Element1082 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Καλησπερα, Καταρχην να πω οτι ειμαι αρχαριος στον προγραμματισμο, Εχω φτιαξει ενα app σε Ruby on Rails, πανω κατω σαν ενα τηλεφωνικο καταλογο, και εχω βαλει active search να ψαχνει τις καταχωρησεις της MySQL με AJAX (χρησημοποιω το observe_field), το προβλημα ειναι οτι ενω οταν βαζω λατινικους χαρακτηρες μου βγαζει τελεια τα αποτελεσματα (τις καταχωρησεις που ειναι γραμμενες σε αγγλικους χαρακτηρες) οταν γραφω ελληνικα δεν βλεπει οτι εχει εισαχθει χαρακτήρας μεσα στο field. Εχω ρωτησει σε IRC, εχω κανει post σε φορουμ μονο για προγραμματισμο αλλα τιποτα.. εχω απογοητευτει! Μπορει καποιος να βοηθησει; Μπορω να παραθεσω και τον κωδικα αλλα νομιζω οτι δεν παιζει και πολυ ρολο.Επισης εχω βαλει στις σελιδες οτι το charset ειναι iso-8859-7.
kostas_crete Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Για να παίξουν ελληνικά πρέπει το charset να είναι UTF-8 νομίζω. Δές αυτόν τον πίνακα για να καταλάβεις. http://en.wikipedia.org/wiki/ISO/IEC_8859#Table
djsolid Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2009 Επίσης φρόντισε και η σελίδα που έχεις φτιάξει να είναι σε UTF-8. Πχ άνοιξε την με το Notepad++ και έλεγξέ το από το Encoding. Aν δεν είναι μπορείς να την κάνεις convert.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.