focus Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Έχω μια βάση MS Access 2003. Στα queries που έχω, θέλω αρχικά να υπάρχει μια στήλη που να μετράει την κάθε γραμμή. Δηλαδή πχ κάνω ερώτηση πόσες πωλήσεις είχα σήμερα. Στην πρώτη στήλη θέλω να έχω 1 2 3 Αν έχω τρεις πωλήσεις. Ξέρει κανείς πώς θα το κάνω αυτό?
virxen75 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2009 ο πίνακας που περιέχει τα στοιχεία αυτά πως ονομάζεται και τι πεδία έχει? δώσε μας και μια εγγραφή του να δούμε την δομή του
focus Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2009 Πχ ένας από του πίνακες λέγεται πελάτες και έχει ID πελάτη, επώνυμο, όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο. Όταν κάνω το ερώτημα εμφάνισε όλους τους πελάτες θέλω αρχικά να λέει 1 παπαδοπουλος 2 γκαραβέλας 3 …. Το 1,2,3 δεν θέλω να είναι το ID πελάτη , θέλω να μετράει τις εγγραφές που εμφανίζει το ερώτημα.
virxen75 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2009 έστω οι πίνακες customers(customer_id,name,surname) & orders(order_id,customer_id,description,price) τότε αυτό που θες γίνεται έτσι: > SELECT Count(*) AS aa, customers.name, customers.surname FROM orders INNER JOIN customers ON orders.customer_id = customers.customer_id GROUP BY customers.name, customers.surname; η ταξινόμηση βέβαια γίνεται από το ονοματεπώνυμο του πελάτη και όχι με το count
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.