Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα κάρτας γραφικών ή κατι αλλο?

gto234

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω ενα μηχάνημα 2ετίας (core2 duo,2gb ram,msi mobo p965 κλπ.)

Πρίν ένα μήνα ξαφνικά και στα καλα του καθουμένου χαλάει η κάρτα γραφικών gb 7600gt(πέταξε artifacts στην οθόνη),τεσπα ολα καλα μου την αλλάζουν με μια μεταχειρισμένη asus 8600gt η οποία λειτουργούσε χωρίς πρόβλημα μεχρι προχθές.Είχα αφήσει το μηχάνημα να κατεβάζει με κλειστή την οθόνη και όταν το μεσημέρι γύρισα σπίτι παω να ανοιξω την οθόνη και βλέπω πανω "No signal input".

Λεω μαλλον το ρευμα θα έπεσε αλλά τελικά βλέπω ότι το pc δούλευε!Το κλείνω απο το ρεύμα,το ξανανοίγω και τίποτα..."no signal input".Τεσπα επειδή έχω κάποια εμπειρία απο στησιμο pc δοκίμασα διάφορα πραγματάκια όπως να βγάλω όλες τις καρτες που είχα πάνω,να δοκιμάσω τις μνήμες μια μια κλπ. αλλά τίποτα.

Η ερώτηση μου τωρα είναι, φταίει η κάρτα γραφικών ή μπορεί και κάτι άλλο?Τι συμβαίνει και μου καίει τις κάρτες γραφικών το μηχάνημα?Μήπως το ρεύμα?Δεν έχω UPS.Μήπως επειδή το δουλεύω silent και οι θερμοκρασίες είναι κατά τι ανεβασμένες?Παιχνίδια όμως δεν παίζω..

Καμμία ιδέα??

Δημοσ.

Βγάλε τις μνήμες και δες αν η μητρική σου θα κάνει το γνωστό μπιπ. Κανονικά θα πρέπει να το κάνει συνέχεια όσο θα έχεις ανοιχτό το pc. Αν δεν το κάνει, ίσως η μητρική έχει πρόβλημα (δεν είναι κανόνας). Επίσης αν μπορείς δοκίμασε με μία άλλη κάρτα γραφικών.

Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση,

δυστυχως το κουτι που εχω δεν ειχε τα καλωδιακια που συνδεονται στο ηχειο (βασικα δεν εχει ηχειο) και ετσι δεν ακουω τα μπιπ που λες για να δω τι φταιει..

Καρτα σίγουρα θα δοκιμασω αλλη απλά ειπα να ρωτήσω κ εδω μηπως κ εχει κανεις να μου προτεινει τιποτα..

Δημοσ.

Το μόνο ακόμη που έχω να σου προτείνω είναι προσεκτικά, να κοιτάξεις της μητρικής τους πυκνωτές για εάν είναι κανένας φουσκωμένος ή σκασμένος.

Δημοσ.

Τελικα ήταν η κάρτα γραφικών...

αντε πάλι αναμονή 15 μέρες να μου αλλάξουν μια κάρτα...e-shop service rules...

Δημοσ.
..Πρίν ένα μήνα ξαφνικά και στα καλα του καθουμένου χαλάει η κάρτα γραφικών gb 7600gt(πέταξε artifacts στην οθόνη),τεσπα ολα καλα μου την αλλάζουν με μια μεταχειρισμένη asus 8600gt η οποία λειτουργούσε χωρίς πρόβλημα μεχρι προχθές...

Και δέχτηκες μεταχειρισμένη κάρτα για RMA; Μόλις μου το έκανε το eshop, έφαγε κράξιμό, πήρε την κάρτα πίσω και έκανα καταγγελία στη Γραμμή Καταναλωτή..!

Δημοσ.
Και δέχτηκες μεταχειρισμένη κάρτα για RMA; Μόλις μου το έκανε το eshop, έφαγε κράξιμό, πήρε την κάρτα πίσω και έκανα καταγγελία στη Γραμμή Καταναλωτή..!

Τι να κανω αφου δεν υπήρχε η ίδια και εξάλλου θα έπερνα μια καλύτερη κάρτα και με το υπόλοιπο της εγγύησης της πρώτης (3χρόνια είχε,τα έφτυσε στα 2 αρα εχω ακόμα 1 χρόνο εγγύηση).

