση στο SL και δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις ούτε τα 9 ευρώ.... Συνήθως έτσι γίνεται αλλά μένουν ακόμα 3 ημέρες για να είμαστε σίγουροι 100%... Ένας φίλος μου που είχε αγοράσει Mac την περίοδο μετάβασης από Tiger σε Leopard, του είχαν δώσει ένα κουπόνι να το συμπληρώσει και να το στείλει μαζί με την απόδειξη αγοράς στην Apple και του στείλαν ταχυδρομικώς δωρεάν το Leopard....
Kostas75 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Για το πρόγραμμα αναβάθμισης σε snow πας εδώ: http://www.apple.com/macosx/uptodate/ Χμ. Νομίζω ότι το site αναφέρεται μόνο σε US και Canadian customers. Για Europe και πόσο μάλλον για εμάς συγκεκριμένα δεν βλέπω κάτι.. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:09 ---------- Πολύ σωστά τα λέει ο billdanos.Επίσης πιστεύω ότι αν αγοράσεις τον υπολογιστή μετά τις 28 Αυγούστου, ημέρα επίσημης κυκλοφορίας του SL, θα δικαιούσαι δωρεάν αναβάθμιση στο SL και δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις ούτε τα 9 ευρώ.... Συνήθως έτσι γίνεται αλλά μένουν ακόμα 3 ημέρες για να είμαστε σίγουροι 100%... Ένας φίλος μου που είχε αγοράσει Mac την περίοδο μετάβασης από Tiger σε Leopard, του είχαν δώσει ένα κουπόνι να το συμπληρώσει και να το στείλει μαζί με την απόδειξη αγοράς στην Apple και του στείλαν ταχυδρομικώς δωρεάν το Leopard.... Από που το είχε πάρει ο φίλος σου;; Γιατί στο e-shop ψιλο-άσχετοι μου φαίνονται, σιγά μην μου δώσουν και κουπόνι..
kpartsi Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Από που το είχε πάρει ο φίλος σου;; Γιατί στο e-shop ψιλο-άσχετοι μου φαίνονται, σιγά μην μου δώσουν και κουπόνι.. Το είχε πάρει από το Apple Store στο Λονδίνο, αλλά δεν έχει σημασία.... Η πολιτική της Apple δεν αλλάζει, από όπου κι αν αγοράσεις το μηχάνημα... Το θέμα είναι να ξέρεις τα δικαιώματά σου για να ξέρεις τι θα ζητήσεις και τι πρέπει να έχεις....
Kostas75 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Αν δεν υπάρχει εντέλει κουπόνι (ούτε μέσα στη συσκευασία, ούτε στο e-shop να μου δώσουν κάτι τέτοιο), τότε ισχύει αυτό που λέει ο φίλος μας ο billdanos παραπάνω; Εγώ πάντως δεν μπόρεσα μέχρι τώρα να βρω κάτι για το Up-to-Date Program στην Ευρώπη και πόσο μάλλον στην Ελλάδα.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Αν δεν υπάρχει εντέλει κουπόνι (ούτε μέσα στη συσκευασία, ούτε στο e-shop να μου δώσουν κάτι τέτοιο), τότε ισχύει αυτό που λέει ο φίλος μας ο billdanos παραπάνω; Εγώ πάντως δεν μπόρεσα μέχρι τώρα να βρω κάτι για το Up-to-Date Program στην Ευρώπη και πόσο μάλλον στην Ελλάδα. Sorry λάθος link! Εδώ είσαι: http://www.apple.com/euro/macosx/uptodate/ Και απλά στέλνεις τα έγγραφα που σου είπα, δεν υπάρχουν κουπόνια κλπ!
