Προς το περιεχόμενο

Αγορά laptop χωρίς Vista ?

Sid_of_Ices

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, ενδιαφέρομαι να αγοράσω λαπτοπ και δεν θέλω να έχει προεγκατεστημένα τα Vista, ώστε να περάσω άλλο λειτουργικό (Windows XP Pro, που τα έχω συνηθίσει ή Linux).

Τί προτείνετε ;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:58 ----------

Σε ποιο κατάστημα μπορώ να βρω κάτι τέτοιο;

Δημοσ.

hp compaq επαγγελματικες σειρες(τελειωνουν τα ονοματα σε p,w) και ibm thinkpad t,r,x series ερχονται με windows vista business και σου δινουν μαζι δωρεαν και τα xp pro.

Aν εχεις ορεξη για κυνηγι, μπορεις να παρεις οποιο λαπτοπ θελεις, να μην αποδεκτεις τους ορους χρησης κατα την πρωτη εκκινηση του λειτουργικου και να ζητησεις απο την εταιρια πισω τα χρηματα που αντιστοιχουν στο λειτουργικο ωστε να βαλεις/αγορασεις εσυ οποιο θελεις.

Δημοσ.

Υπάρχουν κάποια laptop της Dell με προεγκατεστημένο ubuntu (άρα δεν πληρώνεις άδεια win) , όπως αυτό. Δυστυχώς ανήκουν στο low end κομμάτι της αγοράς και δεν ξέρω αν ο εξοπλισμός τους καλύπτει τις ανάγκες σου.

Να 'ναι καλά η MS και η αγοραστική μας νοοτροπία , αυτό που ζητάς είναι πολύ δύσκολο. Μια λύση είναι αυτό που προτείνει ο haha, δηλαδή να αγοράσεις laptop και να πάρεις refund, αλλά πρέπει να έχεις ΤΙΤΑΝΙΑ υπομονή και χρόνο για να φτάσεις στο τελικό αποτέλεσμα (να 'ναι καλά η αδιάφορη δικαιοσύνη).

Μια περίπτωση για το πώς επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο, μπορείς να διαβάσεις εδώ, αλλά αν γκουγκλάρεις, θα βρεις πολλές παρόμοιες περιπτώσεις και με άλλες εταιρείες.

Καλή τύχη στην αναζήτησή σου.

Δημοσ.
Ενα από τα ελάχιστα branded λαπτοπ χωρίς προεγκατεστημένο λειτουργικό είναι αυτό το Τoshiba στα 489 euro.

Wavemaster σε ευχαριστώ για το λινκ, δεν τον είχα υπόψιν μου

Είμαι ανάμεσα σε αυτόν και αυτόν τον Τoshiba.

Linuxovie μήπως μπορείς να μου πεις πώς μπορώ να ξέρω εάν δέχεται ένας υπολογιστής λειτουργικό Linux ; Σε ποιες ιστοσελίδες να ψάξω...

Δημοσ.
Linuxovie μήπως μπορείς να μου πεις πώς μπορώ να ξέρω εάν δέχεται ένας υπολογιστής λειτουργικό Linux ; Σε ποιες ιστοσελίδες να ψάξω...

Αν μιλάμε για laptop, κατά 99% είσαι ok αν έχει intel ή nvidia κάρτα γραφικών. Το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να κάψεις ένα ubuntu 9.04 live cd και να πας στο κατάστημα που τον έχει και να boot-άρεις με αυτό.

Αν δεν μπορείς ούτε αυτό να κάνεις, τότε απλά δώσε στο google το μοντέλο του laptop και τη λέξη linux και θα βρεις αρκετές πληροφορίες - φαντάζομαι- για τη συμβατότητα με linux.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...