Τωρα το θέμα είναι ότι σκέφτομαι να ζητήσω πιστωτικό το ποσό που έκανε η κάρτα (κι ας έχει πέσει κάτω από το μισό η τιμή της) διότι δεν μπορώ να περιμένω 15 μέρες για μια αλλαγή που υπο φυσιολογικές συνθήκες θα ηταν 1 μέρας.Θα το δεχτούν;

Προτιμω να παρω μια καρτα των 15€ να κανω τη δουλεια μου,παιχνίδια εξάλλου όπως ειπα κ πριν δεν παιζω..

Δημοσ.
Τι να κανω αφου δεν υπήρχε η ίδια και εξάλλου θα έπερνα μια καλύτερη κάρτα και με το υπόλοιπο της εγγύησης της πρώτης (3χρόνια είχε,τα έφτυσε στα 2 αρα εχω ακόμα 1 χρόνο εγγύηση).

Τωρα το θέμα είναι ότι σκέφτομαι να ζητήσω πιστωτικό το ποσό που έκανε η κάρτα (κι ας έχει πέσει κάτω από το μισό η τιμή της) διότι δεν μπορώ να περιμένω 15 μέρες για μια αλλαγή που υπο φυσιολογικές συνθήκες θα ηταν 1 μέρας.Θα το δεχτούν;

Προτιμω να παρω μια καρτα των 15€ να κανω τη δουλεια μου,παιχνίδια εξάλλου όπως ειπα κ πριν δεν παιζω..

Μην δεχτείς πιστωτικό κάτω απο 50 ευρώ.

Αλλιώς να απαιτήσεις μια κάρτα ανάλογης αξίας και πανω απ'όλα καινούργια.

Το οτι δεν έχουν ίδια κάρτα με την δική σου (7600GT) ... είναι δικό τους πρόβλημα.

Δημοσ.

Η κάρτα 7600gt silent έκανε τοτε 96€+ΦΠΑ.

Δε νομίζω να δεχτώ πιστωτικό κάτω απο αυτό το ποσό..αλλιώς μου αντικαθιστούν πάλι την κάρτα αλλά αυτη τη φορά θα απαιτήσω καινούργια..

Δημοσ.

Πιστωτικό θα σου δώσουν βάση της σημερινής αξίας της κάρτας και όχι της τότε αξίας που την είχες πάρει.Την είχα πάθει εγώ έτσι παλιά με μία μητρική που την είχα αγοράσει 140 ευρώ και επιδεί το μοντέλο αυτό είχε σταματήσει να το βγάζει πλέον η ASUS μου δώσαν πιστωτικό με την αξία ενός άλλου mobo της τάξης των 55 ευρώ.

Δημοσ.
Πιστωτικό θα σου δώσουν βάση της σημερινής αξίας της κάρτας και όχι της τότε αξίας που την είχες πάρει.Την είχα πάθει εγώ έτσι παλιά με μία μητρική που την είχα αγοράσει 140 ευρώ και επιδεί το μοντέλο αυτό είχε σταματήσει να το βγάζει πλέον η ASUS μου δώσαν πιστωτικό με την αξία ενός άλλου mobo της τάξης των 55 ευρώ.

Κακως το δεχθηκες.

Το πιστωτικο κοβεται στην τιμη αγορας.

Δημοσ.

το πιστωτικο βγαινει παντοτε στην τιμη που γράφει η αποδειξη αγορας. Ακομη κι αν δεν εχουν ιδια καρτα πρεπει να σου δωσουν μια ιδιας αξίας με βαση την αποδειξη αγορας. Ενας WD 250 gb που μου χαλασε σε δυο χρονια, μου τον αντικατεστησαν απο το plaisio με εναν WD 640 gb ωστε να ειναι ιδια η αξια με την τοτε αγορα του.

Δημοσ.
το πιστωτικο βγαινει παντοτε στην τιμη που γράφει η αποδειξη αγορας. Ακομη κι αν δεν εχουν ιδια καρτα πρεπει να σου δωσουν μια ιδιας αξίας με βαση την αποδειξη αγορας. Ενας WD 250 gb που μου χαλασε σε δυο χρονια, μου τον αντικατεστησαν απο το plaisio με εναν WD 640 gb ωστε να ειναι ιδια η αξια με την τοτε αγορα του.