Kostas75 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Sorry λάθος link! Εδώ είσαι: http://www.apple.com/euro/macosx/uptodate/ Και απλά στέλνεις τα έγγραφα που σου είπα, δεν υπάρχουν κουπόνια κλπ! OK! Τώρα μάλιστα! Αλλά τα $9.95 = 7.76 Euros, δεν νομίζω να τα γλιτώνουμε. (Άσχετο: Το σηματάκι για το Euro όπως αυτό για το δολάριο ($), μπορούμε κάπως, με κάποιο συνδυασμό πλήκτρων ίσως να το γράψουμε;; ) Δεν πειράζει όμως, σιγά το μεγάλο ποσό.. Και κάτι άλλο: Το Snow Leopard σε σχέση με το Leopard έχει σημαντικές διαφορές/βελτιώσεις; Θα το κάνω βέβαια το upgrade, αλλά ρωτάω από περιέργεια.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Και κάτι άλλο: Το Snow Leopard σε σχέση με το Leopard έχει σημαντικές διαφορές/βελτιώσεις; Θα το κάνω βέβαια το upgrade, αλλά ρωτάω από περιέργεια. Αυτή τη φορά είσαι εδώ: http://www.apple.com/macosx/refinements/
polydoroskatharakis Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 (Άσχετο: Το σηματάκι για το Euro όπως αυτό για το δολάριο ($), μπορούμε κάπως, με κάποιο συνδυασμό πλήκτρων ίσως να το γράψουμε;; ) Για να γράψεις το €: αν γράφεις ελληνικά πατάς ⌥+Ε ενώ αν γράφεις αγγλικά πατάς ⌥+2.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 ...αν γράφεις αγγλικά πατάς ⌥+2. ξέχασες ένα shift μπροστά...
Kostas75 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Λοιπόν εντέλει πήρα το MB991GR. Πανέμορφο μηχάνημα και έχω ξετρελαθεί με κάποιες όμορφες λεπτομέρειες (ένδειξη μπαταρίας, τροφοδοσία με το μαγνητάκι, απίστευτο touchpad, keyboard με φωτισμό και ελαφρός φωτισμός στο σήμα της Apple, ...). Φοβερή και η οθόνη, λεπτή LED! Όμως έχω πρόβλημα να συνδεθώ wirelessly στο modem/router μου! Χρησιμοποιώ WPA2-Personal security με passphrase. Ένα laptop IBM Lenovo που έχω από τη δουλειά μου με Windows XP πάνω, συνδέεται και μάλιστα σε N mode χωρίς κανένα πρόβλημα. Αλλά το Macbook Pro χθες δεν έλεγε να συνδεθεί με τίποτα. Χρησιμοποιώντας το Network settings wizard μέσα από τα preferences του λειτουργικού, βλέπω ότι φτάνει επιτυχώς μέχρι τα Network settings (πράσινη βούλα), αλλά από το ISP και κάτω (Internet και κάτι άλλο) έχει κόκκινες βούλες. Έχω το Linksys WAG 160N wireless modem/router και απ'ότι ξέρω είναι συμβατό και με Mac. Μπορείτε να μου δώσετε κανένα hint τι μπορεί να φταίει;; Σημείωση: Η σύνδεση του Macbook Pro στο Internet με καλώδιο (Ethernet) δουλεύει άψογα, χωρίς κανένα πρόβλημα). Σημείωση 2: Δοκίμασα και με διαφορετικά security (WPA-Personal, WEP, κτλ.), αλλά πάλι τα ίδια, κανένα αποτέλεσμα. Σημείωση 3: Δεν πραγματοποιώ wireless connection με security πρώτη φορά, το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια με PCs και laptops με Windows (οπότε δηλαδή δεν είμαι "άσχετος").
