assaya Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Καλησπέρα... φτιάχνω ένα site και μου πρότειναν να κάνω την σύνδεση με την db σε ror και για να την μάθουμε σαν μια πολύ καλή γλώσσα και γιατί άγνωστο τι θα χρειαστούμε μετά σε αυτό το site. Τώρα ακούω διάφορα, του στύλ καλύτερα php bla bla... Ποιά είναι όμως η αλήθεια; Άλλοι λέν ότι η ruby είναι το μέλλον, άλλος πετάει ότι η ruby ήταν νεκρή γλώσσα που απλά της πρόσθεσαν το rails παίξε με jquery+rails...
NoD Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Αν δεν κάτσεις να γράψεις μερικές αράδες κώδικα να δεις τι και πως, ασφαλές συμπέρασμα δεν θα βγάλεις ακούγοντας τη γνώμη του καθενός. Η αλήθεια είναι ότι η ror προσφέρεται για rapid development σχετικά άκοπα. Γι'αυτό και είναι η χαρά του προγραμματιστή. Αλλά, δυστυχώς πολλά πράγματα με τη ruby γίνονται ruby's way ή highway. Αυτό είναι κάπως εκνευριστικό. Επίσης δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει σε ένα μεγάλο project, έχω ασχοληθεί με σχετικά μικρά. Μάλλον θα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Είναι ο παράδεισος και η κόλαση μαζί τα gems και η συντήρηση τους. Πάντως σίγουρα αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς. Αν το πάρεις απόφαση, μπορώ να σου προτείνω και βιβλίο αν θέλεις. Αυτά τα ολίγα.
-nick- Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 NoD πρότεινε το βιβλίο γιατί ενδιαφέρει και μένα. Αν παίζει και σε ηλεκτρονική μορφή ακόμα καλύτερα
NoD Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 [ame=http://www.amazon.com/Agile-Web-Development-Rails-Third/dp/1934356166/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=books&qid=1250623032&sr=8-2]Agile Web Development with Rails, 3rd Edition[/ame]
assaya Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 ναι καλό αυτό. Επίσης, είχα βρεί ένα άλλο κάποτε, νομίζω λεγόταν little book of ruby. Το θέμα είναι ότι εγώ θέλω να συνδέσω flex με ruby... μήπως αλλάζει καθόλου η απάντησή σου τώρα;
Maniakos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 ναι καλό αυτό. Επίσης, είχα βρεί ένα άλλο κάποτε, νομίζω λεγόταν little book of ruby. Το θέμα είναι ότι εγώ θέλω να συνδέσω flex με ruby... μήπως αλλάζει καθόλου η απάντησή σου τώρα; Θα παίξεις με αυτό εδώ: http://code.google.com/p/rubyamf/ H Ruby on rails είναι μια χαρά και για μεγάλα projects, το twitter είναι φτιαγμένο με αυτή.
assaya Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 το κοιτάζω τώρα... είχα υπόψην αυτό εδώ μόνο : http://www.liverail.net/articles/2006/04/16/rubyonrails-1-1-and-flex-2-0-pt-1 θα προσπαθήσω να βγάλω άκρη από αυτό που προτείνεις σε λίγο... όμως είμαι τελείως newbie στην ruby και δεν είμαι και τόσο σίγουρος... ακόμη. Από την άλλη το AMF είναι το καλύτερο. Φλεξάρεις και εσύ καθόλου;
dark_banishing Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 H Ruby on rails είναι μια χαρά και για μεγάλα projects, το twitter είναι φτιαγμένο με αυτή. Tραγική ειρωνεία Το twitter έχει εγκαταλείψει την RoR για λόγους efficiency, και χρησιμοποιεί scala εδώ και κάτι μήνες.
assaya Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 και πάλι να σου πω, δεν με ενδιαφέρει τόσο το server side overload αυτήν την στιγμή, περισσότερο το functionality που θα αποκτήσω από ror. Επίσης, αν δεν παίζει amf σε scala τότε και πάλι η επιλογή μου θα είναι rubyamf. Για λίγο καιρό ακόμα τουλάχιστον. @@ σιγά μην δεν υπήρχε: http://www.artima.com/articles/flex_and_scala.html από functionality, έτοιμο κώδικα etc πώς τα πάει η scala όμως;; άσε που θές απλά BlazeDS και γλυτώνεις τα χίλια δυό updates της Ruby... από την άλλη μιλάω τώρα με τον Mark Piller της WebOrb και (προφανώς) μου προτείνει σε WebOrb... παναγιά μου δεν βγάζω άκρη, χεχε
Maniakos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 @dark_banishing, δεν τα λες ακριβώς καλά (ούτε εγώ τα είπα ακριβώς καλά πριν). Έγινε τόσο γιγαντιαίο το project που απλά χρειάστηκε να κάνουνε convert κάποια backend services σε Scala. H Ruby και η Rails παραμένει το βασικό συστατικό του twitter και ΟΚ, λογικό το βρίσκω, σε ένα τόσο μεγάλο project να χρειάζεται και το "παραπέρα", σε αυτή την περίπτωση την Scala. http://www.artima.com/scalazine/articles/twitter_on_scala.html Steve Jenson: We find Ruby and Scala are very complementary. We use Ruby, actually specifically Rails, for things that it is very strong at. All the front end stuff that it does very well. Bill Venners: What do you use Scala for? Robey Pointer: We had a Ruby-based queueing system that we used for communicating between the Rails front ends and the daemons, and we ended up replacing that with one written in Scala. The Ruby one actually worked pretty decently in a normal steady state, but the startup time and the crash behavior were undesirable. It was a little too slow and memory intensive. Sometimes our peak loads would knock it out. And when it got knocked out, it was very slow to recover, which is not what we wanted. We wanted something that could handle the edge cases and the high load, maybe not as easily as a regular load, but with relative ease. @assaya, τι ακριβώς πρέπει να φτιάξεις; Ισως είναι κακή ιδέα full Flex UI....δώσε μας περισσότερες λεπτομέρειες. Νομίζω πας να μπλέξεις χωρίς λόγο με Scala + Flex.
dark_banishing Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Ναι έχεις δίκιο δεν το είπα σωστά. Δεν εγκατέλειψαν την ruby. Στο interview εξηγούν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν.
assaya Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 μωρέ κάτι πολύ απλό προσπαθώ να φτιάξω. Αλλά επειδή έχω κάτι ιδέες μετά για πιό worldwide καταστάσεις, θέλω να έχω την τεχνογνωσία για την τεχνολογία που θα με βοηθήσει περισσότερο. Ε, λένε ότι με την RoR κάνεις εύκολα την δουλειά σου, πράγμα βασικό για εμένα. Πρός το παρόν λοιπόν έχω καταλήξει σε (((ruby) on rails) on weborb) on flex... διαόλε τις μ@#$ς γράφω τέτοια ώρα...
Maniakos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 @assaya, το Flex γιατί το χρειάζεσαι; Άμα λες ότι είναι κάτι απλό εγώ λέω να μην μπλέξεις καν με Flex, χρησιμοποίησε Javascript εκτός και αν είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο που γίνεται πιο εύκολα με Flex.
assaya Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Το site είναι ήδη σε flex. Η αλλαγή που θέλω να κάνω μέσα του είναι απλή.
NoD Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Το έχω υπόψη μου και θέλω και γω να πιαστώ κάποια στιγμή με flex on rails. Αν το γκουγκλάρεις θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.