Το πιστωτικό κόβεται συμφωνα με την σημερινή αξία, η μπορείς να ζητήσεις άλλο προϊον με ίδια ή καλύτερα χαρακτηριστικά αν δεν υπάρχει ακριβώς το ίδιο προϊόν, σκέψου δηλαδή μια κάρτα γραφικών που κόστιζε πριν από 2,5 χρόνια 250 ευρώ και η σημερινή της αξία ειναι 80 λόγω παλαιότητος εσύ να θέλεις 250 ευρώ πίσω αν έχει χαλάσει ή να απαιτείς κάρτα αξίας 250 ευρώ, ούτε με κανόνια δεν γίνεται αυτό και οποιος το λεει ψευδεται, το καλύτερο που μπορείς να έχεις ειναι ένα προϊόν με τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά όχι απαραίτητα και ίσης χρηματικής αξίας με την πρώτη, κάτι τετοιο δεν το κανει κανείς, γι' αυτό ζητάμε προϊόν με τουλάχιστον ίδια χαρακτηριστικά.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:08 ----------

Κακως το δεχθηκες.

Το πιστωτικο κοβεται στην τιμη αγορας.

έχεις πάρει πιστωτικό (χρήμα ζεστό) μετα από 2,5 χρόνια στην τιμή αγοράς ; δεν το νομίζω αν ναι πες μας πότε και από που να δούμε ποιοι ειναι αυτοί που χαρίζουν λεφτά να πάμε κι εμείς.

όχι τίποτα άλλο αλλα λίγο πριν λήξει η τριετής εγγύηση της 4870 που έχω και την αγόρασα τότε 260 ευρώ να την κάψω (εύκολα και απλά γίνεται και δεν αποδεικνύεται δόλος) και μετά να πάω στο πλαίσιο να ζητήσω 260 ευρώ ζεστά ζεστά.

Δημοσ.

Φιλε spartacus εχει συζητηθει και παλιοτερα το θεμα και αυτο που ισχυει ειναι αυτο που γραφω πιο πανω.

Δεν υπαρχουν αλλωστε αντικειμενικα κριτηρια για να ορισεις την τιμη που εχει σημερα κατι που αγορασες πριν 2,5 χρονια.

Αστικός Κώδικας

Ν. 3043/2002

ΦΕΚ 192Α/21-08-2002

Αρθ. 540. - Δικαιώματα του αγοραστή.

Στις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ' επιλογήν του: 1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες. 2. να μειώσει το τίμημα. 3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα. Ο πωλητής οφείλει να πραγματοποιήσει τη διόρθωση ή την αντικατάσταση σε εύλογο χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή. (Όπως το άρθρο αντικαταστάθηκε από το άρθρο 1 παρ.1 του ν. 3043/2002 ΦΕΚ 192Α/21-08-2002)

Η υπαναχωρηση γινεται στην τιμη που υπαρχει στο τιμολογιο ή στην αποδειξη.

Δημοσ.
Φιλε spartacus εχει συζητηθει και παλιοτερα το θεμα και αυτο που ισχυει ειναι αυτο που γραφω πιο πανω.

Δεν υπαρχουν αλλωστε αντικειμενικα κριτηρια για να ορισεις την τιμη που εχει σημερα κατι που αγορασες πριν 2,5 χρονια.

Αστικός Κώδικας

Ν. 3043/2002

ΦΕΚ 192Α/21-08-2002

Αρθ. 540. - Δικαιώματα του αγοραστή.

Στις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ' επιλογήν του: 1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες. 2. να μειώσει το τίμημα. 3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα. Ο πωλητής οφείλει να πραγματοποιήσει τη διόρθωση ή την αντικατάσταση σε εύλογο χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή. (Όπως το άρθρο αντικαταστάθηκε από το άρθρο 1 παρ.1 του ν. 3043/2002 ΦΕΚ 192Α/21-08-2002)

Η υπαναχωρηση γινεται στην τιμη που υπαρχει στο τιμολογιο ή στην αποδειξη.

θα πάρεις είτε το ίδιο το προϊόν επιδιορθωμένο είτε θα σου δώσουν ακριβώς το ίδιο προϊόν αν υπάρχει ή προϊόν με τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά όχι απαραίτητα ίδιας χρηματικής αξίας.

τα παραπάνω που αναφέρεις δεν έχουν να κανουν με το θεμα που συζητάμε, ειναι κοινη λογική αυτά που σου λέω.

στο χωριό μου εχω εναν υπολογιστή τριετίας και έχωψ επάνω μια 7600 gt αγορασμένη πριν απο 2,5 χρόνια αν θυμάμαι καλά 130 ευρώ, συμφωνα με αυτα που μου λες αν αυτή καει πριν λήξει η τριετής εγγύηση εγω μπορω να παρω πισω απο το πλαίσιο 130 ευρώ την στιγμή που σήμερα είτε δεν υπάρχει αυτή καρτα ή κοστίζει 30 ευρώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...