Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με νέο σκληρό?

nikolasR200

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σε συνέχεια από το http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=291993&page=2

πήρα τον 640 τελικά..bulk η μόνη ερώτηση (για αρχή :P ) χρειάζεται να βάλω jumper επειδή έχω sata1 ή όχι? βρήκα αυτό το link http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=1974&p_created=#jumper βάζω στα 5,6 pin ή καθόλου? κάτι άλλο που να χρειάζεται να ξέρω-προσέξω πριν το κούμπωμα? :)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:10 ----------

ok πρόβλημα..

βάζω το σκληρό στην αρχή μου έγραφε στο bios ch2:bzbzbzbzbzbzbzbzbz

βάζω το jumperάκι τον διάβασε κανονικά (αν και νομίζω ότι σε μια εκκίνηση τον είχε διαβάσει κανονικά και χωρίς..) βάζω τα win7 οπότε λέω ευκαιρία να εγκαταστήσω και τον παλιό σκληρό τώρα για να περάσω τα διάφορα αρχεία..

τον βάζω..και τη μία έβγαλε error στην εκκίνηση των windows την άλλη δεν προχώραγε από την αρχική οθόνη της biostar και στο bios έγραφε ch2:bzbzbzbzbzbzbzbz :cry:

τι φταίει??

edit..

ψάχνοντας στο google βρήκα αναφορές για ανάλογα προβλήματα..με τις περισσότερες να καταλήγουν σε αντικατάσταση του σκληρού..και με κανα δυο να συνιστούν έλεγχο του καλωδίου (επίσης αγορασμένο σήμερα το ένα)..

έκανα τράμπα τα καλώδια με το παλιό σκληρό και τον αναγνώρισε αμέσως..συνέδεσα και τον παλιό σκληρό με το νέο καλώδιο και επι δυο τρεις επανεκκινήσεις μια τον αναγνώριζε μία όχι..το ξαναβγαλα το ξαναβαλα τώρα τον αναγνωρίζει..

κατέβασα και από την wd ενα πρόγραμμα για έλεγχο του σκληρού με bootable cd έκανα quick test και extended test χωρίς errors..

να το αποδώσω τελικά σε ενδεχομένως ελαττωματικό καλώδιο?

να προσθέσω επίσης ότι είχα τον προηγούμενο σκληρό στη sata1 αλλά με το που πήρα τον νέο, έβαλα αυτόν στην sata1 slot..ενώ μετά τα απανωτά bzbzbzbzbzbzbz όταν έκανα τράμπα τα καλώδια έβαλα τελικά τον νέο σκληρό στη sata2 slot και τον παλιό σε αυτήν που ήταν όλα τα χρόνια δηλαδή την sata1..δε ξέρω αν έχει κάποια σημασία αυτό..

Δημοσ.

Σιγουρέψου οτι στο bios έχεις ορίσει σωστά το ποιός δίσκος είναι boot disk. Σιγουρέψου οτι δεν βάζεις κάποιον από τους δίσκους σε sata υποδοχή που ελέγχεται από 3rd party sata controler (δες το manual της motherboard)...

Δημοσ.

Ναι ο πρώτος στη σειρά είναι ο νέος ο wd640

Αυτό μπορείς να το εξηγήσεις λίγο? "Σιγουρέψου οτι δεν βάζεις κάποιον από τους δίσκους σε sata υποδοχή που ελέγχεται από 3rd party sata controler (δες το manual της motherboard)..."

επίσης αυτό που ρώτησα, αν έχει σημασία που τον είχα συνδέσει στη sata υποδοχή που είχα τον παλιό αρχικά, μάλλον δεν έχει σημασία να υποθέσω..ε?

Δημοσ.

Κάποια motherboards, έχουν και 2o sata controller, άλλης εταιρίας (3rd party λέγεται, "αλλου συνεργάτη" δηλαδή - πχ. JMicron), ο οποίος δεν έχει καμμία σχέση με τον 1ο sata controller που είναι ενσωματωμένος στο chipset της μητρικής. Τον 2ο controller συνήθως τον βάζουν για να δώσουν raid σε μητρικές που δεν το υποστηρίζει το chipset τους, αλλά μπορεί να δουλέψει και σε ide mode.

Δεν έχει σημασία σε ποιά sata υποδοχή τον βάζεις αρκεί να αποφύγεις για καλό και για κακό την/τις υποδοχές του 2ου controller (αν υπάρχει τέτοιος). Σιγουρέψου ότι στο bios στο "hard disk drives"( η όπως αλλιώς το ονομάζει το bios σου) ο δίσκος που θέλεις, να φαίνεται πρώτος στη λίστα των σκληρών δίσκων. Αν δεν σου επιτρέπει να τον βάλεις στην κορυφή της λίστας, ίσως έχει κάποιο option που να μπορείς να τον χαρακτηρίσεις "boot disk"... και τέλος ρίξε μια ματιά στο μενού "boot device priority". αν αναφέρει κάποιο όνομα δίσκου, να είναι αυτός που θέλεις εσύ. Μετά save απαραίτητα και exit.

edit.... και φυσικά κοίτα για καλό καi για κακό μην έχει γυρίσει κάποιο sata option σε raid, ex-sata κλπ

Δημοσ.

έκανα πάλι τράμπα τις sata υποδοχές..έβγαλα και το jumper..και τον αναγνωρίζει κανονικά..οπότε το πιθανότερο κάτι να παίχτηκε με το καλώδιο? να μην μπήκε καλά/να έχει πρόβλημα ή να είχε σκόνες πάνω..? δε ξέρω..