kpartsi Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Λοιπόν εντέλει πήρα το MB991GR. Πανέμορφο μηχάνημα και έχω ξετρελαθεί με κάποιες όμορφες λεπτομέρειες (ένδειξη μπαταρίας, τροφοδοσία με το μαγνητάκι, απίστευτο touchpad, keyboard με φωτισμό και ελαφρός φωτισμός στο σήμα της Apple, ...). Φοβερή και η οθόνη, λεπτή LED! Όμως έχω πρόβλημα να συνδεθώ wirelessly στο modem/router μου! Χρησιμοποιώ WPA2-Personal security με passphrase. Ένα laptop IBM Lenovo που έχω από τη δουλειά μου με Windows XP πάνω, συνδέεται και μάλιστα σε N mode χωρίς κανένα πρόβλημα. Αλλά το Macbook Pro χθες δεν έλεγε να συνδεθεί με τίποτα. Χρησιμοποιώντας το Network settings wizard μέσα από τα preferences του λειτουργικού, βλέπω ότι φτάνει επιτυχώς μέχρι τα Network settings (πράσινη βούλα), αλλά από το ISP και κάτω (Internet και κάτι άλλο) έχει κόκκινες βούλες. Έχω το Linksys WAG 160N wireless modem/router και απ'ότι ξέρω είναι συμβατό και με Mac. Μπορείτε να μου δώσετε κανένα hint τι μπορεί να φταίει;; Σημείωση: Η σύνδεση του Macbook Pro στο Internet με καλώδιο (Ethernet) δουλεύει άψογα, χωρίς κανένα πρόβλημα). Σημείωση 2: Δοκίμασα και με διαφορετικά security (WPA-Personal, WEP, κτλ.), αλλά πάλι τα ίδια, κανένα αποτέλεσμα. Σημείωση 3: Δεν πραγματοποιώ wireless connection με security πρώτη φορά, το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια με PCs και laptops με Windows (οπότε δηλαδή δεν είμαι "άσχετος"). Κατ'αρχήν καλορίζικο!!!! Στο συγκεκριμένο μοντέλο ρούτερ (WAG160N) η κωδικοποίηση WPA-2 δημιουργεί προβλήματα σύνδεσης με πολλούς υπολογιστές.... Βάλε κωδικοποίηση WPA-TKIP και θα δεις ότι θα δουλέψει αμέσως (Στις αλλαγές στις ρυθμίσεις να έχεις απενεργοποιημένο το κεντρικό μπροστινό κουμπάκι του ρούτερ για να περάσουν... )
Super Moderators billdanos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Λοιπόν εντέλει πήρα το MB991GR. Πανέμορφο μηχάνημα και έχω ξετρελαθεί με κάποιες όμορφες λεπτομέρειες (ένδειξη μπαταρίας, τροφοδοσία με το μαγνητάκι, απίστευτο touchpad, keyboard με φωτισμό και ελαφρός φωτισμός στο σήμα της Apple, ...). Φοβερή και η οθόνη, λεπτή LED! Όμως έχω πρόβλημα να συνδεθώ wirelessly στο modem/router μου! Χρησιμοποιώ WPA2-Personal security με passphrase. Ένα laptop IBM Lenovo που έχω από τη δουλειά μου με Windows XP πάνω, συνδέεται και μάλιστα σε N mode χωρίς κανένα πρόβλημα. Αλλά το Macbook Pro χθες δεν έλεγε να συνδεθεί με τίποτα. Χρησιμοποιώντας το Network settings wizard μέσα από τα preferences του λειτουργικού, βλέπω ότι φτάνει επιτυχώς μέχρι τα Network settings (πράσινη βούλα), αλλά από το ISP και κάτω (Internet και κάτι άλλο) έχει κόκκινες βούλες. Έχω το Linksys WAG 160N wireless modem/router και απ'ότι ξέρω είναι συμβατό και με Mac. Μπορείτε να μου δώσετε κανένα hint τι μπορεί να φταίει;; Σημείωση: Η σύνδεση του Macbook Pro στο Internet με καλώδιο (Ethernet) δουλεύει άψογα, χωρίς κανένα πρόβλημα). Σημείωση 2: Δοκίμασα και με διαφορετικά security (WPA-Personal, WEP, κτλ.), αλλά πάλι τα ίδια, κανένα αποτέλεσμα. Σημείωση 3: Δεν πραγματοποιώ wireless connection με security πρώτη φορά, το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια με PCs και laptops με Windows (οπότε δηλαδή δεν είμαι "άσχετος"). Καταρχής με γειές! Αν είναι η πρώτη σου επαφή με το touchpad των mac να ξέρεις πως δεν υπάρχει επιστροφή και όλα τα άλλα θα σου φαίνονται ...αστεία! Τώρα για το wireless μου φαίνεται λίγο περίεργο και νομίζω πως το πρόβλημα βρίσκεται στο router σου και όχι στο airport του mac! Τσέκαρες μήπως έχεις καποιον άλλο περιορισμό (στο εύρος των διευθύνσεων που δίνει με dhcp, κανένα φίλτρο σε mac address κλπ κλπ)?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.