στο bios δεν βρήκα καμιά αναφορά σε sata :shifty::rolleyes:

Δημοσ.

Ε, αφού δουλεύει τώρα, μη το λες δυνατά και σ'ακούσει... κάνε τον κινέζο, κοίτα αλλού και κλείσε το κουτί...

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

μετά από ένα χρόνο και 10 μέρες...δεν την γλύτωσε την επιστροφή..bad sectors smart fail και άλλα τέτοια καλούδια..και ενώ στέλνοντας το log file στην wd ηλεκτρονικά (copy paste) πρότειναν αμέσως αντικατάσταση, στο e-shop που το πήγα μαζί με εκτυπωμένο αναλυτικά το error log αρχείο (από εκεί το είχα αγοράσει)..είπαν ότι πρέπει να το τεστάρουν και αυτοί χώρια που δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο και θα πρέπει να περιμένω 2-3 μέρες... :mad:

Δημοσ.
μετά από ένα χρόνο και 10 μέρες...δεν την γλύτωσε την επιστροφή..bad sectors smart fail και άλλα τέτοια καλούδια..και ενώ στέλνοντας το log file στην wd ηλεκτρονικά (copy paste) πρότειναν αμέσως αντικατάσταση, στο e-shop που το πήγα μαζί με εκτυπωμένο αναλυτικά το error log αρχείο (από εκεί το είχα αγοράσει)..είπαν ότι πρέπει να το τεστάρουν και αυτοί χώρια που δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο και θα πρέπει να περιμένω 2-3 μέρες... :mad:

μου τον αντικαταστήσανε, με τον ίδιο τελικά..πέρασα τα windows, και μετά από μια μπλε οθόνη λέω κάτσε να ξανατρέξω τα διαγνωστικά..και βγήκαν πάλι τα ίδια σφάλματα και fails..τι είναι πιο πιθανό και ο σκληρός που μου δώσανε στην εγγύηση να είχε εξαρχής πρόβλημα, ή κάποιο component του συστήματος μου να δημιουργεί προβλήματα στο σκληρό? πχ τροφοδοτικο?

να σημειωθεί ότι ο άλλος σκληρός (παλιός) 80gb hitachi (νομιζω), 6ετίας..περνάει τα test κανονικά

Δημοσ.

biostar sth δε θυμάμαι ακριβώς μοντέλο αλλά αν βοηθάει μπορώ να το ψάξω...

---------- Προσθήκη 09-09-2010 στις 02:06 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 08-09-2010 στις 21:57 ----------

τρίτος σκληρός, σήμερα wd10evds-63u8b0 τον εγκατέστησα, και πάλι fail.. 06 quick test on drive 1 did not complete. status code=07 (failed read test element) failure checkpoint 102 (unknown test) smart self-test did not complete on drive 1

και στο extended test

08 error was detected while repairing bad sectors..

Και οι 3 σκληροί με το ίδιο πρόβλημα?? τέτοια σύμπτωση??

---------- Προσθήκη στις 02:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:06 ----------

επίσης να προσθέσω ότι όταν τον πρωτοέτρεξα πριν κάνω partition και βάλω windows, στο quick test είχε success (το έτρεξα από τον δεύτερο σκληρό) και μετά το partition και τα windows...fail...

Δημοσ.

καμια ιδεα παιδια; τοσο τυχερος που επεσα σε 3 ελλατωματικους δισκους ή μπορει να φταιει κατι αλλο; τροφοδοτικο; οποιος μπορει ας βοηθησει...

biostar sth δε θυμάμαι ακριβώς μοντέλο αλλά αν βοηθάει μπορώ να το ψάξω...

---------- Προσθήκη 09-09-2010 στις 02:06 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 08-09-2010 στις 21:57 ----------

τρίτος σκληρός, σήμερα wd10evds-63u8b0 τον εγκατέστησα, και πάλι fail.. 06 quick test on drive 1 did not complete. status code=07 (failed read test element) failure checkpoint 102 (unknown test) smart self-test did not complete on drive 1

και στο extended test

08 error was detected while repairing bad sectors..

Και οι 3 σκληροί με το ίδιο πρόβλημα?? τέτοια σύμπτωση??

---------- Προσθήκη στις 02:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:06 ----------

επίσης να προσθέσω ότι όταν τον πρωτοέτρεξα πριν κάνω partition και βάλω windows, στο quick test είχε success (το έτρεξα από τον δεύτερο σκληρό) και μετά το partition και τα windows...fail...

Δημοσ.

δεν έπεσες σε ελαττωματικούς δίσκους,έπρεπε πριν πολύ καιρό να έχεις αλλάξει το τροφοδοτικό σου.

έχεις τρέξει ποτέ κάποιο πρόγραμμα που σου δείχνει τις τάσεις του συστήματός σου; μάλλον όχι.

επίσης να ξέρεις ότι τα ηλεκτρονικά γενικά τα μεταχειριζόμαστε όπως τις γυναίκες,με ευγένεια,λεπτότητα και καθαρά χέρια,γιατί διαφορετικά παθαίνουν ζημιά

Δημοσ.
έχεις τρέξει ποτέ κάποιο πρόγραμμα που σου δείχνει τις τάσεις του συστήματός σου; μάλλον όχι.

έχεις δίκιο δεν έχω τρέξει..πρότεινε μου κάποιο και θα το κάνω αμέσως..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...